Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#356386
Morda pa pricurlja kako poročilo iz Bovca? :?: :D
Rezultati: http://remote.timingljubljana.si/timing ... 202017.pdf

Čestitke vsem, :clap: :clap: :clap: ki se dežja niste ustrašili, teh pa je bila kar skoraj tretjina! :oops:
Sem se malo igrala seštevanje.... od 1387 plačanih prijav jih je na štartu stalo 1017. ( prijavljenih je bilo 1611 tekačev, a plačanih 1387) Torej 370 manj na štartu. :oops:
#356389
Še mi veterani smo od včeraj bogatejši za eno VELIKOvodnotekaško izkušnjo :D
Res jih je nekaj zavilo na polovici v cilj - ko je ravno najbolj nažigal dež in je pričelo treskati. Poznamo pa tudi moža, ki je s polovičke zavil na tadolgo in to po prekolesarjeni Japonski ! Andrej :clap:
Smo se pa že pred startom dobili 4 križani za mizo v šoli in skovali dobro (tudi uspešno!) taktiko za akvamaraton :D
Pohvale gredo seveda tudi vsem prostovoljcem in mladim navijačem, ki so zdržali ob progi do konca! :clap:
Če pa bi kdo kje na progi našel kakšna moška očala, jih preda organizatorjem, kjer smo pustili naslov, da nam jih pošljejo na Vipavsko. Če jih ni odneslo, jih poplaknemo s kozarcem rujnega! :drink
Dva Bovca sta za nami v dežju, drugo leto pa nas pričaka .....
#356390
Jaz sem šla v Bovec, ker sem večni optimist in si vedno mislim, da pa saj ne bo tako hudo, kot napovedujejo. Ponavadi res ni in po moji logiki včeraj ne bi smelo dosti padat. Če malo rosi mi je pa itak fajn.
Včeraj v Bovcu je zjutraj deževalo, ne roselo. Ma jaz sem še vedno upala, da bo do štarta nehalo. In je res! Tako da smo bili nekaj časa suhi.
Potem je bilo pa tega zadosti in se je moralo zlit. Ok, naj bo.
Ampak potem je pa še treskat začelo in sem že gledala, kam bi se skrila. Ker pa nisem imela več dosti do cilja polmaratona, sem pač vztrajala. Prijetno pa res ni bilo.
Razmišljala sem še, da bo moj dragi, ki je bil na najdaljši progi, mogoče med nevihto tudi kaj skrajšal. Ma ne! Je bil še bolj korajžen, pa zato bolj hiter.
Jaz sem se komaj posušila in preoblekla, že sem morala pohitet njemu nasproti. Sem mislila, da bom loh tekla z njim zadnji kilometer. Mi ni uspelo držat tempa niti 200m.
Čestitke za prvi maraton :cast1: :cast1: :cast1: !

Vzdušje v Bovcu je bilo prijetno, nihče se ni preveč pritoževal nad vremenom. Očitno ni blo nobenega iz cukra!
Najboljši so bili vsi prostovoljci in navijači, ki nas tudi v nevihti niso pustili na cedilu!!!
Čestitke vsem tekačem in srčna zahvala navijačem in prostovoljcem! :laola
#356392
ZZ Topka ti bi imela poročila :D imam občutek da se še nisem čist posušila od včeraj :lol:

Po moje ni bilo tekača ki te dni ni gledal kar naprej vremensko napoved, jaz sem do zadnjega upala da se bo spremenila.
A gremo, a ne gremo, a gremo rajši na 8km, kar meni niti pod razno ne diši, če grem, grem vsaj tistih 21 :D
Kot zanalašč se je včeraj zjutraj v Tolminu pokazal sonček in odločitev je bila jasna, 3 bejbe gremo skupaj na 21 km, od tega ena prvič. Priznam, res ji ni bila lahka proga.
Vreme se nas je vsaj na štartu usmililo, pa ta počasne smo tja do enega 10km imeli vmes kej malega dežja, pol je pa začelo na polno, sam ok, takrat me ni več motilo, luža gor, luža dol, nima veze več :lol:
Me smo po večini vodile od zadaj, ampak res, kako vzdušje je bilo ob progi kljub temu, da nas ni bilo ravno fajn čakat, okrepčevalnice so bile še povsod polne.
Še najbolj moteča sta bila zadnja 2km, ker so nas preusmerili s ceste za ograjo, tam pa res luže, v katero si mogel stopiti, zato smo tudi skozi cilj prišle bose, polne energije, kljub temu da smo si vzele kar nekaj časa, razdalja tokrat krepko čez 22 km :D
Potem pa enkratni golaž s polento in odlični bovški krafi.

Res škoda za vreme, v takem nisem imela več volje da bi pripeljala še otroke na otroški tek.

Povzetek, ni mi bilo žal da sem bila tudi tokrat zraven :clap: :clap: :clap:
#356395
Kaj napisat.
Trasa fajn, prostovoljci hvala za suport, štanti dobro založeni, presenetljivo več gledalcev kot sem pričakoval glede na vreme zato hvala za navijanje in vzpodbudne besede. Vreme pač tako kot je blo. Polenta z golažem pa tudi odlična.

P.S. Ne morem pa mimo graje gostišču ob štartu Gostišče Martinov hram. Nekaj tekačev, spremljevalcev in gledalcev se nas je zateklo na njihovo pokrito teraso da nismo bili na dežju, pa je prišla blond gospa, ki je lastnica ali samo tam zaposlena in nas vseh odgnala na dež. Sramota. In eni bi se šli turizem. Prav z verigo nas je potisna na dež. Mene ni motilo saj nisem iz cukra in mi ni bilo problem počakat na štart še tisti dve minutki, samo med nami so bili tudi otroci brez dežnikov. Pa da ne rečem, da na pokriti terasi, ki je bila dva metra od štarta ni bilo nobenega gosta. Na tak način gostov tudi ne bo.
Gostišče Martinov hram sram naj vas bo.
#356396
Najprej čestitke in pohvale vsem prostovoljcem, ki ste poskrbeli za nas v teh izrednih razmerah. Tudi za veganski obrok v cilju. Najhuje je bilo nekje na polovici maratona, ko se je nebo dobesedno odprlo. Na nekaterih odsekih se zradi dežja ni videlo dosti več kot 100m. Poleg vode od zgoraj smo bili deležni še tiste od spodaj, saj so bili kolovozi ponekod dobesedno prava mala jezera. Pretekel sem že kar nekaj tekem, vendar dežja na vseh skupaj ni bilo toliko kot včeraj. Sicer je pa proga kar zahtevna in v lepem vremenu prav gotovo atraktivna. V tretje gre rado, mogoče bo naslednje leto vreme lepo :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA