Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#620
Hoj in že doma po teku na Brdu pri Ljubljani. Kratko poročilo, ostali pa dopišite svoje vtise. Prireditelji, SK Brdo, so pripravili nekaj različno dolgih prog glede na spol in starost. Ženska proga je bila tako dolga 8 km, moška pa dobrih 12. Obe pa sta bili kar zahtevni. Asfalta je bilo le za krog okoli Lesninine stavbe, makadama in travnika le za vzorec, vse ostalo pa gozdne poti - večinoma v hrib ali navzdol. Vzponov se je tako nabralo za celih 320 višinskih metrov - kar nekaj.

Osebni vtisi: kar v redu, čeprav sem zaradi zahtevne proge tekel precej počasi. Moj cilj tudi ni bilo sprintanje temveč (dokaj) zmeren tek.

O prireditvi: plus je (vsaj za Ljubljančane), da je zelo blizu; minusi: organizatorji očitno ne verjamejo v okrepčevalnice na progi in tople malice v cilju; proga je bila označena z barvnimi puščicami in trakovi a na nekaterih ključnih mestih bi lahko še kdo stal, saj je kar nekaj tekačev zgrešilo progo. Korenine na progi pač sodijo h gozdnemu teku in tako je prišlo tudi do nekaj padcev. Zaključek - prihodnje leto grem na Lavriča, čeprav je bojda še bolj hribovski...

Za ilustracijo graf srčnega utripa in višinski profil:
Slika
Uporabniški avatar
 bojanu
#621
Ko sva z ženo tik pred štartom pridivjala na Brdo sem se odločil, da bom pač od začetka tekel počasi, da se ogrejem. Proga je bila res zelo razgibana in kmalu je postalo vroče, a tudi precej zahtevno. Tako sem držal umirjen tempo ves čas.
Proga ni bila označena boljše, saj je bilo treba kar napenjati oči, da si videl bele trakce (če seveda niso bili odtrgani). Enkrat sem tudi sledil tekaču, ki je malo sfalil, a sva s skupnimi močmi našla pravo pot. Na mestu, kjer se je proga na 12 km ločila, ni bilo nobenega, ki bi usmerjal tekače in le kmečka pamet me je gnala po samotni stezici v divjino, namesto da bi tekel s prikupnimi mladenkami še naprej :lol:
Med tekom sem nehote večkrat pomislil na Jezersko z odlično organizacijo, čeprav so SAM organizirali šele tretjič, na Brdu pa so se letos proslavili s 25. obletnico!. Drugače se pa povsem strinjam s tistim, kar je zgoraj zapisal Ero.
Pohvale pa za Tomas sport, ki je organiziral preizkus tekaških copat.

Še nekaj slik

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA