Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Včeraj na Ptuju doživeli nepozabni štafetni tek, bilo sicer pasje vroče pa tudi sence malo. Zjutraj se zbrali, dvignili štartne številke - mel številko 1 in ob kavi zmenili mvrstni red naše štafete, tako je kot prva štartala pod črko A - Nataša, B - Miro, C - Tomaž in pod D - jest Darko. Teklo je 9 ekip, med njimi je bila tudi ena ženska ekipa, pa seveda TF mešančki :D . Poiskali smo si kar prijeten prostor neke gostilne in imeli lep pogled na oder kjer se je neprestano z manjšimi pavzami dogajalo precej zanimivega. Imeli smo tudi navijače TF ( Barb, Alan, Miha, Erika, klatež) ki so nas malo poslikal in posnel, pa tudi odtekli so nekaj krogov. Smo se kar dobro borili z vročino in soncem in tako nakoncu dosegli skupno 4. mesto in naredili kar 74 krogov, dolžine 1350 m po ulicah Ptuja. Imeli pa smo tudi najstarejšega in najmlajšega člana, ki so jih posebej nagradili.

Nakoncu naj pohvalim Ptujčane, za odlično izvedbo, neverjetni ste :clap: , takega vzdušja verjetno ni pričakoval noben, čeprav sem sam upal, vendar ste presegli vse meje, kaj takega še nisem doživel.
Uporabniški avatar
 Tomaž Adam
Tudi sam se pridružujem Kuncu, kajti tek je bil res odlično pripravljen :clap: . Sam sem prvič štartal ob 12h in pretekel 10 krogov, drugič sem pa štartal ob 16h in pretekel le še 8 krogov. Bilo je res vroče čez 30 stopinj in to je bila posledica, da me je drugo rundo začelo zelo pobirati in sploh nisem več vedel ali bom zdražal do konca ali ne . . . Vseeno sem zdržal saj me je del poti spremljal Alan in me spodbujal, spodbujali so me pa tudi ostali naši navijači TF, kar sem jim še posebno hvaležen. Posebno pa ne bom pozabil nekega policaja ob progi, kajti nimam kaj drugega reči kot da je faca :) , saj me je iz kroka v krog bolj spodbujal . . . in sočustvoval zmenoj glede vročine . . ., ki je pripekala.

Vsem udeležencem teka bi čestital :clap: :laola :clap: , saj smo vsi zmagovalci ki smo premagali dve uri teka v takšnih razmerah :cast1:
Uporabniški avatar
 Staša
Hej hoj!
Bravo Nataška, Tomaž, Miro in Darko!!! Včeraj sem se večkrat spomnila na vas, mi je bilo hudo, da nisem zraven (sem pa delala do petih zjutraj in sedaj spet in bodo vsaj dinarčki...)...
Hvala, Tomaž, da si me nadomestil!!! Ampak vroče je pa res bilo, peklensko. Jaz sem se spravila narediti en naš poletni krog ob pol devetih in je bilo še vedno vroče, četudi po gozdu...
Upam, da pride še kakšna fotka! :D :D :D :D :D

LP!!!
Uporabniški avatar
 Tomaž Adam
Staša napisal/-a:Upam, da pride še kakšna fotka! :D :D :D :D :D

Ja ja tud kakšna fotka bo prišla . . . jih bo Darko dal gor :D , jest se moram pa še navadit, da bo to hitreje. Bom rabu mal inštrukcij :roll:
Nataša, Darko, Miroslav in Alan, bili ste super. :clap: Meni je bilo vroče ko sem v senci štel kroge. Bilo je res peklensko. Z zadovoljstvom beremo, da vam je bilo všeč, drugo leto je lahko samo še boljše. Rezultate in nekaj fotk se da videti na spletni strani TK Maraton: www.gimptuj.net/maraton/osemurnitek.htm

Če ne prej, se vidimo na 2. Teku partnerskih mest
Uporabniški avatar
 Barb
Kaj naj rečem :P :roll: :arrow: zame ena izmed najboljših tekaških prireditev doslej :clap: :clap: :clap: :clap:
Čeprav nisem tekla, sem ravno zaradi zelo dobrega vzdušja in izjemno lepega mestnega jedra, zbrala vse moči in v popoldnevu prehodila 5 krogov :arrow: škoda, da jih niso mogli prišteti naši ekipi :D :wink:

Vsaj z mojega vidika na prireditvi ni manjkalo ničesar:
:arrow: ves dan je potekal kulturni program
:arrow: organizatorji so bili izjemno prijazni, poskrbeli so za hrano, pijačo, tuširanje, redarstvo....skratka ni da ni :P
:arrow: pohvala gre tudi "našim" gostincem, pri katerih smo se "utaborili". Brez kakršnihkoli problemov smo bili tam ves dan. Nobenih problemov tudi ni bilo, ko smo že zjutraj na njihov senčnik obesili zastavo Tekaškega foruma.

Vse čestitke tudi naši ekipi, ki se je potila po tej vročini.
Hvala za prijetno družbo :arrow: Erika, Darko(Kunec) in Tomaž, lepo vas je bilo malo bolj pobliže spoznati. Darko pozna se ti, da si bikec in da bi dal tako rekoč vse, da bi stvar izpadla maximalno, da bi bili ljudje kar se da zadovoljni in veseli, pri tem pa vložiš veliko svojega truda. Pohvala za idejo, da zbereš ekipo in da teče to štafeto. :wink:
Miška :cast1: , da si se kosala z vsemi temi moškimi :cast1:
Klatež lepo, da si nas prišel obiskat in odteči častni krog za TF :clap:
Miro hvala za prevoz :arrow: drugo leto pa kot obljubljeno vrneva :P :wink:
Miha :clap: za prevoženih :roll: 60km po tej vročini.
Alanu sem se pa že osebno zahvalila :D :wink:

Aplavz in čestitke pa seveda tudi prvi ekipi, za katero pa je tekel tudi TomazNY. :laola

p.s.:Aja, pa še plavanje v Termah sva si z Eriko pšrivoščili
Uporabniški avatar
 triman
Ojla!
Najprej lep pozdrav in cestitke vsem, ki ste zdrzali dve uri v tej grozni vrocini. Tekel sem v ekipi TK Maraton Ptuj in moram povedat, da mi je bilo tezje kot sem pricakoval. Vzrok seveda vrocina. Prvo uro sem zacel s tempom, ki bi ga v normalnih razmerah zdrzal brez problema, druge pol ure in predvsem zadnjih 15 minut sem pa moral konkretno upocasnit, da sem vse skupaj prezivel. Drugo uro sem pricel pametneje (pocasneje) ampak se je tudi na koncu izkazalo da sem zacel malo prehitro. V taksni vrocini pac ni heca. Sicer pa je prireditev odlicno uspela in upajmo da bo naslednje leto se vec ekip in seveda, da bo malo bolj hladno vreme.
Uporabniški avatar
 klatez
Ker me je pot vodila ravno mimo Ptuja, si nisem mogel kaj, da se ne bi ustavil, pa pozdravil beograjskega soborca Mirota.

Ko sem prispel (okoli 15. ure), je bila vročina res neznosna. Tudi gledalci so v tem času malo poniknili, ekipe pa so zavzeto delale kroge.

Nekaj vtisov je tule:
http://www.sportosplet.net/galerija/thumbnails.php?album=524

Seveda nisem mogel zdržati, pa sem tudi sam odtekel tri kroge v družbi Mirota in Alena. Smo malo podebatirali in je seveda takoj minilo. Pa še dobro, da sem imel AIR obutev (sandale), da mi ni bilo tako vroče...

Po kakšni uri pa sem moral dalje (družinske obveznosti PRESS).

p.s.: Sem opazil, da na fotkah nimam Kunca. Je spet bil očitno prehiter...
 Nataša
Hja, kaj naj povem o Ptuju...
da je bilo zelooooo vroče, že veste. Kljub neprespanosti je bilo neverjetno lepo ob 7h štartat iz Ljubljane in spet prebrskat en nov kos Slovenije. Miha je vzel kolo in naredil kar nekaj km po ptujski okolici, ekipa groze (sestava se je menjavala z neverjetno hitrostjo), pa je tačas delala kroge po Ptuju.

Čeprav je pol ure pred prvim štartom še izgledalo, da ne bo nič, je vse potekalo kot po maslu - pohvale organizatorjem za skrb, hidracijo, navijanje in šale. Le gretje bi lahko izključili, ampak baje je bila klima pokvarjena :lol: :lol: :lol:

Med jutranjo kavo sem malo pojamrala, kaj bom v ekipi s takimi hitrostniki, kot sta Miro in Kunec, pa so me potem kar hitro potolažili, da bomo tekli za filing, ne na rezultat...in da bodo že nadoknadili moje izgubljene kroge :wink: :wink:

Prva runda (10h-11h) je minila kar hitro, vročina še ni bila ubijalska, ob prehodu štarta me je vedno znova burno spodbujala TF navijaška skupina izpod TF zastave, Darko pa je z mano odtekel še en krog (hvala za to). In moram povedat, da sem bla ponosna nase, da zmorem, čeprav sem počasna. V tistih dveh urah sem vedno znova premagovala samo sebe, moj odpor do vročine in slabo prenašanje sonca, lenobo, bolečine...vse je izpuhtelo, ko sem pihala mimo začudenih turistov in se vedno znova z olajšanjem spuščala po klancu navzgor, navzdol in po ptujskih ulicah.

Druga runda ob 14h pa je bila res le še borba s trmo - bom zmogla ali ne bom. Že na stolih pod senčnikom je bilo tako vroče, da si nisem mogla predstavljat, da bo treba štartat. Eh, pa sem preživela tudi to. Z veliko dobre volje, stisnjenih zob in podpore forumovcev :wink:

Lepo mi je blo.
Pa čist brez heca :lol:

Hvala moji ekipi za spodbujanje, pa vsem "pod marelo" za navijanje, pa za mrzlo vodo, organizatorjem za odlično pripravljen tek, Tomažu NY za spodbudne besede med tekom...eh, pa sladoledarju za tiste 3 veliiiike zaslužene kepce - ne vem, če so že kdaj tako teknile :lol:

pa še par fotk http://www.sportosplet.net/galerija/thumbnails.php?album=523
Uporabniški avatar
 miro
Nimam kaj dodati,bilo je neponovljivo!
Vzdušje v ekipi , vzdušje na Ptuju , vročina , vse je bilo maksimalno.
Še enkrat se je izkazala "resnica" , da ženske podpirajo tri vogale v hiši, saj je prireditev vodila Nataša , ampak ne naša pač pa Hercogova iz Ptuja.

Rad bi se zahvalil celi ekipi za podporo in dobro voljo!
Upam , da se naslednje leto ponovno srečamo na tem teku , da bo teklo še več ekip našega "TF".

Na ptuju je tekla tudi ženska ekipa, žal pa ne forumovska.

Miro
Uporabniški avatar
 Tomaž Adam
Ja ja res smo uživali :D , samo moram pa priznat, da me je drugo rundo kar dobro zdelalo . . .
Še uro po drugem teku sploh nisem mogu jest, ko sem se lotu sem samo gledal čevapčiče . . . ampak me je zvesta navijačica MAMA ŠEFLA spodbujala da sem začel jesti :clap:

No vse se je pa lepo končalo, Edino kmalu bi na Trojanah brez krofov ostali, ko je prodajalna odprta le do 24h mi smo prišli pa tam nekje po 1h, vsaj zdi se mi tako. Na srečo je bil naš Kunec žejen in smo se ustavili na prvi najbližji črpalki . . . in tam so imeli tudi Trojanske krofe, tako da je bila tudi mama vesela :) ko je zjutraj videla krofe . . .
Uporabniški avatar
 Kunec
No moja druga ura teka v Ptuju je bila mal bolj žalostna, saj me je neprestano bodlo na desni strani pod rebri, pa še zdej bode, upam da bo minilo, se mi je pa že večkrat tako zgodil, posebej po kakšnem sladoledu, samo tega v Ptuju nisem. Sicer je pa prva ura bila sanjska, mel sotekača nekaj časa, pol pa šel mal naprej, pa da ni blo dolgčas začel talat mal bombončke po progi, da sem mal podkupu navijače in s tem skoraj pozabil na vročino in tek. No po bombončkih sem bil čist zadet od sreče, noge kr nesle, pa navijači-ce so se takoj v naslednjih krogih zelo izkazal z navijanjem in polivanjem z vodo :D , bilo nepozabno. No za drugo uro sem morda tud preveč pričakoval, pa itak pol nebi preživu, ker bi bla prevelka doza. Tako sem gledal sam tolk da sem odlavfal celotno uro.
Uporabniški avatar
 alan
A ste ze tekli na kaksni prireditvi brez stevilke (prijave)? Tisti, ki ste,...

...ali se vam je ze zgodilo, da vam ponujajo pijaco in prigrizke, ceprav jih nocete sprejeti, ker samo spremljate svojo ekipo... :shock:

...vam osebje po vsakem krogu z nasmeskom do uses ponuja vodo za
hidracijo in polivanje po glavi... :shock:

...vam varnostniki in policaji ob progi ob vsakem krogu naklonijo kaksno
vzpodbudno besedo in kaksno za hec... :shock:

...vam komisija, ki steje pretecene kroge, ob VSAKEM krogu ploska, vas
spodbuja in z ogromnimi nasmeski pripravi do tega, da razmisljate o se
enem krogu... :shock:

In vse to SEST UR po pricetku tekaske stafete!!! :shock::shock::shock:

Zraven tega pa se program, ob katerem bi zlahka sedel osem ur in nic
tekel...

Tisti, ki tega se niste doziveli, pridite drugo leto na Ptuj! :D

TF druzba kot vedno fantasticna... Hvala vam za lepo prezivet dan! :D