Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zz topka
Začnemo z vremenom. Vremenarji so ustrlili mimo. (skoraj) No, saj jast niti nisem dosti gledala, ampak po branju v postih sodeč, naj bi blo na dan teka samo deževje. Szi strelami! :twisted: Pa jih ni bilo. Smo imeli vreme prelepo za čas tekme. :clap: :clap: :clap:
V Železnike sva prišla že dovolj zgodaj, se mi zdi, ob osmih. Prijava, prevzem številke in nagrade- super ruzaka,( glih za na bicikel - za mojga ZZ) pozdravi z znanci, malo klepeta, bla, bla, bla in že sem se morala odpravit z avtom do Prtovča, kjer sem sama štartala lumpi varianto.

Večer prej sem prejela klic po telefonu s prošnjo, če bi lahko bila v ekipi z bejbami iz Baške Grape. Ja, bog ne daj rečt, da ne! Rečt ne Graparkam? :shock: Sem kar privolila, čeprav sploh niti nisem točno vedla, za kaj se gre.
Bem, in se dobimo ekipca GM4O v Prtovču na štartu. Da bom lahko še malo bolj ponosna, je poleg Tine v ekipi tudi ( ojej, ne me zdej za besedo) Britanka Bev. ( Al Francozinja :shock: ) Ki pa živi v Baški Grapi od leta 2012. Tako, mednarodna ekipa, tolk, da veste.
Na štartu poleg treh mladink še večina Graparjev in pa seveda Velenjčanov, s Stanetom na čelu.
Drgači, pa hude gužve glih ni blo. Kar pomeni, da že vem, da bom zadnja.
Štart in po začetnem klančku takoj vratolomen spust, ki pa je trajal bolj mal cajta. Malo previdnosti niti ni škodilo, saj poškodvat se že na štartu se pa ne spodobi. :oops:
In tako res jast lepo že od samega začetka zakraljujem na repu druščine. Super. Sem šla svoj hod lepo po svoje :juhuhu: , saj me ni nihče lovil. 8)
Ne vem, kako drugim, ampak meni niso bili tile klančki nič kaj prehudi. Sem dihala, ne da ne, ampak prav za vse ubit pa tudi ne. No, je pa res, da nisem tekla, sem le hodila. :juhuhu:
Pred zadnjim kilometrom sem šla celo mimo ene mladinke. ( Joj, najraje bi se kar ustavila in ji rekla, naj dela krajše korake, pr mej duš, da sem jih jast nardila pet, ona enga. No, sem ji pa v cilju povedala :shock: Škoda, ker jo je ravno to "zdelalo" )

Pole sem dočakala še foto Staneta, kar je pomenilo, da bo kmalu konc in res, oštja, glih udejlala sem se in je že fertik muzike. :lol: Moj čas 47:27.
Po težkih izračunih 8) sem doma računala na 50 minut, pa je šlo še bolje. Super!
Moje bejbe iz ekipe so prišle pa tudi tik pred mano v cilj. :laola

Še izdihala se nisem dobro, pride iz ta srednje proge v cilj kot prva absolutno!!! naša Ana! :laola Bravo, Ana! Moram posebej pohvalit, saj zastopiste, žlahta, pa to, da ne bo zamer. :lol:
Na vrhu se malo odpočijem, popijem, se oblečem in že prižgem na ON glasilke. In sem navijala, mislim, da do konca vseh tekmovalcev. Sem pa( ma, ne okol govort, ker me že mal emšo daje) pozabila v avtu aparat, tako, da danes nič fotk. Niti slabih ne :wink: )

No, pole sem se odpravila nazaj v Prtovč, kjer me je moj že čakal, da se zapeljemo v Železnike. Ker sem imela spet s sabo en škaf češenj, sem jih kar tam vsem, ki so bili okoli parkinga, malo porazdelila.

No, in da ne bojo rekli, da vremenarji vse zamočijo :oops: , se je pa na začetku podelitve medalj najboljšim le moralo malo vsut. SlikaA le za kratek čas. Potem se je podelitev lepo nadaljevala naprej v čisto lepem vremenu.
Podelitvi sta bili dve, saj je bilo treba razdeliti tudi medalje za državno prvenstvo.
Po dobrem pasulju in dobri :beer: smo se še malo poveselili lepih dosežkov, osebnih zmag .
Na koncu tekaškega praznika je Brane predal zastavo Pušeljca Jožkotu, saj je na vrsti Baška Grapa za osvojitev tretje cvetke. :laola
Čestitke vsem tekačem. In seveda čestitke tudi organizatorjem. Hvala za lep dan. :laola

In že smo z mislimi v prelepi Baški Grapi.

P.S. Venclja pa nisem videla :shock:
Nazadnje spremenil zz topka, dne 05 Jun 2016, 21:14, skupaj popravljeno 2 krat.
Valentina hvala za hitro poročilo in Tonek za povezavo na rezultate, na naši internetni strani jih žal še ni :( No bodo pa kmalu.
K sreči vremenska napoved res ni popolnoma držala in upam, da vam ploha med podelitvijo ni pokvarila lepega dne.
Čestitke vsem udeležencem za dosežene rezultate, vsi ste zmagovalci, od otrok do veteranov !
:laola
Brane
Veliko nimam pisati, ker me pač ni bilo. Start v Železnikih sem še videl z domačega balkona, nato sem odhitel drugam...

Vsem tekačem bi čestital za "opravljeno delo", prav tako organizatorju, Atletskemu društvu Železniki, ravno toliko sem "zraven" pri pripravah, da ne dvomim v to, da so se tudi danes maksimalno potrudili. Seveda si od tekačev želimo tudi povratne informacije oz. mnenja.

Z vremenom je bila danes kar sreča, kot prvo- vreme je bilo v Železnikih lepše od nekaterih napovedi, in kot drugo- kakor gledam novice iz drugih koncev, je bila ponekod kar kriza.

LP, vencelj
In da ne bo slišati, da samo jamram in se vsako tekmo pritožujem zaradi napačnega priimka....

Dirka je bila strma. Pa kaj bi lahko drugega pričakovala, ko se pa že rinem med gorske tekače?! Štart iz Podlonka je bil istočasen kot so ga imeli fantje v Železnikih. Najprej nekaj asfalta kar dolčez, potem pa se je kmalu začelo....klanec za klancem. Kaj naj pričakujem nisem vedela, saj teh koncev ne poznam. To, da ravno enostavno ne bo sem pa že lahko vedela. Počasi v svojem prepoznavnem stilu sem jo glodala gorčez. Malo pred Prtovčem pa so me ujeli ta prvi fantje, ki so jo prav besno mahali v hrib. Malo sem navijala, malo sem slikala in malo je bilo potrebno še hodit...za tek ni bilo več moči. :lol:

Potem sem prišla do točke, kjer je prav veličasten razgled na vrh hriba, no, pol me je pa malo stisnilo. Otimater...tjale gor. :--( :--( :--( :--(

No ja...sem pozavgala en gel. Saj ne, da je bilo rano potrebno, ampak tako za boljšo samozavest. Pa hajd dalje. Pridno sem se umikala hitrejšim, da jim ni bilo potrebno študirat, po kateri strani me bojo prehitevali. Pridem do strmejšega dela in pospravim fotoaparat, ki sem ga ves čas nosila v roki. Da se mi ne razbije, če se slučajno postavim na zobe. Še 500 m....še 250 m....ZZ Topka se dere, kot da ji gre za življenje in ne bi bila jaz, če se ne bi drla nazaj. So me gledali, če me slučajno po trebuhu šraufa. Valentina, hvala za spodbudo. Prhojladrijam na cilj v 1:46:57.....počakam na Damjana in potem jo odjadramo v dolino. Po perfektnem pasulju....naj se prosim nekdo, ki jih pozna zahvali kuharjem še v mojem imenu, prosim....smo še malo posedeli...potem so pa vse mize pospravili in smo počasi šli...čez 13 dni pa novim zmagam naproti.
majcka napisal/-a:Ugodno prodam po en 'K' iz mojega in moževega priimka, ker mi hodi viška in ga ne potrebujem. :lol: :lol: :lol:

Maja S(k)akač Rožmanec :--(

Upam, da bo padla kakšna dobra ponudba :D
Drugače bomo pa popravili, se opravičujem za napako.
Brane
 TONEK
Hja, sem moral našim košarkarjem malo pomagat, da so prišli do naslova. :clap:
Ženski del se je že razpisal, pa naj še jaz kakšno razdrem :wink:
Mislim, da je to zame najtežja tekma, pa se vseeno vedno znova vračam. Sotekmovalce sem v glavnem gledal z žabje perspektive, mi je pa prvič žal, da na tekmi nisem imel fotiča, saj je bil v nekem momentu izredno lep pogled na dokaj strnjeno kolono po serpentinah zadnje strmine.
Ker se proga skoraj vsako leto spreminja :evil: , nimam predstave, a sem bil hitrejši ali počasnejši od lani. Vremenarji so na srečo vsi po vrsti zgrešili, tako, da smo imeli tekmovalne pogoje zares ugodne. Tudi proga je bila lepo pripravljena označena in pokošena. Tudi za pasulj dam pet zvezdic, bil je prvovrsten. Prevoz na izhodišče sem si zagotovil že pred tekmo, kljub temu sem zamudil žrebanje bogatih praktičnih nagrad :--( (če bi šel dol peš, bi pa najbrž tudi pasulj). Organizatorja je najbrž presenetil tudi dež :cry: (tako, kot naše komunalce, če januarja zapade sneg), saj je bila podelitev in malica pod milim nebom.
Danes teden je Mala gora.
Vabljeni!
adzelezniki napisal/-a:
majcka napisal/-a:Ugodno prodam po en 'K' iz mojega in moževega priimka, ker mi hodi viška in ga ne potrebujem. :lol: :lol: :lol:

Maja S(k)akač Rožmanec :--(

Upam, da bo padla kakšna dobra ponudba :D
Drugače bomo pa popravili, se opravičujem za napako.
Brane

Opravičilo sprejeto. :D
adzelezniki napisal/-a:Nekaj slik s Prtovča, hvala Miro: https://onedrive.live.com/?authkey=%21A ... E77F0C8428

Zakaj se samo jaz pa se en fant za mano smeji na teh fotkah s Prtovca?

No, moram priznati, da je to tekma, ki sem se je bal, odkar sem se prizenil v Selca in zacel oblegati Ratitovec (vecinoma samo s Prtovca). In tudi letos ni bila v nacrtu do tega zadnjega petka dopoldne, ko me je pa premamila ideja. Edino, kar lahko povem, je, da sem res uzival.

Zacel sem rezervirano, kar se je poznalo malo visje, ko se noge niso in niso hotele utruditi. Se pa pozna, da je to hrib, ki ga v zadnjih letih obiscem skoraj vsak teden. Od Prtovca poznam vse klancke, klance in stope, sem pa seveda navajen vsakega, ki ga srecam, pozdraviti. Pa ker je bila sapa tokrat tako hitra kot jaz, sem ohranil ta hribovski bonton tudi danes. Vreme je bilo precej blizu temu, da bi lahko rekel idealno, druzba bolj kot prijetna in nikakor ne nadlezna, navijaci so me pa tik pod ciljno ravnino spravili do tega, da mi je bilo malce slabo (pulz in to). Ampak skozi cilj me je pognala Valentina, ki sem jo prvic videl v zivo. :shock: :roll: :wink: Tako da sem bil, mislim vsaj, tudi skozi cilj z nasmehom na obrazu.

:) :D :) :D

Bravo in hvala vsem!

:laola
 TONEK
Fotograf se nam je preveč skril, pa nismo opazili, da nas škljoca.
Po podrobnem pregledu slik se smejeta še dva , ki sta udobno nameščena na klopci (in si mislita: poglej norce, ki rinejo v breg) :D
Ta dva fanta na sliki si vsako leto ogledata tek, pa še prostor za parking na Prtovču nam odstopita.
Tonek kar pa se tiče rezultatov so primerljivi z lanskimi. Trasa in štartna procedura sta bili letos enaki kot lani :)
Brane

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA