Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ole, ole,... :wink:

Padla je odločitev, da gremo mal po svetu pogledat oz. se "špilat" turiste, če pa poleg tega odtečem še kakšen tek je pa to samo še pika na I. :D
Itak, da je v tem času prišel v poštev izlet nekam, kjer so temperature malo bolj prijazne za tekače kot pri nas...mal srfanja po netu in že gremo v Španijo(15-16 st.), bolj natačno v Barcelono. Glede na to, da smo šele na začetku letošnje tekaške sezone bo polmaraton več kot dovolj. :D
Rezervacija kart, apartmaja in same štartnine vse prek spleta brez najmanjših težav...sicer za prvič mal z rezervo ampak sedaj vidim, da je to najmanjši problem...samo plačilna kartica ne sme biti prazna. :lol:
S prijateljico Anjo sva se na pot odpravila v petek z letališča Trevisa v IT direktno v Barco El Prat...in potem prvi stiki z vlakom, podzemno itd...vse gre kot po maslu...v petih dneh tudi enkrat nisva čakala na prevoz več kot 5-10 min! Že takoj po prihodu sva srečala Slovence, ki so prišli tja z istim namenom in tudi potem naslednje dni sva kar nekajkrat srečala znane obraze...tudi TF ni manjkal! :clap:
V soboto dvig številke na Expu, kjer kljub več kot 12.000 prijavljenih tekačev ni bilo niti malo gužve..vse urejeno v petih min...vsi neverjetno prijazni, ustrežljivi...kaj takega ne vidiš vsak dan!
V nedeljo zjutraj pa pol urce prej odhod na štart(apartma 500 m od štarta! :wink: ), še mal fotkanja, ogrevanje in v štartne bokse...spet nobene gužve, ker je imel vsak boks svojo barvo št.(prej prijavljen čas) in ni šans, da prideš v drug boks..to predlagam tudi Slo. organizatorjem!
Ker so seveda okrog mene sami neznani obrazi, kakšnega dogovarjanja o tempih, času ni govora in je prov pasal...gremo po občutku in kar bo pač bo...8:45 štart iz prvega boksa in že takoj na začetku je "letel" :shock: ...šele po dveh, treh km so se naredile manjše skupinice...v moji nas je bilo najprej cca. 10...ampak je na vsake 2-3 km en odpadel tako, da smo kmalu ostali samo še trije...Španec, Portugalec in TF :wink: ...10 km mal pod 35 in takrat sem prvič mal cviknil, da zna bit tole mal prehitro za držanje tempa do konca...ampak, če ne probaš?! :D ...vmes stisnil dva gela...hvala http://www.topatlet.si ! :clap: ...na 15-em je Portugalec še mal pospešil tempo ampak, ker same trase nisem poznal nisem upal riskirat, kar se je na koncu pokazalo za super odločitev, ker sem ga tik pred ciljem spet ujel...še dolg ciljni šprint in še sam nisem mogel verjeti uri v cilju!...vesel, vesel in nasmejan...še danes! :lol:
Pogovor je stekel skoraj v vseh jezikih...kaj dela adrenalin haha in že so padle nove ideje za naslednji izlet..samo še karto je treba kupit. :wink:
Tudi v cilju na okrepčevalnicah nobene gužve, vse gre kot po tekočem traku...sledi še obvezna zaslužena bela kava in coca cola potem pa iztek pod topel tuš v apartma.:D
Zmaga pri moških je odšla v Kenijo z časom 1:00:04 in pri ženskah v Etiopijo z časom 1:07:33 ! :clap:
Aja drugače pa sama trasa sploh ni tako lahka kot mogoče izgleda, sicer ne vem podatkov o višincih itd ampak na dveh koncih se kar dobro dvigne, sploh klanček na cca. 19-20 km bi se lahko porabil za kakšen gorski cilj. :lol:

Ker sva ostala v Barceloni še do srede sva jo prehodila, prevozila po dolgem in počez zato se mi zdi, da je pet dnevni izlet najboljša varianta. Spodaj je tudi par fotk, mal za pokušino in spletna stran maratona...je pa v kratkem na istem mestu tam organiziran tudi maraton in ga zelo toplo priporočam, se mi zdi, da že marca...jaz se sigurno tja še vrnem! :wink:

Čestitke tudi vsem preostalim Slovenskim tekačem in tekačicam!!! :laola
See ya... 8)

Fotke:
https://plus.google.com/u/0/photos/1047 ... 2689?hl=sl

Stran maratona in rezultati :Fslo :laola
http://www.mitjabarcelona.com/resultados/2013/
No,takole.Tudi nekaj tekačev iz Primorske nas je bil na tem polmaratonu. Gregor,Andrej,Franko,Valter,Dušan. Tek je odlično izpeljan.V cilju,ne čakaš nikjer.Mislim da bi si moral marsikateri organizator to pogledati kako to teče. Da ne govorim kako so narejeni boksi na štartu. Ne moreš kar priti v drugi boks.To je super. Temperature so bile zelo dobre za tek.Pa tudi za potepanje po Barceloni.Aljoša,jaz sem tisti ki sem ti posodil zastavo za slikanje :D .Fajn je bilo.Mogoče letos še enkrat v Španijo na tek. 8)
Hvala vsem in res vam ne bo žal, če izkoristite izlet v Barcelono v terminu, ko je tam kakšen organiziran tek!
Tudi cenovno lahko povem, da sploh ni ne vem kakšen zalogaj...no več ali manj je šlo za vstopnine na razne turistične znamenitosti...in za nobeno mi ni žal...znajo poskrbeti za turiste! :wink:

Avi@sem pogledal tvoj blog in je moje poročilo skoraj tako, kot da bi ga prepisal..itak je to zdej ful aktualno :lol: ...res je vse štimal tako kot mora, tako kot si že ti napisal...edina razlika je, da si ti naredil mal večji krog :clap:

giorgio@hvala za zastavo...naslednjič je to obvezna oprema poleg superg! :wink:

p.s.
če pa koga zanima kakšna podrobnost glede nastanitve,zemljevidov itd pa kr vprašat...sem skor diplomiral haha :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com