Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#361404
Po 7. letih sem enkrat za spremembo stal na startu "spočit". Pricakovanja, čas pod 3. urami, so bila velika in so izpuhtela na 35. km. Do 30. km mi je šlo kot namazano. Takrat mi je tempo padel za nekaj sekund na km in zajčka za 3:00 sta mi ušla izpred oči. Do konca sem v glavnem tekel sam in manjkal mi je nekdo, ki bi mi narekoval tempo. Celo pot nisem imel nobene krize, na 12. in 32. km mi je okrepčevalnico s kokakolo pripravil Luka, na 37. km pa sta me z dobrotami čakali partnerka in soseda. Še zdaj mi ni jasno zakaj se nisem bolj potrudil, ker bi danes verjetno (tak občutek sem imel ves čas) z lahkoto tekel pod tremi urami. Kot da bi se mi vklopil varčevalni program, ker sem bil z mislimi že na prihodnjih Sladkih 6. Bom pa imel naslednje leto popravni izpit. Hvala vsem navijačem za navijanje, prostovoljcem ob progi za prijaznost in vsem sotekačem za spodbujanje.
#361406
Noro dobro.
10 km 56 minut, s tem, da sem za prvi kilometer "zapravila" 11 minut. Poslušala druge... ne rini v ospredje, naj te množica ne potegne...potem pa dokler nisem pogruntala sistema prehitevanj "prijateljic v vrst"...grrrr...
Na 5 kilometru pa šok! Ura na semaforju kaže 34 minut!?! Kako bi naj vedela, da to ni moj čas ampak čas "prvega". Nisem se preveč obremenjevala, motivacija je pač šla...potem pa v cilju SMS 55 in drobiž.... JUHEJ.
Treniram za 21 !!!
Organizacija, vzdušje, vreme... vse odlično. Nepozabno doživetje!
#361423
Živjo!

Še moja kratka retrospektiva:
Čez leto "redno" tekel, da bo rezultat na polovički pod 1h40. Vse je šlo po planu, potem pa viroza 14 dni pred maratonom, ki me je položila za 4 dni, slaba vremenska napoved in dvomi, če naj sploh grem na tale akvatlon. :)

No, nakoncu sem sklenil da grem, užival na polno in s presenetljivo lahkoto odtekel 1h41. Če bi vedel prej... :P
#361425
Pozabila najpomembnejši del opreme: plavutke. :shock:
Lepo nas je tuširalo skoraj ves čas, sploh zadnjo tretjino. Na okrepčevalnicah kar niso hoteli ali znali izklopiti tuša. Ob tem, da nam niti gela za tuširanje niso dali zraven. :twisted: So pa ponujali ... vodo. :shock: :shock: :shock: :idea:

Hvala vsem navijačem, ki ste vztrajali kljub močnemu deževju! Na srečo pa vsaj hladno ni bilo, tako da nam ni bilo hudega. :wink:
#361428
Še pozdrav in čestitke vsem tekačem z moje strani, prevsem pa pohvale organizaciji in navijačem, kakor tudi tempo zajcu Boštjanu, ki me je suvereno zvlekel do cilja v času 3:14. Moram priznati, da sem prvič pretekel maraton brez preforsiranja, tako da mi je bilo na koncu kar malce žal, da nisem vložil še več in izboljšal rezultat za kakšno minutko. Je pa tudi precej vredno, da nisi cel dan fuč in da noge delujejo do te mere, da se suvereno privlečeš do mrzlega piva :drink .

Temperatura je bila idealna za kak osebni rekord, tudi dež me ne moti, razen tega da sem fasal žulje zaradi razmočenih tenisk in nogavic, pa še to te moti šele naslednji dan...

Kljub vremenu mi bo ostal letošnji maraton v lepem spominu, tistim ki so ostali doma, je lahko žal. :D
#361432
Tole moram deliti, ker takega idiota še nisem srečal na teku. Okoli 15. km so me prehiteli tempo tekači za čas pod 4 urami. Od zadaj me močno odrine starejši možakar v modri majici in mi zraven še zabrusi, v katerem boksu sem štartal. Od šoka sploh ne pridem k sebi, ko pa vidim, da kmalu zatem odrine še nekoga, imam vsega dovolj. Stečem do njega in ga nahrulim, če je normalen, da pojma nima, kdaj so štartali, zakaj zaostajajo, zakaj so bili prej pred to grupo itd. Potem sem mu še pokazal, kako prijetno je, če te nekdo med tekom odrine. Pozneje sem ga videl priteči v cilj. Čas je imel precej čez 2 uri. Mi je kar malo žal, da nisem stopil do njega in ga malo podučil o obnašanju.
Drugače pa super tek in res je lahko žal tistim, ki so se ustrašili vremena.
#361433
Mare, brez dlake na jeziku, s cifro na plan. Sem pa opazil, da na 21-ki skoraj ni skupinic, (treh ali štirih bunkic) ki bi tekle vštric, kot se redno dogaja na 10-ki.
#361436
mare napisal/-a:Tole moram deliti, ker takega idiota še nisem srečal na teku. Okoli 15. km so me prehiteli tempo tekači za čas pod 4 urami. Od zadaj me močno odrine starejši možakar v modri majici in mi zraven še zabrusi, v katerem boksu sem štartal. Od šoka sploh ne pridem k sebi, ko pa vidim, da kmalu zatem odrine še nekoga, imam vsega dovolj. Stečem do njega in ga nahrulim, če je normalen, da pojma nima, kdaj so štartali, zakaj zaostajajo, zakaj so bili prej pred to grupo itd. Potem sem mu še pokazal, kako prijetno je, če te nekdo med tekom odrine. Pozneje sem ga videl priteči v cilj. Čas je imel precej čez 2 uri. Mi je kar malo žal, da nisem stopil do njega in ga malo podučil o obnašanju.
Drugače pa super tek in res je lahko žal tistim, ki so se ustrašili vremena.


To so pač ljudje,ki se sicer morda ukvarjajo s športom, definitivno pa niso športniki. Ne sekiraj se preveč.
#361447
Najprej čestitke vsem, ki ste tekli.

Zame je bil to prvi polmaraton. Razen dežja je bilo vse super, pa še to me je dež motil popoldne, med tekom pa ne. V zadnjem letu je bilo precej poškodb (ne samo zaradi teka), in letos sem v celem letu pretekel le 200-300 km, maksimalna razdalja 11km. Prejšnja leta sploh nisem tekel, ampak bolj turistično kolesaril (med poletnimi vikendi).

Malo mi je bilo nerodno, ker sem že na štart odšepal. Vedel sem, da me noga ne bo bolela, ko se enkrat ogrejem, zato sem se tudi odločil, da grem na start. Časovno sem odtekel malenkost slabše kot predsednik. Po prihodu v cilj precej huda bolečina v nogi. Bolečine sem imel tudi v gležnjih in malo v kolenih, ugibam da predvsem zaradi tega, ker sem vedno tekel le po makadamu in noge niso navajene trde podlage, ampak to ni bilo tako kritično.

V ponedeljek zjutraj sem imel kar 5% manj telesne teže. Če gre verjeti tehtnici, ne na račun vode. 1% več vode kot pri zadnjem merjenju in skoraj 3% manj maščob, iz 14,8 na 12,1. Danes še vedno malo musklfibra.

Precej je še rezerve, tako pri treningu kot pri prehrani. Naslednje leto upam, da bom kakih 15-20 minut hitrejši, če seveda ne bo poškodb.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA