Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 daca10
#354259
Prvič sem tekla na Formaratonu, sem si rekla, bo fajn 'trening' za 100 km Biela, ki me čakajo začetek junija :lauf: :juhuhu:
Ker sem bila član ekipe :TF) ultra, sem se hotela res potruditi, ker teči v družbi legendarnih ultrašev je posebna čast :D . S prijateljico Sanjo sva zgodaj prišli na prizorišče, Zajca, Pio in Kristija sem poznala, ostale pa prav kmalu :laola .
Po manjšem zapletu z 'izgubljeno' Sanjino uro, sva zamudili štart, pa nič hudega, vsaj 'gužve' ni bilo. Trase nisem poznala, je pa vse prej kot lahka :wink: , manjši vzponi so vsakič bolj strmi :lol: . Prvih pet krogov s Sanjo, potem pa v svojem tempu sama, vmes pozdravi, spodbudne besede sotekačev, nasmehi, pozitivna energija. Prvih dvajset je hitro minilo, 35 je bila želja, na koncu sem jih nabrala 38 :D
Zares lep dan v super družbi :laola čestitke vsem :clap: :clap: :clap:
Rezultati :arrow:
http://remote.timingljubljana.si/timing ... 3144&tip=E
 spela*
#354288
Čestitke, Draga!

Še moje kratko poročilo.
Letos, drugače kot lani, nekako nisem bila pri volji za tek. Nekje vmes sem sama pri sebi ugotovila, da sploh ne vem, zakaj bi še tekla, ker sem bila preveč slabe volje. Tako sem se po pretečenih 20 krogih odločila, da grem v ciljni prostor, preberem kak članek v sobotnem Dnevniku, da mi malo prečisti misli, in to sem tudi storila. Kmalu se mi je pridružil tudi Kairos, ki je potreboval malo počitka. Pravzaprav sem bila takrat prepričana, da sva končala tekmo in da se bova samo še grela na sončku. In če ne bi bilo njega, bi tako tudi storila. Tako pa mi je rekel, da bi rad naredil vsaj maraton - pa sem šla z njim. Zadnjo uro sem postala celo dobre volje. :) Na koncu se je pa izšlo ravno toliko, da sva skupaj naredila dobrih 100 km.

Lepo je bilo videti znane obraze med tekači in navijači, Rosi, ki je bil lani pogrešan, je letos krepko popravil ta vtis. :D Hvala, Rosi, za pozitivno energijo! :clap:

Tudi med sprehajalci in taborniki v Tivoliju je bilo kar nekaj znanih obrazov, vključno z gospo, ki sem jo včasih redno srečevala na pasjih sprehodih, pa je nisem videla že vsaj od marca lani, odkar ne hodim več na pasje sprehode ...

Zmotilo pa me je to, da je bil v soboto menda dan Zemlje, pa še nikoli prej v Tivoliju nisem videla toliko avtomobilov ... :-/
Uporabniški avatar
 zajc
#354294
Zaradi Pie, ki je bila res vztrajna v prepričevanju, sem se udeležil tega teka. Odkar sem poškodovan, nimam več toliko motivacije za tek in sem se res težko spravil na to prireditev. Na hitro smo sestavili ekipo, na koncu pa je na žalost marsikdo izpadel ven. Na startu sem bil popolnoma zbegan, da sem pozabil vklopiti uro. Načrtov nisem imel velikih. Potihoma sem si želel, da bi odtekel 80 km brez (prevelikih) bolečin. Rosiju, ki je bil tam zaradi Pie, sem v roke dal listek z navodili kdaj kaj potrebujem in to je bilo to. Brez kompliciranja.

Potem pa kroženje. Kroženje. Nešteto krogov. Klanec je postajal vse bolj strm. Spust je bil na koncu skoraj navpično navzdol in samo trma me je držala pokonci. Ker sem imel dovolj prednosti pred zasledovalcem, sem na koncu namenoma zmanjševal tempo, da mi ne bi bilo treba odteči še enega kroga.

S poškodbo presenetljivo nisem imel veliko težav. Zdaj imam največ problemov s črnimi nohti. Kako sovražim to, ko se mi naredijo žulji pod nohti. V glavnem, če ne bi bilo Rosija, bi pomojem nehal nekje po polovici in sem potem vztrajal samo zaradi njega in njegove potrpežljivosti. Na tem mestu se mu moram zahvaliti za pomoč, ker ne vem kako bi se drugače končalo.

Bilo vas je fajn videti. Vsakega posebej. Vsak zase je delček v mozaiku te zgodbe in mi je v čast, da sem bil tudi jaz del tega. Na koncu lahko rečem, da imam mogoče zdaj malo več motivacije, da še kdaj pridem na kakšen tek.
#354312
Meni je Formaraton še vedno ena ljubših prireditev. Ker je malo posebna, je v lepem ambientu, je dobrodelna (letos je bilo podarjenih iz naslova štartnin 4100 eur)...
Kako to misliš, da ni več kot je včasih bilo? Proga je ista, termin tudi, organizator se trudi kot vedno, mladine je vedno več...
Sem pa prepričan, da je organizator pripravljen prisluhniti predlogom za izboljsave, saj si sigurno želi še bolj številčne udeležbe.
Uporabniški avatar
 pajo
#354318
Gregsonic napisal/-a:Meni je Formaraton še vedno ena ljubših prireditev. Ker je malo posebna, je v lepem ambientu, je dobrodelna (letos je bilo podarjenih iz naslova štartnin 4100 eur)...
Kako to misliš, da ni več kot je včasih bilo? Proga je ista, termin tudi, organizator se trudi kot vedno, mladine je vedno več...
Sem pa prepričan, da je organizator pripravljen prisluhniti predlogom za izboljsave, saj si sigurno želi še bolj številčne udeležbe.

Dostikrat sem bil na tem teku - od samega začetka. Stare družbe ni več . So še poznani obrazi nič ne rečem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA