Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#347880
Odstopil na 100tki po le 20 km zaradi hudih bolečin v kolenu. Upal sem na čudež, da sem saniral poškodbo, a očitno temu ni tako. Razočaran zelo. :x :--(

Zato lahko dam takoj poročilo iz prve roke. Včeraj ko sme prišel na štart je cel dan lilo kot iz škafa. Izvir Hublja se je zdel kot da bo eksplodiral. Čez noč se je dež nekoliko umiril. Med samo tekmo je ves čas rahlo padal dež, kar ni preveč motilo. Proga je razmočena, vendar se je dalo iti.

Koleno oz. natančneje ilotidialni trakt sem čutil že od samega začetka. Gre za tako poškodbo, ki boli samo med tekom in ne toliko pri hoji. Tako sem taktično na začetku hodil, kljub temu da sem bil dovolj močan za tek. Tako sem na Kovk prišel solidno. Potem pa se je začela ravnina in sem takoj videl da boli preveč. Mislil sem odstopiti že na Otlici, pa sem se sprehodil še do Predmeje. Potem pa sem že pri hoji toliko šepal, da sem bil primoran odstopiti.

Sem res razočaran, ker sem bil dobro pripravljen in je šel ves moj trud v nič.

Upam da boste ostali bolj uspešni!
#347885
Pa smo doma, počakala sem še do prihoda prvih ultrašev. Vsa čast. :laola
In še Majčko sem dočakala, pole sem pa morala domov, ker nimam avta in sem bila vezana na prevoz drugih. Ker moj ZZ pa je takoj po tekmi oddrvel v službo. :laola
Nekaj malega fotk, poročilo seveda bo.
Sem vesela in ponosna nase. Sem zmagala, tako kot vsi ostali danes. Tudi ti, Bojan, si zmagal, ker si se pametno odločil.
Ploh in dežja pa.... nimam pojma, od kje tolk vode..... :shock:
https://photos.google.com/share/AF1QipP ... VPSXhQS3Fn
Čestitke vsem! :clap: :clap: :clap:
#347887
vencelj napisal/-a:En velik poklon in čestitke vsem, ki ste danes zmogli tole ultra kopel :!:
:cast: :cast: :clap: :clap: :clap:

Se pridružujem Vencljevi izjavi in čestitam še posebej Venclju ... Toniju :-)
#347891
Evo včeraj sem šel spat ob 9:00, pa imam sedaj čas, da dodam moje poročilo

Začel bom s tem, da sem vesel, da letos sploh tečem in da sem se uspel pripraviti za 50 km progo, glede na to, da sem imel lani 4 poškodbice, ki so mi vzele praktično celo leto treninga.
Pripravljati sem se začel januarja, počasi in previdno, 5 mesecev itak hitro mine (vmes gradnja doma na polno, tako da itak nisem imel niti časa niti energije za v povprečju več kot 3 treninge na teden ), stopnjeval sem dolžine, tako da sem naredil max 43 km, kar nekaj je bil 30-35 in še več od 20-30 km.
In prišla je tekma. Začnemo počasi, jaz nekje na 10-15 mestu, v prvi vzpon prehitim nekaj znanih obrazov in presenetljivo nadaljujem skoraj sam. Gre mi dobro in že je tu Ostri vrh, takoj za njim pa šok: skale, previs in kar naenkrat 2 m nad tlemi salta mortale naprej - ooooooo neeeee, tečem dalje, kri na kolenu, to ni hudo ampak udarec v stegensko mišico konkreten, do Gaberij nadaljujem spust v bolečinah. Kljub temu uspem nadaljevati, in do Trebižanov skoraj povsem pozabim na stegno, tam srečam spremljevalca, ki mi reče - evo 5 si - jaz pa kaaaaj? Za trenutek bolj kot pozitivno začnem razmišljati negativno v smislu "spet te je zaneslo prehitro na začetku". Ampak kljub temu sem uspel nadaljevati v istem tempu, do Antene zelo dobro - tam sem prišel v stolp na okrepčevalnico ko jo je 5. zapuščal - nadaljujem s tekom dol, prvih par km težko prehitevam tekmovalce na 25, potem pa šok za noge: prvi najbolj konkreten vzpon (vhod v pašnik iz makadama), kot bi odsekal noge - krči - k sreči uspem nadaljevati, vendar vsak mini vzpon enako (vse skupaj ene 4-5 krat po minuto pavze). Vmes dobim še konkreten udarec s palico od temovalke na 25 km - kam se boste vprašali - ja seveda točno tam kjer si vsak moški "najbolj želi". Ampak baje da sem bil jaz kriv, ker sem prehiteval....pustmo zdaj to.... Tudi na zadnjem vzponu od Abrama dol (ki praktično ni vzpon) spet problemi, k sreči sem vsaj vso dolino uspel preteči, tako da sem potreboval 1.18 Antena - Gradišče. Za dol sem izgubil 3 mesta, sem pa zelo zadovoljen s časom, ki sem ga planiral nekje 5:30 - 5:45, na koncu je 9. mesto pomenilo celo pod 5:20.

Vrnimo se na 35. minuto: danes mi 10 cm2 velika črna gmota na stegnu preprečuje da bi hodil, upam da bom nekje v torek že lahko vsaj približno.

Trailisti zakon ste vsi, drugo leto ne grem na 50 :)
#347893
mac napisal/-a:Gre mi dobro in že je tu Ostri vrh, takoj za njim pa šok: skale, previs in kar naenkrat 2 m nad tlemi salta mortale naprej..

:lol: Mac, lahko boš pa dobil kakšno poslovno ponudbo iz kakega cirkusa? :lol:
Sicer pa, še enkrat :laola

No, jast bom pa ob dva nohta. A včeraj sploh nisem imela nobenega občutka, da me bilo kaj moti.Celo prav nič me niso prsti boleli. :shock: Danes pa pogledam na dva črna komada. :--(

V cilju zdaj čakajo še na zadnja dva ultraša :laola
#347894
Še zadnja dva in finiš prireditve. Brez zadnjega ni prvega zatorej par besed o Benjaminu - Benjotu, vipavski koreniki. Tekmoval je v vseh treh vikendih festivala 360 vipavska dolina. Naprej na boulder plezalni tekmi. Zatem je odvozil kraljevsko 80 km MTB dirko s 2700 višinci. Po 9 h pa bo prišel v cilj 105 km Ultra traila Vipavska dolina. Globok priklon.

Sicer pa vabljeni na otroški tek ob desetih in slovesno podelitev nagrad zmagovalkam in zmagovalcem ob 12:00 h.

Prav vsi, ki ste prišli že na start - ste zmagovalci. :laola Vsi v cilju pa pravi gladiatorji, ki ste v boju s samimi seboj in zelo težkimi naravni pogoji odtisnili močan pozitivni pečat svoji podzavesti. Naj traja! :laola

Čas za analize bo še, pa vendar izpeljati vse skupaj v takih razmerah ni prav lahko. HVALA, HVALA, HVALA bataljonu srčnih deklet in mož - prostovoljcev in podpornikov Ultra traila Vipavska dolina! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA