Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tek je težji, kot sem pričakoval. 60 kilometrov v sipkem pesku - pred tekmo nisem vedel, da je to sploh mogoče v celoti preteči.
Organizator je sicer pošiljal obvestila (v francoščini), kjer je menda pisalo marsikaj :?: .
Spali smo v šotorih sredi puščave in bil sem edini brez spalne vreče, brez sponk, nisem jemal tablet proti malariji... V vroči Afriki me je vse noči zeblo, kot le redko doslej. Tekma je bila organizirana tako, da se organizator za naše težave veliko ni menil :roll: . Vstajanje ob 6,00, start ob 8,00, koordinate za CP1 in CP2 in gremo. Ko sta se tretji dan dve tekmovalki izgubili, so tudi oni menjali taktiko. Po trasi teka so bile vidne sledi gum, na količke so vezali trakove, na zadnji okrepčevalnici naj bi dobili svetleče rakete in tudi "brifingi" naj bi bili (poleg francoščine) še v angleščini. Vseh obljubljenih ukrepov niso uspeli izpolniti, meni pa so sledi avtomobilov veliko pomagale. Moj kompas je v praksi uporaben predvsem za streljanje in tudi z branjem "Road Bookov" nisem imel nobenih izkušenj.
Iz tekmovalnega stališča je tekma izgledala drugače, kot sem načrtoval. Edini cilj pred odhodom je bil, priti do cilja. Tudi Aleš Jurančič, s katerim sem se pogovarjal pred odhodom, me je svaril pred prehitrim začetkom :!: . Prve kilometre sem tekel zelo zadržano in že na prvi okrepčevalnici dotakal vodo v moj "Camelbag". Hkrati pa je bilo to tudi zadnjič. Od drugega dneva je to zame postala tekma in na okrepčevalnicah sem se ustavljal le še za nujno pitje. Po drugi etapi sem že imel krvavo ahilovo tetivo in velike žulje. Po tretji etapi so mi odrezali en noht, po četrti pa drugega :evil: . Zadnjo etapo so skrajšali za 10 km, a se mi zdi, da ne samo zaradi mene. Tekma je bila menda mišljena kot lažja varianta Maratona des Sables, a se organizatorju po mnenju tekačev, ki so tam bili, le to ni posrečilo. Temperature so tukaj sprejemljivejše, podlaga pa veliko bolj zahtevna.
Na cilju je imel težave s hojo celo zmagovalec (http://www.philipperemond.com/), sam pa se predvsem opiram na ograje. Vesel sem, da je konec, a če bi tekel še enkrat, bi tudi prvo etapo poskušal teči hitreje.
Fotografije sledijo.
Iztok
Uporabniški avatar
 ales
Iztok, BRAVO!

Tole tvoje se bere ko grozljivka, sploh če si približno predstavljaš, kaj je zadaj za vsakim stavkom...Za malarijo te nisem(upal) strašit, se mi je zdelo, da je tam zgoraj že ni več, po drugi strani pa nekateri(dr.Brumen, SP) zagotavljajo da Lariam tko ne pomaga dosti, une ta druge k sem jih jaz goltal so pa tko močne, da imaš med tekmo in še kak mesec potem tko grozne sanje... Joj škoda, k se nisem spomnil, da bi ti za s seboj ponudil Garmina. Ja, pri "nas" je bila organizacija bistveno bolj doterana. Mi (bl ta zadnji)smo imel več težav z organizatorji, ki so se z džipi fural mimo nas tko vsaj na eno uro, pa si moral na njihovo vprašanje zlo dobr odgovorit, da te niso kr v avto napokal pa odpeljal proti cilju. Mi je bilo ob tvojem odhodu kr malo žal, da se nisem odločil, zdajle ko tole berem pa ne več tko zlo. Saj pravim, čez lepote Malija, doživetja Dogonov, odlično organizacijo AOI ga ni.

Ampak zato je tvoj dosežek samo še večji! Še enkrat čestitam!
 Ninocka
Bravo Iztok! To pa je 1AAA tekaška oz. življenska izkušnja. Jaz bi tudi poslušala o tej pustolovščini...Morda eno mini "predavenje" za TF? Ko si odpočiješ seveda. :P
 marjan
IZTOK

Čestitke od Simone in Marjana.

Prideva poslušat :D :D :D

Dobro si odpočij
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Kaj naj drugega rečem Iztok kot kapa dol.Še preden si se odpravljal na ta fascinanten tek in ko sem govoril s teboj sem si dejal kaj bi dal da bi lahko šel tja dol.Kljub temu da sem sedaj iz vseh teh tvojih stavkov razbral, da je bilo res noro!Bi pomojem vseeno se odločil, da bi odtekel takle tek.Vidim da bolj je noro, boljše je.
No, sedaj ti pa lahko samo čestitam od srca in ti želim, da čimprej okrevaš po tej nori dirki.
:laola :laola :laola :laola
Tudi jaz se pridružujem vsem ostalim iz tekaškega foruma in ti želim čimprejšne okrevanje po vseh teh težavah.
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
Iztok iskrene čestitke, res vsaka čast ti pripada za izvedeno preizkušnjo , ter razmišljanje , da če bi še enkrat bi še hitreje.
Fascinantno.
Miro
 dragons
Iztok bom zelo kratek. :cast:
Uporabniški avatar
 firbec
Bravo Iztok, res je moralo biti težko, kajti tako ZMATRANEGA te še nismo videli! :laola
Uporabniški avatar
 Matevz
Zdaj so objavili rezultate. Le 20 minutm ki jih je Iztok izgubil v prvem dnevu so ga ločile od 6. mesta. Karim Mosta , ki je na petem pa je itak legenda dolgoprogaškega puščavskega teka.

Iztok, vsa čast HUDOOOOOOOO :cast: :cast: :cast:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Iztok ma to je bilo pa res odlično, ker si ponesel ime Slovenije tudi v ta puščavski predel.
Noro, super noro!Za to ti tu še enkrat čestitam za dosežen uspeh, ki si ga dosegel v teku čez Saharo.
:cast: :cast: :cast: :cast: :laola
Mislim, da nas bo zajela kaka puščavska mrzlica.
Najprej Aleš, sedaj ti Iztok, hm kaj nas pa naprej čaka :roll: .
Kmalu bodo lahko rekli nam tukaj v Sloveniji in seveda drugod po svetu.
Še en narod, ki je nor in so pravi puščavski lisjaki, kljub temu da niso doma v puščavi!
ČAO!
Uporabniški avatar
 kemc
Iztok. Evo pa se je uresničl to kar sva se pogovarjala takrat na laufu. Nimaš konkurence, vsa čast :P .

LP
 Ninocka
Vsa čast, Iztok!

Sem že zadnjič bila radovedna, če so ženske tudi pristne na tej ekstremni preizkušnji (kot tekmovalke seveda :wink: ). Rezultatna lista potrjuje, da so. :shock: :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA