Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 lecko
#364148
Prireditev v impozantnem odprtem kopu železa na avst.Štajerskem je res nekaj posebnega.Rudnik izgleda kot ogromna piramida z vrhom 1459m . Za povrh pa je v notranjosti več pravih tunelov univerze za tunele Leoben.Letos je bila dolga proga 13 in pol km in prek 600m višinske razlike. Letosnja novost je bil na cca 1000m višine 1,2 km dolg del skozi prazne tunele, navadnega in tudi širokega avtocestnega.

Na startu prek 600 tekačev in pa podatek da se mi je milo storilo, 350 nordic walkerjev. Na parkirišču je skoraj vsak drugi šel iz avta s palicami. NA štartu nordijske hoje poleg vse avstrijske nordijske elite tudi tudi mnogi odlični sportniki drugih športov, smučarski tekaci, gorniki in rekreativci. Start neobičajen, ne s strelom ampak pravo detonacijo iz rudnika . Vreme lepo a zelo vroče, na progi pa skoraj ni dreves. Potrebno je bilo začeti po pameti, posebej v klancih. Proga v spodnjem delu izgleda kot makadamska avtocesta , nekje tudi do 30m široka. Vmes so tudi ravninski predeli in tam se da pospeševati . Po ohladitvi v tunelu pa najtežji del do vrha. Ker je bila moja prva gorska tekma je bilo kar tezko a vso pot pomaga čudovit razgled v dolino. Podobno hitri avstrijski walkerji me prehitevajo v hrib, jaz pa njih po ravnini. No v zadnjem delu se ne dam in skupaj z Avstrijci prehitevamo tekače. Olajšanje na vrhu, kjer počakam kolege. Sledi eden boljših delov - ni potrebno peš ampak gremo z avtobusi v dolino. Mala slovenska odprava zelo uspešna , jaz med prvih 20, kolega med 60, tretji clan pa se je posvetil fotografiranju . Zmagovalec med nordijci Franz Pecjak s casom 1:28 , pri ženskah prva Sandra Preissinger 1:52.
Pa še podatki o tekačih, ki so imeli isto progo,prvi tekač 1:02. Slovenci bi najbrž pobrali zmago če bi le prišli,, par let nazaj je zmagal g. Cvet.

Organizacija na nivojiu, vse štima. Ljudje pa prijazni povsod, od so tekmovalcev do osebja, resda pa smo z nemščino domači.
https://static.wixstatic.com/media/f2c5 ... s_4_2.webp
Nazadnje spremenil lecko, dne 28 Jul 2019, 23:16, skupaj popravljeno 5 krat.
 lecko
#364167
@zztopka, prašilo se je pa samo za avtobusom ki nas je peljal v dolino, drugač pa prah ni bil problem, pa se tudi enakomerno razpotegne kolona.

so lahko veseli tekači da jim fotke s proge zrihtaš, v Avstriji se vsaka fotka s proge krepko plača lokalnemu fotografu prek spleta.
Uporabniški avatar
 zz topka
#364168
lecko napisal/-a:so lahko veseli tekači da jim fotke s proge zrihtaš, v Avstriji se vsaka fotka s proge krepko plača lokalnemu fotografu prek spleta.

O, pole pa takoj povem, da sem brezposelna mati treh otrok.... morda pa kane kaj samo od sebe na TRR :lol: :lol: :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA