Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

aleksander
No naj še jaz napišem nekaj o tem teku, kateri mi je bil med najlepšimi do sedaj.
V petek popoldan ko sem zapeljal proti Avstriji vreme ni nič prijetno kazalo na lep vikend,vendar bolj ko sem se bližal cilju, več je bilo jasnine.V Hailigenblutu na 1250m.n.v. smo poiskali dvorano, ker je bil dvig štartnih številk in nato v camp postavit šotor.Med tem se je kar razjasnilo in okoliški vršaci so nas pozdravili pobeljeni z snegom nekje do višine 2000 m.

Naslednji dan je "spremljevalna ekipa" odšla z avtom na cilj na Kaiser Franz Josefs Hohe z Tadejem pa sva si pred štartom združila ogrevanje z ogledom Hailigenbluta :wink: .

In nato seveda začetek, prva skupina 400 tekačev je štartala 10 minut prej, zaradi gužve na progi in nato še ostalih cca 400.Pot nas je najprej vodila po začetni ravnini po asfaltu,nato se je dvigovala po pobočju do makadamskega odseka ki se je pred nami postavil dobesedno pokonci v dolčini 2 km, kot lepši odsek naj omenim še spust po gamsjih stezicah pod več 10m visok slap in nato po drugi strani nazaj na vrh stene.Pot je nato lepo razgibana z celo nekaj spusti, mimo dveh jezer, ki se napajajo iz ledenika in nato proti ledeniku,kjer se pod Franz Josefs začne tisti zadnji del, kot bi rekli smetana za na kavo :wink: to je 263 višinskih metrov v dolžini 930 metrov.Ta del so večinoma stopnice,narejene iz lesenih brun in omogočajo lep enakomeren ritem :wink: :wink: .In na vrhu vzpodbujanje navijačev,ki te ponesejo skozi cilj.

Ob prihodu v cilj te ogrnejo v odejo in lahko si privoščiš vročo juho,čaj, šumeče tablete in kasneje tudi nekaj prigrizka,kosilo pa čaka v dolini.

Nato pa hitro nazaj v dolino, ker je bila hčerka vsa zaskrbljena da bo v popoldanskih urah zamudila štert otroškega teka. Tega teka se je udeležilo kar precej otrok na progah od 350 do 2100 metrov in v svoji kategoriji na 2100 metrov je bila Vanja druga in medaljo je podelil legenda gorskega teka Jonathan Wyatt :roll: .

Naslednji dan smo se zapeljali na cilj, kjer smo vzpodbujali slovensko reprezentanco,ki se je udeležila Evropskega prvenstva v Gorskih tekih.Čeprav vreme ni bilo najbolj naklonjeno in je rahlo deževalo,to tekmovalcem ni preprečilo doseganja odličnih rezultatov.In ko takole spremljaš tekmo z očmi gledalca ne samo kot tekmovalec,se včasih vprašaš ali je mogoče, da v taki strmini človek toliko zmore.......a kljub vsemu je bilo oba dneva ENKRATNO......

Rezultati naj bi bili na www.pentek.timing.at

LP
 aleksander
Sedaj sem našel da so rezultati na www.pentek-timing. at in ne tako kot so zapisali v publikaciji :twisted:

LP
Uporabniški avatar
 Dule
Čestitam Vanji za medaljo, no pa tudi starejšemu članu družine za lepo doživetje in borbo med vršaci.. :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

Aleksander je povedal praktično že vse. Dodal bom le še moje videnje in občutenje.
Po enem tednu brez hrane, antibiotikih in svinjskem vnetju me je zdravnik vseeno pokrpal in mi dal blagoslov za sobotni tek. Nisem vedel niti približno v kakšnem stanju sem, vedel pa sem, da je proga dolga in zahtevna.
Aleksander ni povedal, da sva za ogrevanje primerjala cene v Intersportu z našimi. :P :P

Štart se mi je zdel dobra ideja, ko smo lahko tudi počasneži vsaj na štartu videli elito, potem pa je bila čast na nas.
Zanimivo, da ni tukaj nobenega prerivanja, borbe za pozicije,..., samo uživanje. Moje Uživanje se je končalo prav hitro saj so bile, kljub počasnem tempu baterije prazne že po 3,5km v prvem večjem klancu. Takrat sem izvedel v kakšnem stanju sem in preklopil na "plan B"- priti do konca. Odločitev je bila ta prava. Saj mi je po kar nekaj časa, dveh praznjenjih čreves, nekaj počitkih, ob spremljavi žene :wink: :wink: uspelo videti cilj.

V cilju pa sami znani obrazi, gostoljubnost organizatorjev,... Že takrat sem se odločil, da bom tudi na 7. Grossglockner berglauf-u.
O nedeljski tekmi ne bi zgubljal besed, edino to sem ugotovil, da so nekateri prišli gor v enakem stanju kot jaz- samo eno uro in četrt prej :oops: :oops:.

Preživeli lep vikend z Močniki in se veselimo naslednjih tekov.

Tadej

PS: Aleksander, pivo še dobiš!
PSS: Je bilo premrzlo in ga ni hotel piti.
Uporabniški avatar
 INOT
Čestitke vsem,da ste le prišli gor (in dol) :D
Uporabniški avatar
 Kunec
Bravo, bravo vsem ki ste tekli in navijali, mene sicer ni bilo potem tam, prišlo neki vmes, pa drugo leto mogoče.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA