Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Več kot 24 ur je preteklo od Umaškega polmaratona... tekači še počivajo...

Še en fantastičen tek ob morski obali! Za lahkoten tek zelo ugodna klima z lahnim vetričem, kakšnih 15 minut je rahlo pršilo, postojanke s pijačo na vsakem koraku, ZELO prijazni organizatorji in osebje ter izjemno vzdušje ob ponovni ZELO MOČNI udeležbi Tekaškega foruma!

Med popoldansko vožnjo v hrvaško Istro smo Klaudi, Barb, Ninocka in jaz pridno skrbeli za potrebno hidracijo. Malčk je bilo na tesno s časom in praznjenja mehurja si nismo mogli privoščiti... Ob prihodu v Umag se mi je že vrtelo od neugodja, komunikacije več nisem bil sposoben in komaj sem se privlekel do prvega WC-ja... Po nekajminutnem praznjenju mehurja mi je bilo popolnoma vseeno, če bom tekel ali ne... :D :D :D

Pika, pika, pikica... kamor si pogledal, forumovci! Dobrih 20 se nas je zbralo na štartu... Malce zmedeno razdeljevanje štartnih številk,... štart naj bi po potrebi malce prestavili... Na žalost so ob poku pištole nekateri še čepeli v dixijih :shock: in so potem v drncu šibali mimo nas in preklinjali... :D

Proga speljana ob obali, čez avtokamp, kjer je bilo več avtomobilov s slovenskimi registrskimi tablicami, kot v BTC-ju ob sobotah, do Savudrije in obrat ter povratek po isti poti... Zelo dobro za spodbujanje od sebe hitrejših oziroma počasnejših tekačev! Za hidracijo obilno poskrbljeno, po moje celo vec kot na vsake 2 km... Osebje, ki je streglo, ZELO prijazno!

Skupen tempo sem našel s Klaudi in Krunotom. Ob glasnem navijanju domačinov in turistov, tudi 'rahlo' okajenih, sem enkrat dvignil roko v pozdrav. Jasno so mi povedali, da navijajo samo za 'plavušu' in ne tudi za moški del trojke... :--( Kruno je povedal nekaj najbolj zanimivih izkušenj iz svoje dolgoletne tekaške kariere, zadnji kilometer pa 'potegnil' v Tini - jevem spremstvu...

Ninočka je tekla precej pred nami in seveda nisem verjel Barb, da je pred mano ni bilo v cilj :oops: :ignore: :nono: In res... čez nekaj minut Ninočka v ciljnem šprintu... :shock: Še dolgo v noč smo razmišljali, kaj bi lahko bila kombinacija živil, ki se je tekači na dolge proge na smrt bojimo in ki povzroči, da tekač na progi pusti marsikatero solzo... :D polenta + kava??? Vprašanje za miljonarja :D :D :D

Za polnjenje hidratnih zalog je poskrbela Barb, forumovke v eni izmed kategorij so gladko zasedle prva tri mesta in še pred koncem podelitve je neurje razmetalo pokale, odneslo senčnik na prireditvenem prostoru in nas pregnalo pod šotore, ki so se počasi ampak vztrajno rušili... :shock:

Analiza je seveda bila... Ero je našel prijetno picerijo, ki so jo množično oblegale simpatične Hrvatice, moškim so se veselo vrteli jeziki in učke, jaz pa sem si lokacijo označil na zemljevidu...

Juhu!!! :juhuhu:

Pa se nekaj slikc.... povezava
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Bravo vsem udeležencem.Ampak ste mi pa naredili skomine z tem morjem.Ma sedaj v pižami bi letel dol in skočil v morje dijo mijo, ajooooooooooooojj že voham morje od doma :lol: :lol: :wink: .
V glavnem iskrene čestitke vsem udeležencem in želim vam čimveč takšnih norih užitkov vsak mesec, vsak teden še naprej.
ČAO!
Uporabniški avatar
 klaudi
Alan je tako lepo povzel sobotno popoldne v Umagu, da sploh ne vem kaj naj še napišem. Sem dobila malo slabo vest, ker nisem vedela, da je taka kriza z wc-jem. Sej bi se komot ustavili za minutko, tolk se nam pa spet ni mudilo.
Organizatorji so se res potrudili, čeprav so bili pri deljenju štartnih številk prikupno zmedeni. Ampak kot je rekel Kruno, je to prvi polmaraton po letu 1992. Oznake kilometrov so nas na koncu prav zabavale. Najprej oznaka 16. km, čez 200m pa fantje z tablo še 5km do cilja (16 + 5 NI 22,2 :twisted: )
Za konec še presenečenje - pokal. Dobila ga je tudi Ninočka, čeprav... Nina, če ne bi jedla polente, kdo bi ti bil raven :)
Analiza v znamenju pravljic in še pot domov. Pa je minila še ena lepa sobota.
 Nataša
Fouš sem vam :evil:

Alan, odlično poročilo!! :wink:

Ste pa ful redkobesedni...20 in več forumovcev, pa samo dve poročili...da ni kdo še tam ostal, ...

Čestitke puncam za kolajne, Nina pa itak...turbo dizel pogon! :lol:
Uporabniški avatar
 Barb
Ja,ja Nataša, nekateri so mami Šefli včeraj še rožmarin nabiral, da bom lahko zmagovalno pašto kuhala :D :wink:

Drugače pa..........
........sem se že kar malo zasekirala, ker mi v soboto ni bilo povsem nič do teka :ignore: Čeprav sem se celo pot trudila,da bi v to prepričala tudi vse ostale potnike v Klaudijinem avtu,.....pa moje prepričevanje ni obrodilo sadov. :roll: Mogoče je pa to že vpliv EMŠA :D

Ampak je bilo kljub temu zelo prijetno, .......če odmislim začetno treniranje mehurnih mišic :D , pa plohe na podelitvi :(

Štart je bil povsem posrečen :? Lučko se je še prav lagano ogreval, ko sem ga zagledala in začela na ves glas kriliti z rokami in vpiti, Lučko,Lučko bejži,štartal boste :shock:
Pravo presenečenje mi je bil Jos, ki je štartal predzadnji, a v cilj prišel med prvimi. Pa Kruno je štartal tudi kar od avtobusa :roll:

Med tekom smo si s Tjašo in Vesno privoščile malo ženskih čenč in seveda, Natašaaaaaa, slaaaaddddoooolllleeeedddaaa :P
Potem sva imeli z Vesno še fotosasssion :P , nakar pa so že začeli prihajati prvi udeleženci.
Marko Škrlep je mimo švignil kot za stavo :cast1:

Bravo tudi vsem ostalim forumovcem in še posebno Ninočki :wink:

Ana-liza super,...presenetil pa,tako kot vedno,Aleško :arrow: ČuriMuri :wink:

Hvala Klaudi,da si mi polepšala dan in me vzela s seboj na prijeten izlet,v družbi TF :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Joj, luštn vikend. Prehranjevalno-tekaški. Že zlo kmalu zjutraj smo se odpravili in tko med vožnjo in čvekom o hrani postanemo lačni. Ja kaj je tiniju težko predlagat dobro gostilno. Lorena nam je pripravla tako morsko rižoto, le okol porcij se nismo mogli takoj zedinit. No, na koncu je vsak dobil po eno tisto dvojno porcijo. Pa je tini rekel, da je to čist lahka hrana in da ne bo problemov, sploh sta bli pa še skor celi dve uri do štarta.. So nas mal nejeverno gledal in poslušal, k smo jim razlagal, da gremo v Umag na polmaraton(komentar ene od natakarc-a punce gledat?!). Ogrevanje je tako potekalo v glavnem ob iskanju primernih odlagalnih prostorčkov, štart so premaknili le za 5 minut, tko da so nas nekateri lovil že po začetku teka. Prvih pet kilometrov ob morju, primerno hitro, pol so se pa začeli klanci. Do obrata mi je še šlo s tempom okol 4/km, pol sem pa mal počival. Nazaj grede je bilo klancev biiiistevo več! No nekak sm se privlekl do cilja. K sreči ni bla "ta prava" polovička in ni blo pravega razočaranja nad rezultatom. Drugi so pa kr sijali. Pia z odličnim časom, Marko z odličnim drugim mestom, tini s prav posebnim zaključkom teka.. Še mal smo netekačem obnovil prigode na trasi, zbasal pašto, pobral večino pokalov in se v dežju odpravil iskat izbrano gostilno. Prva analiza po teku s sokci je tut čist v redu minila, sem bil lahko vsaj zbran za pripovedovanje, čeprav imam zdaj včasih še več težav z artikulacijo misli. Stav k sreči ni blo, dogovorov o Podgorici, Jordaniji, Insbrucku pa kr ni hotl bit konca. Iz Umaga smo se šele ob desetih odpravil proti Poreču, Matevževa fanta sta končno kr v avtu zaspala, mi smo šli pa še na eno pijačo v tinijevo bazo. Tm smo požiral zgodbe o "binladnu Červara", županijskih volitvah, lepoticah Internautike in semantično-vsebinskimi razlikami med brezmadežnim in neomadeževanim (rožmarinom). Ob enih sta ima otroka dost spanja in sta hotla it še na sprehod. Varuške so ble pogrešane-mal sta jih otroka, mal pa mi! Do mal čez tretjo smo spraznil še zadnje laške in zaloge vode v torbi, preposlušal Nicka Cava s Kylie, Manco in Tijano in nekateri zaspal do osme. Zjutraj pa burek, pol morskega psa, kosili travo pri tiniju in čakal da dost ogladnimo za ta pravo kosilo. Brtonigla je bila že drugič mesto prehranjevanja;po odličnem divjem pršutu, siru s tartufi, smo najprej zbrisal dve porciji mušul in dagenj na buzaro in pred glavno jedjo smo bli že vsi siti. Ampak tista dvokilska orada je v trenutku zmanjkala. Sam krompir je še ostal v posodi..Matevž nam je pokazal prikupno vzgojo. Pismo punce kaj zamujate. Otroka sam tko hudičkast gledata, drgač sta prava srčka! Smo bli prav posrečena kombinacija. Aja, še obvezni, prijetni zaključek pri obeh Sjih. Še za njiju demo verzija vzgoje, kavico in skor še podnevi smo se vrnili domov. Tekel sem eno uro in šestintrideset minut!
 Nataša
Aleš, dej ti naslednjič mal poparagrafiraj, ker tole je pa tumač za brat (a rabmo mogoče že priročnik - kako pisati poročila s tekov?). Aja, pa tale forum bi mirno lahko spremenili v prehranjevalno-tekaški forum :lol:

ja, ja, ure vaše analize in zvonenja mojega telefona se pa kar ujemajo... :lol: sam eni takrat spimo :!:

Aaaaaa, sladolllleddddd, kdo ga je jedu, kje, katerga, kok kepc, je blo repete in zakaj ne, so mel rum punč, a je bil dober, kje sem bla pa jest??? :shock:

kakšen je bil pa ta Tinijev posebni zaključek teka?
Uporabniški avatar
 ales
Aja, pa o prednostih, potrebah in smiselnosti stisnjenega pisanja smsov smo razglabljal, sm zgleda bil še mal pod vtisom, zdaj ga pa ne grem razkosavat. Sory!

Daj Nataška, ti se pa oglasi če te rabmo! Saj če ti imamo sam kaj za sporočit ti pošljemo sms (k ga tko itak pol ne razumeš)..

Tini je na konc enaindvajsetke zaključil s tekom, se mal raztegnil in se peš odpravil proti cilju...no saj pol ga je dohitel Kruno in sta pritekla v cilj.

Rožmarin za Barbi pa..pismo, upam da se kmalu vidimo, drgač bo že posušen. Včeri je blo že mal pozn za dostavo, čeprav je blo tut to že v igri.

p.s. dodal še par slikc kr z mobija
Nazadnje spremenil ales, dne 16 Maj 2005, 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 alan
Tini... :clap:

:D :D :D
Uporabniški avatar
 Barb
Nataša napisal/-a:Aaaaaa, sladolllleddddd, kdo ga je jedu, kje, katerga, kok kepc, je blo repete in zakaj ne, so mel rum punč, a je bil dober, kje sem bla pa jest??? :shock:

Miška, malago sem lizala sam zate :D :wink:
Uno,poooootegniiiii, bova pa drugič,skupaj :wink:
 Nataša
ales napisal/-a:Daj Nataška, ti se pa oglasi če te rabmo! Saj če ti imamo sam kaj za sporočit ti pošljemo sms (k ga tko itak pol ne razumeš)

sej pravm...eni takrat spimo...pa šele zutri vidmo neodgovorjene klice...
a piške so ble na broju? :lol:

Pa ne da je še Tini začel prakticirat zen tek? :shock: :shock: :shock: :lol:
to bo revolucija, vam rečem!! :D

Barb, po moje bo pa namest potegniii bolj "ti, še 20 kun mam, kolk kepc je to?"

:)
Nazadnje spremenil Nataša, dne 16 Maj 2005, 12:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 GTA
Prijetno tekaško popoldne na obali v družbi mnogih forumovcev na zahtevni, razgibani progi cikcak od Umaga do Savudrije in nazaj...na kratko...
Pričakoval sem, da bo proga bolj ravninska :?: ne vem kaj sem mislil, saj nisem bil prvič v Umagu, tako da sem bil presenečen :shock: nad progo... kar pa mi ni prav nič pomagalo. Vzpon, spust, vzpon, spust...itd
Km oznake :D so bile postavljene malce bolj po občutku, no pa saj ni tako pomembno 22.2 km je 22.2 km tako ali drugače.
Druga manjša težavica pa so bili podajalci vode na nekaterih okrepčevalnicah, ki so bili le "kontrolorji porabe vode" ali pa jih sploh ni bilo, okrepčevalnice pa so bile umaknjene par m iz proge tako da...
No ni bilo na vseh okrepčevalnicah tako in sploh preveč "jamram". Drugače je bilo prav prijetno teči po Stella Marisu, ljudje izpred prikolic po kampu so nas spodbujali, prav tako sprehajalci in pa neumorna Barb (na full) v ciljnem šprintu. Tek je potekal po pričakovanjih, nekaj časa sva na sredini proge tekla skupaj z Alešem, v zadnjih km pa me je dohitel in prehitel še Jos, ki je šel kot puščica :clap: .
Ženski del TF je pobral vse kar se je dalo :clap: , sam pa sem bil presenečen nad uvrstitvijo na 2. mesto v kat 30 do 39 let in tako osvojen prvi pokalček v teku, ki ga bom dodal k tistim rokometnim izpred "pol življenja". Pred enim letom bi nekoga, ki bi mi omenil kaj takega pospremil z nasmeškom, saj ne ve...
Skratka lep tek, ki ga je na podelitvi pošteno namočila nevihta (mogoče zraste v vseh pogledih), prirediteljem pa čestitke, da so se po toliko letih premora zopet opogumili in pripravili mali maraton(a kdo ve zakaj ni 21.1?).
Uporabniški avatar
 LILA
Meni je bilo super. Postaje z vodo so bile zelo pogosto, da sem jih kar nekaj spustila. Sposojeni MP3 mi prvič ni zašvical, ampak ga nisem mogla uporabljati ker nisem prej sprobala slušalk in so mi bili vložki za ušesa prevelki.

ali je mogoče že kdo prišel do rezultatov ?
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

zelo na kratko, razpisal se bom kasneje, OK?

- fantje iz Umaga imajo ob štirih sestanek, kjer bodo tudi zbrali vse z nevihto odpihnjene papirje in pokale. rezultati bodo tako enkrat zvečer

- še nerazdeljene pokale bo Predrag prinesel v Radence. tam se boste v koordinaciji z MatjažemV in Lučkom zmenili z aprevzem

- proga prijetno razgibana, vode ogromno, dolžina (po mojem Garminu) 23 km, po Tinijevem bojda tudi

- pokalov polna malha, kolajne smo pa itak vsi dobili :)

- domačini super prijazni, picerija Kažun mega, v Stella Marisu tudi super - ta vikend sem se zredil za par kilc :)

- družba tudi standardno odlična ves vikend

- včeraj še kopanje pa pica v Divači pa kavica z ogromno kremšnito pri S&S - poln vikend, kaj češ :)

fotke se nalagajo ...
 Lučko
Hoj forumci :lol:

S Tjašo sva v prelepem okolju Umaga preživela lep in rekreacijsko zelo bogat vikend. Pa lepo po vrsti.

V avtu polnemu tekaške in kolesarske opreme, sva se v Umag odpravila že v petek dopoldan. Takoj po opravljeni formalnosti na recepciji bungalovskega naselja Stella Maris, sva si nadela kolesarski dres in že sva bila na poti proti cca. 20 km oddaljenega Novigrada. Ker je bil Novigrad svoj čas najin raj na zemlji, sva si v lepem sončnem vremenu vzela čas za obujanje spominov ter ga temeljito prečesala. Po odlični pizzi je sledil »težak« vendar hiter povratek nazaj v Umag, iz kolesa pa direktno na plažo, kjer je sledil enourni sončni mrk (al pa po domač urca spančkanja). Zvečer sva se z ostalimi forumci odpravila še na dolg sprehod proti Umagu.

Sobota je bila v pričakovanju teka, ki je bil »tu nekde oko« 16 ure. Po zajtrku in sproščujočem se sprehodu po obalah Stella Marisa, je napočil čas za pripravo na tek. Po prijavi in dvigu štartnih številk, po popitju (meni najboljše kave) Illycaffe je bil čas za start, ki sem ga skoraj zamudil. Trasa proge je potekala v prečudovitem okolju od Umaga do Savudrije. Sama proga je bila na nekaterih delih dokaj zahtevna, vendar sta bila vreme (tu in tam nekaj kapelj dežja) in organizator (z dovolj vode ob sami progi) naša zaveznika. Sam tek in tempo teka je pa že druga zgodba.

Ob samem bežnem pogledu na Tinija in njegovih šest power gelov okoli pasu in ob vprašanju Bineta, če imam za posodit kakšen power gel, sem uvidel, da ni več govora o kakšni »šetnji uz obalu«, vendar sem se sam pri sebi odločil, da en teden pred maratonom Radenci ne grem čisto na ful. Takoj po startu sem se priključil Piji in Eru, ki sta imela zame odličen (Pijin zmagovit) tempo, ki smo ga (z)držali do cilja. Bravo »stara« :clap:

Pol pa pašta 8) ! Tako dobre pašte pa še ne :cast: ! Predrag pohvali kuharico ali kuharja :clap: . Porcija in potem še repete, to pri meni ni navada. So se strinjali tudi ostali forumci :laola

Ana-Liza je bila v luštni pizzeriji... :cenz:

S Tjašo tudi v nedeljo nisva počivala. Po trasi sobotnega teka sva naredila še regeneracijskih 13 km, pospravila bungalov in se odpravila na ogled Poreča. Pozno popoldne sva se odpeljala v Litijo, nevihti naproti.

Prečudovit vikend je za nama in ga drugo leto priporočam tudi vam forumci! Iz moje strani pa: Umag vidimo se avgusta ! :wink:

FOTKE
Nazadnje spremenil Lučko, dne 10 Jul 2005, 17:13, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA