Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hoj,
danes smo tekli v Šentvidu, po Šentviškem hribu pravzaprav. Šentvid je zares lep, najlepši možen vstop v Ljubljano :D in čisto zaključen, sam sebi zadosten kraj, čeprav ga od zadnjega konca Ljubljana že grabi...ali pa se je Šentvid malo drži za kiklo? Kakorkoli. Ima pa takoj na začetku veliko tablo "LJUBLJANA" in še nekaj ogromnih jumbo reklam, kjer se v nezavest obračajo oglasi za zveneče firme, pod njimi pa kure z bližnje kmetije spokojno brskajo za glistami in majskimi hrošči. Taka slika pričaka vse, ki skozi Šentvid vstopajo v Lj. in je nekakšna posrečena prispodoba naše prestolnice :D No, od tam smo se danes spravili na tek/kolesarjenje. Blizu dvajset se nas je nabralo, s prisrčno, nekomplicirano organizacijo smo štart zamudili le za 5 minut in se potem zapodili v hrib. Po desetih minutah teka se je odprlo nebo, vsul se je dež in vmes nekaj drobne toče, od vseh strani pa se je divje bliskalo. Pa smo jo brisali naprej :D očitno ni nikomur prišlo na misel, da bi obrnil nazaj na štart, do kamor je bilo bližje kot do cilja, le malo manj tekmovalni smo postali :D Pot je kmalu postala pot(oček), pravi mali hudourniki so stekali navzdol in vsa stvar je postajala podobna vaji v preživetju :D Žal se nas je nekaj izgubilo, dež in veter sta odpihnila oznake po drevesih, hudourniki pa talne oznake in do cilja smo se prebili po intuiciji.
V cilju pa - topel čaj, malo ta žlehtnega, brisače, B vitamin in kruh z zaseko.....pa dosti prijetnega klepetanja o res zanimivi izkušnji. Res je bilo fajn!
Mimo pa so se kot običajno po Celovški cesti valile kolone. Pač so se namesto po suhi, vozili po mokri cesti.....
lpŽ
Uporabniški avatar
 Arapc
Ojla
Res da zivim 200m stran od mesta starta in da moja trening trasa poteka vecinoma po tej progi in da si vsako leto recem, evo letos bom pa sel teci, je sedaj ze tretje leto zapored nevihta in to ne kar ena nevihtica ampak ooornk nevihta tocno v casu tega teka.
Upam da bo drugo leto bolje glede vremena, pa se se jaz pridruzim :)
lp
Uporabniški avatar
 primus
Ja, noro je bilo. Jaz kaj takšnega še nisem doživel. Sicer pralo nas je že kdaj, ampak tole danes je bilo res nekaj posebnega.
Na štartu še vroče, soparno in 30 stopinj, potem se pa po 5 minutah grizenja v klanec stemni, začne divje deževati in se bliskati. Tisto, kar je bilo poleg polivanja od zgoraj najbolj divje, je bila voda, ki je drla od vsepovsod in se zlivala po poteh. Naenkrat smo se borili s tem ali bomo zagazili samo do gležnjev ali pa še kaj dlje. Preskakovanje potočkov, bredenje navkreber, medtem ko te poliva, mokrega kompletno do kože, iskanje prave poti na nešteto križiščih - to so bili novi izzivi. Zelo pomembno je bilo tudi, da na progi ne ostaneš sam, ker bi se v trenutku izgubil. Se mi zdi, da bi se držal tudi kakšnega Kenijca, samo da ne bi kje sam obtičal...

Sama proga je drugače lepa in res 'razgibana' - ravnine je morda kaksnih 10 metrov dobre vage, drugace pa kar naprej gor, gor, dol, gor, levo, gor, desno..., po bolj ali manj širokih potkah.

Tek navzdol je bil pa sploh posebno poglavje. Meni se je še polivalo po očalih in je bilo krneki, vse bolj po občutku.... Zadnjih 500 m pa hud spust po široki, blatni, drseči in strmi poti - glavno da si ni nihče nič naredil, a ne ?

Po petih minutah režanja v cilju in odkimavanja z glavo pa priletijo v cilj z neverjetno brzino prvi kolesarji ! :shock: No in kar naenkrat se nam je zazdelo, da še nismo najbolj nori na svetu (ni treba veliko, ne ?).

Čas, rezultati ? Dajte no, malo resnosti prosim :D .
Ja, kmalu po dveh kosih kruha z zaseko in enem pivu je pa nehalo deževat, tam daleč se je že ponujalo sonce. In naenkrat se nam je zazdelo, da se sploh nismo imeli slabo ! (to zadnje me še najbolj skrbi :D)

primus

p.s.: cca. 10 dolžinskih km in 500 višinskih metrov smo vseeno uspešno prečofotali, tako da smo se zmenili, da bo Dule, ko se bo posušil, vse skupaj čim pametneje spravil tudi v svojo statistiko.
p.p.s: Arapc, naslednjič nam pa malo namigni glede vremena :wink:
 Ninocka
Primus, ti pa si zajadral v čisto ekstremistične vode! :D :wink:
 vubk007
Glede na to, da sem dal obvestilo o teku na ta forum, se bom oglasil še sam.

O teku ste napisali že predhodniki. Jaz bom napisal samo, da še nikoli nisem tekel po potoku navzgor, kjer je bilo vsaj 30cm vode v višino.

Gede označevanja proge in izgubljanja - da vas malo potolažim. V ponedeljek, sem se sam udeležil označevanja proge in risal puščice in lepil kartone na drevje - ampak, ne boste verjeli, sem se izgubil. Kar naenkrat sem se znašel v Guncljah in nato nazaj gor po poseki na progo. Tako, da če se izgubimo označevalci proge, ste lahko vsi udeleženci (pa če ste prišli tako ali drugače na cilj) res ponosni na svoj čut orientacije.

Za konec, hvala vsem, ki ste prišli. Letos je bilo verjetno več udeležencev, kot zadnja 3 leta skupaj.
Upam, da se vidimo tudi drugo leto. Naš izziv pa je, da organizacijo izboljšamo vsaj na zadostno raven.
Uporabniški avatar
 mirko1
poročilo s teka
prvi trije smo prišli v cilj še prej kot je pričelo deževati :roll: :wink:
seveda je to hec.saj je že vse napisano kako je bilo s tem,dodal bi le pohvale organitatorju.za tako visoko startnino(zastonj)ni ostal nihče ne žejen ne lačen,pa nagrade in najvažnejše dobra volja.tega nismo deležni prav povsod.
proga se mi zdi pa nekam sumljiva,kot da bi bila dobrotvorna.na startu so me še zelo bolele mišice od prejšnjih tekov.po teku in danes pa se počutim enkratno.mogoče so me pa debele dežne kaplje med potjo dobro zmasirale.
vsekakor drugo leto pridem spet.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Dule
Kot je že opisano, je bil tale Šentviški tek res nekaj posebnega :D .
Še v suhem vremenu bi bilo potrebno uporabit kar nekaj orientacijske spretnosti kaj šele v nalivu, ko so se potke v trenutku spremenile v hudournike. Na progi me je najbolj razveseljevalo, če sem na progi opazil vsaj pikico rdeče barve (ali na tleh ali na drevesu) saj je bil to znak da se še nisem izgubil. Padalko pa tako, da organizator ni potreboval postaviti letos nobene okrepčevalnice, si samo usta odprl... :lol: Skratka mokri smo bili kot cucki, ko pa smo se zadevali ob veje pa še dodatno brezplačno tuširanje z dreves.. :shock:
Temperatura pa je padlka s startnih soparnih 34° na prijetnih 18° na cilju (in to v slabi urci).

Ja kolesarji pa kot kamikaze za nami, sem se prvim trem v ciljnem spustu komaj utegnil umakniti.. :roll: Sem pa na cilju pogrešal našo forumovko Andrejo z možem, ne vem ali sta startala s kolesom ali pa sta po najkrajši poti odšla proti domu.. :?:

primus napisal/-a:cca. 10 dolžinskih km in 500 višinskih metrov smo vseeno uspešno prečofotali, tako da smo se zmenili, da bo Dule, ko se bo posušil, vse skupaj čim pametneje spravil tudi v svojo statistiko.

ne vem ali bodo kakšni rezultati objavljeni, v nasprotnem pa smo rekli vsem simboličnih 13 točk.. Naj povem da nas je bilo celih 7 iz lestvice :D
Se pravi tekmovanje v malem TF-ja :lol:

žine napisal/-a:Mimo pa so se kot običajno po Celovški cesti valile kolone. Pač so se namesto po suhi, vozili po mokri cesti.....

...mi pa preživeli zelo zanimivo popoldne :D

ČAU ČAU

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA