Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 MatkoD
#367817
Organizator je absolutni zmagovalec v (ne)označevanju prog. Pravila, da če se izgubiš, greš nazaj do zadnje oznake, nisem mogel izvesti, saj je bila zadnja oznaka nekje par km nazaj... Tekel sem na 8,7 km progi, naredil sem jih 9,6. Tako na pamet lahko rečem: 4 talne oznake, 5 tabel in 8 trakov za 9km trase...
 ornitolog
#367820
Se absolutno strinjam. Tako slabo označene proge še nisem doživel. Bil sem na 25 km trasi (natančno 25,60), po uri pa sem naredil 28,28km, ker sem trikrat narobe zavil in sem se moral vračati. Za primer: od Celjske koče do spodnjega parkirišča ob Savinji niti ene oznake. Da o okrepčevalnicah sploh ne govorim. Na največji, ki je bila hkrati tudi kontrolna točka, so imeli beljakovinske ploščice, rozine in banane, ki pa so bile še v šopu in si se moral ubadati še s trganjem. Pri drugih dveh se nisem ustavljal, izgledali pa sta tako, da je bila na tleh škatla s ploščicami, vrečka rozin, prostovoljec pa ti je ponujal vodo.
Na cilju smo sicer dobili makarone, vendar pa niso poskrbeli niti za malo vode za umivanje.
Mene ne vidijo več.
 mikrob
#367822
Moj prvi prispevek na TF:)
Tekel sem na slabih 26km. Proga je bila zanimiva, razgibana, zahtevna, plezalni del v hudičevem grabnu je bila lepa popestritev. Vsa čast tistim, ki so šli na nočno po tem terenu:) Cutila se je dobra energija med tekmovalci. Okrepčevalnice so bile slabo založene, ne pričakujem veliko a vseeno bi lahko bil kak gel in še kaj poleg vode. Označenost je bila bolj slaba. Redki so bili, ki niso nič zašli. Js sicer to dojemam kot del traila, potrebno je tudi nekaj predvidevanja, iznajdljivosti ampak vseeno je nekako nesprejemljivo, da več kilometrov ni oznake na tako kratki razdalji. Cipov ni blo, še vedno čakam na rezultate, če sploh bojo.
V zadnjih letih je zraslo kar nekaj novih trailov, kar je fajn. Bo pa čas pokazal, kateri bodo obstali in kateri bodo muhe enoletnice po liniji najmanjšega odpora.
Uporabniški avatar
 Boštjan Obala
#367834
Pozdravljeni,

tudi jaz sem se udeležil 1. Ultratraila Savinja na najdaljši razdalji. Do neke mere se strinjam z ugotovitvami, da bi lahko bila proga bolje označena in da bi prišel kakšen prostovoljec na progi hudičevo prav. Okrepčevalnice so bile založene z osnovnimi zadevami, sam sem si na vsaki privoščil Coca-Colo, vodo, banano, kakšen gel ali testenine, tablete za hidracijo pa sem si na tek prinesel sam. Prostovoljci so bili prijazni in potrpežljivi, proga pa razgibana, vendar se ji je dalo slediti z GPS sledjo, pa tudi ogledni teki so bili organizirani, vendar se jih žal nisem mogel udeležiti. Presenetila me je mogoče le nizka udeležba tekačev na daljših progah, pričakoval sem jih mnogo več.
Moje mnenje je, da v kolikor bi organizator stremel k popolnosti, tega traila ne bi bilo. Sklepali so se kompromisi, verjetno vse z namenom, da do izvedbe teka sploh pride in roko na srce, v času vseh takšnih in drugačnih ukrepov, je potrebno imeti "kohones" organizirati kaj takšnega. Upam da bo organizator vzel vse pripombe kot izziv in priporočila za naslednjo izvedbo tega traila.
Zahvala organizatorju z moje strani, v Celje se še vrnem.
 spela*
#367836
Nisem bila, ampak ... slabo označena proga je največji možni kiks organizatorja in se ga ne da opravičiti s protikoronskimi ukrepi!

(Mnenja o založenosti okrepčevalnic štejem za jamranje in ga ne jemljem resno: v resnici je pomembno le, da je dovolj vode - za vse drugo načeloma lahko poskrbiš sam in je tudi pametno, če to storiš. Ampak proga mora biti označena tako, da omogoča normalno gibanje tekmovalcem. Še posebej na raznih trailih, kjer ima to, da zatavaš, lahko tudi hujše posledice, zlasti če se vreme spremeni. )
 Bojana88
#367842
ornitolog napisal/-a:Se absolutno strinjam. Tako slabo označene proge še nisem doživel. Bil sem na 25 km trasi (natančno 25,60), po uri pa sem naredil 28,28km, ker sem trikrat narobe zavil in sem se moral vračati. Za primer: od Celjske koče do spodnjega parkirišča ob Savinji niti ene oznake. Da o okrepčevalnicah sploh ne govorim. Na največji, ki je bila hkrati tudi kontrolna točka, so imeli beljakovinske ploščice, rozine in banane, ki pa so bile še v šopu in si se moral ubadati še s trganjem. Stavim da na bet at home stavnici in tako slabo. Pri drugih dveh se nisem ustavljal, izgledali pa sta tako, da je bila na tleh škatla s ploščicami, vrečka rozin, prostovoljec pa ti je ponujal vodo.
Na cilju smo sicer dobili makarone, vendar pa niso poskrbeli niti za malo vode za umivanje.
Mene ne vidijo več.


Res je bilo slabo označeno po drugi strani je bilo pa za vse isto :)
 TONEK
#367855
Najbolj nespameten odgovor od možnih.
'za vse isto' A če je meni poginila krava, naj še tebi?
 mrZ
#367856
Za najdaljšo progo 118km smo plačali 85eur štartnine.
Za to smo dobili progo , ki je bila označena slabo , ali pa sploh ne, neurejena, nobene kontrole na sami progi (vsak je lahko hodil kjer mu je pasalo, ker ni bilo popisovanja niti na okrepčevalnicah, kaj šele kje na kakšnem vrhu), neodsevni označevalni trakovi ponoči, okrepčevalnice po par kilometrov drugje , na okrepčevalnicah voda, coca cola, kruh rozine banane, rio mare (???), suhi makaroni, proteinske ploščice (kdo pa jih lahko je med tekmo), in to je približno vse.
Če nekdo misli, da je to dovolj, naj poskusi .
Kje pa je bilo tisto, kar so obljubljali v razpisu ?
Sreča je bila samo, da ni prišlo do kakšne nesreče, kar ne bi bilo čudno pri tolikem zgubljanju, in pri pomanjkanju pijače in hrane.
Obup in sramota za organizatorja.
Pa tako lepa proga.
 Ninđa
#367859
mrZ napisal/-a:Pa tako lepa proga.


Proga bi bila še lepša če ne bi na silo dodali tisto ravnico na koncu :D

Organizatorji še niso slišali za Savinjsko planinsko pot?

Lp, Nino
 felx
#367860
No, naj pripomnim, da je na eni ključnih postaj (pri Petričku) tudi vode zmanjkalo, do naslednje pa je bilo 6-7 km. Bil na več različnih tekmah, ampak tako slabe organizacije pa še ne. Cene in trasa (25km) sta bili edina stvar, primerljiva z ostalimi podobnimi dogodki, vse ostalo pa precej pod nivojem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA