Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ales
So se Matejeve prerokbe kar uresničile..me je zvilo. Do polovice z načrtovanim tempom, čeprav je bil prvi kilometer navzgor(!!!), vroče, veter jasno v prsa.. Olajšanja po zaužitju gela ni bilo in le stežka sem vzdrževal tempo malo nad 4/km. Po petnajstem kilometru sem shodil, pomagal ni niti pogled na skakalnico. Pred ciljem je bila še 200 metrska pentlja in ta mi je odvzela še osebni rekord. No ja, 1.27 in nekaj za tek s hojo menda sploh ni slabo.. Termometer je na štartu maratona (1500m) kazal 27 stopinj..vlaga pa, tko ene 120%na.

Drugače pa fuuuul dobr. Lojze je najprej našel hud kombi, nas peljal tja in nazaj, vozil po Innsbrucku, zvezda si bil!
Ero je bolj po naključju našel cortkano sobo 3 minute od cilja in to za 20Eur/osebo, z jutranjim obilnim zajtrkom.

Tudi današnji, mal umirjeni Insbruck je bil prav prijeten, mogoče je bila sam kšna štacunca premal odprta.
Novih stav vse do brunarce zdajle nismo sklepali, smo se pa že tam pri Anji menili, da čez leto dni pridemo spet, takrat na štafetni tek; 2.50 je pa tudi za nas dosegljivo, a ne?! Ja, nč me ni izučilo, kot vidite!

Bomo pa rekorde raje na ravninskih lovili.
Uporabniški avatar
 gorazd
Proge za rekorde ostajajo, amapak druženje s prijatelji, izleti in podobne prigode so tisto kar šteje. Itak je pa pri vsem najbojše ko delaš plane.

Ste mel pa v štartnini vključeno blezplačno savno, to pa tudi ni slabo :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ma dijo mijo, sem bil prav na trnjih, ko te dni nisem mogel iti na splet, ker so eni idioti presekali telefonski kabel, in smo bili odrezani od svet praktično :evil: :evil: :evil: :evil: .Ves čas sem imel vas v mislih in vas bodril, da boste ja odtekli kar se da najboljše.
Ampak včasih takrat, ko človek planira dober rezultat pa se enostavno ne izide.
Kjer je volja, tam je tudi pot, zato le pogum k novim izzivom naproti :wink: !
Že to je lepo dejstvo Aleš da ste se približali svojim najboljšim časom, da ni bilo velikih odstopanj.
Skratka vsa čast vam, da ste odtekli pogumno po načelu važno je sodelovati ne zmagati ( no včasih bi seveda radi tudi zmagali, predvsem sami nad seboj, ampak pač ne gre ).
Še enkrat ste pokazali kaj pomeni biti Slovenec in biti povezani v eno fantastično druščino, ki jih druži dobra volja in zagnanost.
Čestitam vsem za čase kakršne ste pač dosegli!
ČAO!
Uporabniški avatar
 mihaperme
Tale Speed sploh ni opravičil imena :lol: , ali nas je pa vreme čist uničlo :evil: , no vsaj mene je čist zdelal.

Vročina in soparnost sta se stopnjevala že čez cel dan, hidracija je bila uredu :arrow: smo se skoz z vodo nalival. Na štartu je mal pihljal, na celi progi pa potem veter v prsa, predvsem v tistih delih močneje ko smo se dvigoval :shock: :shock: :shock: . Okrepčevalnice mislm, da so bile dost na pogost postavljene.

Tempo z Lojzetom do 11-12 km solidno glede na temperature, potem me pa je začelo boleti v desnem kolenu, tko da sm zadnjo tretino proge čist upočasnil in na trenutke šepajoče pritekel v cilj. Glede na to da nism, tekel praktično nič zadnje tri tedne in nato da je bilo vroče za umret sm s časom 1:34 na koncu čist zadovolje. Bo res treba rekorde po ravniini lovit.

Družba super; pred tekom veliko pogovora kje bi se dal narest še kakšno dirko navzdol :arrow: po tekmi ne duha ne sluha o še kakšni dirki navzdol in s postavljanjem rekordov.

Hvala Lojzetu za vožnjo do in nazaj s Innsbrucka.

Drugo leto pa štafete a ne, :arrow: sam toliko v inf. ta kratka razdalja je že razervirana (Tini press).
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

ja, Innsbruck je za nami. zakaj smo šli tja, je v bistvu vseeno. res, da sem že lani vrgel vabo, in da je letos Aleš aktivno ugriznil vanjo in s seboj potegnil še par navdušencev. fajn je bilo, rezultatom navkljub!

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

saj se iz gornjih fotk vidi, da smo uživali, ne de? žal mi je le, da na njih ni še Tine.

v galerijiso poleg gornjih fotk, ki sem jih snel s strani uradnega fotografa, še 'turistične' fotke, narejene z mobitelom, zato so bolj boge.

hvala ekipi za super vikend in še posebej hvala Lojzetu! več o teku pa malce kasneje. naj povem le, da je bilo vsega preveč...
Uporabniški avatar
 lojzeP
Zanimivo avanturo smo si izbrali, da bi nekaterim dali kosti za obirat v temi o osebnih rekordih :?
Itak, da po klancu navzdol pa ja vsak teče hitreje kot po ravnem, pa smo premalo to prakticirali, da o tovrstnem treniranju ne bi preveč. Ko pa pride ura in še malo resnice, se pa tolažimo, da bomo pa drugo leto "know how" prodajali ( po Alešu ) :roll:

Človek bi pričakoval, da se bomo na tirolskem svežem zraku :? počutili kot doma, nas je pa pričakala visoka temperatura, sopara pa taka, da bi se ji še dalmatinska obala priklonila. Pa potlej razmišljaj, kako naj dvojka kolo vodi ( 1:2_ , _ _ ).

Kot je že Miha napisal, je bil prvi del čisto OK, ko pa se je naklon konkretno nagnil, o pravem tempu ne duha in sluha - narobe svet, ni kaj ( da smo se na 400 m spusta morali še malce dvigati - jah, probat je treba. :idea: )
Seveda je bil izbor copat kriv za to, pa nikakršna prehrana na ta dan, da o neustrezni hidraciji ne bi. Pa še ene modelke so nas stalno prehitevale, veter je bil res stalni zahodnik ( napovedan ) - direktno u prsa junačka.
Res ni bilo pravega razloga, da bi nam uspelo :shock: :roll:
Zelo pozitivno pa je, da ni bilo težav s poškodbami, sicer .... :twisted:

Nekaj malega smo celo stari del mesta videli, nastanitev smo imeli tudi zelo dobro - celo torte smo morali za zajtrk jesti 8)
V glavnem smo se imeli fino, izkušnja več pa zelo šteje - sploh, ker smo jo doživeli na lastni koži :wink:
Uporabniški avatar
 GaGa
Tale izlet je bil prav super in zelo sem vesela, da se v petek mojemu klicu na pomoč o zamenjavi nihče ni odzval :wink:!

Res je blo zelo vroče, soparno, pa nizek pritisk je bil, ampak fantje so se glede na razmere prav dobro odrezal, novih priložnosti bo pa tud še dovolj :). Jaz sem se že mal veselila, da jih bom končno lahko pričakala v cilju in vsaj enkrat navijala zanje, pa sem prispela v cilj cca. 15 min pred Erotom :shock: :lol:.

Sicer je pa Innsbruck prav lepo mesto, sploh pa tale ulica v kateri smo bili nastanjeni. Ero nam je priskrbel odlično prenočišče, za 20 EUR smo imeli 6 posteljno sobo, tko ene 10x večjo k uno v Parizu, pa not je bla še sedežna, stoli, miza ... zajtrk pa zelo zelo sladek :D.
Glede na izkušnje iz Logarske me je kr mal skrbel kako bo s spanjem, pa je Aleš s sabo prinesel eno univerzalno žaubico, k pomaga proti mišični utrujenosti, glavobolom, pa tudi proti smrčanju :shock: ?!

Najbolj pogoste besede tega izleta so pa zagotovo speed v povezavi z rezultati, hrana, pivo, pa tud Anja :wink: - simpatično Tirolsko dekle, ki nas je sprejelo v našem prenočišču.

Naslednje leto gremo pa na štafeto, pa pri Anji rezerviramo kr celo nadstropje :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA