Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 petra
#42
Pa je tudi moja prva letošnja tekaška preizkušnja za mano. Tek trojk v Ljubljani 10.05. Že pred časom smo se s prijateljema prijavili kot mešana trojka na 12 km in nastopili pod imenom KK Viktorija.
Malo me je skrbelo, kako bo, saj je trasa razgibana s precej klanci, ki jih jaz nisem vajena. Moje tekaške poti vodijo v glavnem po ravnem, tako da nisem vedela, kako bo. Pa je bilo kar zelo dobro, saj sem brez kakšnih večjih težav pritekla do cilja. Vedela sem, da ne smem pretiravati že takoj na začetku, zato smo v klance tekli počasi, a vztrajno. Gledali smo, da nas prehitevajoči tekači niso "potegnili" v svoj ritem. Pot se mi je zdela lepa, skoraj ves čas po gozdu, vročine ni bilo. Skratka čudovito doživetje in zadovoljstvo v cilju se nam je vsem videlo na obrazih. Naslednji teden pa Radenci, kjer se bom spopadla z 21 km. :D
Uporabniški avatar
 ero
#43
Bravo Petra! Naša trojka (Pia, Vanja in jaz) je Petrino od Orl dalje spremljala s pogledi, saj so ves čas tekli kakih sto metrov pred nami.

Tudi moji vtisi so zelo podobni - kar nekaj klančkov preko Golovca, nato pa spust do karlovškega mostu in po asfaltu v središče mesta in do cilja. Pa pojdimo po vrsti:

Na startu na Urhu nas je bilo precej a kake posebne vznemirjenosti ni bilo čutiti. Organizatorji so se odločili, da moške trojke spustijo na progo ob 10h, ženske in mešane trojke pa smo začele ob 9:30, tako da je bila gneča le malce manjša. Takoj po startu so tudi najožje poti, ki so mi prav prišle za ogretje na delovno temperaturo :wink:

Na začetku smo pazili na noge pred nami, na korenine, na to, da se "držimo skupaj", ... Kasneje pa se je reka tekačev raztegnila, vsaka trojka je ujela svoj ritem in tek je res postal užitek. Le klanci so motili ritem a smo jih tudi z malce hitre hoje prešli brez večjih težav.

Ko smo se po pretečenem Golovcu spustili do ceste, nam je bilo kar malo žal za prijetno senco. A tudi tek po asfaltu je zelo hitro minil. Pred ciljem smo poskusili še malce potegnili in pospešiti korak in ko smo pretekli tromostovje, je ura pokala 1:06. S tem rezultatom smo bili vsi zadovoljni in počutili smo se dobro - kar še enkrat bi šli na progo. No ja, teoretično :)

V glavnem - bilo je super. V cilju smo čestitali Petri in njeni ekipi, se napojili, ploskali in vzdpodbujali druge trojke, ki so še prihajale v cilj in se sploh fajn imeli!

Prihodnje leto se gotovo spet dobimo na trojkah!


lp
Ero!
Uporabniški avatar
 ero
#44
Za ilustracijo pa še dva grafa. Prvi kaže višinski profil, kot ga je posnela Pia. Lepo sta vidna dva vrhunca (prvi so Orle) in hud spust mimo observatorija:

Slika

skupni vzpon: 211 m
skupni spust: 259 m
povprečna hitrost vzpona: 15 m/min
povprečna hitrost spusta: 27 m/min

Drugi graf pa kaže mojo srčno frekvenco. Krivulja se kar pokriva z višinskim profilom. Ob koncu pa je viden tudi dvig tempa v zadnjem kilometru:

Slika

povprečna FSU: 159 Hz
najvišja FSU: 174 Hz


lp
Ero!
Uporabniški avatar
 pia
#53
V naši trojki sem bila za coklo! Od srede do petka je bil moj najbližji sosed in najboljši prijatelj WC školjka. Medicinci pravijo, da črevesna gripa ne obstaja, vsi pa vemo, za kaj je šlo :roll: . In da sem hitropotezno shujšala za 2 kili (vode, seveda), je skoraj razumljivo. Ampak nisem vedela, da je dehidrirancu tako težko dati kaj od sebe! Vem, da je bilo o takem nespametnem dejanju (teku) že napisano v enem lanskih Poletov, a ker smo koze (ženski kozorogi) pač trmasti kot biki (Ero, oprosti), sem šla na Urha. In potem cel tek ugotavljala, kdaj, hudiča, me bo že spustil tisti bodec (o katerem je tudi že pisala dr.Nada Kozjek). Pa ni bil to navadni bodec, o ne. Bil je fantastično razširjen na celotno ozemlje od žličke do dimelj :evil: in naredil čudovito trdo trebušno steno in prsni koš (in pljučka se niso imela kam širit...). Noge niso bile utrujene, v pljučih me ni peklo, samo na višjo frekvenco delovanja se nisem mogla preklopit. In ko sem ugotovila, da v hrib enako hitro hodim, kot tečem, sem se v vse klance sprehodila (in iz solidarnosti- ne iz potrebe - tudi oba mučenika). No, končni čas tudi ni bil katastrofalen, ampak glede na poprejšnji vložen trud in trening, bi lahko bil še boljši.
Če pa bi bila naša trojka izključno ženska (kategorija ZA- članice, rojene 1984-1968)- Vanja, Petra in jaz, bi osvojile - ne boste verjeli - 3.mesto! (prva ženska trojka je tekla 1:00:33, druga pa 1:03:30).
Mogoče drugo leto............
Uporabniški avatar
 ero
#54
V dokaz, da se je Pia hitro pobrala, je tu fotka, posneta v cilju malo po končanem teku.

Slika


lp
Ero!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA