Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hladno jesensko jutro v glavnem mestu zgornje Štajerske se je milostno umaknilo sramežljivim sončnim žarkom. Skratka, kot nalašč za dva kroga lahkotnega teka po polmaratonski progi.
Uradni štarter se je tik pred startom drl v mikrofon, da nas bo bojda teklo natanko 6584, kar je za graški maraton rekordna udeležba, je še dodal!
No, tej rekordni udeležbi je nekako pripomoglo tudi mojo veličanstvo s svojo komedično pojavo. In smo tekli! Ugotavljam, da odkar se oblačim v črno tekaško opremo, sem nekako kot bi se reklo hitrejši in bolj urnih ter poskočnih nog. Seveda sem sklestil svoj osebni rekord na maratonih še za nekaj minut, in se vse bolj bližam časom onih, ki nimajo črnih samo dresov... Danes sem recimo zaostal za zmagovalcem le še uro in pol... Za nameček pa sem enega temnopoltega celo prehitel! Bravo jaz!!! Sicer je bilo moč že na daleč opaziti, da primerek ni 'lih iz kake Kenije ali Etiopije pač pa tam nekje okoli Jamajke. Vsaj po njegovi rastafarianski pričeski sodeč... Pa tudi ko sem tekel mimo njega, se mi je zdelo, da vonjam neke prepovedane substance. Tja, če bi ga mednarodna atletska zveza izžrebala za dopinško kontrolo... bojim se, da bi bil pozitiven! No, kakorkoli že.
Organizacija teka je bila vrhunska. Sicer nič ekstra posebnega in novega, ampak zato razdelana logistika do najmanjše potankosti. Ob progi ogromno gledalcev, ki so nas vzpodbujali, nekoliko več v samem centru mesta in posledično malo manj ob cestah na obrobju mesta.
Suma sumarum, sem zadovoljen z vsem. Dobro, kolena so mi zadnjih sedem kilometrov nekaj štrajkala in jih še zmeri čutim, ampak do naslednjega podviga bojo ziher nared za tista dva kroga po "močvirju"...
Se vidimo čez dva tedna.

Ops, evo ga, še link do spletne strani z rezulati, fotografijami in ostalim... če bi koga zanimalo kaj več! http://www.grazmarathon.at/
Uporabniški avatar
 Damijan
na temle naslovu http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?p=53787#53787 pa še tole

boris napisal/-a:To bi sicer spadalo med poročila s prireditev, pa bom kar nadaljeval v tej rubriki...
da je v Gradcu, v odličnem vremenu za tek (oblačno in 13 °C), potekal 12. maraton. Zraven 42. km preizkušnje je tu bil še polmaraton, tek na 10 km in štafetni teki. Menda je bilo vsega skupaj čez 6500 tekačev, med njimi sem naštel 6 Slovencev, en na 42 in pet na 21 km. Glede bližine sem presenečen, da je vsako leto le za vzorec slovenskih tekačev. Sicer pa odlično organiziran tek, odlična proga, malo po mestu, večina pa vzdolž ene in druge strani Mure. Na progi dovolj pijače, tu in tam glasbene skupine, ves čas pa kar nekaj ljudi ob progi, največ seveda v centru mesta in pred opero, kjer je tudi start in cilj. Na koncu testenine, jogurti, sadje, pijače, odlični bio kruhki, vsega v izobilju.
Najboljši na 21 km je pritekel Heit Manfred (AUT) s časom 1:09:45.55, na 42 km pa Kapkyai Henry (KEN)s časom 2:13:19.26. Med ženskami je na 21 km zmagala Kummerer Birgit (AUT) s časom 1:25:19.46, na 42 km je zmagala Gradwohl Eva-Maria (AUT) s časom 2:40:16.20. Čas se je meril na vsakem kilometru, rezultati pa so bili objavljeni na internetu takoj ko je tekač prišel v cilj.

LP, Boris
Uporabniški avatar
 ZadniKING
Mar to pomeni, da sem bil edini Slovenec, ki si je včeraj "privoščil" dva kroga po Gradcu??? Res je, tudi sam sicer nisem slišal slovensko govorečih, srečal pa nisem niti svojih avstrijskih kolegov, saj sem malo več časa (kot sem načrtoval) porabil za iskanje parkirnega prostora... :evil: Se dogaja, če človeček zjutraj rad spi in odmara!
Pač, kot je nekdo že zapisal na teh straneh: priletel, odtekel, odletel! Hmm, vmes sem si v cilju seveda privoščil tudi nekaj hrane in pijače, toda v glavnem je to to! Sem bil zgoraj pozabil omeniti hrano in pijačo v izobilju, tuširanje in masažo po teku (hvala Borisu)... ampak to se mi nekako zdi samoumevno na tovrstnih prireditvah. In je zategadelj že zajeto v oceni "vrhunska organizacija"!
Aja, je Damijan spraševal, ako je trasa graške proge ravninska. Odgovor je DA, v glavnem se teče po ravnem, nič hribov - le nekaj grbin, ki jih skorajda ni moč opaziti... Vsekakor se je tega maratona vredno udeležiti!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA