Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Damijan
No, medtem, ko ste nekateri na analizi, drugi zdravite žulje, tretji pa polnite izpraznjene glikogenske zaloge, bom tokrat začel s poročilom - moj vidik.

A ni bila danes ena krasna sobota? Meni se zdi tek trojk ena najlepših (tekaških) rekreativnih prireditev pri nas. Vreme je svoje odlično opravilo, vzdušje pa tudi.

Moj tek se je letos začel...uf, globoko v zimi, ko smo s kolegi rekli - letos pa gremo na ful. Priprave stekle odlično, naredili nekaj lepih skupnih dolgih tekov... Nihče ni imel nekih velikih zdravstvenih težav in tako smo dočakali Veliko soboto. Tedaj pa... aaaaaaaaa.... na štartu sem zaman iskal kompanjona s trojke, mobi pa je crknil (Murphy, pravijo eni...). Znanci so vedeli povedati, da je tretjina trojke zbolela, druga tretjina me ni uspela priklicati, tako da sem ob 8,45 ostal na trgu sam, relativno poklapan, z dvema štartnima številkama v rokah. Kaj zdaj? A naj sam tečem "trojko"? In pred ciljem preko tromostovja zaviham majico preko glave? A naj ne žegnam kar dolgih priprav? Ni šans... Spomnil sem se tudi članka iz zadnjega poleta, da tek ob žici ni samo tek na PB, ampak marsikaj več: tovarištvo ipd.

Grem do organizatorja - a se da karkoli storit? Javni poziv je takoj priklical rezervno trojko, pravzaprav kar dve. Srečnejša je bila 2/3 trojke "Zurogoni", s katerimi smo se v sekundah ujeli in pretekli čudovit dolgi tek.

Hvala, Pavle in Edo. Upam, da sta uživala vsaj toliko kot jaz. Bilo je zelo poučno, pravzaprav s svojo trojko ne bi videl in izvedel toliko stvari, ki se jih da videti na poti.

Pa vaš tek?

LP

Damijan
 hribovc
Kje se lahko vidi rezultate z "Žice" ?
Uporabniški avatar
 kacj
28 km na Teku trojk je najvecja razdalja, kar sem jo doslej pretekel. 8) S kolegoma v ekipi Klatezem in Rokom ((se) ni na Forumu) smo bili zelo izenacena ekipa in skoraj vso pot smo uspeli teci tako, kot smo si zamislili. Sam sem imel nekaj tezav z gleznji, ki so trajale dve tretjini proge, sem pa vseeno brez pretiravanja pritekel v cilj. Lepo je, ko te v cilju pricaka velika mnozica ljudi, takoj pa si lahko postrezes s tekocino, solmi, sladkorji, ali kar ti ze manjka.
V glavnem, super tek, upam, da ga bomo se velikokrat ponovili!
Nazadnje spremenil kacj, dne 07 Maj 2005, 18:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pettr
Jipi!!!!!

Zmaga!!!

No ja, ne čist, ampak TF TRinity ( IgorOK, Zarja in jaz) smo bili ultra uspešni in prišli celo 110i od 181ih v 12MZ na cilj.
Za Igorja in mene je to sedaj najdaljša razdalja, hehe, Zarji pa seveda "prijeten tek" kot je sama povedala :D
Podplati bolijo kot vrag, ampak je vredno! Vreme super, Zarji hvala za odlično družbo, res je bilo zelo luštno. Prvih 5 km je minilo precej by the way, saj se nam je mogočno dogajalo med koreninami in blatom tja do Orleka. Potem smo ga pa žgal dol po klancih. Odlično. Prehiteval smo več kot po avtocesti. :P
Tko da tek res super.

No, in ker damo na izobraževanje precej , smo končno pičili še k sloviti Ani in Lizi. Na obvezen pir. Ni heca, vitamine je pač treba basat. Tam sta mi pomagala še ženkica in dveipolletni tamal, ki pa je bil na konc bolj utrujen kot ati :wink:

Trojke so kul, vidimo se v Radencih!

Rezultati so že na http://www.slo-timing.com/
Uporabniški avatar
 Jana
Zdravo!
Sama sem prvič sodelovala na tekaški prireditvi (trojka na 12 km) in sem čisto navdušena.
Ker prej nisem dosti vadila ( prijavile smo se le zato, ker to govorimo že tri leta), pa še zbolela sem en teden nazaj) sem bila na startu precej živčna, z mislimi pri krčih, klancih, zadnjih mestih... AMPAK bilo je noro dobr. Celo pot sem uživala v teku in nasploh prijetnem vzdušju, da o prihodu v cilj niti ne govorim.
Prepričana sem, da to ni moja zadnja tekaška prireditev.
LP, Jana
PS: lepo je bilo v živo videti forumovce z majčkami in vzdevki na njih, ki so tako dobili obraze, saj si velikokrat pomagam z vašimi nasveti in izkušnjami!
Uporabniški avatar
 Staša
Spet za nami eden najlepših in najpresunlivejših tekov, kar jih poznam. S Simi in Vanjo smo se podale na skoraj 28 kilometrsko pot in jo pretekle kot bi mignil. Ne tečem prav pogosto v družbi, ta pa je bila še posebej prijetna. Ob klepetu so kilometri kar švigali mimo... Vanja je potrdila svojo pripravljenost, da se poda tudi na 42, Simi pa je danes zaslužila posebno medaljo za hrabrost, vztrajnost in tudi požrtvovalnost. Vse skupaj pa smo pritekle nekaj nove opreme iz Hervisa :) ter pokal (ki je, mimogrede pri meni, saj smo ga pozabile na klopci in nam ga je naknadno prinesla Pia :oops: ).

Nepozaben dan in sedaj prav vzhičeno tavam naokrog, polna nove motivacije, idej in moči, pa ne le tekaške... ja, kjer je volja, je pot! Vsepovsod! :)

Hvala Pii, ki nas je spravila skupaj, Luki, ki naju je s simi "predal", pa seveda tudi vsem ob progi, ki ste tako lepo vpili "dajmoooo", da so šle kocine pokonci, in nenazadnje spet požrtvovalni barb za organizacijo after party:)

In bravo vsem sotekačem!!!

Kaj sem že počenjala čez vikende nekaj let nazaj...?!? :shock:
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tudi jaz se strinjam, da je Žica zakon. Eden najlepših in najzanimivejših tekov, še posebej daljša, 28 km razdalja. Tukaj se res pokaže složnost tekačev in skupinski duh. Letos sem malce slabše pripravljen in sem tako občutil, kaj pomeni najšibkejši člen v ekipi, čeprav sem bil najmlajši. Je blo treba kar garat ampak, ni mi žal. Celotno traso smo odtekli v približno enakem tempu, razen Urha kjer sem sopihal kot stara lokomotiva.

Na celotni progi in v cilju je bilo spet videti ogromno članov TF.

Slika

Del ekipe TF pred štartom na 28 km

Na organizacijo nimam pripomb, razen okrepčevalnih postaj z vodo. Po tretjem kilometru pa tja do 15 km jih ni bilo, oz. bila je ena, kjer pa tekačem niso ponudili vode.

S tekom in uvrstitvijo sem zadovoljen in prepričan sem, da se na ŽICI vidimo tudi naslednje leto.

Tule so pa FOTKE, ki jih je posnela Vesna. Hvala.

L.P.

MatjazV
Uporabniški avatar
 Matevz
Žica je bila moj prvi kao tekmovalni tek, ko sploh še nisem vedel da v teku kdo tekmuje. Prvič leta 85 ali 86 ko kratke razdalje sploh še ni bilo. In do danes, ko sem tekel kakšnih petnajstič. In prvič sem bil najšibkejši člen.

Te trojke so res ena tako specialna dirka - neprimerljiva s čimerkoli drugim.

Mi trije smo kar v redu šopali, edino moja poškodba kolena je malo bremzala naše napredovanje. 2.12 je nekaj počasneje od 2.05 kot sem mislil da bi lahko šli, ampak pri tem teku je to precej nepomembno.

Res, tek z nekaj posebnega. Z veseljem se ga bom udeleževal dokler bodo kolena zdržala.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No pa da še jaz nekaj vrstic odklofam :lol: .Danes smo odtekli zopet en tek, ki bo šel v anale vseh tekov.Resnično je ta tek en tak tek, kjer se pokaže far play odnos do ostalih dveh sotekačev, ki sta v navezi.
Bilo je enkratno tečti vseh 28km, resnično.
No moje dva kompanjona sta odtekla po svojih močeh, kakor sta pač mogla.Organizacija je bila letos zgledno pripravljena razen malenkosti, no ki ni ravno samo malenkost, ko je manjkalo vode in okrepčevalnic z energijskimi napitki vse do Urha.Samo to je bilo ne preveč dobro.Ampak konec koncev je bil cilj dosežen torej pretekli smo zopet en lušten tek, nepozaben.Toliko je bilo znanih obrazov Tekaškega foruma, da če bi hotel z vsemi debatirati bi porabil najmanj toliko časa kot smo tekli na 28km :lol: :wink: .Vsem tekačem, ki ste odtekli današnji tek pa želim da čimprej okrevate in se veselite novih izzivov, ki vas čakajo napre.
Na, koncu pa so me na cilju presenetili z lično izdelano skledo ki je oznanjal to obeležje in pa spominska kolajna.
Ta mi je dosedaj razen Pariza in kolajne iz Jordanije najlepše izdelana, no pa spominska kolajna iz Udin.
Analiza pa kot večina analiz pestra polna debate, ki bi trajala če ne bi imeli premalo časa in drugih obveznosti do naslednjih jutranjih ur.
Še slabih 14 ur pa bomo tekli po ulicah Kranja :lol: :wink: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 Matevz
Ja, vode je bilo pa na začetku res zelo premalo.

Jutri pa v Kranju Adventure race - start v starem delu mesta ob 12h - koleno pa še kar boli. Sem res bedak.
 Lučko
Hoj forumci,
res je, tek trojk je nekaj posebnega. Zase in za svoj rezultat ne bi nikdar in nikoli iztisnil toliko moči kot sem pripravljen iztisniti za svojo trojko. Ne vem no, človek ima neko (neobvezno) obvezo, potrudiš se bolj kot sam zase. Še se bom/o trudil, a ne Bigi :wink:
Drugo leto pa mio.% Hardić varianta :oops: Vi ne veste, kolk bo Laufar ponosn name 8)
Uporabniški avatar
 bojanu
Naša trojka je lepo odtekla ta krajšo progo :D Štart pod Urhom je kljub začetnemu klancu bistveno boljši od štarta pri cerkvi. kakšne hude gneče pri prehodu v gozd ni bilo. Le nekateri so se ustrašili vzorcev blata :shock:

PS nekaj trojk na ta dolgo se je ujelo v objektiv
Uporabniški avatar
 primus
Bom še jaz malo ponovil - tek trojk je res nekaj posebnega ! Morda je bilo danes še nekaj posebnega v zraku ali pa se mi je samo dozdevalo. Ves čas sem tekel z lahkoto in neznansko užival. :D
Mislim, da tudi moj odnos do tega teka postaja vse bolj tak kot mora biti - druženje, sproščenost in prav nobenih časovnih pričakovanj.

Moj sklep za naslednjič pa zelo podoben kot pri Lučkotu :D :D .

primus

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA