Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ninocka
V peklensko vročem in soparnem Kamniku se je v sprint duatlonu ( cca. 5 km teka- 20 km kolesarjenj- 2, 5 km teka) pomerilo kar nekaj forumovcev: Pia, Tjaša-TMP, MatjažV, Matej in Lojze.

Z velikim občudovanjem sem navijala, saj me je predvsem vratolomna hitrost na kolesih čisto fascinirala! Bravo in čestitke vsem za nastop na tej preizkušnji! Posebne čestitke pa Tjaši, ki je izkazala res neverjetno trmo, vztrajnost in borbenost in se je kljub vsem tegobam prehitrega starta borila do konca!

Rižev narastek je bil res dober in na voljo tudi za navijače. :P

P.S: Sama sem dokončno (in ponovno) videla, da vse kar vsebuje besedo sprint nikakor ni namenjeno meni, tako da je bila zamenjava Kamnika z Radenci ena pametnejših odločitev.
Nazadnje spremenil Ninocka, dne 23 Maj 2005, 12:07, skupaj popravljeno 1 krat.
 dpop
DOKUMENTARNO GRADIVO

So pa duatlonci "živi norci"... teh 5-20-2.5 naredijo v 50 minutah :shock:

1547 Darko

P.S. Ni to zame PRESS 8) :lol:
Uporabniški avatar
 Matej
Ja, res je bilo vroče včeraj, ampak se je dalo zdržati. Sprint duatlon, je res sprinterski, čeprav traja več kot eno uro (no, za nekatere tudi manj). Mi, rekreativci, ki si občasno že delamo utvare in si mislimo, kako smo dobri, se moramo psihično še posebej pripraviti, saj bomo na tovrstni tekmi sopihali bolj v ozadju in samo nejeverno opazovali, kako hitro lahko eni tečejo ali vozijo. Konkurenca je praviloma res huda, tako da je tekač, ki se na tekaških prireditvah uvršča nekje v sredini, uvrščen običajno kar pri tazadnjih. Je pa duatlon tako zanimiv, da mi je prav žal, da nima več povprečnih rekreativcev, ki bi gotovo na svoj način popestrili dogajanje in vnesli malo več sproščenosti in malo manj tekmovalnosti v prireditev.

No, tako se je tudi včeraj zgodilo, da sva jo z Lojzetom primahala v cilj, ko so eni svoj rižev narastek že pojedli. Seveda sva imela oba pripravljenih obilico objektivnih razlogov za najino zamudo, ki pa sva jih premlevala le malo časa. Nato sva se raje prepustila druženju in pa glažu vina, ki ga ima Branko, kot obvezno opremo vedno v avtu. Verjetno zato, ker ve, da medalje, ki jih redno pobira tudi nekaj stanejo. Branko, bravo!!!
Uporabniški avatar
 tmp
Res je bila zelo teška tale tekma, bilo je vroče kot strela, konkurenca je pa itak tako močna, da jaz lahko že na štartu samo gledam vse tekmovalce v hrbet, pa nisem hotla preveč zaostat in sem se prav presneto uštela, že po dveh km sem bila čisto fuč in sem se potem samo trudila in se vlekla do konca. V veliko pomoč mi je bila Nina, še enkrat hvala, ker brez tvoje pomoči bi obupala in sigurno odstopila.

Res pa je škoda, kot pravi Matej, da se takih prireditev ne udeleži več rekreativcev, ker je vse skupaj res zelo zanimivo. Žensk je bilo včeraj samo 11 in vse so bile zelo hitre. Jaz sem bila zadnja, ampak sem bila vseeno zadovoljna, da sem vsaj prišla do konca.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Duatlon v Kamniku je bila moja zadnja priprava na sobotno tekmo v Gradcu. Ni šlo najbolje. Svoje je naredila vročina, in pa teške noge kot posledica 10-ke v Radencih. Itak nisem imel velikih pričakovanj. Tekma je bila zanimiva, še posebej na biciklu. Najtežje je bilo premagat klance (z biciklom in v teku). Podpora ob progi je bila zelo glasna, še najbolj na obračališču kolesarskega dela. Zasedba TF je bila kar številčna in vsi smo srečno prišli do cilja. Med ostalimi tekmovalci je bilo na kolesarskem delu tudi nekaj padcev, pa nič resnega.

Še en lep sončen športno-rekreativen dan v dobri družbi.

Vesna je posnela ogromno fotk, tule pa jih je nekaj na ogled. FOTKE

l.p.

MatjazV
Uporabniški avatar
 lojzeP
Moje videnje včerajšnega duatlona je maximalno pozitivno :D - vreme zelo prijetno, vzdušje odlično, prav tako organizacija - udeležba TF pričakovana :D

Pred štartom vidim našo Ninočko, kako nas vsa navdušena opazuje v naših pripravah. Se greva pozdravit; samo - čakte no mal. Pa to ni ista Nina iz dneva prej, ki je tekla v Radencih peklenski 42 km, v taistem kraju, kjer so se "ranjenci" preštevali na ducate. Ona pa je kot najlepša roža v jutranji zarji, z nasmehom na obrazu in prijaznim" joj, kako vas občudujem". Nehaj Nina - sploh. Pravi heroj si le ti :cast1: Pa vseeno hvala še enkrat za vzpodbudne besede 8)
Mislim - mi se pridemo mal rekreirat, pol pa takole :?:
Pred štartom uradni spiker ( Kogoj ) pove, da je na štartu 70 najboljših SLO duatoncev :shock: - drugi šok. Sem skoraj malo poletel od samega ponosa

Samo tekmo osebno delim na tri dele:
1. tekaški - moj najboljši del, kjer sem si nabral nekaj prednosti ( beri nujne časovne zaloge )
2. kolo - se pač mora opraviti ( beri - nujno zlo ). Glede na letošnjih prevoženih vseukupskorajnič km niti ni bilo presenečenje
3. tekaški - ujel sem Mateja, ki mi je na kolesu le pomahal in odbrzel naprej, s katerim vsa skupaj, v rahlo pogovornem tempu ( kolikor sva pač še zmogla govorit ) družno zaključila tekmo

Definitivno je bila odlična odločitev, da sva z Matejem skupaj končala tekmo, kajti takoj po zaključku le-te, me je peljal k prijatelju Branku, ki naju je pogostil z vinom in prvimi letošnjimi češnjami - "za piko udret" - njami ...
Analizirali smo sicer bolj slabo in na hitro :oops: - le z Matjažem, Vesna se ja pa mal "nazaj držala" - bomo pa drugič nadoknadili

Vmes je še Veggie SMS poslala, da je spet "harala" po LJ - osebni rekord na 3 "jurje" - rezultat imate pa v današnjem Delu - ne upam objavit, ker ne bo noben verjel :shock: :wink:

Gledano v celoti zelo prijetno popoldne, v katerem smo se na novo spoznavali, pa obnavljali poznanstvo ( s skupino iz Ribnice, tekmovalci in gledalci, skupaj hodimo na Pag :lol: ), in se v glavnem imeli zelo fajn

Aja ! Pa hvala Matjažu, da ni objavil vseh fotk, ker bi obstajala možnost, da me pokličejo iz kakega ruskega cirkusa, kajti s svojimi biciklističnimi akrobacijami, bi bil ( verjetno) zelo primeren za izvabljanje smeha .... :rol:
 dpop
lojzeP napisal/-a:Aja ! Pa hvala Matjažu, da ni objavil vseh fotk

Saj jaz sem jih tudi veliko "ven zmetal" :wink:

Razen TEHLE
Se že vnaprej opravičujem za komentarje. 8)

1549 Darko

P.S. Dej, Lojze ne jamrej... za sodelovanje na duatlonu je
potrebno imeti "KOHONES"... in marsikdo jih ne premore
(Me included PRESS) :oops: 8)
Uporabniški avatar
 runner
izbacivač napisal/-a:Saj jaz sem jih tudi veliko "ven zmetal"

in si mi sje :cenz: al link na mom prejsnjem postu
 dpop
runner napisal/-a:in si mi sje :cenz: al link na mom prejsnjem postu

:nono: :nono:

Runneru moj... tista slikica ti ne deluje ker so slike objavljene
na nekem "free" site-u... in na teh site-ih ni dovoljeno HOTLINK-anje
(to ti je ono... uzmeš još vručeg pa ga uguraš :wink: :lol: )

Skratka... tam lahko pregleduješ HTML-je... ne moreš pa naresti
linka do JPG-ja... tako da... se pojavi samo en "križec" 8)

Ampak... danes ta "free-site" ITAK ne dela.... to pa je čar
teh free zadev... "jeste đabe, ali toliko i vredi" :wink:

1550 Darko

P.S. Pa ko smo ravno pri slikicah... duatlon je bil dobro fotografsko
pokrit... nekaj dobrih slik je tudi TUKAJ
Uporabniški avatar
 runner
to ti je ono... uzmeš još vručeg pa ga uguraš

Hot dog . hot line, hot link ... jao jao
mah samo da je hot...
Daj uno slikco (ko lize prst) v galerijo pa bom spremenil link ...
ce se ti da (seveda)
Uporabniški avatar
 Matej
:lol: :lol: :lol: Tista fotka na kateri z Lojzetom zgledava "kot da se privoščljivo smejiva" :twisted: Tjaši, ki ima za odteči še en krog, je res dobra. Še posebej, ker ima predzgodbo: Ko me je Lojze v predzadnjem krogu dohitel se je samozavestno odpravil skozi ciljna vrata in kar ni hotel verjeti redarjem, ki mu niso pustili končati trpljenja in so ga napodili še v en krog. :shock: :? :oops: :cry: V naslednjem krogu sva v isti situaciji videla Tjašo in se ji seveda malo pohahljala. :wink:
Seveda nama Tjaša tega ne zameri, saj tisti, ki smo v istem zosu dobro razumemo eden drugega in si v resnici ne želimo nič slabega (vsaj ne tisti iz ozadja, ki zgolj sodelujemo in manj tekmujemo).
Tjaša, a ni tako?
Uporabniški avatar
 lojzeP
Teli fotografi s svojomi "kalibri" delajo čudeže, pol pa doma mal zadevo "zmiksajo", in pride ven prava fotomontaža - rezultat je pa viden :?
V resnici sva pa Tjašo spodbujala ... :D :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA