Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ok, pa naj pričnem s poroćilom..

Sem zlo vesel, da se nas je tolk zbralo na teku..med vrsticami sem prebral..kjerkoli drugje bi jih bilo v takem nalivu 5-7..nas je že ob štartu čakalo tolk..smo skupaj postavli prvi Arafat..res sem moral potem okoli Brda označit kilometre..ko pridem nazaj, jih je prvih pet že štartalo..lije vse bolj..impreza je že čist blatna..še nkol okol Brda z 80/uro..jutri moram po tele listke..ampak res!!!..

res so večinoma moji TF frendi..ampak jih je vseen nekaj, k jih prvič vidim..le od kje so?..TF najbrž..grem tečt mal za Barbi..jo lovim ves čas..do 6 jo ni..do tja se teče še normalno..pol so same luže..ma kaj luže..tek s poudarjenim odrivom smo včasih rekli temu....pritečem v dobrih 40ih ..pod ta drugim šotorom že fuuul gužva..zmanjkuje štartnin..vmes moram it po denar od nive..zato bo dostop do analize po "kulturnem teku" lažji..me skrbi za tasta in taščo Pr..moj Matej sporoči, da so vsi v cilju..olajšanje..

Podelitev.Ideje za tretji tek..prehodni pokal za absolutno najhitrejšega..

Še netekači pridejo..analiza se zaključi v skor standardni postavi s 3-2-1-putni..še je upanje!

ps. res hvala vsem, k ste mi pomagal (zdaj šele vidim, da je pis of cake nardit tek v lepem vremenu..), Nataši za pobudo, Barbari za obdelavo in podporo, Lojzetu za standardno sedalno udeležbo..res vsem k ste prišli al pa vsaj mislili na nas..še moja miška se vam v mislih zahvaljuje za izpolnjene ankete..prihodnje leto pa 28.septembra..
Uporabniški avatar
 Fotr
Ko sem bil še osemletkar sem imel za soseda in prijatelja gimnazijca, ki je bil izreden talent za matematiko in jezike. Pravi rain man. Umrl je še ne star dvajset let zaradi tuberkuloze. Razlagal mi je nov razvoj infinitezimalnega računa, trdil je, da zna izračunati Fermatov teorem, iz gimnazije so ga vrgli, ker je profesorjem popravljal izračun enačb. Meni seveda ni bilo o tem nič jasno, nekaj pa sem razumel, ko mi je razlagal besede in jezik. Bil je izredno racionalen in logika mu je bila vse. Tako je razvil celo vrsto izrazov, ki so se mu zdeli pravi, kjer je že v besedi obstajal pojem, ki ga označuje. Tako je poznal tri vrste snega: sneh, snek in sneg in dve vrsti dežja: deš, če je samo rosilo in dež, če je lilo. Včeraj na Fotrovem teku okoli Brda je bil dež.
:evil:
Veliko novih obrazov, veliko poznanih, čeprav sem Mateja komaj prepoznal, ker ga še nikoli nisem videl s kapuco, Speedy se mi je zdel nekako znan in sem šele potem zvedel, da je spremenil forumski vzdevek in da je bil prej Odzadnjak. Božiči so vedno boljši, včasih sem koga od njih še ujel na tekmi, danes so bili vsi daleč pred mano. Seveda ne smem izpustiti Aleša in njegovih pomočnikov, ki so požrtvovalno izpolnjevali tabele z našimi težami, nas stopala in vse zabeležila. Snežinka je držala besedo in prinesla svojo slaščičarsko mojstrovino, ki jo je celo razdelila na del z rumom in del brez ruma. Tam so bile tudi svetovno znane Aleševe (zagotovo Lenkine) napolitanke in veliko drugih trdih in tekočih dobrot, ki so jih prinesli tekači v obliki startnine. Enkratno vzdušje je bilo in kljub dežju dobra udeležba, kaj bi šele bilo, če bi bil samo deš ali celo lepo vreme.
:D
Vendar nas najprej deš, nato pa dež, nista zaustavila. Seveda se je bilo težko spraviti iz cunj v tekaško opremo, nisem vedel ali naj se oblečem v dolge ali kratke hlače, v dolge ali kratke rokave, a sem si nazadnje mislil, da bom moker na vsak način. Čeprav sem bil zgodaj na startu, nas je bilo že cela gruča tam. Startnine so zasedale precej prostora, tako da smo se pod turškim ostrogom kar dobro drenjali. Izhod je bil samo eden, začetek teka. Pa smo kar začeli.
:shock:
Narava zna poskrbeti za nas, saj je bila proga okoli Brda vsakovrstna. Ko smo tekli po blatu in so superge spreminjale barvo v rjavo, nam je proga v naslednjem kilometru postregla z velikimi lužami, da smo copate lahko oprali. Tu in tam je bilo po tleh celo nekaj zaplat brez luž, a če bi se vsem lužam izognil, bi se tek podaljšal za nekaj kilometrov. Zato smo se vdali v usodo in tekli podobno kot 3000 m z ovirami, seveda samo z vodnimi ovirami. Tudi tehtanje je bila čudna reč. Vsi smo bili nezadovoljni, ker je tehtnica kazala preveč. Po zaključku teka, ko bi moral vsak tehtati manj, pa a je vsem pokazala večjo težo. A ne zato, ker bi se med tekom zredili, ampak zato, ker smo bili vsi prepojeni z dežjem, kar je dodalo kilogram ali dva. A je bilo za vse enako. Tekma, pravzaprav bolj tek in druženje kot tekma je potekala nemoteno in bližal se je zaključek, tekači pa so še kar prihajali. Še dobro, da sta prišla tudi Majda in Mirko, ker se je pozneje na analizi izkazalo, da pa so Majdini kifeljčki tudi enkratna mojstrovina iz nenavadnih sestavin za slaščice. Res so bili dobri.
:shock:
Marsikaj bi bilo še treba napisati, a bi bil zapis predolg. Zato naj omenim še brunarico, kjer smo se zbrali, dobili medalje in diplome, ki jih je umetelno napisala Nta, predebatirali vse mogoče za vnaprej in za nazaj. Kako pa se je analiza razvijala naprej pa ne vem, ker sem odšel zadovoljen, z novimi vtisi, čeprav mokrimi. A tudi v dežju je bilo krasno, normalen človek bi ob tem zavijal oči. Ampak tudi to je posebnost TF, da nas nič ne ustavi, ko se namenimo teči. Tudi sneg in dež ne, kaj šele sneh in deš. :D
Uporabniški avatar
 rainbow
runči, pomojem.......je ni blo :)
mogoče zato, ker bi bil(a) v vsaki samo po en predstavnik :!: :?:
Uporabniški avatar
 milan
To ni ravno res. Bilo nas je zelooo veliko. (Predvsem v 83+ kot je že Aleš ugotovil). Ja forumovcev nas je očitno vsako leto več, pa ne samo kvantitativno:)

Upam, da bodo uradni rezultati kmalu tudi objavljeni.
Uporabniški avatar
 runner
nebeska mavrica napisal/-a:mogoče zato, ker bi bil(a) v vsaki samo po en predstavnik

Potemtakem ste vse zmagovalke! :-)
Uporabniški avatar
 rainbow
seveda, to tako ali tako.....vedno!

Mene sicer tam ni bilo, ker me je vreme takorekoč "ubilo" že sredi dneva, tako da ne vem, so ble te ABC....kategorije al ne...

Če jih ni bilo, mogoče zato, ker je manjkal izkušen, nepodkupljiv, zanesljiv in nepristranski razsodnik :?: :!: :? :lol: Samo ugibam, hehe...
Uporabniški avatar
 Xrock
Jest bom rekel samo tole: brez rumovega peciva analiza ne bi bila analiza! :) Je blo sicer ful mraz v sobi.

Ok, še nekaj bom rekel: :) Ko sem štartal s skupino ki je takoj navila tempo pod 4min/km sem se mal spraševal wtf delam tukaj, ampak je bilo potem mal bolje :)

Rok
Uporabniški avatar
 vanja
rainbow napisal/-a:ne vem, so ble te ABC....kategorije al ne...

Bile so vse najavljene kategorije... in v vsaki vsaj 6 tekačev (če se ne motim)! 8) Najbolj je bila zastopana težka kategorija, A je bila skoraj povsem žensko obarvana (na srečo so mladi tumači razbijali monotonijo). No, druge kategorije pa so sestavljali zgolj različno obteženi možakarji! :?

rainbow napisal/-a:Če jih ni bilo, mogoče zato, ker je manjkal izkušen, nepodkupljiv, zanesljiv in nepristranski razsodnik...

Ne, tak sodnik ni manjkal, bilo jih je celo več (poudarek na nepodkupljivosti in nepristranskosti)! 8) :shock:

Sicer pa, hvala , Aleš, za organizacijo, trud, dobro voljo, lepo vreme, čiste copate,.... In pa lepa priznanja za vse udeležence ter noro lepe kolajne!! :D Ja, pa hvala Matevzu za tekaško družbo in mnoge nasvete glede taktike, prehranjevanja,... na vsemogočih preizkušnjah (Ironman :shock: Adventure Race :shock: :oops: :oops: ).

Aja, včeraj sta me spoznala Matevž in Vlajko, jaz pa sem njiju poznala že od prej :shock:
Uporabniški avatar
 Vlajko
"BALAST":
Kljub današnji delovni gužvi sem firmi ukradel nekaj minut, da se javim vsaj z besedo ali dvema. Za podrobnosti in sočne opise pa so na tem forumu tako zadolženi drugi :arrow: tisti, ki so v šoli imeli petko iz leposlovja.:wink:

UVOD:
Kljub "naravni katastrofi", je prireditev izjemno lepo uspela s kar precejšnjim številom aktivnih ter neaktivnih udeležencev. :clap: :cast1: :wink:

JEDRO:
Če sem čisto iskren, sem prišel na štart "stoprocentno" prepričan, da bom le vedril pod "Gadafijem", saj mi tek po nalivu ni prav nič dišal. Obenem sem bil tudi sorazmerno "trd" od prejšnjega dne, ko se mi je po Sorškem polju nabralo kar 18 km (resda počasnega) teka. :lauf: A sem se dal kar hitro prepričati in preden sem se zavedal, sem že krožil okrog Brda, nekaj kilometrov cikcakajoč med lužami, ko pa so postali copati težki "nekaj kilogramčkov", se na luže nisem več oziral. Rezultat v takih "delovnih pogojih" je bil, seveda, drugotnega pomena. :wink:

Optimistično pričakovanje, da se bom v Brunarici ogret, se je, na žalost, izjalovilo, ker je bila soba res prehladna. :shock: Ampak, dva viskača ter nekaj decilitrov rdečega je hitro popravilo vtis. :D

Vesel sem prve tekaške diplome (če ne štejem Cooperjeve), saj sem (smo) si jo pošteno zaslužil že s tem, da sem se kosal z naravo. Mimogrede, izbira podeljevalcev, zakoncev 2MUCH4ME, je bil pravi zadetek v polno. 8)

ZAKLJUČEK:
Poročilce zaključujem s pohvalo vsem, ki so odtrgali svoj prosti čas ter sodelovali pri pripravi te enkratne prireditve, zlasti seveda Aleš, predsednik uprave ter sponzor tega super teka. :laola

PS: Na vsakem TF srečanju spoznam nekaj novih prijateljev ter prijateljic, tokrat sem bil zlasti vesel, da sem lahko spregovoril s Korotanko Vanjo. :D :wink:
Uporabniški avatar
 Junc
Zjutraj sem se oblačil v obleko, srajco in kravato in sem razmišljal o prejšnjem dnevu. Zanimivo to življenje, iz enega ekstrema gremo drugega. Pred 12 urami smo se podili kot majhni otroci v dežju in blatu, čeprav so nam to mame prepovedela, sedaj pa gremo "poštrikani" v službo se delat neke kvazi strokovnjake in sodelovat v nekih strokovnih debatah, bla bla bla. Dejstvo je, ko se vprašaš, kaj ti je bilo v življenju všeč, se spomniš tega dreka, blata, luž, neverjetnih razmer in kako si se sam sebi zdel manijak ko sodeluješ v tem. Ampak je zakon, take stvari ti poženejo kri skozi žile, zato sploh tečemo, zato sploh smo. Vse ostalo je zapolnjevanje časa ki ga imamo še na razpolago.
Takole, tek je bil zakon, še več naj bo takih, ob takem vremenu, ker je to še bolj atraktivno, ko ne veš, a bi kar iz ceste skočil na njivo. Organizacija je bila vsaka čast, udeleženci isto, analiza tudi. Vesel sem, da sem privč spoznal TF v živo in ne le preko pisanja. Sedaj vem, da v teku nisem sam, ampak da so z mano dobri ljudje.

Kapo dol :TF)

Speedy, vsaka čast za tako dober tek v takih razmerah. :cast1:
Uporabniški avatar
 Dule
Bilo je nekaj posebnega, enkratnega, neponovljivega skratka unikaten DRUGI FOTROV TEK :D :D Sem kr važen, da sem bil zraven 8)

Hvala seveda Alešu za lepe diplome in unikatne medalje in vso organizacijo :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 obi
En zelo zanimiv tek. Vsi, ki sprašujete po opremi za tek v dežju bi prišli in sami ugotovili kaj je neprimerno za tek v dežju.
Bila odlična organizacija, poskrbljeno je bilo tudi za zajca, vsaj pri meni je bil kakšen kilometer (živ), ki pa ni pripomogel k boljšemu rezultatu.

Lepo je bilo spet srečati forumovce. Se že veselim 3. Fotrovega teka.
Uporabniški avatar
 Speedy
Ko sem se peljal mimo Brnika je deš pošteno prešel v dež in do Brda se je samo še mračilo :evil: . Start ni bilo težko najti, saj je na tistem zadnjem križišču skoraj vsak avto zavil proti startu :shock: in pol se je izkazalo, da imajo domačini tam neko hudo prometno povezavo... :lol: Anyway pa je bilo okrog gadafijev že vse zaparkirano, tako da smo bili tudi TF člani hudo številčni glede na razmere. :wink:

Aleš se je res potrudil s šotoroma, mizico in stoli, velikim TF transparentom, km oznakami, medaljami, priznanji in vso ostalo organizacijo. Pri vsem skupaj mu je uspelo še zelo dobro odteči. Hvala Aleš.

Sam tek se je začel po navoženem mehkem pesku, saj so bile kolesnice prekrite z vodo. Kasneje so se pojavljale vedno večje luže in blato, tako da je bilo oprezanja po "suhi" podlagi vedno manj. Gnal sem kolikor je pač neslo in prišel v cilj temu primerno hitro in usran po celem hrbtu in čez. Vsaj tuša ni bilo potrebno iskati...

Takoj po teku je bilo na voljo vse od krepkih do lahkih pijač, šop banan na glavo, napolitanke,... pravzaprav je manjkala samo sirotka, whey, bcaa in podobni zvarki, da bi človek probal, kako delujejo. No tudi brez njih smo vsi prispeli do brunarice, kjer so navduševale domače dobrote (ej, recept za tiste kifeljče bi pa res rabil :!: in upam da sestavine niso prevelika skrivnost) pa seveda odlična družba.

Za konec naj povem da smo se vsi, ki smo prišli, odlično odrezali in kot je rekel
MihaPR napisal/-a:uh, pod 36 bomo pa ze sli, ... :)

.. pa smo res šli.
Uporabniški avatar
 Fotr
Že tako ali tako občudujem Aleševo organizacijo Fotrovega teka, ko je v danih pogojih vso zadevo speljal brezhibno, skupaj s šotorom im medaljami, nikoli pa ne bom razumel, kako mu je uspelo, da je Obiju zrihtal pravega, živega zajca? :roll: :?:
Mogoče je celo (bom vprašal Obija), da je zajec nosil tudi tablo s ciljnim časom! :shock: :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA