Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#363891
Nepozabna zgodba, 12 urni cestni tek Slovenian 12 hour run v Kranju se je odvijal 7. 7. 2019 po ulicah Kranja. Krog je meril 1.292 m.
Neutruden organizator Klemen Boštar s svojo preizkušeno ekipo je tudi tokrat presenetil v najboljšem smislu. Poleg 12 urnega teka je bila tudi možnost 6 urnega teka, kot dodatek pa so bili izmerjeni tudi časi na 50 km.

Organizatorja je res treba pohvalit. Klemen je imel izredno prefinjen okus za izbor spikerja. Neutruden, energijski, domiseln … Vrnostna služba in sploh redar v križišču ob mostu je bil vse pohvale vreden, kajti mestni promet je bil kar močan.
Pozitivno nasmejano in simpatično osebje na okrepčevalnici in sploh ves ciljni prostor.
Navijači in obiskovalci iz vseh koncev … ogromno starih znancev, ki jih nisem videl že vrsto let.

Pred startom je bila dobra energija, nastavili smo vse potrebno na osebne okrepčevalnice in večkdo je imel tudi suport osebje. Z menoj je bila Vladimira in večkrat mi je reševala zagate (ko je bilo po dežju treba po rezervne teniske v avto na oddaljenem parkirišču …)
Kljub napovedi za celodnevno deževje, je bilo vreme precej jasno, sonce pa je žgalo z vso močjo. Stiskali smo se ob robove ulic in iskali zadnjo senco, dokler ni sonce opoldne posijalo navpično navzdol. Tek v peklu ali nekaj podobnega. Želeli smo si napovedanega dežja in glej ga vraga, ulilo se je kot iz škafa in močan veter je prevračal cestne stebričke, ki so označevali traso. Enkrat se mi je označevalni trak zapletel med noge in komaj sem se rešil pred padcem. In ker po dežju posije sonce, se je ravno to tudi spet zgodilo. A tekaški copati in nogavice so ostali premočeni in kaj kmalu začutim potrebo po suhih obuvalih. Bilo je prepozno. Kar 5 vodenih mehurčkov se je nabralo na prstih. Vladimira mi skrbno izpusti presežne tekočine in porabiva vso zalogo flajstrov, in spet je steklo naprej.

Sprva sem načrtoval rezultat čim bližje 100 km, a vedel sem, da za tak uspeh ni bilo ustreznih treningov. OK, pa vsaj 80 se je glasil drugi cilj. Ob silnem pripekanju sonca, sem si drugi cilj postavil že kot super dosežek. Pravzaprav pa sem imel o tem čas razmišljat vseh 12 ur, tako se spet prebudim in garmin na moji roki pokaže preko 95 km. Uradni rezultat je za 2 km nižji.
Zadovoljen, ni kaj :D

Seveda pa ne moremo mimo tega, da je Nataša Robnik naredila državni rekord in je zanjo igrala slovenska himna. :Fslo :clap: :cast:

Ha, hu - energija je tu :juhuhu:

Bilo je odlično :laola
#363892
Vesel sem bil tudi pohval, ki so mi bile izrečene za pesem, posvečeno temu teku ...

Vsi na tek (Slovenian 12 hour run)

En dva, dva dva, tri štir pet,
tega spredaj mor'š ujet
Daj dodaj še malo gasa,
da se vidi kdo je klasa.

In takoj izza ovinka
stekla je z obraza šminka,
sedaj se švica in poliva,
še s komolci se preriva.

- Hej, hej, hej ha hu
- Energija je že tu
- Na to pa nihče ni imun
- saj to je Slovenian 12 hour run


Ulica je tlakovana
s trgovin'cami obdana
Kupci nemo zdaj stojijo,
vsi v cestni tek strmijo.

Še starka s cekrom poskakuje
in kolena v luft dviguje
Rada bi med nami tekla,
da se tak' izogne pekla.

- Hej, hej, hej ha hu
- Energija je že tu
- Na to pa nihče ni imun
- saj to je Slovenian 12 hour run


Svetovna elita je na trasi
maratonci z najboljšimi časi
Vsi atleti in tekači
upokojenci in vsi berači

Mladina internet ugaša
na šanku je ostala flaša
Vse se že na tek pripravlja
Kranj tekaški dan proslavlja

- Hej, hej, hej ha hu
- Energija je že tu
- Na to pa nihče ni imun
- saj to je Slovenian 12 hour run


Hej, hej, hej ha hu
Energija je že tu
Zdaj norijo vsi povprek
saj to je Slovenski 12-urni tek.
#363904
Ampak zakaj glih sredi poletja?

Jaz bi šel probat enkrat 12 ur (doslej mam največ 8 ur na tekmi, pa 10 za trening), ampak ne v to vročino. Sem šel nardit en obhod, da sem vidu, kako to zgleda, pa mi je že blo vroče, kaj šele če bi teku.
#363919
Vedno se najde kaj, kar nam ni všeč. Morda vročina ali dež, preveč višincev, cestne zapore, okrepčevalnice, neurje, medvedi in kače ... do tega, kaj je v startnem paketu. Bistvo je, da je za vse enako.
Vesel sem, da je prireditev zaključena brez posredovanja nujne pomoči, kar za večina tekov v hladnejših razmerah ne velja. :clap: :clap: :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA