Bom napisal moje videnje 10 LM, bil se prostovoljc.
Ob 9:30 smo se zbral in naštimal stojnice z hrano in pijačo (misli da na 14km). Ker smo bili (od starih mačkov opozorjeni na naval) smo našimali tudi vedra z Enervitom (naj bi jih napolnili pol z vodo pol z Enervitom, ampak smo bili tako pridni..). Med tekom je težko tankat enervit v vedra, ker ga je zamudno odpirat (odšraufaš pol pa tista plomba, nohti trpijo). Postaviš lepo ta mizico, zadaj na gosto, spredaj poredko, da tekači lažje vzamejo in ne polijejo toliko. Pride prva skupina (Kenijci) in nalašč segajo po vodo tja, kjer je na gosto, zagrabi 5 kozarčkov, 20 jih pa dol porine

. Kot sem slišal naj bi ti delali zato, da njihova kokurenca težje pride do vode. Potem nekaj časa nič, nato pride en posamezno (morda Kejžar), potem nekaj časa nič, nato pa GRUČA.
Pijačo so (ste) lepo jemali, samo je nemogoče s takim številom ljudi zadostit povpraševanju. NEMOGOČE. Tekači so (ste) to sprejeli z razumevanjem, seveda se je vsem mudil, kregal se je samo eden. Kogar sem opazil, da nosi majico TF sem spodbujal (Dejmo tekaški forum, dejmo naši in podobno). Sprva samo tiste, ki so imeli nove majice, kasneje sem opazil, da obstajajo tudi (verjetno) starejše majice, imajo rekalmo za Thomas šport na prsih, zadaj pa TF in še nekaj drugega, brez vzdevka z foruma. Velika večina je bila z navijanjem (vsaj navidez) zadovoljna (Fotr, Ero, Majda PR, Alan, in še mnogo drugih) samo ena tekačica TF me je začudeno pogledala in rekla če jaz to njej
Skratka okoli 14km smo (vsaj mislim) kar lepo poskrbeli za vas, moja malenkost se je trudila (in tulila) predvsem okoli Enervita.
Morda še moje menje o Kenijcih. Pojma nimam, zakaj jih organizator vabi. Za njihova imen ni (verjetno) slišal še nihče, Stanejo potovanje, nastanitev v hotelu, pa še nagrade poberejo. Nekje je pisalo, da se radi ljudje primerjajo z njimi. Kako pa, če tečejo čisto svoj tek, ko pa pridejo drugi krog in prehitevajo tekače, jim pa (vsa prvemu) prostor dela avto (kot kak plug). Naj se sam prebije, če je res tako dober. Nekje je tudi pisalo, da gredo nagrade drugače vedno na iste nasloslove. Pa kaj pol, bo pač Kejžar zmagoval, se bodo pa na 2. in 3. mestu menjavali.
Zraven se najdejo še kaki avtomobilisti, ki ti trdijo, da je tisti odsek odprt za promet (koprska registracija), kak upokoljenec, ki iz temenga golfa tuli na tekače da so norci in bebci (verjetno ker tečejo), pol pa še name, ker se mu nisem hotel umakniti (čeprav je mahal z rokami) in ni mogel nekjaj časa mimo. Kaj hočemo, tekači morajo imeti prednost (samo sem ugotovil, da če ga ne spustim naprej še bol ovira tekače). Policaji bi morali takemo penzjonistu nabit tako kaze, da bi ostal brez 2 pokojnin, pol bi pa vidl kdo je bedak (pa kdo bo naslednje leto oviru tekače

).
Lp
kemik