- 16 Avg 2024, 09:03
Včeraj sem bil spet zelooooo daleč. Kljub oddaljenosti (in dodatnim stroškom) sem bil s prazničnim dnevom zelo zadovoljen. Na kar nekaj tekaških prizoriščih sem že bil, tu je bilo zares nekaj posebnega. Štartno številko prevzamem eden zadnjih, saj sem kolovratil in iskal kraj dogajanja v Mostu na Soči, kjer so bili štarti nekoč, jaz pa, kot da ni bilo dve uri vožnje dovolj, veselo naprej še dva kilometra.
Trasa proge (4,5km) fantastična, z okrepčevalnico, dobrimi oznakami, tudi z oddaljenostjo do cilja, brez utrujajočih ravnin. Cilj je speljan tako, da si že med tekmo ogledaš veličasnost tega gostinskega objekta, ki je zares megalomanski, ko vstopiš vanj. Nudi odlično gostinsko ponudbo, tudi tekači (in kolesarji) smo jo bili deležni. Seveda sem imel spet največ težav z vročino, ki je tu še bolj očitna. Primorska, vročinski val, štart ob desetih, 200m nad morjem - saj drugače skoraj ne more bit.
Nabašem se njihovih dobrot, osvežilna lubenica brez omejitve, sok, voda v tavelkih sodih.
V ženski družbi sestopimo na izhodišče, prezračimo avtomobile in čof v Idrijco, ki je bila ravno prav segreta za namakanje v njej. Domov čež Žiri in Logatec na avtocesto, ki je bila začuda popolnoma pretočna.
Čez dobre tri tedne pa kraljevski tek na Črno prst.
https://prijavim.se/uploads/5337_result ... 1723791946

Trasa proge (4,5km) fantastična, z okrepčevalnico, dobrimi oznakami, tudi z oddaljenostjo do cilja, brez utrujajočih ravnin. Cilj je speljan tako, da si že med tekmo ogledaš veličasnost tega gostinskega objekta, ki je zares megalomanski, ko vstopiš vanj. Nudi odlično gostinsko ponudbo, tudi tekači (in kolesarji) smo jo bili deležni. Seveda sem imel spet največ težav z vročino, ki je tu še bolj očitna. Primorska, vročinski val, štart ob desetih, 200m nad morjem - saj drugače skoraj ne more bit.

V ženski družbi sestopimo na izhodišče, prezračimo avtomobile in čof v Idrijco, ki je bila ravno prav segreta za namakanje v njej. Domov čež Žiri in Logatec na avtocesto, ki je bila začuda popolnoma pretočna.
Čez dobre tri tedne pa kraljevski tek na Črno prst.
https://prijavim.se/uploads/5337_result ... 1723791946
Naj noge, glava in srce še dolgo, dolgo služijo za te!