Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tomaž 77 hvala za slike, navijanje in čestitke za 1. vega.
Pa kmalu kakšnega skupaj.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 10 Sep 2012, 11:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Pa še poročilce:

Vzušje kot vedno odlično, vreme fantastično, organizacija zelo dobra.
Glede mojega delovanja pa naslednje:
Najprej se moram pohvaliti s svojnim najboljšim rezultatom v plavanju na 1500 m (kot bi rekli mladi - ever) vklučno z vsemi bazeni. Pod 28 minut.
Dobro, a je bila proga krajša, neopren hitrejši od kože, ali sem res tako dober, so že podrobnosti. Zelo zadovoljen s tem delom.
T1 bi bil BP (odlično slačenje neoprema), če se ne bi snel trakec pri delu kjer se vpenja čelada, ki mi je vzel kakšne pol minute časa in nekaj živcev.
Sledilo je kolesarjenje. Že pred štartom sem zlomil očala, tako da sem nastopil kar brez njih. Kolesarjenje bi bilo povprečno, če mi ne bi dvakrat padla veriga dol in na enem obratu ne bi doživel rahel stik z podnom. Tako je bil podpovprečno.
T2 je bil soliden, še zlasti, ker sem ga izkoristil za napajanje.
Tek je bil pa ... hm ... katastrofalen. Nisem čisto prepričan, a se mi ni dalo več, ali nisem več mogel. Nekako sem tudi slutil, kako bo in sem prvič štartal brez slavne TF kapice, da ne delam forumu sramote.
Končni izid - pravzaprav sem bil zadovoljen. Ob 13 minut počasnejšem teku skoraj enak kot na 1. olimpiku na Bledu. In 10 minut hitrejše plavanje brez kakšnega naprezanja - nekako logično, saj je edini šport, ki sem ga to setono približno redno treniral.
Običajni zmagovalec slavni David Pleše je bil šele tretji, ker je naredil še 7. krog (ostali smo se zadovoljili z predpisamnimi šestimi) na biciklu (očitno je preveč "noter padu"). Tudi najboljšim se torej zgodi.
Čestitke Speli* za debi na tej progi. Kairos pa je pa zame sploh car, saj me je nažgal v vseh 3. disciplinah. Glede plavanja je tako že od nekdaj, svoje dni sem ga še lovil na kolesu in ujel na teku, a ti časi so kot kaže minili.
Permetov profi je pa itak poglavje, sem ga komaj opazil tako hitro je švigal, na progi je deloval tudi slavni vitez MitjaS, kasneje pa je bil viden v dobri družbi. Morda dobimo tudi novega člana TF, ki se je družil z TF - Riba odpravon in bo upamo tukaj napisal tudi kakšno poročilce.
Moram pa reči, da pogrešam nekoč močno TF triatlon sekcijo, ki je ni bilo ne na olimpiku, ne na triatlonu za vsakogar.
Ne vem, včasih je bilo bolj zabavno. Ko sem stal v neopremu na štartu sem se spomnil teh časov in predvsem Bora. Skupnih začetkov in entjuziazma o smo v samih kopalkah štartali v mrzlo jutro. Voda in zrak 18 stopinj, vsa konkurenca pa v neopremu.
 spela*
Tudi sama sem zadovoljna s svojim plavanjem - čeprav je bila voda mrzla in čeprav sem se ene dvakrat morala ustaviti, ker sem popila nekaj vode, je čas na koncu dober. No, odvisno od tega, za koliko je bila progra krajša od 1500 m. Če je bila krajša za manj kot 100 metrov, potem je to zame dober rezultat, sicer pa čisto običajen.

Prva menjava ... kljub temu, da imam triatlonski dres, sem porabila dve minuti in 20 sekund. Jasno, saj že samo za obuvanje superg in zavezovanje vezalk porabim minuto (sem se potem štopala doma). Kaj šele obuvanje nogavic in zapenjanje čelade ...

Kolo ... moja nočna mora. Pravzaprav sem bila še 48 ur pred startom prepričana, da ne grem na start, ker so nas obvestili o časovnem limitu dve ur za plavanje in kolo skupaj. Tega v razpisu ni bilo in tudi ne bi bilo regularno. Tako da so potem tekmo speljali normalno. Sama nimam možnosti, da bi prišla v tem limitu. Mogoče, če bi bila progra ravninska, tako pa ... po klancih gor prav hitro ne gre, navzdol pa ... se bojim - in ravno zaradi tega klanca so me pred startom skoraj do konca izdali živci in sem razmišljala le o tem, kako bom to preživela.
No, pa je šlo. Ob prvem spustu je bilo grozno, a "letela" sem kakih 25 km/h, kar je le kot 10 km/h manj kot po ravnini (z gorcem!). Na dnu spusta sem si rekla: "Ok, prvič si preživela, samo še petkrat!" In vsakič je šlo malo hitreje, ob predzadnjem spustu sem dosegla že hitrost 45 km/h, v zadnjem spustu pa sem bila tako hitra, da me ni prav nihče več prehitel (ker so vsi že končali kolesarsko progo :oops: ), števec pa mi je namesto številke napisal: "I'm scared." No, da ne bi števec "crknil", sem šla zato v menjalni prostor odložit kolo.

Druga menjava je bila posebna v tem, da je v bistvu to zame pomenilo tako rekoč konec tekme. Oziroma konec živčnosti. Bila sem tako vesela, da sem končala s kolesom, da sem šla z veseljem na "iztek". Sama pri sebi sem rekla, da bi zdaj lahko tekla tudi maraton, saj to ne more biti nič v primerjavi s kolesarskim delom proge. Utrujena sem bila le psihično, zaradi sekiranja - tako da mi je pasalo iti teč, brez razmišljanja o strategijah preživetja.

Ampak ni bil maraton, pač pa le 10 km.

V glavnem ... kljub mojemu negativizmu pred startom sem progo uspešno končala. Kljub "ne najboljši" (beri: zelo slabi) komunikaciji organizatorja z udeleženci pred tekmo moram priznati, da je bila organizacija vrhunska. Redarji na progi so bili zelo v redu, zelo dobro so spremljali progo in poskrbeli, da sem se tudi na koncu kolesarske proge, ko naj bi bila cesta že odprta, počutila varno. Edino, kar me je na sami tekmi motilo, je, da nismo dobili dovolj natančnih navodil glede tega, katere strani ceste se moramo držati na kolesu. Ker je proga speljana tako, da se večinoma vozi po levi strani ceste, se mi je zdelo logično, da se potem držim levega roba cestišča, prehitevajo pa naj po desni. A to nekaterim ni bilo všeč in eden me je celo nadrl, da tako se pa ne morem voziti (pa se bila tako blizu roba vozišča, da sem peljala že skoraj po bankini). Torej: navodil ni bilo, udeleženci pa smo očitno razumeli vsak po svoje.

Navijači so bili odlični! :clap:
 MKC
Moj prvi "pravi" triatlon in če potegnem črto sem z vsem zadovoljen. Tudi s končno uvrstitvijo sem najbrž lahko za svoj prvi nastop zadovoljen.

Sedaj pa samo, da še organizirajo zopet kakšen LOVEMAN pa bo :D

spela* napisal/-a:Kolo ... moja nočna mora. Pravzaprav sem bila še 48 ur pred startom prepričana, da ne grem na start, ker so nas obvestili o časovnem limitu dve ur za plavanje in kolo skupaj. Tega v razpisu ni bilo in tudi ne bi bilo regularno. Tako da so potem tekmo speljali normalno. Sama nimam možnosti, da bi prišla v tem limitu. ....
.....
.....
Torej: navodil ni bilo, udeleženci pa smo očitno razumeli vsak po svoje.

"NA OLIMPIKU BO ČASOVNA ZAPORA (ZARADI ZAPORE CEST) IN SICER MORATE PLAVANJE IN KOLO KONČATI V 2 URAH (DO 16h). PO TEM ČASU BOSTE MORALI PELJATI PO CPP PREDPISIH (iz leve strani ceste se prestaviti na desno in upoštevati vsa pravila CPP)"

http://www.triatlon-bled.si/
Nazadnje spremenil MKC, dne 10 Sep 2012, 13:55, skupaj popravljeno 1 krat.
 spela*
MKC napisal/-a:Moj prvi "pravi" triatlon in če potegnem črto sem z vsem zadovoljen. Tudi s končno uvrstitvijo sem najbrž lahko za svoj prvi nastop zadovoljen.

spela* napisal/-a:Kolo ... moja nočna mora. Pravzaprav sem bila še 48 ur pred startom prepričana, da ne grem na start, ker so nas obvestili o časovnem limitu dve ur za plavanje in kolo skupaj. Tega v razpisu ni bilo in tudi ne bi bilo regularno. Tako da so potem tekmo speljali normalno. Sama nimam možnosti, da bi prišla v tem limitu. Torej: navodil ni bilo, udeleženci pa smo očitno razumeli vsak po svoje.

"NA OLIMPIKU BO ČASOVNA ZAPORA (ZARADI ZAPORE CEST) IN SICER MORATE PLAVANJE IN KOLO KONČATI V 2 URAH (DO 16h). PO TEM ČASU BOSTE MORALI PELJATI PO CPP PREDPISIH (iz leve strani ceste se prestaviti na desno in upoštevati vsa pravila CPP)"

To zgoraj ni moj citat in to dobro veš! Prosim, ne jemlji enega stavka iz konteksta, da ga potem dodaš v drug kontekst!

1. V originalnem razpisu ni bil omenjen noben časovni limit! To je bilo dodano kasneje.
In to na način, da je bilo v četrtek objavljeno le to, da je časovni limit (in če nisi v njem, moraš končati tekmo). Šele potem dovoljenje, da lahko tekmo vendarle nadaljujejo tudi tisti zunaj limita ...

2. Ko govorim o tem, da ni bilo navodil, kje peljati, govorim o tistih dveh urah ZNOTRAJ limita. Če si bil tam, potem veš, da je bila proga v velikem delu speljala po LEVI strani vozišča. Če se vozi po levi, zveni logično, da se prehiteva po desni. Mar ne? Očitno ne, ker sama sem se tega držala, pa to ni bilo vsem všeč. Pred startom nam nihče ni povedal, katere strani ceste naj se držimo. Mogoče so to povedali fantom (ki ste startali 5 minut za nami), dekletom zagotovo ne.
Nazadnje spremenil spela*, dne 10 Sep 2012, 12:59, skupaj popravljeno 1 krat.
 spela*
spela* napisal/-a:
MKC napisal/-a:Moj prvi "pravi" triatlon in če potegnem črto sem z vsem zadovoljen. Tudi s končno uvrstitvijo sem najbrž lahko za svoj prvi nastop zadovoljen.

spela* napisal/-a:Kolo ... moja nočna mora. Pravzaprav sem bila še 48 ur pred startom prepričana, da ne grem na start, ker so nas obvestili o časovnem limitu dve ur za plavanje in kolo skupaj. Tega v razpisu ni bilo in tudi ne bi bilo regularno. Tako da so potem tekmo speljali normalno. Sama nimam možnosti, da bi prišla v tem limitu. Torej: navodil ni bilo, udeleženci pa smo očitno razumeli vsak po svoje.

To zgoraj ni moj citat in to dobro veš! Prosim, ne jemlji enega stavka iz konteksta, da ga potem dodaš v drug kontekst!

1. V originalnem razpisu ni bil omenjen noben časovni limit! To je bilo dodano kasneje.

2. Ko govorim o tem, da ni bilo navodil, kje peljati, govorim o tistih dveh urah ZNOTRAJ limita. Če si bil tam, potem veš, da je bila proga v velikem delu speljala po LEVI strani vozišča. Če se vozi po levi, zveni logično, da se prehiteva po desni. Mar ne? Očitno ne, ker sama sem se tega držala, pa to ni bilo vsem všeč. Pred startom nam nihče ni povedal, katere strani ceste naj se držimo. Mogoče so to povedali fantom (ki ste startali 5 minut za nami), dekletom zagotovo ne.

P. S. Joj, me jezi, ko mi ljudje potvarjajo citate! :evil:
 MKC
Pardon.
Sem dal sedaj vmes še nakaj "...", da je jasno da ne gre eno z drugim.

Navodil ni verjetno tudi nobenih o tem kje po kateri strani prehitevati plavalca, in po kateri strani poti teči na tekaškem delu. Marsičesa ni navedenega o čemer bi se dalo debatirati.

Če se vozi po levi, zveni logično, da se prehiteva po desni. Mar ne?

Ne. Še vedno je bil to en vozni pas. Ali se v enosmerni prehiteva po desni?

Tukaj bom zaključil o tem. Se opravičujem za off topic. :)
 spela*
MKC napisal/-a:
Če se vozi po levi, zveni logično, da se prehiteva po desni. Mar ne?

Ne. Še vedno je bil to en vozni pas. Ali se v enosmerni prehiteva po desni?

Tukaj bom zaključil o tem. Se opravičujem za off topic. :)

Tudi jaz se opravičujem za off topic, ampak ...
Kako je bil en vozni pas, če pa so po isti cesti vozili kolesarji tudi v nasprotno smer? Spet po levi strani ceste ... Torej ni šlo za enosmerni promet.
Naj bo tako ali drugače, ampak jasno očitno ni bilo. :wink:
 Runcajz
Vsem, posebej pa Speli*, Razyju in Kairosu, pa vsem devicnikom iskrene cestitke. Ujeli ste lep dan in ste si zasluzili nagrado.

Kairos: ampka res si raztural, kot pravijo dobro obvesceni in dodaja Razy z zgodovnskim spominom, poklon! Razy: ja, saj ves, vse funkcije v zivljenju so sinusoidne, torej gre naslednje leto gor, a ne! Asimptoticno se priblizujemo perfekciji....

Prav veseli me, da vidimi pocasen, a kljub vsemu vztrajen razvoj plemena age grouperjev! Naj se vsaj tale prireditev obdrzi.

Za sok je pa poskrbel ob tej prireditvi Lava magazine (ki ga izdaja Ironman corp) s slikco Bleda, ko odpres training sekcijo na webu. Zal je slo le za fotko iz Flickra kot spremljavo clanku o treningu plavanja.... Ob vseh mlakah, jezercih in luzah, kjer smo ze tekmovali, Bled nima konkurence!

Runcajz
Uporabniški avatar
 Biz
Zelo zanimiva poročila... tako da še malo obujam spomine na moj edini olimpik na Bledu. Žal mi pomanjkanje časa ne dopušča udeležbe na teh lepo organiziranih dogodkih in v taki dobri družbi. Čestitke vsem za uspešen nastop.

Tudi mene je pred tekmo obdajal dvom zaradi časovne zapore po kolesarskem delu - ampak potem v praksi s tem ni večjih težav, ker gre organizator še malo na roke tekmovalcem in potegne zaporo malo dlje od predvidenega. Je pa verjetno res, da imajo časovno limitirana dovoljenja, tako da niti ne smejo obljubljati podaljšanja. Poanta spele* pa je na mestu - to mora biti znano vnaprej, jasno in določno.

Po logiki iz CPP je prehitevanje po notranji strani cestišča, tako da, če ni bilo drugačnih navodil, potem s tem ne bi smelo biti težav. Če nekdo vozi ob robu ceste, pa je tako ali tako ogromno prostora med njim in sredinsko črto, tako da ne more biti dileme, kako ga prehiteti.

Škoda za Plešeta, verjetno se tolče po glavi. Tudi sam sem takrat naredil 7 krogov :) Da je bil pa pri tem še celo tretji, je pa dosežek svoje klase.
Uporabniški avatar
 muc
Ojla triatlonci in triatlonke :wink:
Se morm še jest oglasit in res pohvalit vse, ki ste nastopili na sobotnem triatlonu na Bledu! :clap:
Sam sem bil v vlogi navijača in gledalca, kar je še težje kot tekmovati :lol:,
ampak glede na težavnost predvsem kolesarkega dela, res vse čestitke vsem, ne glede na razdaljo, predvsem pa novopečenim TF triatloncem!!! :laola
 spela*
Biz napisal/-a:Škoda za Plešeta, verjetno se tolče po glavi. Tudi sam sem takrat naredil 7 krogov :) Da je bil pa pri tem še celo tretji, je pa dosežek svoje klase.

Že, ampak ti verjetno za to nisi krivil organizatorjev in tega, da ni bilo spremlejvalnega vozila, table, ki bi štela kroge ...
(smo se zabavali ob njegovi izjavi za sobotna športna poročila na TVS1 :D )

Po logiki iz CPP je prehitevanje po notranji strani cestišča, tako da, če ni bilo drugačnih navodil, potem s tem ne bi smelo biti težav. Če nekdo vozi ob robu ceste, pa je tako ali tako ogromno prostora med njim in sredinsko črto, tako da ne more biti dileme, kako ga prehiteti.

Hvala za podporo. No, očitno sem bila med redkimi, ki se jim je to zdelo logično. :wink:

Sicer pa hvala vsem za čestitke! In se vidimo prihodnje leto na startu kakšnega triatlona. :wink:
Uporabniški avatar
 Biz
spela* napisal/-a:
Biz napisal/-a:Škoda za Plešeta, verjetno se tolče po glavi. Tudi sam sem takrat naredil 7 krogov :) Da je bil pa pri tem še celo tretji, je pa dosežek svoje klase.

Že, ampak ti verjetno za to nisi krivil organizatorjev in tega, da ni bilo spremlejvalnega vozila, table, ki bi štela kroge ...
(smo se zabavali ob njegovi izjavi za sobotna športna poročila na TVS1 :D )

Zadnje dni sem bil v glavnem v porodnišnici ali službi, tako da nisem spremljal aktualnega dogajanja. Drugo leto se pa vidimo na štartu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com