Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Očitno ostali TF udeleženci tega teka še vedno občudujete lepote Gorenjske ali pa "kolnete" gnečo na cestah pri povratku domov ...... :shock:

Bom pa kar sam izkoristil vstop v svoj naslednji "millenium" z uvodnim poročilom tega teka. :D Poskusil bom biti sorazmerno kratek, da boste imeli tudi ostali dovolj manevrskega prostora. :wink:

Ta tek je bil zame predvsem naporen, morda še bolj kot bitka za Dolsko svene. :shock: Nekaj malega je k temu prispevala zelo razgibana proga, največ sem si pa sam "kriv", saj sem bil pretekli teden nekoliko prehlajen, torej nepripravljen. :!:

Ampak, pustimo "moje probleme" ter ocenimo zadevo nekoliko bolj nevtralno. :arrow: Celotna prireditev je bila kar veličastna, saj se je zbralo skoraj 500 udeleženk (cev). :o Tudi naša reprezentanca je bila zelo številčna, še večja kot v Zagorju. :D

Ker so Bohinjci zelo praktičen narod, so štart prestavili za 15 minut, da so lahko pobrali vso ponujeno jim štartnino. :lol: Sama proga je bila zelo razgibana, saj smo tekli po vsem možnih podlagah od asfalta, šodra, trave, kamnov, korenin do blata. Pod Pršivcem smo preskočili tudi nekaj hudourniških grap. Manjkal je le še izbruh Govica. :wink: No, zadnjih 3 kilometrov je bilo lahkih, vendar je ravno tam meni zmanjkalo moči, zato sem tam svoj tempo le še upočasnil. :roll: Okrepčevalnic je bilo dovolj, vendar mi njihova razporeditev ni najbolj ustrezala, saj je bila prva postavljena prepozno. :cry:

Opis zaključne prireditve prepuščam vam, malo smo posedeli, pojedli ter popili smo ponujene dobrote, pa še na hitro smo šli občudovat nekaj kopalnih TF junakov. :clap:

Ker se je večina TF-jevcev medtem že razbežala, se je "organizirane" analize udeležila le slaba desetina forumašev. Čast, da organizira analizo, je doletela Pizzerio Ema v Srednji vasi. Ljubko. :wink:

In potem smo se vračali domov ........ :laola
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Vsa čast za nov milenijum in pa seveda za tek. Mene ni bilo zato ker se pripravljam za jutrišnji v Umagu. No pa saj nas bo TF-jevcev tudi tam nakaj in se javimo po prireditvi.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 domen81
no, to je bila prva uradna tekma, ki sem se je zelel udeleziti.... pa sem prestavil, ker menim, da se nisem pripravljen...

se pa 100% vidimo naslednje leto....

lep pozdrav
Uporabniški avatar
 pegaz
Moj prvi bohinjskojezerski tek je bil lep uspeh.

vreme: lepo, brez dežja, tla prijetno namočena, še dobro, da smo tekli, sicer bi lahko kar hitro korenine pognali in kmalu obrodili sadove (recimo hruške), saj bo jesen zdaj zdaj tu.

tek: precej hiter, nekaj km pa smo tekli v gosjem redu, ki je ob prečenju hudournika izgledal kot nakupovalna vrsta v merkatorju. Ki se je preko mokrih skal premikala po polžje, in nihče se niti najmanj ni zmenil za moje klice, da se mi mudi, saj sem na tekmi.

cilj: hitro približujoč se; lovil sem Klaudi, vendar je bila ZA mano, in Stašo, ki je ostala neulovljiva (baje skoraj minuto pred mano - Slon, to ne bo šlo, mormo natrenirat tud mal brzine, da naju ne bodo na ljubljancu spet iste punce ćist deklasirale). SimON je izgledal zadovoljen, da je tako.

organizacija: v redu. dobili smo številke, knoflice, majice prave velikosti, dovolj pijače na prvi postaji in premalo/nič na drugi (vodonosec ni mogel dovolj hitro nalivati, rabil bi pomoč), vendar 2 km pred ciljem niti nisem rabil dosti. Ostalo je bilo super: banane, keksi, čaj, in pašta fižol + repete. Živel kuhar!

družba: Barb na začetku, nato Obi nekaj km, potem pa Marjetka, s katero sva tekla do konca skupaj, saj noben od naju ni zmogel dodatne moči za triumfalni preboj fronte (ja en klanc je bil na koncu, a se ne spomnite???) Srečali smo še Martina, pa Učenca, Jelko, Dreja, Bosina in še kup drugih. Vilko 2much4me si je zavezal eno črno zadevo okoli čela in izginil v daljavi kot modri dirkač. Wow.

akvaland: seveda smo se skopali v jezeru: Moki, Katka in Manca (? ej sori glava beton pudabla) smo se požrtvovalno vrgli v hladne valove in se smejali naivnežem, ki so nasedli našim vzklikom o toploti vode. Moki je pokazal, da je trdnega značaja, jeklene volje in trde betice in je šel še enkrat v vodo.

analiza: vrgli smo kovanec, ga zgubili in nato šli v Srednjo vas k Emi na pice. Vlajko se je kopal v slavi svojih 1000 postov, moki je nekaj slikal, Alan, Barb in Klaudi so razpredali o šopski solati in prednostih Audija A3 pred kolesom, vseh 11 pa se nas je smejalo starim vicem o letalih in konzularnih peripetijah.

Vsekakor uspešen dan. Upam, da bo tako tudi jutri v Brtonigli!

Lep let, Pegaz :)
 eggy
Ja, pa saj sploh ne morem verjet, se en dan ni minil, pa ze toliko komentarjev. Na poti domov nisem imela velikih problemov, so se mi pa bolj smilili tisti, ki so sli v nasprotni smeri..... huh, pa se za vecino je to najbrz pomenilo konec pocitnic.

Ja, tek okrog jezera je bil super..... Zjutraj pa bi me res skoraj skusnjava, da bo itak slabo vreme in.....res je zelo malo manjkalo, pa bi tudi jaz ostala doma.

Posledica teja pa je tudi modrica.....na nogi imam zavidanja vredno modrico. Se vedno cisto dobro ne razumem, kako mi je uspelo.... na najlepsem delu sem zletela. No, razen tega na sreco nobenih posledic.

Bi se pa rada zahvalila st.396, ki mi je pomagala pri vstajanju in potem nadaljevanju teka. Sem jo po teku iskala..... zal neuspesno. No, mogoce bo pa prebral..... :)
 janezk
Pozdravljeni "forumovci"!

Sedaj sem se še sam registriral v vaš krog (se vidi že iz imena, da sem še začetnik), sicer pa ga že kar nekaj časa prebiram, ker tudi jaz rad tečem.
No danes sem se po dolgem času zopet udeležil enega teka (mislim, da sem zadnji kros stratal kakšnih 18 let nazaj). Tek okoli Bohinjskega jezera je bil zame ravno primeren, ker tečem običajno le 2x tedensko in to v podobnih razdaljah. Če ostane še kaj časa za kolo ali hribe, pa še toliko bolje.
Da ne bom razkaldal o sebi, bom raje napisal še nekaj o mojem mnenju glede današnje prireditve. Skupna ocena je: vse pohvale oganizatorjem. Uspeli so nas privabiti preko 400! Štart in cilj sta bila dobro locirana, tako da nismo nič ovirali prometa in obratno. Poleg tega pa je ta "plac" dober tudi zaradi zaključka prireditve. Proga je bila dobro označena, in nisi imel kaj faliti (razen mogoče taprvega, sicer pa okrog jezera zna vsak). Kar se tiče okrepčecvalnic, se jih sam sicer nisem posluževal, vendar je bila prva mogoče res malo prepozno (verjetno, ker je v gozd po Pršivec težji dostop). Ker je bilo ob progi veliko turistov, ki so nas celo vzpodbujali, je bil tek res pravi užitek. No, če bo v naslednjih letih še več takšnih kot jaz (mislim novincev) in se bo število tekmovalcev povečalo, bo mogoče potrebno nekaj ukreniti, da bomo lahko hitreje prišli do startnih številk.

Pa še to, rezultati so že ojavljeni: http://www.appmavrica.com/tek/index.html

No, me je že "potegnilo", zagotovo se še kdaj srečamo.

LP vem skupaj
Uporabniški avatar
 bosin
Vsem članov Tf, ki ste danes prišli na tek v Bohinj, hvala v imenu (so)organizatorja. Pa še malo bi se rad opravičil za težave pri prijavah, dolgo čakanje na rezulate, pa morda še kaj, kar ni bilo ravno na najvišjem nivoju. Veliko število na novo prijavljenih nas je vse presenetilo, ujelo rahlo nepripravljene in povzročilo nekaj improvizacije. Naslednje leto bo bolje.
Slikce so že na naši spletni strani:
http://www.novice-extreme.com/podstrani/Fotografije.htm
 mlavta1
Ja, tek mi je biu zelo usec (dober rezultat za sele drugi tek, brez treningov, 59 mesto), samo kategorije so me zelooo motile, mladincev tako rečeno sploh ni bilo.
Drugače pa vredu.
 Oli R
Moj prvi jezerski tek se je uspešno zaključil :clap: . Kot je bilo že povedano, je bila polovica trase v znamenju izogibaj-se-kamnom-in skakljaj-med-koreninami. Druga polovica mi v spominu ostaja z glasnimi ovacijami in navijanjem vseh mimoidočim. Hura za Bohinj in vse, ki so navijali. :laola
Vsa čast organizatorjem za fešto na koncu. S sotekačico Ves sva bone pustila v avtu pa noben ni niti najmanj težil in se je človek lahko ubernapokal pašte in fižola, keksov, sadja ipd. Ves je na srečelovu celo zadela uro (nije baš nešto, ampak filing je pa vseeno dober).

Manjša kritika:
1. Bohinjci so prestavili štart za pol ure in pokasirali vse. :twisted:
2. Na delu proge, kjer je bila nakupovalna vrsta, nas je kar nekaj teklo v koloni za otrokom na njegovem kolesu, ki sta ga mimo korenin in kamnov porivala (vlekla) dva tekača. Zaradi ozke proge ostali nismo mogli mimo. :evil:
3. Parkplaci so nočna mora.
 Uri
Komentarček od mene... Tekma je bila takšna, kot se šika (pustimo ob strani zamudo organizatorjev pri štartu), Pa še vreme je v končni fazi zdržalo.
Sama sem precej nezadovoljna s svojim tekom. Na poti okoli jezera sem imela težave (bolečine v prsih, v trebuhu, v glavi - še dobro, da mi je ni razneslo, noge niso hotele potegnit, merilec srčnega utripa me je zafrkaval, da je bila mera polna, me je pa še oče prehitel :oops: ). Drugače se mi je pa zdel zelo hiter tempo in na srečo so vmes prišle tiste skale, kjer si je človek lahko odpočil, potem pa kr ni bilo časa za to. Srce ni dalo, da bi se ustavila in mal hodila, saj so nas navijači tako veselo spodbujali. :clap:
Eh, na koncu sem bila pa zadovoljna z rezultatom, saj sem planirala rezultat 10 minut kasneje, kot sem ga dejansko naredila. Upala sem še na kakšno nagrado, pa eto, sem spet ven padla. :--(
Ker smo šli glih mimo Bleda in smo našli celo park plaz (ja, celo park plaz smo našli - neverjetno a resnično) smo si privoščili še kremšnite.

Vsaka čast pogumnežem, ki ste skočili v mrzli Bohinj! :cast1:
 many
Neglede na nekatere kikse organizatorjev, ki jih je omenil že bosin , je bila to zelo prijetna in "razgibana" tekaška prireditev (tisti, ki ste bili tam, veste zakaj sem dal razgibana v navednice :-)) Letošnje število udeležencev že uvršča ta tek med večje prireditve pri nas in upam, da se bodo znali tudi organizatorji temu v prihodnje prilagoditi... konec koncev bi lahko bolje izkoristili turistični potencial cca 1500 ljudi (450 tekmovalcev + njihove familije, navijači...)...
Sicer pa, kot sem že dejal, zelo pestra tekma in lepo doživetje...forumovcev (uniformiranih) sem videl kar precej...žal nisem imel več časa, da bi se vam pridružil pri potekmovalnih aktivnostih...pa drugič...

Smo pa šli tudi malo zaplavat in lahko poročam iz prve roke, da je bilo to zelo kul doživetje...v vseh možnih pomenih te besede...:wink:

BTW: zaradi prestavljanja štarta smo ga na koncu tudi malo zamudili...od napovedanih treh minut do štarta je kar naenkrat prišlo do velikega poka :D , mi pa še veselo z odprtim prtljažnikom...lahko bi malce odštevali....no saj ni blo hudega...minuto ali dve gor al pa dol...
Uporabniški avatar
 pershing
ja tkole družba z TF, sej ste že vse povedal, tek je bil lep, malce spolzek, družba precej številčna :laola . S krstnim nastopom v Bohinju sem skratka zadovoljen :oops: , izžreban spet nisem bil, voda jezera po teku pa odlična :shock: osvežujoča 8) (tud lulat nisem mogu, ker ga nisem najdu) :lol: :lol: :lol:

Družba TF-jevcev ponovno nasmejana, kakopak, kmalu spet nasvidenje :wink:
Uporabniški avatar
 Staša
Kdo so že bili štirje srčni možje? :?

Predprijave in predplačila so dobra reč, saj si potem težje premislim, da bi ostala v nedeljo zjutraj raje doma in še malo pospala. Le komu se ljubi riniti v ta dež! Pa ravno v Bohinj, kjer je tako ali tako tudi v sicer lepem vremenu deževno!

Pa naju je že med potjo prijetno presenetilo nekaj žarkov. Vrsta za predhodne prijave je bila resda neverjetna, gospod, ki je delil majčke, pa precej nataknjen, češ kako si dovolimo povprašati za S, naj bom raje zadovoljna, da jo sploh dobim. Hvala. :cast: :wink:

Zamaknjen štart je pasal. :)
Tek je bil prijeten, nadvse sem zadovoljna s svojim tempom, čeprav mi je na koncu zmanjkovalo moči. No ja, v finišu sem še 2 prehitela :D!

Popoldanske aktivnosti so obsegale sladkanje s piškotki in sadjem, ocenjevanje pašte-fižola, spuščanje ladjice z malo Majo - je ladjica šla iz pristanišča v Ribčevem Lazu v Savo Bohinjko, naprej v Savo, pa v Donavo in kmalu bo že v Črnem morju! Tudi pizza in ostalo, kar paše zraven, je bilo vredno jutranjega vstajanja! Spet smo se nasmejali, najbolj sta presenetila Klaudi s svojimi pripovedmi o pobegih in prebegih po/iz/v Ameriko ter Moki - ni delovenga mesta, kjer še ni delal in restavracije, kjer še ni jedel... :D

Skratka, spet en prijeten dan, ki bo (p)ostal tradicionalen.
Uporabniški avatar
 Barb
Sem počakal,da ste ostali že skor vse napisali :D
No tudi meni je bilo lepo :P
:arrow: Presenetljivo veliko, zelo vztrajnih navijačev na celotni progi.
:arrow: Pa veliko sadja(+frizbi :lol: ) na koncu.
:arrow: Pa lepo je vid't,da kdaj tudi iz Štajerskega konca pridejo na Gorenjsko pogledat :arrow: HaupiPRESS :wink:
:arrow: Pa nekaj "stare" Poletove klape je blo luštn spet srečat
:arrow: Voda me je sicer mikala :? , ampak .......sem bila raje nadzorni nad čistočo :wink:
:arrow: Pa na koncu, ipak dobr izbor Pizzerije
:arrow: Pa še hvala Klaudi za prevoz :wink:

P.S.:Aleksandra pa sem vidla sam na začetku nekje pri avtu,pa zvedla sem da je bil menda najhitrejši od forumovcev,.....drugač se je pa povsem zgubu :evil:
Uporabniški avatar
 pershing
Barb napisal/-a:
:arrow: Pa nekaj "stare" Poletove klape je blo luštn spet srečat

Lepo Barb, da si omenla tudi lanskoletne borke in borce Poleta, ja res kr nekaj nas je blo, pa še tko slabi nismo bli. Damjan je bil celo hitrejši od Aleksandra z 45.18 :lol:, pa tud mojih 49.39 ni tko švoh, kajneda, pa punce so se tudi potrudle...

tud men je blo v veselje srečat vas po dolgem času... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA