Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

LP

No danes sem se odpravil na tek na Hrvaško v Brtoniglo. To je bil 1 tek ki so ga organizirali.
Že ob prihodu v Umag nas je spremljalo slabo vreme in občasno je malo deževalo.
Ko smo prišli v Brtoniglo smo naleteli na en sam prireditveni prostor po celi okraju.

Ob 17 so z tekom pričeli otroci, mi pa smo se začeli ogrevati. No od TF-ja nas je bilo kar lepo število tako, da smo bili na koncu celo pohvaljeni.

Ob 18.15 je bil štart, proga se je začela prijetno spuščati in pred razcepom dolga kratka se je že rahlo dvignila. Nato pa so se vrstili spusti in dvigi vse do obračališča in nazaj nas je čakala ista proga z spusti in dvigi.

Na osmem KM je začelo rahlo deževati in tako je bilo do cilja.

Nato je sledila podelitev na kateri smo TF-jevci prejeli kar nekaj medalj, pokalov tako da smo se zelo dobro odrezali. MajdaPR je zopet dobila medaljo. ČESTITKE.

No prireditelj tudi ni pozabil podeliti pokal za najštevilčnejšo ekipo in to smo bili TF-jevci.

Fotke in še kakšni utisi sledijo .

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 Staša
Juhuhu!
Me je Pegaz v Bohinju malce nahecal, da bi šla zraven še v Umag. Zakaj pa ne?! Mal na sonček, mal z barko naokrog, kakšen skok v vodo, pa mal na izi 11 km ob obali. Hehe.
Hud veter nam je malce prekrižal načrte. Odhod je bil prestavljen po carbo loadingu z njoki v Logatcu, tako da sva prispela v Umag šele okrog štirih. Pegaz me je popeljal direktno v marino in na barčico k Velu in Zeti. Velo je en gospod, ki se je odločil, da bo končno uresničil svoje dolgoletne sanje, si kupil barčico, in odšel na morje. Spremlja ga simpatična pudljica Zeta. Zgodb jima ne zmanjka, načrtov pa še manj. Super!
Ob klepetu bi skoraj zamudili v Brniglo. Hja, saj komu se pa ljubi tekat! ;) Pa smo se vseeno znašli na štartu. Menjajoče vreme (od sončka do burje) je imel za rezultat zelo hecnen pogled na tekače: eni v flisih in dolgih trenirkah, eni v minimalni opremi.
Tako dolega čakanja na štart še ne pomnim. Vsaj ene 15 minut, brez pojasnila. Ko bi vsaj predsednik krajevne skupnosti kakšno pripomnil, pa še tega ni bilo...
Potem pa se je začelo. Najprej doooooolg spust. Ajaj, tole nas čaka še za nazaj. 4,5 min na km. Pegaz nas je zaustavljal. Še sreča. Vmes je tini odvrgel številko, češ da je ne potrebuje več. Komaj smo preprečili odstop. :) Mene pa so noge kar nesle in nesle in tale fantovska družba je bila prepočasna. Z obijem sva jo ob obratu nekoliko popihala naprej, pa je tudi njega zmotila koruza ob cesti, v katero je stekel :shock: . Pokrajina je zares lepa. Rahlo hribovita, barve so bile neverjetne: nebo na eni strani temno modro, na drugi strani so se dvigovali beli kumulusi, živa barva terra rose in vinogradov je kar prebadala...

Mene pa so noge nesle in prehitevala sem vse živo. Ne vem, če nisem absolutno prva forumovka!?! :D

Tini je bil definitivno daleč daleč zadaj! :D

Po tekmi smo bili nekoliko zbegani. Nihče nam ni znal povedati, kam moramo. Bilo je rečeno: tamo na trg. Svi su tamo.

Lutali smo in lutali po mrzlem dežju in na koncu jezno odšli v enega od šotorov in si privoščili večerjo. Nahladili smo si kosti, s hrano pa tudi jezo, in ponovno šli v iskanje skupnega prizorišča. Tam se je podelitev vlekla in vlekla. Tako je naša družbica predčasno odšla, čez kako uro je priletel sms, da sem bronasta. Juhuhu!

Pegaz me je varno pripeljal domov. Klepet je bil vreden ZLATE LIGE!

Celotna prireditev pa... no, za prvič kar v redu, nekateri so se res vidno trudili. Nekoliko slab pretok informacij bodo pa naslednje leto izboljšali. Kar hudo mi je bilo pa zato, ker je cela vas čakala na žurko, ki jo je pregnal dež...
Uporabniški avatar
 MatjazV
Staši in Kustusu hvala za povzetek in zanimiv opis včerajšnjega dogajanja v Bartonigli. Tudi sam sem se prijavil na to tekmo, potem pa sem si zaradi velike gneče na meji dan prej premislil. Tudi vremenska napoved ni obetala nič dobrega. Na koncu se je izkazalo, da smo imeli mi v hribih (KG) lepše vreme kot pa vi na morju.

Verjamem, da se bo organizator naslednje leto še bolj potrudil in pripravil tekmo in žur kot se šika.

MatjazV
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No tudi jest sem zmogla svoj prvi uradni tek. Bilo je kar težko a se je splačalo priteči do cilja in veselo reči ZMOREM.

Čestitke TEKAŠKEMU FORUMU za pokal o najštevilčnejši ekipi.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 tini
Stasa - dirkala bova na Lj 1/2 marathonu, kjer ti obljubljam min 15min razlike :) :twisted: (greva lahko tudi za kaksno pisko stavit).

Razlog za moje (namensko) cjazenje tici v udelezbi na festi dan poprej in tudi v preobilnem carbo-loadingu tik pred dirko (konoba astarea - brez vina 250hrk :) )

Drugace ima pa Presidente probleme z netom doma-razlog zakaj se ni rezultatov.

lptini

P.S.odlicja so pa primerna - cestitke vsem (stasa, markosk, MajdaPR, TF za najstevilcnejso ekipo :) )

Se vidimo drugo leto - Enti zdaj vemo kje je :)
Uporabniški avatar
 Staša
tini napisal/-a:Stasa - dirkala bova na Lj 1/2 marathonu, kjer ti obljubljam min 15min razlike :) :twisted: (greva lahko tudi za kaksno pisko stavit).

Kolk maš zdej cajt na 21? :twisted:
Uporabniški avatar
 tini
Staša napisal/-a:Kolk maš zdej cajt na 21? :twisted:

Letos najbolje na Rijeki z 1:32 - v Lj planiram teci par minut hitreje.
Ocenjujem, da bos ti tekla okrog 1:45 :) !

A vazi piska ? :)

lptini
Uporabniški avatar
 Staša
tini napisal/-a:
Staša napisal/-a:Kolk maš zdej cajt na 21? :twisted:

Letos najbolje na Rijeki z 1:32 - v Lj planiram teci par minut hitreje.
Ocenjujem, da bos ti tekla okrog 1:45 :) !

A vazi piska ? :)

lptini

Ja, imam cilj 1 45! Je še miles away... ampak za piško in čast...! Evo ruka! 8)

15 minut na neto času, da bo fer. Če slučajno pride kaj vmes, da eden od naju ne nastopi, se šteje prvi naslednji polmaraton, kjer bova oba! Važi? Če bo razlika manj kot 10 minut (v primeru, da imaš res slab dan), piške zame doživljensko, samo pokličem in se pojaviš in me pelješ. Ha?
Uporabniški avatar
 tini
Staša napisal/-a:
15 minut na neto času, da bo fer. Če slučajno pride kaj vmes, da eden od naju ne nastopi, se šteje prvi naslednji polmaraton, kjer bova oba! Važi? Če bo razlika manj kot 10 minut (v primeru, da imaš res slab dan), piške zame doživljensko, samo pokličem in se pojaviš in me pelješ. Ha?

Takoj podpisem tole, a le z enim pogojem - ce celja na kontro ce te "nascijem" za 20 min ?

lptini
Uporabniški avatar
 Staša
tini napisal/-a:
Staša napisal/-a:

Takoj podpisem tole, a le z enim pogojem - ce celja na kontro ce te "nascijem" za 20 min ?

lptini

Ma ajde, podpišem, da bo adrenalin!

Ni pa ravno enakomerno. Meni piške zapašejo enkrat letno maximum. Zate tega ne bi upala trditi..
Uporabniški avatar
 tini
Staša napisal/-a:
Ni pa ravno enakomerno. Meni piške zapašejo enkrat letno maximum. Zate tega ne bi upala trditi..

Arhivirano :) .
Drugace pa ves da tudi jaz jem pretezno meso drugih zivali kot kur.
Ali nikad se nezna :twisted: .

lptini
Uporabniški avatar
 Bor
Staša napisal/-a:
tini napisal/-a:
Staša napisal/-a:

lptini

...hudo :wink:

ps: a je kdo videl RIN TIN TIN :bum:
Uporabniški avatar
 5rca
prišla do neta ... končno ... tekma bila odlična, moj čas tudi ... samo u noge me pa še zmeri zebe :wink:
:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 tini
Staša napisal/-a:Tako dolega čakanja na štart še ne pomnim. Vsaj ene 15 minut, brez pojasnila. Ko bi vsaj predsednik krajevne skupnosti kakšno pripomnil, pa še tega ni bilo...

Informacija od Predraga:

15min zamuda starta je bila zaradi zavarovanja trase teka. V mestu je bila festa in povsod stanti in ljudje..
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

Sv. Rok je bil en lušten tek. S Stašo sva se odpravila proti deževnemu Primorju in se zmenila, da bova tekla tja mimo oblakov. Saj ni čisto ratalo, a vseeno nas je namočilo šele zadnjih nekaj km.

Tek je bil prijeten in razgiban. Zbrala se nas je precejšnja TF ekipa; žal na začetku nismo vedeli. v katero smer bomo štartali, in smo brez informacij na štartu čakali ko čreda ovac. Potem je steklo, končno smo spet lahko videli Tinija in Obija skupaj v teku. Najprej smo ujeli Stašo, potem pa sem lovil to prehitro trojico in sapo. Končno se me je usmili Tini in skupaj sva pustila druga dva naprej - še vedno je bil "regeneracijski" povprečni tempo 5:15 zame malo prehud. Tini, hvala za podporo!

Na cilju smo takoj dobili banano, energetski napitek, in informacijo o tem, kje je pašta. Seveda se je ulilo in v tej majhni Brtonigli kljub večkratnem povpraševanju nikakor nismo mogli locirati prireditvenega prostora. Celo mesto je bila veselica, zato smo po kaki uri prezebanja in tacanja po dežju obupali in se vsedli v enega od šotorov, kjer je dišalo po pečenem. Res je teknilo! Tik pred odhodom smo našli tudi res dobro skrit in topel prireditveni prostor. Punce so umlatile kolajne (bravo, Staša, Majda PR in ostali medalisti!) :clap:

Izlet je bil zabaven, končno sem videl Velotovo barko na vodi in morskega psa (pudlus adriaticus) Zeto v akciji. Staša je po mojem slišala zgodbice za 5 let naprej in nazaj. :) Hvala za prijetno družbo!

Lep let, Pegaz :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA