Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Dolenja vas je že poznana po dobri organizaciji ne samo teka po Lončariji, ampak vseh spremljajočih dogodkov ob teku. V soboto se je zbralo toliko tekačev, da jih do sedaj po mojem opazovanju v Dolenji vasi še ni bilo. Tudi forumcev ni manjkalo, čeprav se je poznal upadek udeležbe zaradi piknika Tekaškega foruma. Vendar nas je slaba desetina zastopala tudi TF.
:shock: :shock:
Prireditev se je začela že zgodaj popoldne z otroškimi teki in rekreativim pohodom, tako da sva z boljšo polovico kar precej zamudila, vzrok za to pa je bil obisk na pikniku TF, od koder se nama zaradi dobre družbe in razpoloženja, kar ni dalo odtrgati in se podati na pot proti Dolenji vasi. Kljub vsemu, sva še pravočasno prispela na tek na 9,4 km, ki sem ga imel v planu že od lani.
:D :D
Tek po Lončariji je znan tudi po duhovitih in raznolikih govorih predsednika KS Dolenja vas in tudi tokrat so ga morali skoraj ustaviti, ker je imel toliko povedati, da se ni spet zavlekel začetek teka. Pevski zbor Lončar je zapel Zdravljico in začelo se je. Na štartu nas je bilo kar lepo število tekačev, ki smo se ob znaku pognali po Lončariji.
:evil: :evil:
Proga po Lončariji se mi zdi zanimiva zato, ker poteka po vaseh z gostoljubnimi ljudmi, ki navijajo za tekače in jim dajo vedeti, da so veseli, da tečemo skozi njihove vasi. Zanimiva je tudi zato, ker poteka v v obliki osmice in tako dvakrat pritečemo v cilj, kajti križanje obeh krogov osmice je ravno v ciljnem prostoru sredi Dolenje vasi.
:shock: :D
Nebo se je precej pooblačilo, kar je tekačem prišlo prav, saj je julijsko sonce tudi v poznem popoldnevu precej močno. Tudi meni je tako vreme odgovarjalo in s svojim tekom sem kar zadovoljen. Lansko leto sem v Bevkah prvič presegel mojo magično mejo 6 minut na km, evo eno leto po temu pa sem po Lončariji že tekel 5 minut in 20 sekund na km. V enem letu je za moja leta in telesno zgradbo to kar velik dosežek. Zdaj se mora ta tempo uresničiti še na kakšni daljši progi. Kakorkoli, lep tek je bil in obilno smo bili spodbujani tako med tekom kot na cilju.
:D :D :D
Organizator se je izkazal, saj smo eno uro po zaključku teka že imeli obešene rezultate, vsak je dobil košček ali dva lubenice, žlico za čevlje, upam, da bo uporabna tudi za superge, lepo majico, ki je bolj srajca kot majica in še izžrebano nagrado, vojaki pa so nam skuhali golaž. Pripravili so tudi zabavno prireditev, da smo lažje čakali na uradne razglasitve rezultatov.
:shock: :D :shock:
Vse se je malo zavleklo, vendar obiskovalcem ni bilo dolgčas, naju pa je čakala še pot na Gorenjsko, malo naju je še imelo, da bi se vrnila na piknik TF, vendar sva se odločila odpeljati se kar proti domu.
:shock: :D
Lep dan, kombiniran s prijetnim srečanjem na pikniku in uspešnim tekom po Lončariji. Če bo Bog dal zdravje in moč, se bom teka po Lončariji še udeležil. Pa tudi piknika TF.
:D :D :D
Tudi 2MUCH4ME family se je udeležila tega teka. Nimam kaj veliko dodati, saj je Fotr že v svojem poročilu slikovito opisal vse stvari, ki so nam popestrile popoldne in večer. Sami smo prišli v Dolenjo vas že dokaj zgodaj (ob pol petih), ker je Anže (po poškodbi smo mu končno dovolili spet teči) nastopil v teku na 600 m, ki je bil na sporedu že nekaj po 17.uri. Takoj nam je prijazni domačin pokazal, kje naj parkiramo in nemudoma razlagati, kje je start, tudi progo za tek nam je hitel opisovati... :oops: . Glasba iz zvočnikov se je slišala po celi vasi in kmalu smo ugotovili, da res prihajamo med ljudi, ki jim ta tek nekaj pomeni...

Zdaj pa k teku! Po ogrevanju sta Anže na 600 m in žena na rekreativnem teku na 2000 m dala vse od sebe in v svojih kategorijah osvojila četrto mesto (še malo,pa bo 2MUCH4ME familija začela pobirati kolajne in pokale :wink: !) Z Aljažem sva glasno navijala in jih spodbujala, čeprav sta naju ob tako bučnem navijanju mnogoštevilne publike sploh nista slišala, potem pa sva z ogrevanjem začela midva, ker se je počasi bližal čas najinega štarta na daljši progi... Po štartu nekako v sebi nisem čutil tekmovalnega naboja, noge so bile nekam težke, vendar sem se kmalu pobral in in ubral zame kar oster tempo 4.30 na km in to držal do cilja. Ne morem pa vam opisati prijetnih občutkov, ko nek običajen rekreativec pride v cilj in ga zadnjih 300m spodbuja ogromna množica ljudi. Človek kar pozabi na utrujenost in v zadnjih metrih iztisne iz sebe vse rezerve, ki so mu še ostale. To mora človek res doživeti!!!
Nisem še dobro zagrizel v lubenico v cilju, ko se je cilju že približeval Aljaž, ki nas je s svojim zrelim tekom in dolgim ciljnim šprintom spet prijetno presenetil. Tudi čas okoli 47 min ni zanemarljiv. To je opazila tudi publika, ki ga je z bučnim aplavzom kar ponesla v cilj!!!

Po teku smo si malo odpočili, pojedli odličen golaž, poskrbeli za potrebno hidracijo :wink: , potem pa smo se kar utrujeni in polni vtisov podali proti Gorenjski z mislijo, da se bomo tega teka v naslednjih letih sigurno še udeležili!!!

LP od 2MUCH4ME family
Uporabniški avatar
 nada
Ja, 2MUCH4ME iz tega tvojega fantiča bo zrasel en dober tekač, madonca kako je z lahkoto tekel, prav fletkan je bil s tisto TF rutko :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Baje pa so bili rezultati objavjeni kar pozno, in da je razglasitev bila tudi pozno.
Sedaj pa nevem ali to drži?
Drugače pa verjamem, da znajo narediti vzdušje kakršnega malokje srečaš!
Me veseli, da ste se imeli lepo.No naj bo tako še naprej!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Dule
Navkljub piknika TF se nas je zbralo nekaj zastopnikov in poskušali po najboljših močeh zastopati barve TF :D (Nada, Miro, Fotr, MatjažV, družina 2MUCH4ME, pa še nekateri ki jih še ne poznam :oops: ).
Končno spet en tek v svežem vremenu brez sončne pripeke oziroma vročine. Sem čutil več moči za borbo in sem pričakoval popravek svojega osebnega rekorda izpred dveh let kar pa mi ni uspelo. Ne vem ali je bila dve leti nazaj (leta 2003) kaj krajša proga ali pa se resnično že pozna vpliv EMŠA, kot mi je omenil Miro v cilju :lol: . No zadovoljstvo je bilo kljub temu v cilju popolno :)

Vzdušje in organizacija teka standardno zelo dobra, ja ljudje ki so nas množično vzpodbujali ob progi so nam vlivali še dodatne moči za borbo s samim seboj na progi :wink:

Žal razglasitve nisem počakal, je bil moj sinek komandant in zahteval da gremo direkt domov :shock:

PS vidim da sem med tem "napredoval" v moderatorja lestvic TF :) Če se ne zahteva preveč upam da bom upravičil dobljeno nalogo :P
Uporabniški avatar
 ero
Dule napisal/-a:PS vidim da sem med tem "napredoval" v moderatorja lestvic TF :) Če se ne zahteva preveč upam da bom upravičil dobljeno nalogo :P

nč bat, mi ti vsi zaupamo :) izkazal si se pa že itak!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA