Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vidim, da še nihče doslej ni nič napisal - utrujene noge? Verjamem...
Bom pa jaz pridjal prvi komentar izmed deveterice forumovcev, kolikor se jih je udeležilo teka pod tem imenom. Nekaj znanih obrazov z drugih prireditev, nekaj pa prav s tega teka - se mi zdi, da so eni res zvesti tej prireditvi.

Hvala tistemu, ki je zrihtal vreme, boljše skoraj ni bilo mogoče.

Sicer - ekstremno, znova.

Grupa tekačev na startu pri domu v Kamniški Bistrici se je kmalu razlezla v dolgo kačo, ki se je vlekla proti Grintovcu. Malo prej so pri športnih poročilih in na ttx poročali o tokrat spolzki poti - pritrjujem.

Sam se na približno tretjini vprašam, kaj hudiča mi je tega treba... Ko pa si izven gozda, pa se za nas Štajerce odpre nov svet, katerega na Pohorju nismo vajeni in do katerega se moramo zmeraj precej daleč vozit. In je tu nova motivacija, zrak tu zgoraj je bolj svež, odpre se ti razgled. Sem se pogovarjal z nekaterimi tekači, ki jim odprta proga daje približno take misli: "madona, kolk jih je pred mano..." ali pa "mater, kolk siromakov je še zadaj..."

Letos se je zaradi lepega vremena in kar prijetne temperature dalo na vrhu tudi malo razgledat, poklepetati s sotrpini s cca. istim časom, potem pa najprej sestom proti sedlu (malica) in še naprej proti dolini (posladek: muffini, lubenice). Organizator: z moje strani odlično, prav ničesar pogrešal... Zna!

Še rezultati:
http://www.kgtpapez.com/prireditve_grin ... ltati.html
Uporabniški avatar
 Damijan
Ravnokar videl, ja - sem pregledal samo ta del foruma o poročilih. Kakorkoli...
Uporabniški avatar
 Kunec
Hvala vsem ki ste držali pesti za lepo vreme, doma pri nas je žjutraj še močno lilo, tako da sem se pripravil na vse, najbolj pa bal da tek odpovejo ali pa skrajšajo, na srečo pa nas je pričakalo lepo vreme. Za začetek da sm se spravu k seb spil dve kavi pol pa mal ogrel in že je bila ura 9. Kar lepa množica se nas je zbrala, ki se je podala na tek po gorskih stezicah. Sam sem mel po začetnih kilometrih teka bolj pohod, saj sem hotel strme dele hoditi, pa sem ugotovil da sem pozabil tečt, torej sem skozi pešačil, le ravnine malo potekel. No pa kljub temu mi je uspelo zboljšati čas lanskega leta za 3 min.
Posebne pohvale si zaslužijo organizatorji za dobro organizacijo teka, in navijači za prijetno vzdušje ob progi.
 marjan
Pa še moje videnje te lepe tekme

Planiral sem čas 2.15, dosegel pa 2.06. Bolj pomembno od časa pa je dejstvo, da sem pravilno razporedil moči. Večje krize ni bilo, vreme nam je bilo naklonjeno, udeležba precej množična. :D :D :D

Večja težava je bil sestop (adidaske ...), kjer sem se prav pošteno zvrnil, na srečo brez posledic.

TF udeležba precejšnja, kar je seveda pohvalno. :D :D

Pozdrav vsem
Marjan
 laufar
Madonca, kolesar Alič bi pa skorej državnga prvaka nažgal! :shock:
 maus
Noge bolijo....uf:-)))
Ampak glede na to kaj smo vsi udelezenci dosegli je to nepomebno.
Sicer sem se POTEM pogovarjal z nekaterimi izkusenimi gorci(POTEM
je pomemben podatek:-))in so mi rekli,da si nisem zbral ravno
pravo tekmo za prvi gorski tek,pa sm prezivel.Na koncu sm se celo
malo sekiral ker sem za 5min zgresil limit.
Pred startom sem poslusal zgodbice,kot so:"letos sm biu gor samo 4x
"...."zredu sm se za 5kg,tko,da pod 2urami ne bo slo",.....sej je
se bolje,da nism vedu kaj me caka.
No na koncu je bilo vse super,lahko bi si do koce palce pripeljal za dol,
(bom vedu za drugic),ker me je koleno pri sestopu tako bolelo,da sm
porabil 3h od koce do bistrice.........na koncu koncev,......kot pravijo..
....ta rek mi je bil od nekdaj zelo vsec...............................
.....PAIN IS TEMPORARY,GLORY IS FOREVER!.......
Organizacija odlicno....vreme odlicno.........

BRAVO MI VSI :D
Uporabniški avatar
 Dule
Bom kratek: užitek na celi progi, no razen petih minutk ko me je rahlo prijel krč v nogo, vzdušje enkratno od prihoda na prizorišče pa do odhoda, tudi nas tazadnje so bodrili navijači z rogovi in ostalimi pripomočki enako kot najboljše..Pa dobri Irec je zopet z vsem srcem po slovensko navijal za nas..
Tempo sem imel zmeren, sem se držal za petami enega izkušenga gorca in je šlo brez problema.. Še limit mi ni bil več izziv saj sem ga že dosegel lani, tako da mi tista slaba minutka čez ni pokvarila razpoloženja..
:D

Se vidimo naslednjič :lol:

laufar napisal/-a:Madonca, kolesar Alič bi pa skorej državnga prvaka nažgal!

sem videl na televiziji da sta bila boj do cilja.. razlika je bila samo tri sekunde.. se je državni prvak bolje vrgel v cilj :shock: :shock:
Uporabniški avatar
 primus
mirko1 napisal/-a:...pa tudi nacionalko takoj pohvalim-so pravkar objavili kratko reportažo o tem teku.

Jep, kratka reportaža v osrednjem Dnevniku je bila res prijetno presenečenje.

V Delu so pa očitno zvesti svojim načelom; o teku na Grintovec - nič. Lahko pa npr. zveste precej o prijateljski nogometni tekmi med Aluminijem in ciprskim AEL. Zelo vznemirljivo !
 zupi
laufar napisal/-a:Madonca, kolesar Alič bi pa skorej državnga prvaka nažgal! :shock:

Zarnik je pred dvema tednoma tekel Grosglokner(EP), pred tem, pa je bil 2 meseca poškodovan. Seveda to ne izničuje zelo dobrega rezultata Aliča.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
primus napisal/-a:
mirko1 napisal/-a:...pa tudi nacionalko takoj pohvalim-so pravkar objavili kratko reportažo o tem teku.

V Delu so pa očitno zvesti svojim načelom; o teku na Grintovec - nič. Lahko pa npr. zveste precej o prijateljski nogometni tekmi med Aluminijem in ciprskim AEL. Zelo vznemirljivo !

Nekako bi se dotaknil te teme o Delu.Stvar je tak, da je pravilno da so poročali o tekmi Aluminij in ciprskim AEL -ejem.
Glede na to da je bil tukaj predstavnik Slovenije!
Ampak mislim, da bi vsaj nekaj ključnih besed pa vseeno napisali tudi o gorskem teku na Grintovec.
Ni vsak dan na takem teku Krupička ( piši kao što govoriš press ).Izredno dober maratonec in kot smo lahko videli fantastičen gorski tekač.Kapo dol.Ravno tako češki predstavnici, ki je tekla fenomenalnih 1uro 31 minut pa še nekaj.Mislim, da trenutno v Sloveniji ni ženske, ki bila sposobna iti tak čas, in je vprašanje kdaj bo ta rekord, če sploh bo kdaj tudi podrt.Ker je pa postavila tak mejnik, da je resnično noro!
Organizatorji so bili v redu.
Novinarjem, ki niso niti malo omenili, kam se je razširil glas o Sloveniji, da pridejo taki tekmovalci v Slovenijo kot sta lanskoletni rekorder, Čeh in ostali.
Pa enostavno zaslužijo BODEČ MIKROFON :lol: .
V tujini bi iz takih ljudi, kot so bili tukaj, napravili pravi šov.Ja še zmeraj fovšija gori :wink: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Jaz pa samo upam da je organizator poskrbel da je odnesel v dolino tiste tri vrece olupkov pomaranc, limon in banan.

Ze tako zagrenimo "jarcem" zivljenje sedaj pa da bi jih se hranili konzervansom prevlecenimi olupki?

No dobil sem namrec informacije da je nekaj te zadeve ostale gori.
"KRuha in iger" je ze ok, ampak ne za taksno ceno.
 aleksander
Če bi vsak svoje olupke dol odnesel ,bi bilo najbolj fer do organizatorja, ki se je potrudil, da je vse gor spravil.A na to gotovo le redko kdo pomisli, je lažje iskat "napake".... :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
aleksander napisal/-a:Èe bi vsak svoje olupke dol odnesel ,bi bilo najbolj fer do organizatorja, ki se je potrudil, da je vse gor spravil.A na to gotovo le redko kdo pomisli, je lažje iskat "napake".... :twisted: :twisted:

Ka ni slab predlog.

Sem imel to tudi v mislih ko sem gledal tiste vrecke gor.
Nalsednje leto bom prilaugal z vreco gor.

Namrec res ni problem teh olupov odnesti v dolino to se najmanj. Ce je organizatoju problem meni osebno ni.

Evo ze sedaj se javljam za naslednje leto da je lahko vsaj ena od teh treh vrec moja ( se vreco iz Meracaterjevega paketa vreck si bom prinesel s seboj ).

Dvomim da bom toliko izboljsal cas da se kaj te svinjarije do mojega prihoda ne bi nabralo.
 hribovc
tomaz.zupancic napisal/-a:
primus napisal/-a:

Nekako bi se dotaknil te teme o Delu.Stvar je tak, da je pravilno da so poročali o tekmi Aluminij in ciprskim AEL -ejem.
Glede na to da je bil tukaj predstavnik Slovenije!
Ampak mislim, da bi vsaj nekaj ključnih besed pa vseeno napisali tudi o gorskem teku na Grintovec.
Ni vsak dan na takem teku Krupička ( piši kao što govoriš press ).Izredno dober maratonec in kot smo lahko videli fantastičen gorski tekač.Kapo dol.Ravno tako češki predstavnici, ki je tekla fenomenalnih 1uro 31 minut pa še nekaj.Mislim, da trenutno v Sloveniji ni ženske, ki bila sposobna iti tak čas, in je vprašanje kdaj bo ta rekord, če sploh bo kdaj tudi podrt.Ker je pa postavila tak mejnik, da je resnično noro!
Organizatorji so bili v redu.
Novinarjem, ki niso niti malo omenili, kam se je razširil glas o Sloveniji, da pridejo taki tekmovalci v Slovenijo kot sta lanskoletni rekorder, Čeh in ostali.
Pa enostavno zaslužijo BODEČ MIKROFON :lol: .
V tujini bi iz takih ljudi, kot so bili tukaj, napravili pravi šov.Ja še zmeraj fovšija gori :wink: !
ČAO!

Ne Delo, Dnevnik beri

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA