- 23 Mar 2014, 14:36
Vsako leto znova ugotavljamo, da imamo nekateri ta tek v precej lepem spominu in da zadnja leta ni več tak, kot je bil včasih, vsaj glede udeležbe ne. Organizatorji ne spremenijo ničesar.
Že iz prejšnih let, ko je bila udeležba tekačev približno 2x večja, sem ugotavljal, da se proslave ni udeležilo prav veliko ljudi. Zadnja leta se nisem udeležil teka, toda iz slik vidim, da je teh prav tako najbrž še nekoliko manj. Čeprav ponavadi moji predlogi niso ravno navdušeno sprejeti, sem se vseeno odločil predlagati precej drzno spremembo. Mislim, da bi bilo vredno poskusiti, slabše najbrž nebi bilo, mislim pa da bi bilo vse skupaj veliko bolj uspešno.
Za naslednje leto predlagam, da se organizatorji izognejo pokrivanju s Škofjeloškim trekingom a vseeno ohranijo svoj "praznični" termin, tako da, v dogovoru z občino, tekmo premaknejo na nedeljo. Prepričan sem, da bi bilo v tem primeru (vsaj ob lepem vremenu) tudi obiskovalcev proslave kar nekaj več. Samo tekmovanje pa spravijo na nekoliko višjo raven, tako da zopet razpišejo kategorije (toda ne le dve ali tri) in da tek podaljšajo namesto na Murovico na Cicelj. Tekma bi bila nekoliko daljša in nekoliko bolj razgibana in verjetno zanimiva za precej tekmovalcev. Iz Ciclja je do razglasitvenega prostora prav toliko ali celo nekoliko manj, kot iz Murovice, tako da glede tega nebi bilo veliko drugače, prostora na vrhu za cilj, pa je približno enako. Drugi del trase, od Murovice do Cizlja ni posebno naporen, zato to nebi bila huda dodatna obremenitev. Časi teka bi bili v tem primeru približno za polovico daljši, kot so sedaj. Najboljši bi tekli pod 40', ostali tja do ene ure. To je že solidna dolžina, zaradi katere bi se splačalo priti nekomu, tudi nekoliko bolj od daleč. Upam, da boste o predlogu, preden ga boste napadli z vsemi možnimi kanoni in izgovori, vsaj malo razmislili. To bi vsekakor lahko postal zelo lep tekaški dogodek in lep uvod v novo tekmovalno sezono.