Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miro
#556
Danes sem premagal progo 50 km dolgega SAMa.
Občutki so fantastični.
Ne bi pisal o rezultatih saj bodo na voljo na spletu.
Rad bi pohvalil progo , saj po 15 km teka po makadamu in asfaltu začneš teči po čudoviti naravi , ki te polni z energijo.Sam se po strmih spustih nisem upal teči na vso moč , mlajši in pogumnejši pa so spuste s pridom izkoriščali. Veliko jih je uporabljalo pohodniške palice in s tem razbremenjevali noge.
Obvezno pa moram pohvaliti organizatorja Klub Trmastih , ter vse sodelujoče na prireditvi.
Vsi ki so delali na okrepčevalnicah kontrole , tiste ki so nam na vetru z nasmehom ponujali okrepčila in vodo , ter se iskreno zanimali za naše počutje iskrena hvala.
Naj pripomnim ,da so v klubu še dvakrat organizirali ogled proge s brezplačno malio, je res enkratno.
Po maratonu nas je čakala topla voda , ter prijazen maser , ki nam je zgladil mišice res enkratno.
Že letos sem se odločil , da se drugo leto teka spet udeležim , seveda , če ne pride kaj vmes.
Milan , ko boš to prebral prosim prenesi čestitke organizasijskemu odboru.
Naj ob zaključku tega sporočila povabim še ostale , da se udeležijo enega od tekov v naslednjem letu.
Lp! Miro
Uporabniški avatar
 ero
#557
Bravo Miro, čestitam :!: Vsi, ki ste pretekli 50 km in 35 km progo, ste heroji. In pridružujem se tvojim čestitkam organizatorjem - odlična organizacija in izvedba, prijaznost na vsakem koraku, super vzdušje na startu in v cilju - z eno besedo: enkratno!

S Pio sva tekla le na 10 km, tako da daljši progi še čakata. Tudi najina proga je bila čudovita. začetek po makadamu, nato malce asfalta mimo jezera, potem pa makadam, gozdne poti, spet makadam, travniki, ... super!

Vmes so bili trije vzponi, dva malce daljša, a se vsekakor ne morejo primerjati s tistimi, ki jih je preplezal Miro.

Časi in dosežki? Pia je tekla 48:09, med ženskami bila druga absolutno, v svoji kategoriji pa prva. Jaz sem tekel točno 46 minut. Več kasneje ...
Uporabniški avatar
 matjaz
#560
:D :D :D bravo vsem trem
Uporabniški avatar
 ero
#561
Sledijo podrobnosti o teku na 10 km in še kaj zanimivega. Mogoče bo tole izzvenelo kot reklama za SAM a nič zato - prireditelji so si jo zaslužili!

S Pio sva torej tekla na 10 km. Začela sva skupaj, po drugem klancu nekje po treh kilometrih pa sem jaz malce pospešil in skupaj s prijateljem Lojzetom odtekel do cilja. Na zadnjem spustu mi je Lojze malce ušel.

V ciljnem šprintu (no ja, v zadnjem kilometru) sem ujel še Tanjo, ki je zmagala med puncami, in bil v cilju sekundo pred njo.

Pia je pritekla dve minuti za menoj in upam, da bo samam dopisala svoje vtise.

Vreme je bilo super in za tek zelo primerno - oblačno in hladno, kakih 13 stopnij. Ni pa bilo mrzlo ali vlažno, tako da sploh nismo zakuhali.

Nekaj številk najinega teka:

Kilometrski časi:
Pia: 4:31, 4:06, 5:03, 6:12, 6:16, 4:32, 4:08, 4:48, 3:55, 4:39
Ero: 4:29, 4:04, 5:04, 6:02, 5:51, 4:17, 4:01, 4:25, 3:39, 4:08

Tempo:
Pia: 10 km 4:48, prvi 3 km 4:33, zadnjih 7 km 4:56, zadnjih 5 km 4:24
Ero: 10 km 4:36, prvi 3 km 4:33, zadnjih 7 km 4:37, zadnjih 5 km 4:18

Iz številk se vidi, da sta bila najtežja 4. in 5. kilometer, in če pogledate višinski profil, vam bo jasno, zakaj:
Slika
skupni vzpon: 142 m
skupni spust: 135
Nazadnje spremenil ero, dne 14 Sep 2003, 17:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ero
#562
Pozdrav tudi Tanji, Mojci in Bojanu iz ekipe LKT. Bojan, boš kaj napisal?

Za ilustracijo pripenjam startni številki in mogoče bo tudi to dodatem motiv, da prihodnje leto tudi vi pridete na Jezersko:
Slika
Slika

Medalja je nekaj posebnega - odlična ideja - in še diši, saj je glinena :) :
Slika
Uporabniški avatar
 bojanu
#569
Vikend je bil precej športno natrpan (kdo je zmagal v košarki sem izvedel šele danes v službi :roll: ), to pa potegne s sabo tudi urejanje fotografij, pa pisanje komentarjev, razne odgovore, ... V nedeljo smo naredili daljšo turo s kolesi po Nockalmstrasse, s katere je nekaj slikc

Lani smo bili prvič na Jezerskem na 10 km in bilo nam je zelo všeč. Tudi letos pohvale organizatorjem za res odlično speljano prireditev in Kondiju za domislice, s katerimi nas je ves čas zabaval. Tekmovalcem na 35 in še posebej 50 km pa še posebej čestitke za premagano razdaljo. Po tistih prekrasnih koncih sem se sicer vozil s kolesom in hodil peš, a teči je vseeno čisto nekaj drugega.
Pii in Eru ter vsem ostalim hvala za družbo, zaradi česar se navsezadnje tudi udeležujemo takšnih prireditev. Se vidimo, če ne prej, na Ljubljanskem maratonu :D


Nekaj slik z Jezerskega je od tele dalje
Uporabniški avatar
 ero
#618
Dobro jutro in še enkrat - vsa čast organizatorjem! Včeraj je udeležence SAMa v nabiralnikih čakalo prijetno presenečenje:

dopis SAMovcev s plastificirano diplomo in CDjem, na njem pa rezultati, fotografije in dva filmčka. Odlično in super :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA