Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Prireditev,ki si v bistvu niti ne zasluži,da bi jo sploh omenjal.Razen mogoče,da za startnino dobis startno številko v obliki modrca,ki te pol fino obriba,pa tudi dež je na Koroškem kar draga zadeva.Ga pa dobiš v izobilju.Lučko pa bolj je star boljši je!
Organizatorju čista enica za prireditev :evil:
Uporabniški avatar
 miro
Naj še jaz dodam par besed.
Večkrat sem že rekel , da na prireditve, kjer zmagovalci dobijo denar ne bom hodil , pa se izgleda zarečenega kruha največ poje, sebi v opravičilo pa naj povem , da sem prepozno izvedel za denarne nagrade.
Organizator si je celo dovolil prestaviti začetek teka , tako , da smo lepo ogreti čakali na dež , ki pa nas je počastil šele proti koncu teka in to obilno.
Na okrepčevalnicah v glavnem voda in gobe- v dežju, mislim , da sem na zadnji okrepčevalnici videl celo koščke banan, ki mi zaradi obilnega dežja niso prišle na misel , da bi se jih poslužil.
Štartnina absolutno predraga, saj razen majice za tri tisočake niso ponudili ničesar , niti prismojenih makaronov.
Trasa proge lepa, vendar brez kilometerskih oznak, lahko bi jih postavili vsaj nekaj.
Tudi jaz sem zaradi "modrčka" ves ožuljen ,verjetno je bil premajhne številke.
No organizator me je pa vsekakor prepričal , da se njihove prireditve nikoli več ne udeležim!
Škoda , da ima ta tek tako tradicijo.
Organizator si ni priskrbel niti žiga s katero bi dokazali, da smo bili na prireditvi Slovenija teče za zdravje. Privoščili so si tudi to , da je tek štel za štajersko koroški pokal.
Lp Miro
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Miro stvar je taka, da če človek reče da ne bo hodil na prireditve kjer ta boljši dobijo denar potem teh kmalu zmanjka :wink: !Stvar je v tem kako organizator poskrbi za preostali del tekmovalcev, ki pridejo se malce predihati in preznojiti!Seveda ne glede na to kako dobri so preostali tekmovalci, ki tekmujejo!
Bistveno je vzdušje, ki ga ljudje doživijo ko tečejo in pritečejo skozi cilj!
Pa seveda je odvisno kako sami prebivalci sodelujejo pri tem da spodbujajo vse prisotne!In ali vzamejo to prireditev za svojo, ali ne!Če dihajo s prireditvijo potem je sploh lahko super vzdušje!
Kar se je pa dogajalo na tem maratonu Kralja Matjaža pa je zagotovo lahko sramota organizatorjev, da ni bilo dostojne oskrbe za vas tekače, ki ste tekli!
Najbolj se bo poznalo naslednje leto, ko bodo ljudje ponovno prišli, če bodo prišli seveda :roll: .In se bo videl odziv na njihovo slabo organizacijo!
Ker ljudje niso več tako naivni kot včasih da bi verjeli vsem pravljicam o katerih govorijo prireditelji!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Speedy
Denar za najbolše verjetno ne bi smel biti problem :shock: , saj smo prerasli čase, ko je bil denar na rekreativnih prireditvah celo "prepovedan" ali vsaj nekako dirigirano nezaželjen....

Problem je, ko se na račun "oderuške" :twisted: štartnine vseh sodelujočih zbira sklad za denarne nagrade najboljših... :( Nimam nič proti, če organiztor dobi ta denar od sponzorjev. Vendar naj z zbranim denarjem najprej vsaj dostojno poskrbi za vse udeležence. Brez mnogo zastonjkarstva in obilo dobre volje pri organizaciji itak ne gre, ker na prireditve pride premajhna masa ljudi, da bi se finančno splačalo. Razen če res pobašejo denar in dajo tekačem samo vodo :oops: .... pa še to niso glih zneski...

Jaz nameravam zbirati prireditve, ki mi za najmanj denarja nudijo največ - dobro progo, vzdušje, konkurenco.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Speedy napisal/-a:Denar za najbolše verjetno ne bi smel biti problem :shock: , saj smo prerasli čase, ko je bil denar na rekreativnih prireditvah celo "prepovedan" ali vsaj nekako dirigirano nezaželjen....

Problem je, ko se na račun "oderuške" :twisted: štartnine vseh sodelujočih zbira sklad za denarne nagrade najboljših... :( Nimam nič proti, če organiztor dobi ta denar od sponzorjev. Vendar naj z zbranim denarjem najprej vsaj dostojno poskrbi za vse udeležence. Brez mnogo zastonjkarstva in obilo dobre volje pri organizaciji itak ne gre, ker na prireditve pride premajhna masa ljudi, da bi se finančno splačalo. Razen če res pobašejo denar in dajo tekačem samo vodo :oops: .... pa še to niso glih zneski...

Jaz nameravam zbirati prireditve, ki mi za najmanj denarja nudijo največ - dobro progo, vzdušje, konkurenco.

Nekako se podpišem pod to izjavo tedna :lol: :wink: !
Ja mene osebno popolnoma nič ne briga od kod njim denar za poplačilo prvih mest za najboljše.Ampak pomembno je kaj človek dobi za tisto štartnino, saj se ne gre za to da človek obogati, ampak da še z večjim veseljem teče, zavedajoč se da bo preskrbljen s tekočino in ostalimi potrebnimi stvarmi, ki mu sledijo!
Človek mora imeti občutek da ga niso opeharili in opetnajstili, v tem je point!
Lahko na račun štartnine zberejo milijone :roll: .
Bistvo je da je poskrbljeno za same tekače potem pa tako ali tako!
Stvar je pa tudi v tem koliko sponzorjev organizatorji dobijo, ali se jim gre za dostojno prireditvijo z možnostjo naslednjega leta s še večjo udeležbo.Ali pa gredo na varianto "ma če bo v zadnjo, bo pa v zadnjo!"
Skratka človek mora imeti občutek, da je dobrodošel na prireditvi.Ne pa da ga z nevem kakšno težavnostjo gledajo in postrežejo!
Saj so vsi sodelujoči na prireditvi nekakšni promotorji te prireditve in gostoljubnosti, ki so jo deležni s strani organizatorjev!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Tjaša
Kot opazovalka lahko potrdim, da je bila organizacija k'r neki, zanič do skrajnosti.

Tukaj pa nekaj fotk za pokušino.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Maraton Kralja Matjaža...

PRav zjokal bi se v kaj je propadla nekoè ena najlepisih tekaksih prireditev.
Vcasih so bile vse prireditve 42km in 21km ( Èrna-Mežica-Èrna) ter 10km Èrna-ŽErjav-Èrna ) kar skupaj.
Potem so Avstrijci nekako sli v svoje variante oz. kot sem dobil informacije Èrnjanski del zgodbe ni mogel v isti zgodbi sodelovati.
Po drugi strani pa vemo da se vedno obstajata dve prireditvi in nobena ne dosega kvalitete nekoc slavnih tekov okoli Pece. In obe se imenujeta Maraton Kralja Matjaža.

Žalostno je tudi to da akterji športa v Èrni kot eno od mest, ki je prav obsojeno na športni turizem ne more potegniti kaksne proge ali se zmeniti z ostalimi obmejnimi mesti za skupne prireditve.
Okolje kot tudi prijaznost ljudi prav klièe po kaksnih manifestacijah ki niso samo lokalnega znaèaja ampak za celotno regijo na obeh straneh meje.

Se kdo spomni kam so izginili tisti casi ko so nas gospodinje v Globasnici pricakale s pecivom in domacimi priboljski...ampak vsi vemo da vsak sponozor ima dobre in slabe case. Ne more pa izginit srcnost in prijaznost ljudi Mežiške doline.
Tisti ki smo skoraj na svojih treninigh ali avanturah vsak mesec ali na 14 dni ne glede ali je zima ali poletje vemo da ima ta regija z obeh straneh meje se veliko rezerve in da so predvsem ljudje tisti ki krasijo Koroško in sem preprican da se bodo se vrnili stari casi Maratona Kralja Matjaza...

Malo nostalgije za casi ko se rekreativci niso s tekom in kemijo razresevali svoje probleme ampak tekali zato da spoznavamo pokrajino, ljudi ki tam zivijo in se preizkusili v tej pokrajini.

Vsec pa mi tista Mirkotova: da ne bo vec tekal na dogodkih kjer podeljujejo zmagovalcem denar...Ampak ce te slisi kaksen sponzor bi bilo dobro da se ta denar prelije v kaksne prirocne dobrodelne namene ali uvreditev kaksne majhne lokalne novitete...

Sicer pa konec koncev tudi zmagovalci bi se lahko odpovedali nagradam.
Jaz sem v svojem okolisu in generaciji sreceval veliko ta boljsih rekreativcev ( ki so se zadeve sli na meji med sportom in rekreacijo ) ki so svojo zasvojenost s tekom doma opravicevali z moznostjo zasluzka v turneji tekaskih prireditev.
Tako da hmmm...

Ja ampak najboljse je biti svoboden od teh prireditev in ne biti zasvojen od njih. Potem ti nobena prireditev ni slaba. Ni potrebne mnozice besed za sinfanje...in ni potrebno premisljevanje na zacetku sezone kam bos sel in kam gres. Gres pac tja kjer ti ustreza pokrajina in kjer ne bos v cilju sreceval jamracev ki pridejo v goste potem pa sokirani kako ni tega in tega...trzna miselnost med rekreativci...kvaliteta prireditve...borza kvalitetnih prireditev da se le ima o necem sinfati ( vkljucno z mano )...
Uporabniški avatar
 INOT
No mogoče je kritika od vseh bolj ostra tudi zato ker nas je tako lepo pralo.Je pa res,da bi lahko poskrbeli vsaj za kakšen golaž ali pasulj.Saj ni problem tisti denar,ki ga daš za štartnino.Drugače je proga zelo lepa in razgibana,tudi vzpodbujanja ob njej je bilo kar nekaj.Ampak tisti obcutek,da bi organizator vendarle lahko postoril malo vec vseeno ostane.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA