Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

TONEK
Še ena všečna tekma v centru Slovenije. Prvo izvedbo sem žal zamudil, v bodoče pa se to ne bo več zgodilo. Časovni mejnik 23.32 je lani postavil Miran in mislim, da kar nekaj časa ne bo premaknjen.
Na štart sem prišel zgodaj in kot po navadi, dobil nizko štartno številko. Preden se poženemo v začetno kilometersko ravnino, se malo ogledujem po tekmovalcih, kdo bi utegnil biti počasnejši od mene, in ugledam simpatično dekletce ter si mislim: no, zadnji pa le ne bom :?: Napaka. Punčka je zmagala v svoji kategoriji (do 40 let) :clap: s samo 10min. zaostankom za že prej omenjenim lanskim rekordom.
Trasa je lepo speljana, odseki asvalta so kratki, strmino pa so že malo boljši od mene lahko v celoti pretekli.
Štartnina nizka, golaž dober, prevoz v dolino zagotovljen, oznake trase vidne, okrepčevalnica OK, podelitev brez zavlačevanja, kar pa ne drži za
-- Štart, saj smo pred njim morali poslušat vse vrste litanij. Če v razpisu piše, da je štart ob enajstih, naj bo točno ob enajstih.
-- Rak rana nekaterih organizatorjev so kategorije. Lep primer punčke, ki bi lahko stala skupaj z mamo na istem zmagovalnem odru :oops: Menim, da bi morala biti vsaj v grobem neka nenapisana pravila, ki bi urejala število kategorij na proporcionalen način glede udeležbe.
Kot rečeno, organizatorjem vse pohvale, glede kritik pa vsaj skromen razmislek.
Drugo leto se vidimo.
 klas
Ojla...za nami je ena domača fajn tekma.
Moravčani so že spet izkoristili svoj adut -Moravško goro in že drugič priredili tek nanjo. Super ideja! :D

Na otvoritvi smo na travniku slišali vse postulate tekme in celoten razpis, manjkala je pleh muzka :-- :D

Bilo je luštno. Verjamem, da je slabša vremenska napoved morda koga odvrnila od prihoda, a vreme je bilo med tekom pravzaprav idealno, prav nasprotno pa je bilo na cilju, na vrhu, saj je pihalo in se pripravljalo k dežju. Z velikim veseljem bi sicer še kar nekaj čas uživali ob pirčku in razgledih, če bil sonček :)

Trasa je tekaško simpatična. Prvi del iz Moravč je ravninski po mehki stezi čez travnik ob potoku, drugi del je po lokalnih cestah čez vas v pobočju, tretji del je navzgor po gozdnih kolovozih in zadnji del čez vršna senožeta Moravščke gore, ko se z vrha že sliši ciljno navijanje. Tehnično trasa ni zahtevna in se jo da lepo odteči. Odlična je za začetnike v gorskem teku.

Na cilju šank, šotor (za hrano in pijačo poskrbljeno), bila pa so bila tudi dekleta z Minijem in redbulli. 8) :drink
Podelitev je bila na ličnih stopničkah :) . Pogrešal sem sicer podelitev absolutno (saj ne, da bi se me to osebno kakorkoli tikalo :D ) , a fajn bi bilo takoj videti, katera kategorija je bila hitrejša - stari ali mladi :--

Nagrade najboljšim je podeljeval je sam gospod moravški župan, ki je verjetno vzlic vetru in mrazu moral precej skrajšati pričakovan govor :D , pa vendar mu nismo zamerili in smo vsi, skupaj z njim, zadovoljni zaključili dogodek s skupinskim slikanjem na vrhu gore.
Uporabniški avatar
 majcka
Ne bi bila rada preveč predrzna, ampak zadeva je vendarle sledeča; Klas, tek je bil na Limbarsko goro. Moravška gora je pa nad Moravčami pri Gabrovki. Nekoliko bolj jugovzhodno od včerajšnjega dogodka - sosednja občina. :lol:

Sicer pa kot rečeno vsem :laola
Pišem v imenu organizatorja in se zahvaljujem za vse pluse, še posebej pa minuse! Potrudili se bomo in naslednje leto izpeljali še boljše :)
Naj le povem, da nas je ob pogledu na mlado tekačico takoj prešinila ideja, da bi morali imeti še eno kategorijo. Že lani smo težko izbrali mejo, za mnenje pa smo tudi povprašali pri nekaterih tekačih, je pa tudi res, da glede na višinsko razliko nismo pričakovali tako maldih tekmovalcev.
No toliko na hitro, veseli pa bomo še kakšnih kritik iz prve roke, saj le tako vemo kako in kaj naprej :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA