Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Po nocnem neurju, nas je pricakalo suho jutro, kasneje pa se soncen dopoldan, v Kamnjah pa kar precejsnje stevilo tekmovalcev. Seveda so organizatorji opravicili vse nase pohvale iz prejsnjih let in v sodelovanju z vremenom izpeljali cudovit tek. Na vrhu neverjeten razgled, vecdnevno izpiranje atmosfere je pustilo posledice. :) Kulisa prednevihtnih oblakov, ter padavin v okolici je bila preprosto enkratna. Proga rahlo razmocena, trava na siroko pokosena, za rezultate ve vsak sam, ZZ topka je pa kot ponavadi mrmrala malo pred ciljem. :) Prisli so tudi fantje iz Rezije s povabilom za Val Rezija vertikal, poklonili 2 startnini, tekma bo 10. julija, tako da prenasam vabilo tudi tukaj.
Z menoj sta bila Michele in Raffaela iz Gorice (I), ki sta zelo pohvalila tekmo, kasneje pa smo se sprehodili se po Mali gori, ki jo ze poznata iz UTVV, vendar v takem vremenu in netekmovalno je vse drugace. Za naslednje leto pa sta ze obljubila stalno stevilko.
Tonek! Tebi ena najljubših tekem in tebe ni? :shock: In veš kaj? Če bi bil, ti ne bi bilo treba čakat na foto albume in se v njih iskat, :roll: kajti fotko bi prejel direkt v roke že takoj po tekmi! :D Ti pa doma! 8)

Evo, tokrat ni blo najprej vreme, ampak Tonek.
Zdej, ta drugo, bo pa vreme na vrsti. Vreme so spet ustrlili v prazno. Moj mi je naročil, naj vzamem vse s sabo za po tekmi, ker bo po napovedih strašansko strašno. In res, le strelovoda nisem imela v ruzaku, drugo vse. In kaj je potem bilo? Prekrasno vreme s sončkom. :clap: To je bilo.

Na vpisnem mestu veliko tekačev, prišli so Italijani in celo Avstrijci. :clap:
Tokrat sem se odločila, da se poslužim novega pravila v PGT ligi, ki daje možnost, da grem tekmovalno netekmovalno :D naprej ( in zato prejmem v ligi zgolj točko za udeležbo) in čakam pod vrhom do zadnjega, seveda bom spet kričala na vse, naj zdržijo glih še malo do cilja. :P Po vplačilu štartnine, sem malo povprašala, če bi bila še katera morda za to in res se je Marjetka kaj hitro odločila, da se mi pridruži. :clap:
In tako smo lepo zagrizle v hrib s hitro hojo in ob klepetu ( ni mogoče :lol: ) smo do zadnjega kilometra prišle en dva tri. Proga je bila sicer razmočena od neurja ponoči, a lepo na široko pokošena in še s trakovi označena. Da se zgubiš? Ni šans! :nono:

V zadnjem kilometru pride kot prvi do naju Simon. Hitro vžgem glasilke in seveda navijava čisto do zadnjega. Do metle - Viktorja. Potem pa skupaj do cilja, kjer si kar takoj za nagrado prejel prekrasen razgled na morje. :clap:

Vele duhovit povezovalec programa Peter nas je potem vse do konca zabaval s svojimi besednimi vragolijami. Sem rekla: Ta je pa še hujši kot jast. :lol:
Kdor pride na Malo goro, ve, da bo zares bogato postrežen, da se bojo organizatorji potrudili v nulo. In tudi tokrat je bilo tako. Polne mize češenj, peciva.... poleg odlične pašte, tudi za vegete, so nam pripravili še posebno sladko presenečenje in vsak je dobil palačinko po izboru. ( nutela, različne marmelade) :clap: :clap: :clap:

In presenečenj kar ni bilo konec. Prejeli smo tudi v roke fotografije, posnete v ciljnem vzponu. So bile fotke še aci, iz papirja se je še kadilo, tolk hitro je stroj delal :D

In še: Rezijanci so s seboj prinesli dve nagradi in dve štartnini za vertikalo v Reziji, ki bo julija. Sem imela čast, da sem izžrebala dva tekmovalca.

In še: organizator mi je, kot najjači navijačici, podelil lepo nagrado. :clap:

In še : Ker je morala zmagovalka Ana domov, se učit za izpite ( opravičljivo), sem zelo rada hodila namesto nje na stopničke. :D Spet bom poleg legend na fotkah! :D

In še: Ko je bilo vsega konec in smo se spustili nazaj v Kamnje in smo prišli pred Viktorjev dom, pod mogočno cvetočo lipo, se posedli okoli kamnite mize, nas je Viktor z ženo spet počastil s :drink in narezkom. :clap: In Karolina s teranom in pecivom. :clap: In ni nas bilo malo, ki smo ob prijetnem klepetu in raznoraznih štosih tam vztrajali do pol sedmih popoldne, ko pa smo le doživeli nevihto. No, saj, če je ne bi bilo, bi bili najbrž še zdaj tam? :lol:

Čestitke vsem tekmovalcem, :laola , čestitke domačinom za brezhibno organizacijo. Hvala Vam za vse. :cast1:

Mobitela za fotkat seveda zaradi vseh vremenskih groženj nisem vzela s sabo, tako da nič mojih fotk. A fotografov je bilo ogromno, tako, da bo tudi fotk zagotovo dovolj. :clap:

P.S1. Hvala tudi Marjetki za družbo, hvala Mihaeli za njami, hvala Vedrani od Jozafata za njami :D
Če mački stopiš na rep, zamijavka.
Vsaka slaba stvar ima v sebi tudi nekaj dobrega, tako sedaj vsak ve zame, drugače pa bi bil skrit v sivini povprečja.
Pa šalo na stran. Včeraj zjutraj mi je šlo na jok (pri šestdesetih) in me je morala naša tolažit, češ, ravno na vseh tekmah ne rabiš bit prisoten. Vendar je tekaškim laikom težko dopovedat, da je greh zamudit tako lepo tekmo. Do včeraj so bili poleg mene edino Triler, Sokol, Tušar, Žigon, Kete in Hrovatin, ki imamo z Male gore vse zvezdice.
Od včeraj naprej so vremenarji najbolj osovražena in nesposobna skupina ljudi in so prehiteli homoseksualce :evil:
Valentina, drži pesti, da se ne bo kaj podobnega zgodilo v soboto!
Veste kej... zdej sem jast mal poglobljeno študirala teve rezultate od ta hitrih možakarjev.... :roll:
In sem študirala Slika, kako in kdaj, oštja, pridobi Simon na taki (kratki) progi tolk prednosti.

Recimo, da se prvi kilometer ta hitri še kolkor tolk držijo skupaj. Pole ostane še tri dobre kilometre....
Pole recimo, da si reče Simon; " Ah, bom mal prestavil v drugo brzino" Slika in da gas.

In pole on v treh dobrih kilometrih pridobi tri dobre minute prednosti ??? :shock: Pa, k so že tudi zasledovalci brzinski. :shock:

Ja, in kaj bi ti zdej rada mejla, ZZ ? 8)

Zdej,.... moja velika želja bi bla, da bi bla jast en bot na takem teku muha Slika. In bi se usedla Simonu na ramo.

Saj, jast bi bla kot muha in ne muha kot jast, tako, da zarad mene ne bi Simon neč bolj trpel.... :lol: :lol: :lol:

In bi jast ta njegov tek spremljala in ga doživela. Da en bot občutim, kako to je Slika , kako to on šiba. :clap:

To bi jast rada doživela.
Zdej pa pejte in pište Polesu Petru, če si upaste.... :lol: :lol: :lol:
Še poročilo s strani organizatorja - društva ŠKTD Kamnje - Potoče :)

Obsežna fotogalerija bo objavljena jutri....

Bolj kot se je bližala nedelja 12. junij 2016, vedno bolj pogosto smo organizatorji tekme na Malo goro preverjali vremensko napoved za ta dan. Vedno bližje smo bili nedelji, vedno slabša je bila napoved. Že skorajda v obupu smo po spletnih straneh iskali, kje se bo vsaj za trenutek narisal žarek sonca. Nismo ga našli! Za piko na i smo nazadnje za naš konec Slovenije našli le oranžen alarm. Nič kaj dober obet. Za izvedbo tekme je bilo vse pripravljeno že dan pred tem, zato smo sobotni večer in noč na nedeljo namenili zgolj "prosjačenju" po čim manjši količini dežja. V nedeljsko jutro smo se zbudili z nasmehom na obrazu. Po močnem nočnem deževju, zjutraj za čuda ni deževalo. Še več, na trenutke je celo posijalo sonce! Ponovno se je v nas prebudil optimizem in zagnani smo pričeli vsak s svojimi zadolžitvami. Ob osmi uri in pol so se v prostorih stare šole že pričeli prijavljati prvi tekmovalci. Ob prijavi je vsak prejel darilno vrečko presenečenja, kjer je bila poleg tekaške kape še energijska tablica Turbo Katka, plastenka Magnesie ter Fructalova Frutabela in sok. Do odhoda terenskega vozila, ki tekmovalcem dostavi osebno opremo na cilj prireditve, je bilo prijavljenih 93 tekmovalcev in tekmovalk. Na našem teku največ do sedaj! Nekaj minut pred deseto uro so vsi vpisani že ogreti stali na startni črti. Za njimi pa še otroci, ki so se letos prvič pomerili na tem teku. Sicer močno skrajšana preizkušnja, tokrat namenjena zgolj druženju in zdravi zabavi, je otrokom na obraz privabila nasmeh. Otroci so svojo preizkušnjo zaključili v središču vasi, na mestu, kjer so se odrasli že spoprijeli s prvim vzponom. Po pričakovanju je tempo narekovala manjša skupina tekačev, med katerimi je bil tudi domačin Uroš Vodopivec. Po krajšem asfaltnem delu proge je sledil precej blaten in spolzek vzpon proti prvi okrepčevalnici. Vodstvo je takrat že zanesljivo v svojih nogah držal Simon Alič, ki je po 34 minutah in 26 sekundah tudi prvi prečkal ciljno črto na Mali gori. Dobre tri minute za njim si je srebro pritekel mladi up gorskega teka, Timotej Bečan. Skorajda do konca se je z njim boril Uroš Vodopivec, a na koncu moral priznati premoč. S prihodom v cilj je med domačimi navijači požel bučen aplavz. V cilj so začeli prihajati naslednji tekmovalci in kmalu za njimi tudi najhitrejša v ženski konkurenci, Ana Čufer. Z več kot minuto naskoka pred prav tako odlično Karmen Klančnik, tudi debitantko na našem teku, je dokazala, da je trenutno v zares odlični tekaški formi. Tretje mesto si je v ženski konkurenci pritekla Tušar Mihaela. Na progi so za varnost veš čas skrbeli člani GRS Tolmin, skupina Ajdovščina. Po uri in dvajsetih minutah, ko je v cilj pritekel zadnji tekmovalec, se je pri koči na Mali gori pričel bogat spremljevalni program. Med tem so vsi udeleženci teka kot tudi njihovi spremljevalci prejeli topel obrok - pašto z odlično mesno omako (za vegetarijance tudi z brezmesno). Na voljo jim je bil čaj in sok, poleg pomaranč in banan pa tudi okusne domače češnje. Na mizah so lahko našli še pecivo, ki so ga pripravile pridne gospodinje, za konec pa so vsi bili deležni palačinke s čokolado ali marmelado. Vse udeležence teka smo letos presenetili s prav posebnim darilcem. Vsak posameznik je pred podelitvijo prejel fotografijo, na kateri je bil fotografiran ob prihodu v cilj. Z navdušenjem so si fotografije med seboj izmenjevali in se občudovali v trenutku ko se je njihov napor združil z veseljem. Med udeleženci je bilo letos precejšnje število tekačev iz Italije ter tudi dva iz Avstrije. Med njimi so bili tudi organizatorji teka "Val Resia Vertical", ki so nam podarili dve praktični nagradi ter brezplačni prijavi na njihov tek, ki se bo odvijal 10. julija. Izmed vseh udeležencev smo izbrali dva srečneža, ki se bosta tako brezplačno udeležila njihove preizkušnje. Uradno podelitev smo pričeli ob poslušanju harmonike, na katero nam je zaigral mladi harmonikar Anže Gerželj. Podelitev, na kateri so najboljši v posameznih kategorijah prejeli medalje ter praktične nagrade je povezoval Peter Vodopivec in med prisotnimi poskrbel tudi za obilico smeha. Najboljše tri in najboljši trije v generalni razvrstitvi pa so prejeli prav posebne unikatne pokale, šopek cvetic z Male gore ter denarne nagrade. Ker nam je bilo vreme še vedno naklonjeno smo prireditev zaključili v prijetnem druženju ter klepetu s tekmovalci, navijači, itd...

Upamo, da ste tako tekmovalci kot tudi navijači na Mali gori uživali ter se lepo imeli v naši družbi. Zahvaljujemo se vam za udeležbo na letošnjem teku ter vas ob tej priliki že sedaj prav vse lepo vabimo, da se teka na Malo goro udeležite tudi prihodnje leto!

ŠKTD Kamnje - Potoče se zahvaljuje vsem, ki ste pomagali in sodelovali pri organizaciji prireditve ter našim sponzorjem, brez katerih bi prireditev le stežka izpeljali.

ŠKTD Kamnje - Potoče
Redko se zgodi, da se na forumu po tekmi oglasi tudi organizator in to s tako izčrpnim poročilom. Pohvalno dejanje. Zares škoda, da se ni na kratko oglasil tudi v nedeljo zjutraj, ko je ugotovil stanje vremena. Na štartu bi bilo zagotovo vsaj 94 tekmovalcev.
Hvala za kompliment :)

V nedeljo zjutraj smo od 7. ure dalje sproti obveščali o "stanju" na štartu, res pa je, da samo na Facebook dogodku :? Se bomo v prihodnje potrudili, da bodo najnovejše informacije objavljene še kje drugje..

Se vidimo pa naslednje leto :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA