Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Čist na kratko vse OK sam prehitro je minilo,še zdej ne vem katera oseba je to 3x,ampak bo že,imam pa en drug predlog za vse te,ki smo bili v Kranjski,upam,da me boste podprli,gre zato,da bi zbrali denar za nakup obleke oskrbniku koče na Krnici,sej ne more več tako strešti gostov :oops: ,pa zanas je še nekak vseeno sam kaj,če pridejo kaki tujci.
Lp Bojan
Uporabniški avatar
 *Darja*
Hojla,
:D ja sem že čakala, kdo bo začel :?: Naj še jaz napišem par stavkov.
V Kranjsko sva prispela okoli 10 dopoldne. Javila sva se v domu, pozdravila vse, ki so bili tam, nato pa sva se malo rekreirala po kranjskogorskih strminah. Tako ugodne smuke že dolgo ni bilo, pa čeprav ni bilo sonca. Nobene gneče in za kar zasoljeno karto smo smučarji tokrat vseeno prišli na svoj račun.
:D Popolde in večer je minil v druženju :toast: , večerji, zabavi, gledanju diasov in nočnemu pohodu do Krnice. Bil je pravi nočni marš, ki nas je pošteno prepotil. Pot smo si krajšali s kepanjem. Posebno presenečenje pa nam je iz zasede pripravil MatjažV. :twisted: Nas je tako zastrašil, da smo vsi zjali. Zgleda, da preveč gleda srhljivke :mrgreen: Na cilju smo imeli kar srečo, saj nam je oskrbik kočo odprl in žejen ni odšel nihče. V koči ob svečah je bilo prav zabavno in romantično.
:D Nedelja- ja vse luštno hitro mine! Pohvalila bi našo organizatorko Barb, ki nas je spravila skupaj in vse, ki so pomagali pri organizaciji srečanja. Ja pa tud oskrbnica Nada je bila "the best" :juhuhu:
Ne morem še mimo vremena- V Kranjski SONCE; SONCE!!! Od Jesenic naprej je bila namreč sama megla in dež.
:D Skratka vsem, ki smo se družili - bilo je super in upam, da se takole vidimo :TF)
Uporabniški avatar
 Fotr
Dežela v dolini Pišnice je bila vedno skrivnostna. Ne samo, da lahko nepričakovano srečaš Bedanca ali Pehto, tudi v Vili so se dogajale nerazumljive reči.
:shock:
Že ob prihodu v soboto popoldne je bila okoli Vile vse tiho. Navzočnost TF je nakazovalo nekaj znakov in obvestilo na vratih. Nikjer nikogar, skrivnostna tišina. Pokličem glavno in še po telefonu slišim neke glasove, ki vzbujajo nemir in radovednost. Odpravim se v center kraja, pregledam razpoloženje, spijem en drink in se vrnem v Vilo. Počasi so začeli prihajati tudi ostali in zbrala se nas je kar lepa druščina TFjevcev.
A skrivnostnost se je nadaljevala. Že pri večerji se je stalno prižigala in ugašala luč, nekdo je venomer spraševal, če je večerja dobra, drugi se je pritoževal na neslanost, nekdo je ponudil celo ogled filma Policijska akademija 2, med jedjo se je pelo v mikrofon, kar naenkrat smo morali vstati, se prijeti za roke in peti, končno pa je vse častila neka Justi, ki je imela rojstni dan, a je nihče ne pozna. Res čudno.
Po večerji še bolj misteriozni dogodki. Opazovali smo chu chu lokomotivo iz Chatanooge, zvedeli nekaj o jedrski elektrarni in Cherokee Indijancih. Meduza je slikala meduzo, v indijanskih jamah pa prebivajo palčki in Sneguljčica. Vse to je bilo začinjeno z nepozabnimi prizori številnih lanskih tekov, ki smo se jih udeležili in jih tudi s pomočjo ponovnega prikaza ne bomo pozabili. A še vseeno je bilo zelo skrivnostno.
Kajti kar naenkrat se je vse nehalo, vsi smo vstali, prižgali bakle in plamenice in smo šli. Ob že tako skrivnostni Pišnici in v temi se je vila proti Krnici kolona osvetljenih sprehajalcev. Kar nenadoma so iz zraka padale velike snežene kepe, bakle so ugašale in se prižigale, strašni glasovi iz temnega gozda so nas spremljali, na nas so tu in tam planile temne postave, vsi smo bili prestrašeni, če nismo zgrešili poti, ker ni in ni hotelo biti nobene koče. Nato smo prišli do temne gmote v gozdu, ki je nakazovalo, da je koča v Krnici. Temna okna, gluha tišina in zaprta vrata so dajala videz praznine in tihote. Nato se je v notranjosti prižgala drobna lučka in se približevala vratom. Migotala in utripala je, dokler se vrata koče niso odprla in pokazala se je postava v dolgih gatah iz trikoja, ki pa nikakor niso bile oprijete. A ta postava je bila prav tako skrivnostna, kajti postregla nam je z Zalo, čajem, pivom in borovničevcem. V poltemi, ob svečah, vsi prestrašeni smo pijuckali vsak svojo pijačo in poslušali odlomke iz Kekca in študirali merske enote. Vse zelo skrivnostno.
Nato smo se po isti poti vrnili v Vilo, a nerazumljiva doživetja so se nadaljevala. Najprej smo opazovali atlantsko in tihomorsko obalo in izvedeli vse o deželi, kjer so glavni predsednik, vojska in Marija Guadalupska. Spet smo dobili informacije o Indijancih, a tokrat južnoameriških. Izvedeli smo, da so umivalnik izumili Azteki in mu naredili spomenik, česar se pri nas ne bi moglo zgoditi, saj bolj častimo druge pijače. Resnično skrivnostni svet pod Vitrancem in Prisankom. V poltemi so še odmevale skrivne in čarobne besede, ko sem se odpravil iz pravljične dežele proti vsakdanjemu svetu.
Res veliko skrivnostnega in nerazumljivega se je zgodilo na ponovoletnem srečanju TF v Kranjski gori. Nerazumljiva so pota usode. In prav je tako. Bilo je lepo, čarobno, pravljično in skrivnostno. Še danes me bolijo usta, ker sem imel ves čas odprta. Nekaj časa od začudenega zijanja, nekaj časa pa zaradi neprestanega čvekanja. Pa saj to je to, druženje, skrivnost in čvekanje. Tekli bomo pa v sezoni. Se vidimo.
:D :D :D
Uporabniški avatar
 S*
:D

Ja, je bilo zelo luštno - a sem že rekla, da čas vse prehitro teče, da je že ponedeljek pa služba pa še včeraj smo v Kranjski Gori uživali na vročem soncu: s tekaškimi smučkami iz Planice v Tamar in od tam v Kranjsko Goro pa še nekaj "ta hitrih" krogov po "stadionu". Ampak to je zgodba z zadnjega konca.

Začelo se je v soboto zgodaj zjutraj, ko sem še čisto zmučkana in krmežljava sedela doma ob odprti omari in študirala, kaj že vse moram vzeti s seboj. Prijetna vožnja je minila, kot bi trenil (ja, čas res hitro teče), v slabih dveh urah iz Maribora do Vile, res malce skrivnostne: skromno tihe, nikjer žive duše?! Pa se je za zaveso le pojavila ena senca, nato se je na verandi prikazala še Simi in nas prijazno povabila v "hišo TF".

Po raportu pri Barb in osvežilni kavi smo spoznali tudi go. Nado, "mamo" hiše, poosebljen red in doslednost. Kako se je spravila na one reveže, ki so prišli noter s čevlji! Originalno! Tudi mi smo bili deležni njenih pravil, a red je red. Zato pa ima tako dobro ohranjeno bajto.

Nato se nas je nekaj s tekaškimi smučkami odpravilo v Tamar (zmatralo nas je predvsem poziranje Meduzi; težko je biti "fotomodel", ja), drugi so šli peš. Bilo nam (Štajerkam) je sicer rečeno, da so to zahtevne proge, ampak nam, vajenih čudno zavozlanih in ozkih tekaških prog z Areha in Rogle, so se zdele čist fajn; samo, sopihale smo pa vseeno.

Po krepki večerji (z "dodatkom" pod krožnikom, ki so ga nekateri zelo vestno "obdelovali"), je najprej Meduza prikazal diaprojekcijo s potepanja po ZDA (škoda le, da sem komentarje bolj slabo slišala, pri sosednji mizi je namreč ga. Justi praznovala rojstni dan), MatjažV pa je obudil spomine na lansko tekaško sezono.

In potem je padla komanda: sprehod v Krnico, da se malo zbrihtamo. Bodite pozorni na besedo sprehod. Ja, Fotr, te je Z* lepo popeljala naprej. Hvalabogu, vidiš, kaj bi zamudil: "škrata" v spodnjicah na koči v Krnici. Mimogrede, a je imel kapo na glavi, tako, kot jo nosijo škrati? Jaz sem ga že tako vidla. Torej, eno uro trajojoč sprehodek tja, pa malo manj nazaj, me je potem čisto vrgel, med čakanjem na kopalnico sem kar zaspala. Mi je še zdaj žal. So se menda dogajale "svetovne" stvari, Miss Hawaian Tropic pa take, ne dečki ...

Da strnem: bilo mi je zelo lepo. Škoda, da so nekateri odšli tako hitro.

Pa še kdaj spet. In Barb: hvala, da si nas zbobnala skupaj in opravila ta garaško delo.
Slika

P.s: Meduza, še enkrat hvala za "kavo". To je res dobro vedno imeti pri roki. :wink:

P. p. s.: Se vam ne zdi, da čas tako hitro teče. Še malo pa bo petek. :)
Nazadnje spremenil S*, dne 10 Feb 2006, 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.
PONOVOLETNA ŽURKA (morda vas zanima...)

Na žurki je navduševalo:
-zavese z mucki in kužki :shock:
-ZDA čih pih simulator z meduzo:shock:
-pelikani v mehiki v davidovem ušesu pod avtorstvom pegaza :shock:
-pregled "kdo je in kje je in zakaj je" vseh tekov 06 :shock:
-posavski škrat v julijskih alpah :shock:
-tatu od fenice od robija viljamsa, k jo je med koncertom polupčkal :shock:
-merske enote mikro čurimuri :shock:
vidit določene primerke po 100 letih :shock:
-tini 1 m za menoj na jutranjem teku

bojanm napisal/-a:...imam pa en drug predlog za vse te,ki smo bili v Kranjski,upam,da me boste podprli,gre zato,da bi zbrali denar za nakup obleke oskrbniku koče na Krnici,sej ne more več tako strešti gostov :oops: ,pa zanas je še nekak vseeno sam kaj,če pridejo kaki tujci.
Lp Bojan

Dej bojanm, pust vsaj nekaj za turiste - že tko so vsi razočarani, k mislijo, da bodo videli eksotiko izpred dvajsetih let za železno zaveso! Škrat je bil čist OK! Pa ful prijazen in podjeten.
Nazadnje spremenil Staša, dne 30 Jan 2006, 18:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Staša napisal/-a:PONOVOLETNA ŽURKA (morda vas zanima...)

Na žurki je navduševalo:
-zavese z mucki in kužki :shock:
-ZDA čih pih simulator z meduzo :shock:
-pelikani v mehiki v davidovem ušesu pod avtorstvom pegaza :shock:
-pregled "kdo je in kje je in zakaj je" vseh tekov 05 :shock:
-posavski škrat v julijskih alpah :shock:
-tatu od fenice od robija viljamsa, k jo je med koncertom polupčkal :shock:
-merske enote mikro čurimuri :shock:
-tini 1 m za menoj na jutranjem teku :shock:

bojanm napisal/-a:...imam pa en drug predlog za vse te,ki smo bili v Kranjski,upam,da me boste podprli,gre zato,da bi zbrali denar za nakup obleke oskrbniku koče na Krnici,sej ne more več tako strešti gostov :oops: ,pa zanas je še nekak vseeno sam kaj,če pridejo kaki tujci.

Dej bojanm, pust vsaj nekaj za turiste - že tko so vsi razočarani, k mislijo, da bodo videli eksotiko izpred dvajsetih let za železno zaveso! Škrat je bil čist OK! Pa ful prijazen in podjeten.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Živjo, tule je še moje poročilce!

V Kranjski smo preživeli lep športno-rekreativno-družabni forumovski vikend. Zbralo se nas je preko 20 (natančne podatke ima Barb). Nada, oskrbnica Vile, je res lepo poskrbele za nas. Že takoj na začetku nas je poučila kakšen je red in kako naj se obnašamo. In povem vam, red je bil. Sem se takoj spomnil kako so nas tega učili v vojski .

Slika

UDELEŽENCI NOČNEGA SPREHODA V KRNICO Z OSKRBNIKOM KOČE

Oba dneva sta bila zapolnjena z različnimi aktivnostmi. Jaz sem prišel v KG v soboto dopoldne. S štajersko navezo in Meduzo smo takoj odbrzeli proti Planici, kjer smo s tekaškimi smučmi dvakrat obvladali vse klance proti Tamarju in potem še spuste nazaj v Planico. Vmes se nam je pridružil še Matjaž.

Po izredno obilni večerji, kjer so nam postregli s samimi domačimi dobrotami, to pa smo še primerno zalili, so sledile diaprojekcije. Ob desetih je padla komanda, da gremo na "krajši nočni sprehod", da se hrana malo poleže. Lahko vam zagotovim, da se je hrana res polegla, ampak tale sprehod se je pa preeeccceeejjj razvlekel.

Kmalu po vrnitvi v Vilo, nas je čakalo presenečenje. Ker se je v Kranjski Gori kot blisk razširila vest, da se na našem koncu dogaja en mega žur, so tja pribrzele missice Hawaian Tropic. Na vsak način so se hotele fotografirati s postavnimi forumovci in na koncu smo le uslišali njihovim prošnjam.

Slika

Žur se je zavlekel do zgodnjih jutranjih ur, ko smo se odpravil na krajši, štiri-urni počitek (vsaj jaz). V naši spalnici, ki je bila sicer otroška sobica je bilo precej glasno. Tini je mimogrede nažagal za ene par metrov drv.

Prebudili smo se v čudovito sončno jutro. Po zajtrku smo počasi pospravili in spakirali, nato pa smo se odpravili na smučine v okloici Planice in Tamarja. Ogledali smo si tudi zaključni del mednarodnega tekmovanja pasjih vpreg.
Šele med vožnjo, pri povratku v Ljubljano sem občutil, da sem od vseh aktivnosti izmučen in da je skrajni čas, da si vzamem čas za počitek.

To bo treba ponoviti!

FOTKE, ki sta jih posnela Meduza in Pegaz

Se vidimo!

MatjazV
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Bukove špegle si nabavi!
A ne vidiš, da je to en k' se slin pr Klavdi. Ali obratno!
Matr, use babe mi bojo spelal. Na koncu mi ostane Darko!
pies: Tko s profila bi reku, da je Klavdi upecala Marca Knopflerja!
Nazadnje spremenil Bajsi, dne 31 Jan 2006, 14:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Barb
Nataša napisal/-a:kva pa je ta za en? :shock: :rol:

To je un, kje v petek reku,da bo vzel pištolo, pa da bomo že kakšen deu najdl :lol: :wink:
 Nataša
Slika

Bajsi, ti si se pa nekam spremenu... :roll: :mrgreen:
pa ne si tok gnat k srcu...če ti je hudo, se vedno lahko obrneš na Tukalica Matchmaking d.o.o. :wink: Ti bova že najdla eno vzdržljivo inu pak tudi pošteno!
Uporabniški avatar
 klaudi
Men je tud neki znan. Se mi zdi da je na mojmu pogradu spal. 8)
 Nataša
klaudi napisal/-a:Men je tud neki znan. Se mi zdi da je na mojmu pogradu spal. 8)

AHA! razvrat! :shock:
sam men je tut tok znan...ne vem, od kod... :roll:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Nataša!
A se ti norca delaš, ali pa si slepa ko močeril!
Upam, da ne misliš resno, da bi bil na sliki jest.
Jest sem v tistem času doma ženi grel noge!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA