Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bojan, hvala za poročilo in rezultate. Zares lepa in danes popolnoma suha trasa, priložnost za izboljšanje osebnih rekordov. Udeležba, kot vedno, skromna, posebno nežnejšega spola. Baje jih je strah možnarjev. Kot zanimivost: od nagrajencev je podelitev dočakala edino Urška, vsi ostali ste že prej pobrisali domov.
Ne vem, zakaj se organizator trdovratno drži urnika prireditve, da je podelitev šele na koncu, saj bi moral vedet, da smo tekači neučakani.
Kljub temu, bom drugo leto spet tam gor, pri Juriju.
Tole glede možnarjev in žensk zna biti res, pravijo pa tudi, da jih je strah tako hudega klanca. Kdo bi vedel. Mi bi bili veseli, če bi jih bilo več.

Razlogov, da se organizatorji držimo urnika prireditve je več. Občina je največji sponzor prireditve in tudi omogoči, da se za zelo nizko startnino dobi precej veliko. Organizatorji smo tudi tekači, ki radi grizemo kolena na strminah, smo pa od najhitrejših precej počasnejši (vsaj jaz :) ) potem pa je potrebno še urediti rezultate. Konec koncev, pa je na proslavi malica in samega čakanja je za povprečne tekače kakšnih 20 minut. Pa še v tem času se odvija proslava.

Uglavnem, hvala za udeležbo, pa se vidimo prihodnje leto!
 milk
Vsako leto znova ugotavljamo, da imamo nekateri ta tek v precej lepem spominu in da zadnja leta ni več tak, kot je bil včasih, vsaj glede udeležbe ne. Organizatorji ne spremenijo ničesar.
Že iz prejšnih let, ko je bila udeležba tekačev približno 2x večja, sem ugotavljal, da se proslave ni udeležilo prav veliko ljudi. Zadnja leta se nisem udeležil teka, toda iz slik vidim, da je teh prav tako najbrž še nekoliko manj. Čeprav ponavadi moji predlogi niso ravno navdušeno sprejeti, sem se vseeno odločil predlagati precej drzno spremembo. Mislim, da bi bilo vredno poskusiti, slabše najbrž nebi bilo, mislim pa da bi bilo vse skupaj veliko bolj uspešno.
Za naslednje leto predlagam, da se organizatorji izognejo pokrivanju s Škofjeloškim trekingom a vseeno ohranijo svoj "praznični" termin, tako da, v dogovoru z občino, tekmo premaknejo na nedeljo. Prepričan sem, da bi bilo v tem primeru (vsaj ob lepem vremenu) tudi obiskovalcev proslave kar nekaj več. Samo tekmovanje pa spravijo na nekoliko višjo raven, tako da zopet razpišejo kategorije (toda ne le dve ali tri) in da tek podaljšajo namesto na Murovico na Cicelj. Tekma bi bila nekoliko daljša in nekoliko bolj razgibana in verjetno zanimiva za precej tekmovalcev. Iz Ciclja je do razglasitvenega prostora prav toliko ali celo nekoliko manj, kot iz Murovice, tako da glede tega nebi bilo veliko drugače, prostora na vrhu za cilj, pa je približno enako. Drugi del trase, od Murovice do Cizlja ni posebno naporen, zato to nebi bila huda dodatna obremenitev. Časi teka bi bili v tem primeru približno za polovico daljši, kot so sedaj. Najboljši bi tekli pod 40', ostali tja do ene ure. To je že solidna dolžina, zaradi katere bi se splačalo priti nekomu, tudi nekoliko bolj od daleč. Upam, da boste o predlogu, preden ga boste napadli z vsemi možnimi kanoni in izgovori, vsaj malo razmislili. To bi vsekakor lahko postal zelo lep tekaški dogodek in lep uvod v novo tekmovalno sezono.
Mile, ta tek predstavlja samo majhno drobtinico v pomembnosti velikega občinskega praznika. Lepo te prosim, da jim ne težiš, sicer ga bodo kratko malo ukinili. Jaz bi namreč rad še kdaj obiskal našega Jurija Veho.
Statistike ne kažejo, da bi bila udeležba kdaj kaj bistveno večja: http://www.dol.si/sddolsko/prireditve/tek-na-murovico/ (grafikon udeležbe).
Tek imam v lepem spominu, tekel sem 3x, 06, 07 in 09; 09 so imeli celo ekipni tek in je ekipa TF zmagala: https://plus.google.com/photos/11019977 ... 4964031809
Slaba (in vse slabša) udeležba na tekih je že večkrat obravnavan problem, tekov pa je toliko, da prostih terminov skoraj ni (danes je tekaška srenja imela svoj množični zbor v Sežani).
Čakanje na razglasitev bi bilo v lepem, toplem vremenu lahko celo prijetno, martinčkanje pač, ampak ob zanosnih, poveličevalnih govorih o tem, kako je Jurij izpopolnil možnarje, da so ti potem sejali množično smrt med sovražniki, so mi šli lasje pokonci. Še sedaj, po petih letih imam to v spominu...
Pri rezultatih iz prejšnjih let sem odkril napako: za leti 2006 in 2007 so objavljeni isti rezultati, rezultati 4. teka, ki je bil leta 2006.
Kako sem prišel do tega: spomnil sem se pripetljaja, ko je zmagovalec leta 2007 Sadet Čavšević pritekel na vrh Murovice, kjer razen časomerilcev in nekaj navijačev ni nič, nobene točke, ki bi nakazovala cilj in tako ni vedel, da je v cilju, pa jo je šibnil čez vrh naprej v gmajno. Čez čas se mu je le čudno zazdelo in je prišel nazaj...
Iskal sem letnico dogodka, pa vidim: 2006 zmaga Toni Vencelj, 2007 isto..to pa nekaj ni v redu. Sadet je sicer na "večni lestvici" ( http://www.dol.si/sddolsko/fileadmin/Te ... istika.pdf ) s svojim edinim nastopom leta 2007 na 15. mestu. Rekord še vedno drži Sebastjan Zarnik.

LP, vencelj
Živjo,

drži, da tek organiziramo zaradi manjših obvez, ker nam pri tem pomaga občina. Le-ta poskrbi za finančna sredstva in za malico za vse, tako za tekače kot za pohodnike. Tudi za zaporo poskrbijo gasilci iz Klopc, ki so sicer angažirani zaradi proslave. V nasprotnem teka ne bi bilo.

Najbrž že sami veste, da organiziramo precej bolje pripravljen tek konec decembra, ki je hkrati še božični čas. Ta nam pobere precej časa in volje, pa tudi sponzorskih sredstev, tako da je težko marca ponovno organizirati prireditev ne enakem nivoju (pa pustimo, da imamo aprila še eno akcijo).

Je pa tudi res, da smo glavni organizatorji sedaj zapluli v druge vode, ko tekaške kilometre nabiramo za navihanimi malčki in ko kilometre bolj ko ne štejemo v metrih :)

Jernej Rebolj
PS: še vedno pa velja, da se vedno lahko najde kaka podrobnost za izboljšat, ki od organizatorja ne zahteva precejšnjega truda pa veliko pomeni za sodelujoče tekače

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA