Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

petrica
Vreme čudovito, vzdušje super, tekmovalcev veliko - okrog 950. V glavnem, blo je fajn, pa tud proga lepa...

Zdej pa uživat v sončen dan še naprej.

čau bau
Uporabniški avatar
 gorazd
Ja res lepo, res so se potrudili in popravili cesto. Kot vedno pa so imeli težave s pobiranjem prijav, tko da se je štart zavlekel in je bil po 10.20 uri in za razliko od prejšnjih let, se letos niti niso trudili, da bi tekmovalce spravili za štartno črto.
Županov tek je postal tradicionalna prireditev rekreativnih športnikov in sprehajalcev, ki pridejo na tekanje in pojest golaž. Nekateri se trudimo izboljšati lanskoletni rezultat, drugi se zabavajo, nekateri (kranjski gimnazicij) pa ne morejo skriti da se "morajo" udeležiti priredtve.

Skratka vsega po malo :D :D A glavni namen je bil tako kot že prejšnja leta dosežen, zbral se je denar za sklad Vincenca ..., točneje za zdravljenje odvisnosti od drog.
 Kozina
Ja, super dirka je bila in vsako leto vecja udelezba.
Bilo je za kar kako stopinjo pretoplo.
 svizec
Morda kdo ve kje bi se dalo videti rezultate današnjega teka?
Uporabniški avatar
 tekačica
svizec napisal/-a:Morda kdo ve kje bi se dalo videti rezultate današnjega teka?

Mene tudi zanimajo, ker sem morala predčasno domov,sicer bi šla peš, in niti to ne vem na katero mesto sem se uvrstila. :--( :-((
Uporabniški avatar
 Junc
Ali je bila dejansko res 8,5 km dolga proga. Po moje se mi je zdela nekaj daljša.

moj čas okrog 47 min in okrog 90 mesta (ne vem točno, ker nisem čakal rezultatov), sem bil pa eno mesto za županom :)
Uporabniški avatar
 tekačica
Junce napisal/-a:Ali je bila dejansko res 8,5 km dolga proga. Po moje se mi je zdela nekaj daljša.

Ja nekej so govoril da naj bi bila proga dolga 9,3km.
 Kozina
1. Rezultati so bili lani na dveh mestih dostopni:
- na strani Timing-a
http://www.slo-timing.com/Rez_txt.asp?db=118
http://www.slo-timing.com/

- in na strani obcine Kranj:
http://www.kranj.si/mok/docs/default.php
Na stani: http://www.kranj.si/ kliknes menu "Dokumenti"

Vendar ta hip jaz rezultatov se nisem nasel, verjetno pa bodo v rezultati v ponedeljek, ko obcinarji spet pridejo v sluzbo.

2. Dolzina proge: ce teces okrog celotnega posestva Brdo je 9,8 km. Zupanov tek pa ni kaj dosti krajsa varianta, torej je 8,5 res nekaj premalo. Verjetno je prava razdalja nekje 9 km, mogoce celo 9,3 km. Ko je bil pa 1. zupanov tek (4 leta nazaj, kje je ze to:) je bila pa proga daljsa se za cel krog, kjer so konjske dirke (ta krog naj bi bil pa 800 m; na pogled je tudi kar precej vecji kot atletski - 400m). Takrat je bilo pa receno, da je proga 9,3; potem so ta krog kasnejsa leta odsteli in so prisli na sedanjih 8,5.

Vsakemu se zdi ta proga se dodatno daljsa, ker se teren tudi malo vzpenja in spusca kar pribije vsakemu tekacu se kako minuto.
Uporabniški avatar
 Junc
Mal se mi čudno zdi, ker sem šel par dni prej (približno isti tempo) cel krog 50 minut (torej, od mosta pri glavni cesti pa do istega mesta nazaj. Ko sem pogledal rezultat na razdalji 8,6 (napisano na tabli kjer smo zavili nazaj v park - razdalja piše 8,6 km) je bil moj rezultat 43 minut, včeraj pa sem odtekel 47 minut (po občutku mislim da nisem tekel za 4 minute počasneje)
 cevo
Če je država zraven, še rezultatov ni. Malo naj se zgledujejo po amaterjih!!! 8)
 petrica
Ja res je bla proga daljša, dolga 9,3 km... Tko so povedali tud na samem teku. Rezultati bodo pa v ponedeljek na spletnih straneh, na razglasitvi pa so povedali le prve 3 v vsaki kategoriji...

baj
Uporabniški avatar
 Junc
Kolk pa ste drugač kaj tekli? jaz sem 47 minut. Drugače pa mam svoj rekord cel krog 50 min in nekaj sekund. Bo treba enkrat pod 50 it.
 petrica
js pa 48 min... No ja, sem kr zadovoljna... Čeprav sem mela občutek še mal boljši...

čau
Uporabniški avatar
 Junc
A kdaj treniraš na Brdu, tako da bi skup šla teč?
 petrica
Ne, na Brdu sem prvič tekla, pa nisem niti iz okolice kranja... tko da ne pride v poštev.. Pa vsen hvala za povabilo :)

Je pa drugač fajn trasa za laufat.. Js sploh nimam v bližini doma kej podobnega>.. Mam ful enih hribčkov in dolinc.. :)

Lp,

Petra

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA