Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa sem prispel nazaj v domaco dezelo :)
Naj najprej sporocim, da sem uspesno pretekel svoj prvi maraton :juhuhu:
V Köln sem prispel dan pred tekom in takoj sel dvignit stevilko in ostale drobnarije. Tacas (tri dni okoli maratona) je bil na Kölnskem sejmiscu organiziran tudi tekaski sejem, kjer so predstavljali in dali na pokusino razno tekasko opremo, prehranske dodatke in ostale stvari, povezane z zdravim nacinom zivljenja. Predstavljali so se tudi organizatorji maratonov po vsem svetu. Posksuil sem kar precej stvari in bil na koncu ze kar izmucen :roll:
Noc sem prebil v Bonnu (hvala mojima gostiteljicama!), zjutraj pa smo se odpravili proti startnemu mestu. Zanimivost: organizator je ob startni stevilki zagotovil tudi prevoz dveh oseb z javnim prevoznim sredstvom. Kartica je navijacem tudi omogocila brezplacno uporabo javnega prevoza v Kölnu, tako da lahko veckrat spremljajo "svoje" tekace.
Pred pricetkom sem se delno segrel ze v prostorih sejmisca, dodatno pa se s tekom do mojega startnega bloka (bolj zadaj...). Malo sem zamujal (tek naj bi se zacel ob 10. uri (vsaj tako sem mislil), takrat sem ravno prisel do startnega bloka), vendar sem preseneceno ugotovil, da sploh ni pretirane gnece na startu. Ko se se nekaj minut nismo premaknili, sem po zvocnikih le slisal, da je start v resnici ob 10.30. Nekaj casa sem se tekal po bloku (kakih 6x40 metrov), scasoma pa se je toliko zapolnil, da sem moral obstati. Kmalu (noja, do 10.30 sem se ze delno shladil) so le startali prvi, vendar je trajalo kar 35 minut, preden sem prisel do startne crte :shock: Tik pred tem se je tudi mocno ulilo, tako da me je prvih nekaj kilometrov kar zeblo; kasneje je dez ponehal in v drugem delu proge je bilo ze kar vroce :oops: Startal sem zelo pocasi, kar sem tudi nacrtoval. Do 13. kilometra sem imel km case okoli 5m30s, potem pa sem malo pospeseval. Prvic sem pod 5min/km tekel v 22. kilometru. Tak tempo sem potem drzal do 36. kilometra, potem pa sem se malo pospesil - zadnje kilometre do cilja sem pretekel v okoli 4m40s. Vecjih tezav na progi nisem imel, niti bolecin niti krcev. Le od 38. do 41. kilometra se mi je malo vleklo; nekako nisem opazil km oznak ob progi :roll: Vzdusje na progi, se posebej pa v zadnjih kilometrih, je bilo res fantasticno: skoraj ves cas kopica ljudi, ki so navijali, kar nekaj je bilo tudi takih ritem bendov, ki so te tudi pognali naprej. Petkrat sem na progi srecal tudi moji dve navijacici, ena je mahala s slovensko zastavo, druga pa s transparentom. :cast1:
Po prihodu v cilj sem nekaj malega spil in pojedel, sicer pa sem ze med tekom na veliko jedel (skupaj 5 banan :lol: ). Po prihodu do garderob sem opazil tudi vrsto za masiranje, ki se mi ni zdela prevec dolga (kakih 50 ljudi je bilo pred mano), pa sem se odlocil, da tudi sam poskusim. 80 maserk/jev je hkrati masiralo 40 tekacev, zato sem kar hitro prisel na vrsto in se sprostil :)
S svojim prvim pretecenim maratonom sem seveda zelo zadovoljen, kot je bila verjetno vecina od 11.000, ki so se prebili do cilja :roll:
Uporabniški avatar
 klatez
:laola
Uporabniški avatar
 alan
Cestitke kacj! :clap:

Hmm... a se da it na masazo tudi ce nisi tekel maratona? :roll: :oops:
Uporabniški avatar
 kacj
alan napisal/-a:Cestitke kacj! :clap:

Hmm... a se da it na masazo tudi ce nisi tekel maratona? :roll: :oops:

Hvala vsem! 8)

Do masaze je bilo brez startne stevilke tezko prit, so kar pazili, da ostalih niso puscali v stavbo sejmisca :?

Mogoce se ena malenkost s strani organizatorja, ki pa me je zelo razveselila: tri ure po mojem prihodu v cilj me je v e-postnem nabiralniku ze cakalo potrdilo o uvrstitvi in casu v PDF datoteki :D
 IWca
3xBRAVO! :clap: :clap: :clap:

Ej zemljače, tole je pa skoraj prehitro za prvič :wink:
Nisem vedla, da je v našem selu toliko dobrih tekačev. Bi lahko kdaj skup potrenirali :idea:
Uporabniški avatar
 klatez
IWca napisal/-a:...Nisem vedla, da je v našem selu toliko dobrih tekačev. Bi lahko kdaj skup potrenirali :idea:

Kolikor vem smo forumu štirje "sa sela" - kacj, Damijan, IWca, klatez. Nekateri včasih celo kakšen km skupaj odtečemo.

Torej... Odpremo novo temo ali se bomo dogovarjali po ZS ali...
 IWca
klatez napisal/-a:
IWca napisal/-a:...Nisem vedla, da je v našem selu toliko dobrih tekačev. Bi lahko kdaj skup potrenirali :idea:

Kolikor vem smo forumu štirje "sa sela" - kacj, Damijan, IWca, klatez. Nekateri včasih celo kakšen km skupaj odtečemo.

Torej... Odpremo novo temo ali se bomo dogovarjali po ZS ali...

... se dobimo danes na 2.Jesenskem teku TF in se dogovorimo :idea:
Uporabniški avatar
 Damijan
Ekola: kacj - še moje forumske čestitke...

glede na zgornje pomenkovanje:
1. seljačine se itak že poznamo,
2. meni se zelo redko ljubi usklajevat trening s komerkoli - zato je laufat fajn, ker pač nisi odvisen od kogarkoli...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA