Tudi sama sem zadovoljna s svojim plavanjem - čeprav je bila voda mrzla in čeprav sem se ene dvakrat morala ustaviti, ker sem popila nekaj vode, je čas na koncu dober. No, odvisno od tega, za koliko je bila progra krajša od 1500 m. Če je bila krajša za manj kot 100 metrov, potem je to zame dober rezultat, sicer pa čisto običajen.
Prva menjava ... kljub temu, da imam triatlonski dres, sem porabila dve minuti in 20 sekund. Jasno, saj že samo za obuvanje superg in zavezovanje vezalk porabim minuto (sem se potem štopala doma). Kaj šele obuvanje nogavic in zapenjanje čelade ...
Kolo ... moja nočna mora. Pravzaprav sem bila še 48 ur pred startom prepričana, da ne grem na start, ker so nas obvestili o časovnem limitu dve ur za plavanje in kolo skupaj. Tega v razpisu ni bilo in tudi ne bi bilo regularno. Tako da so potem tekmo speljali normalno. Sama nimam možnosti, da bi prišla v tem limitu. Mogoče, če bi bila progra ravninska, tako pa ... po klancih gor prav hitro ne gre, navzdol pa ... se bojim - in ravno zaradi tega klanca so me pred startom skoraj do konca izdali živci in sem razmišljala le o tem, kako bom to preživela.
No, pa je šlo. Ob prvem spustu je bilo grozno, a "letela" sem kakih 25 km/h, kar je le kot 10 km/h manj kot po ravnini (z gorcem!). Na dnu spusta sem si rekla: "Ok, prvič si preživela, samo še petkrat!" In vsakič je šlo malo hitreje, ob predzadnjem spustu sem dosegla že hitrost 45 km/h, v zadnjem spustu pa sem bila tako hitra, da me ni prav nihče več prehitel (ker so vsi že končali kolesarsko progo

), števec pa mi je namesto številke napisal: "I'm scared." No, da ne bi števec "crknil", sem šla zato v menjalni prostor odložit kolo.
Druga menjava je bila posebna v tem, da je v bistvu to zame pomenilo tako rekoč konec tekme. Oziroma konec živčnosti. Bila sem tako vesela, da sem končala s kolesom, da sem šla z veseljem na "iztek". Sama pri sebi sem rekla, da bi zdaj lahko tekla tudi maraton, saj to ne more biti nič v primerjavi s kolesarskim delom proge. Utrujena sem bila le psihično, zaradi sekiranja - tako da mi je pasalo iti teč, brez razmišljanja o strategijah preživetja.
Ampak ni bil maraton, pač pa le 10 km.
V glavnem ... kljub mojemu negativizmu pred startom sem progo uspešno končala. Kljub "ne najboljši" (beri: zelo slabi) komunikaciji organizatorja z udeleženci pred tekmo moram priznati, da je bila organizacija vrhunska. Redarji na progi so bili zelo v redu, zelo dobro so spremljali progo in poskrbeli, da sem se tudi na koncu kolesarske proge, ko naj bi bila cesta že odprta, počutila varno. Edino, kar me je na sami tekmi motilo, je, da nismo dobili dovolj natančnih navodil glede tega, katere strani ceste se moramo držati na kolesu. Ker je proga speljana tako, da se večinoma vozi po levi strani ceste, se mi je zdelo logično, da se potem držim levega roba cestišča, prehitevajo pa naj po desni. A to nekaterim ni bilo všeč in eden me je celo nadrl, da tako se pa ne morem voziti (pa se bila tako blizu roba vozišča, da sem peljala že skoraj po bankini). Torej: navodil ni bilo, udeleženci pa smo očitno razumeli vsak po svoje.
Navijači so bili odlični!