Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#352151
Tekaška prijateljica Sanja me je v torek vprašala, če grem v nedeljo z njo v Crikvenico na maraton :shock: . Ker sem v soboto imela Trail Rašica, sem malo dvomila, če sem sposobna takoj naslednji dan odtečt cestni, ravninski polmaraton :roll: . Pa ne za dolgo...sem se kar prijavila, polmaraton bom pa že zmogla 8) .
V soboto po Rašici sem bila kar utrujena, vendar v nedeljo v Crikvenici lepo vreme, morje, šoferka in motivatorka Sanja vsa 'naspidirana', tako da sem tudi jaz kar oživela in si rekla, kar bo pa bo, čas sploh ni pomemben! :D
Na štartu spet znani obrazi: Bojan, Marjeta, ŠILTovke, Zdravko Barič, celo moja 'žlahta' Jensterlovi :laola in res veliko Slovencev.
Sanja je napadla svoj četrti :shock: maraton v dveh mesecih, štartali so ob 10h, polmaratonci smo imeli še pol urice časa. Malo ogrevanja in že smo stali na štartu. Kot ponavadi sem začela prehitro :mrgreen: , kmalu sem ujela svoj tempo, vmes klepetala in pozdravljala maratonce, ki so že tekli nasproti :juhuhu: . Trasa mi je bila všeč, kljub nekaj vzponom, se mi zdi lepa, razgibana. Nekaj časa je z mano tekel bratranec Joco, ki je spremljal ženo in hči...je bil kar fajn družba! Malo krize sem imela na 16. kilometru pred zadnjim obratom, potem mi je pa proti cilju spet steklo. Na uro sploh nisem gledala, zato sem bila veselo presenečena, ko sem v cilju videla rezultat :laola . Kot že velikokrat prej, se je tudi tokrat izkazalo, da brez nekih pričakovanj in neobremenjeno ponavadi tečem najbolje :wink: . Bila sem vesela, da sem zmogla brez težav, ko pa sta mi Joco in Marjeta ponudila še tuširanje v hotelski sobi, se mi je pa še bolj smejalo :lol: .
Osvežena in preoblečena sem šla takoj nazaj na cilj, saj sem pričakovala Sanjo v času 3:40, pa je krepko presegla svoje napovedi, saj je maraton pretekla v 3:32 :shock: :cast: :clap: in osvojila 3. mesto v kategoriji!
Objemi, veselje, čestitke...potem pa zasluženo :drink .
Fantastičen dan, dobra organizacija, všečna trasa...mogoče se naslednje leto opogumim celo za dva kroga.
Slovenci so se spet izkazali, kar nekaj jih je stalo na stopničkah, čestitke vsem!!!
Rezultati http://www.adria-marathon.eu/lang3/rezultat.html
#352198
Že peto leto zapored sem se udeležil tega maratona, četrtič na najdaljši razdalji. Tokrat prvič kot enodnevni izlet, zjutraj dol, popoldne nazaj. Komaj sem čakal to tekmo, ker letošnja sezona je bila pa res dolga - zdaj si bom vzel kake 2 tedna tekaških počitnic.
Vreme je bilo letos kar spodobno, mogoče malce preveč soparno. Kakih posebnih ciljev nisem imel, želja je bila postaviti najboljši čas na tej progi (kar bi pomenilo 3:08 in še nekaj). Že na začetku sem videl, da bo težko, zato sem se odločil za 'užitek' varianto. Do zadnjega obrata v Kačjaku. Tam sem pa stopil na gas, prehitel nekaj tekmovalcev in končal kot deseti skupno (med fanti) in prvi v kategoriji. Pravzaprav sem bil kar presenečen, ker rezultat ni bil nevem kaj (3:11). Počakal sem še razglasitev. Vmes smo s prijatelji ugotovili, da postrežba kave lahko traja več kot pol ure (zato smo protestno zapustili lokal in bili postreženi v sosednjem v 3 minutah). Za naslednje leto sem imel v načrtu maraton v Firencah, ki je na sporedu isti vikend. Vendar me je letošnja uvrstitev tako zmotivirala, da se skoraj zagotovo vsaj še enkrat vrnem v Crikvenico.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA