Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Meni je Garmin 620 nameril 20,75m, čas pa se od uradnega razlikuje za 5 sec.;)

Letos se še nismo imeli možnosti navaditi na vročino, zato je bilo nekoliko težje. Na 17 km (klanecccc) me je prehitel predsednik, pa sem si rekla: "če lahko Borut, lahko tudi jaz" in sem mu z malo varnostne razdalje sledila do cilja. Na srečo je po klancu prišel tudi spust; nekaj je bilo tudi sence ;)

Hvala navijačem za vzpodbujanje in organizatorjem za dobro izvedbo!
Tudi letošnji maraton v organizacijskem smislu odlično, za mene osebno edina greška z masažo. Naročanje preko "listkov" se mi zdi totalna bedarija. S spoštovanjem do vseh, ampak se mi zdi, da je nekdo, ki je pretekel 21 ali 42 km bistven bolj potreben masaže, kot nekdo na 10 km. Ogromno ljudi tudi ni vedelo za tak sistem "naročanja". Mislim, da bi moralo veljavi v prihodnosti pravilo kdor prej pride, prej melje.

Kar se tiče postaj odlično, tudi vmesne vodovodne odlična ideja. Vreme kot naročeno, zaradi mene bi lahko bilo še toplejše, samo veter v Portorožu bi bilo treba izklopiti.
Svoj čas sem izboljšal za 7 min, tako da velja sedaj 3:48:12.
Osebno mi je trasa tekla hitro, plačal sem samo davek na tek v oba klanca nad Tartinijem in Fieso v obliki hudih krčev v mečah v naslednjem km. Hvala bogu se je situacija kmalu umirila, zadnji km pa so tako ali tako vedno težki; tak je pač maraton. Sicer pa mi je Garmin nameril 41,98 km.
Za konec še enkrat vse pohvale organizatorjem. Razen organizacije masaže vse tip-top! :clap: :clap: :clap: :laola
storZ napisal/-a:Tudi letošnji maraton v organizacijskem smislu odlično, za mene osebno edina greška z masažo. Naročanje preko "listkov" se mi zdi totalna bedarija. S spoštovanjem do vseh, ampak se mi zdi, da je nekdo, ki je pretekel 21 ali 42 km bistven bolj potreben masaže, kot nekdo na 10 km.

Načeloma nekdo, ki je tekel 10 km, tudi pride prej kot tisti na 21 ali 42. :)
Ne vem, kakšen sistem so pa imeli.
Meni je šlo po planu do polovičke potem so se pa začeli klanci in samo še boj za preživetje :D
Uvrstitev super, čas malo manj. Popravimo naslednje leto ;)

Koliko so vam kaj ure višincev na 42km naštele? Po moji, če odrežem tist kar je gps kar nekam poskočil, jih je več kot 500m. Uradnih 280 ziher ni bilo :D

Lp
danijel.hajdinjak napisal/-a:Meni je šlo po planu do polovičke potem so se pa začeli klanci in samo še boj za preživetje :D
Uvrstitev super, čas malo manj. Popravimo naslednje leto ;)

Koliko so vam kaj ure višincev na 42km naštele? Po moji, če odrežem tist kar je gps kar nekam poskočil, jih je več kot 500m. Uradnih 280 ziher ni bilo :D

Lp

meni je na 21 pokazalo po obdelavi s sporttrackom 3.1 naračunal +109,2 / -88,2, kar glede na izhodišče in cilj, bi morali biti obe enakui, iz izkušenj vem, da je največi problem višin na relaciji med izolo in koprom, kjer višine precej nihajo (pod hribom in drevesa ob cesti) konkretno mi na tem delu pokaže tudi po obdelavi sporttrracer nadmorsko višino 13 m kar ni realno, saj si le 2 metra nad morjem , na garmin connect pa imam 500 kar je nerelano, so neke 80 m špice v grafu.
V odlični družbi smo preživeli lep sončen dan na Primorskem. Hvala Obivankenobi-ju za varen in udoben prevoz.

Proga je bila letos res nekoliko krajša. Potrjujem, da je tudi moj Garmin izmeril 20, 8 km.

Čestitke organizatorju in vsem, ki ste se trudili za odlično izvedbo 2. Istrskega maratona :clap:

Hvala tudi vsem, ki ste nas ob progi spodbujali, še posebej v zaključnih kilometrih, ko smo sopihali v klanec :clap:

Tule je nekaj fotografij https://plus.google.com/u/0/photos/104683382363859860764/albums/6137110557740341089

Lp, Matjaž
MatjazV napisal/-a:Hvala organizatorju za odlično izvedbo 2. Istrskega maratona :clap:

Hvala tudi vsem, ki ste nas ob progi spodbujali, še posebej v zaključnih kilometrih, ko smo sopihali v klanec :clap:

Se strinjam z Matjažem - odlična organizacija, vzdušje, vreme ...!
Ena redkih tekaških prireditev, kjer (govorim v svojem imenu) ni bilo nobenega čakanja, zapletov (vse označeno, vsi prijazni in nasmejani)! :laola

Kapo dol bi rekel selektor :D

Zato se bom istrskega maratona z veseljem udeležil tudi prihodnje leto ...

Hitro in uspešno regeneracijo želim vsem sotekačem :lauf:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA