Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

večno mlad
Tudi letos v tem terminu je po Velebitu potekal treking-trail varianta. Ker je bil letos v istem času tudi GM 40 je bilo najbrž nekaj manj Slovencev. Kljub temu je bilo zelo fajn. Letošnje leto nam je tudi vremo šlo na roko, saj ni bilo prevroče, pa še štart za dolgi varianti je bil že ob 5.00 zjutraj. Organizator nam je ponudil veliko že znanih poti, nekaj pa tudi novega. Na novo so očistili del poti proti Bunovu, kjer so pot markirali, posekali nakaj grmovja in tiste km tudi pregledali glede minskih polj. Baje so nekaj malega našli, ampak mi ki smo šli tam mimo, smo se vsi vrnili v enem kosu :D . Drugače pa to zgleda tako, da po sredini poteka planinska markacija (markirana palica) levo in desno pet metrov pa beli količki, ki označujejo do kod je varno :shock:. Obe progi sta nam letos postregli z izredno hitrimi - rekordnimi časi, tako na 100 km kot tudi na 47 km. Zmagovalec med moškimi na najdaljši varianti leteči Ante Pešić, Slovenci odlični kot ponavadi v vseh kategorijah (družina Oblak in ostali). Na koncu preživeli vsi, pirček v cilju je pa tudi pasal :drink . Se vidimo v naslednji vojni. :laola
Fotke sem lahko nekaj pregledal, a rezultatov pa ne najdem! Glede na videno v slikovnem materialu sem pa zeeelo firbčen :D
Se pa zelo strinjam z organizatorjem glede odmetavanja "svega in svačega" po trasi....NOT good :( Vem pa, da na tekmi ne bom za drugimi pobiral odpadkov in jih tovoril s seboj :nono: To naredim kot pohodnik ali brezskrben tekač na kakšnem od tekov po hribih. Na tekmi pa vidim dovolj resnih, zrelih obrazov odraslih ljudi, ki naj bi se zavedali kam se podajajo in ne vidim smisla čistiti za takšnimi tekači :idea: Da bo drugič isto :?: :? Razmislimo, dobro razmislimo pred naslednjo ultro......
večno mlad napisal/-a:Fotke sem lahko nekaj pregledal, a rezultatov pa ne najdem! Glede na videno v slikovnem materialu sem pa zeeelo firbčen
. To je povezava: http://www.racebase.hr/hrv/dogadjaj/37 . Klikneš posamezno kategorijo in že jih imaš. Drugače imaš pa kar prav. če že pridem iz Kranja na tekmo, pa na njej res ne bom pobiral papirčkov za nekaterimi brezvestneži. Je pa res, da je v taki resnično neokrnjeni naravi to zelo neokusno. In da je potrebno malo popihat na dušo posameznikov, da bomo tudi drugo leto tam tekmovali. Drugače me je pa na 30 km kontrolor vprašal, kam tako hitim, ustavi se malo, pa se mu odgovoril, da grem v Starigrad na hladno pivo. In mi je rekel, da naj še za njega enega, pa sem ga :D ..
 Markej76
Oj smo še vedno v Pakli in uživamo na polno.
Glede smeti je bilo odlično poskrbljeno saj si jih lahko pustil vsakih 20 km in jih je organizator odnesel v dolino.
Drugače sem srečal par kant od olja in nekaj odpadnega železa porekla Zastava :).
Od tekačev sem videl nekaj malega ovitkov od čokolodic in sendvičev ampak ne veliko,možno da je komu tudi kaj pomotoma padlo ven.
Drugače pa nisem imel občutka, da bi bilo nevem kako veliko smeti vsaj ne več kot pri nas v hribih. Kar pa seveda ne pomeni, da ne bi bilo potrebno še bolj paziti.

Sama tekma se mi je odlično izšla, pa tudi počutil sem se odlično.

Na tem linku pa lahko najdete Aldousov race report:
http://mrc-ultra.blogspot.it/2014/06/ve ... t.html?m=1

Lp iz Paklenice

Marko
Markej76 napisal/-a:
Sama tekma se mi je odlično izšla, pa tudi počutil sem se odlično.

Na tem linku pa lahko najdete Aldousov race report:
http://mrc-ultra.blogspot.it/2014/06/ve ... t.html?m=1

Marko

Bravo Marko :clap: :clap: :clap: res se ti je odlično poklopilo, čestitam za 2.mesto :laola Tudi Jayu je tvoja družba očitno zelo ustrezala saj se je lahko v živo prepričal kako koroškaangleščina nenavadno lepo zapoje tudi med velebitskimi škrapljami 8) :D Tako kot mu izgleda energija naših sosedov ustreza pa s terenom še nekako ni našel prave sinergije...sicer so pa to res zelo tehnično zahtevne podlage, ki resnično ne dopuščajo brezskrbnega teka. Ker si tekel v ospredju ti povsem verjamem, da prav veliko odpadkov res nisi mogel videti :mrgreen:
Čestitke tudi Konti za 6.mesto :clap:

Tomaž, čestitam tudi tebi :clap:
 Markej76
Zdravo

Matej hvala za čestitke.
Konta je šel res dobro in na koncu 5. mesto prepustil legendi Velebita Šivaku, če pomislim kako bi šele letelo, če ne bi imel po Istri težave s pokostnico in bi lahko normalno treniral... Čestitke še iz moje strani.

Jay nam je pobegnil koncu Male Paklenice, ko je teren postal malo manj tehničen, ter si kar hitro nabral 15 minut prednosti. S Kontanom sva začela stopnjevati tempo nekje na 20km, ko nama je začel za ovratnik dihati Šivak. Do Malega Alana (40km), kjer je bila okrepčevalna postaja, nama je uspelo ujeti Jureta, prispel pa je tudi Šivak, ki je tudi prvi zapustil okrepčevalno postajo. Tam so nam povedali, da je spredaj Ante (50 minut) in Aldous (10 minut). S Kontanom sva skupaj zapustila okrepčevalno in kar hitro ujela Šivaka. Konta mi je rekel, da je danes moj dan in da naj grem on bo držal svoj tempo (hvala Konta). Ko sem prispel na Sveto brdo mi povedo da je Amerikanac 10 minuta izpret :), to je bil dober znak saj nisem več izgubljal časa. Na spustu na Bunovac sem ga ujel, ko je iskal sončna očala, s skupnimi močmi sva jih kar hitro našla, ter skupaj nadaljevala naprej. Kot je sam napisal, mu ta teren ni bil najbolj pisan na kožo, to se je najbolj videlo na spustih. A ko vidiš s kako lahko in hitrostjo teče po ne tehničnih singlcah veš zakaj je svetovni rekorder... Pravi užitek ga je gledati. No na koncu se je z malo sreče izšlo meni v prid, več napišem v poročilu ko se vrnem iz dopusta. Čestitke tudi Juretu, ki so se mu za las izmuznile stopničke, kljub temu pa je izboljšal svoj lanski čas.

LP iz Paklenice
Marko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA