Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#364334
Menda najstarejši tek na avst. Koroškem je letos potekal že 42. tič zapored na Marijin praznik 15.8 na progi okoli Klopinjskega Jezera. Jezero malce spominja na Blejsko na slikah ( a brez gradu in otoka), ampak v živo mi ni bilo nič posebnega. Sicer pa promenada ob plaži nabita s turisti in lokali in tudi po njej poteka trasa. Vse skupaj se je zbralo menda prek 600 udeležencev, od tekov za otroke, do 5 in 10 km teka in nordijske hoje. Vreme kar toplo, cca 25 stopinj in proga na papirju ravninska a v praksi vseskozi malce valovita, po občutku več gor kot dol. Štartni prostor razmeroma ozek, zato na srečo ločijo štarte in tisti na 10 km štartajo posebej od ostalih. Nastopil sem v nordijski hoji in bila je kar dobra konkurenca predvsem iz najboljšega kluba Bleiburger walker, kjer trenirajo najhitrejše Avstrijke in tudi člani so hitri. Žal smo nordijci štartali takoj za tekači in to pomeni nepotrebno gnečo ko se prebijamo med zadnjim delom tekačev, a po pol km se kolona raztegne. Ker je bila proga samo 5 km se je vedelo da bo to "šprint", precej na polno celo progo. Od štarta sem se raje držal svojega tempa okoli 3. mesta. Blizu je bila najboljša Avstrijka Jernej, imela sva podoben tempo celo progo, no v cilju sem jo po prehitel za par sekund tudi po zaslugi neto obračuna časa, moj tempo po 5km je bil 6:38 na km. Zelo zadovoljen z absolutno 3. mestom in moje prve stopničke in podelitev v Avstriji, zmagovalec Klammer, pri ženskah Jernej.

Kaj pa tekači ? Zmage so v glavnem ostale doma v Avstriji, iz liste rezultatov se vidi nekaj uspehov tudi Slovenskih tekačev, zmagi v starostnih kategorijah M do 18 let in M nad 80 let :-).

Omenil bi še eno posebnost ekipne kategorije, ki bi bila zanimiva posebej za družine. Namreč tako v teku kot v hoji se lahko ekipa 3 prijavi tudi v ekipno točkovanje. Med ekipami pa ne zmaga tista z najhitrejšim časom, pač pa tista ki ima vsoto časov najbližje sredinskemu rezultatu vseh časov. Odloča tud sreča, ampak spodbuja se množičnost saj nimajo smao hitri možnost zmage ekipno. V praksi to pomeni če imate enga hitrega in 2 počasna tekača imate možnosti . Sicer je namenjeno bolj prebivalcem Koroške, ampak se lahko tudi ostali prijavimo, preverjeno :wink:

Sam tek samo po sebi nič posebnega, zaradi lokacije pa se lahko združi tekma tudi s turističnim obiskom jezere

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA