Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#346935
Juhu, Naj naj 21 je bil spet tu! :)

Kljub ne najbolj prijetnemu vremenu se nas je zbralo veliko, osipa ni bilo zaznati :) Se vidi, da se na tak tek pride tudi v slabem vremenu. Meni tudi 38° vročine v četrtek in slabo počutje včeraj ni preprečilo prihoda. Organizacija odlična (kot vedno), trasa super (sicer brez razgledov :D), blatna drsalnica z Osolnika je bila zanimiva popestritev, smo pa vsi preživeli brez posledic, ki jih ne bi mogel odpraviti pralni stroj =)

Hvala organizatorjem, prostovoljcem in vsem navijačem, ki ste kljub dežju vztrajali ob progi. Vsi ste super!!! Zame (zaenkrat) edini tek, za katerega že sedaj vem, da se ga udeležim tudi naslednje leto! Se vidimo =)
Uporabniški avatar
 mac
#346938
Ja, na unem zloglasnem križišču z Osolnika levo na katerem je že leta 2014 cela moja posadka šla v Ljubljano sem jaz po lanskem izostanku znova falil, tako da me je ujelo 5 tekačev, ki so me več ali manj potem vsi nesli do konca....
#346943
Oja....fino fajn je bilo....vreme je vedno, le kvaliteta je vprašljiva. In danes ni bilo razgledov....So pa zato bili prijazni prostovoljci, ki so nam na okrepčevalnicah poskušali ustreči kolikor se je le dalo. Pa še zabavni so bili.

Ampak ena stvar mi pa nikakor ne gre v 'lajšto' Kje zaboga sem se tako zelo obirala, da sem pridelala slabši čas, kot lani, saj se mi je vendar ves čas zdelo, da gre bistveno lažje, kot je šlo lani....edino kar mi pade na pamet je drsalnica z Osolnika. Nikjer drugje nisem imela problemov. Ampak so me pa bili veseli povsod, kamor sem prišla....po moje so si mislili, hvala bogu, zdej bomo pa lahko spakirali. :lol: :lol: :lol:

In zahvala velja tudi organizatorjem...in pa seveda sotekačem....hvala da ste.
#346951
Skoraj 250 tekačev, komentarjev pa le za vzorec - sem imel že občutek, da je zahtevno blato ,(ki ga je bilo vsega skupaj mogoče samo za 2km) storilo svoje. Pa sem kmalu dopoldne spoznal zmoto. Nekaterim je bil ta mali maratonček zares ¨mali¨, in so to majhnost dopolnili s Kališčem, Krimom, istrskim maratonom...jaz pa od kavča do mize in nazaj..
Kakšnim tridesetim tekačem se za deponiranimi trinajstimi evri ni zdelo vredno še mazat copat, vendar jim zagotavljam, da jim je za to lahko žal. Sam dež praktično ni bil moteč, ves čas je le rahlo pršelo. Proga je bila (za večimo) kar znosna, razen za nas, bolj na repu kolone, ki smo sledili kakšnim 400 stopinjam, je bilo malce bolj zmiksano :mrgreen:
Najzahtevnejši je bil strmi spust z Osolnika (tisti del, kjer te navijači lani preminule tekme kar ponesejo v cilj) , kjer bi še dereze zatajile. V bodoče predlagam napeljavo kakšnega štrikca, po vzorcu Durnika na GM4O, čeprav gre tam v obratno smer.
Poleg te opazke in zavlačevanjem s podelitvijo, ne bi imel pripomb, označbe so bile brezhibne, ekipe na okrepčevalnicah tudi, ponujali so mi celo dežnik :wink:
Čaja v cilju ni zmanjkalo tudi za zares čisto zadnje, kar se na tekmah često dogaja pa tudi ostalih sladkarij je bilo dovolj na razpolago.
Drugo leto je na vrsti sonce - se vidimo.
#346953
Prekrasna tekma. Bil sem prvič pa z zagotovostjo trdim, da ne tudi zadnjič. Vreme je bilo sicer bolj tako tako ampak to nima veze, drugače pa vse superca- organizacija, okrepčevalnice dobro založene, prostovoljci super...skratka TOP.
Trasa super in tudi dobro označena.
:D :clap:

Pohvale organizatorjem :clap: :clap: :laola
#346954
Hmmm...sem delala malo analize...od 300 prijavljenih jih 18 sploh ni plačalo štartnine (vsaj kolikor se vidi z internetne strani organizatorja)....se pravi da bi jih moralo vsaj teoretično štartat 282....in 255-i rezultat potem ni tako slab - spljoh. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 teoo
#346960
Čestitke organizatorjem za še eno odlično tekmo. In hvala lepa vsem prostovoljcem na postojankah za vzpodbude in navijanje.

Predvsem zaradi lepega vzdušja smo se po lanski sončni tekmi odločili, da se letos spet udeležimo teka, tokrat v blatni varjanti. Z nami je prišel še kolega z Irske, ki se mu je zdelo vreme sumljivo domače :D

Tekmo sem začel zelo dobro, noge so lepo vlekle in obetal sem si boljši čas kot lani. Že na prvem spustu pa je postalo jasno, da od tega ne bo nič, saj nisem hotel tvegati kakega grdega zdrsa in sem raje upočasnil in si našel skupino s primernim tempom. Na vzponu na Osolnik sem pridelal nekaj prednosti in ostal sam, zato sem na spustu seveda povlekel preveč v desno. Šele po kaki minuti teka sem se zavedal tišine in odsotnosti talnih zastavic. Pogled naprej in nazaj me je spomnil na zgodbe o zgešeni smeri na tem spustu. Ukrepal sem radikalno, stekel nazaj kakih 200m in jo užgal desno čez drn in strm po brezpotju, čez dve podrti drevesi in žično ograjo v približni smeri glasov prostovoljcev, ki so opozarjali tekmovalce ravno pred blatnim toboganom. Izgubil nisem veliko, zagotovo pa sem nabral nekaj adrenalina, ki mi je pomagal v zadnjih kilometrih.
Kljub vsemu sem bil 2 minuti hitrejši kot lani in le tri minute pa so zmanjkale, da bi se spustil pod 2h30. Ta cilj ostane očitno za dugič. :clap:

Ob :drink in polenti na cilju je bilo jasno, da se vrnemo tudi naslednje leto.


lp, Matej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA