Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vanja
Bili smo v Bratislavi, preživeli lep vikend, vmes pa tudi tekli... :)

Ampak gremo od začetka. Šest Primorcev in ena Korošica smo se odločili, da preverimo tekaške terene v Bratislavi. Bratislava je bojda nekoč že gostila maratonce, sedaj pa so ta običaj po nekaj letih spet obudili.
Že v petek zvečer smo v Bratislavi zadovoljno preverjali obetavne napovedi o slovaških cenah, dobrem pivu... Soboto smo namenili ogledovanju mesta, z Mitjem sva neuspešno obiskala živalski vrt (enkrat se nama je celo uspelo peljati mimo :shock: ), predvsem pa smo JEDLI... 8) Vsak tekač je dobil posebno prepustnico, ki ti je omogočila brezplačne mestne prevoze, vstopnine v nekatere muzeje, popuste... Pasto party je zaznamovalo zelo malo paste in še manj party-ja. Na sploh se je poznalo, da organizator nima nobenih izkušenj.
In kar prehitro je bila tu nedelja. Tekačev ni bilo prav mnogo, čeprav je bila velika izbira tekov (10km, 21km, 42km, štafetni tek ter rolanje). Na progi je bilo kar nekaj kiksov, okrepčevalnice zelo na redko, pa še tiste bolj tako, kilometrske oznake samo na 5 km, nekaj tudi vmes... Ampak ne bom samo kritizirala, zapore cest so bile zelo temeljite, trasa res lepa...

In moj osebni vtis? Zjutraj so se dogajale tradicionalne dileme, kaj obleči (oblačno, vetrovno), ampak začuda sem se dobro odločila (obleči čimmanj, nam bo še precej vroče :D ). Prvih 10km sem blestela, že na 15. km pa so me začele boleti noge in od tu naprej je bilo eno samo trpljenje. Pojma nimam, kako sem zbrala toliko volje, da nisem po 21.km zavila v cilj. In drugih 21km je bilo najdaljših do zdaj, pokazalo se je tudi sonce in nas pridno grelo... :oops: Sicer sem potolkla svoj rekord za debelih 11 sekund! :shock: Kako močna konkurenca je bila je razvidno tudi iz tega, da sem s tem rezultatom dosegla 5. mesto absolutno med ženskami... V cilju nisem vedela, kam naj se dam, da bi noge manj bolele, stopnice so še danes velik izziv... Malo me je potolažilo izvrstno slovaško pivo :D

Ostali so bili bolj zadovoljni s svojim tekom. Še posebej Mitja, ki je tekel 3:17 (izboljšal svoj čas za 8 minut)! Zdi se mi, da je teklo še nekaj Slovencev, a se nismo (s)poznali. Mi pa smo bili itak proglašeni za Slovake. :roll:

Še vožnja z mnogimi postanki (ŽEJA...) in odhod pod kovter ob 1h... Danes nisem ravno v olimpijski formi, ampak sem vseeno zadovoljna s celim vikendom. Družba je bila odlična, Bratislava je itak vredna obiska, organizatorji maratona pa se bodo tudi kaj naučili.
Uporabniški avatar
 MitjaG
No, saj je Vanja že vse napisala, pa vseeno: bilo je odlično, težko, žejno, toplo,.... v glavnem lepo. Lepo pa je tudi sedaj z nogami v zraku in maratonom v "žepu".
Po progi, ki ji zaradi raznih ovinkov ni bilo konca, si še na uro nisem upal pogledat dokler nisem skozi cilj pritekel.Takrat pa sem zagledal zame rekorden čas 3:17.05 in od veselja je kmalu po cilju tudi kako pivo steklo po grlu. :lol: :lol:
Nazadnje spremenil MitjaG, dne 04 Apr 2006, 15:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Bravo :D Sta pa novopečena slovaka po rezultatih :)
Uporabniški avatar
 vanja
Povsem slučajno sem na neki strani slovaških maratonskih navdušencev (absolutni rekorder je možakar s pretečenimi 354. maratoni :!: ) zasledila, da je bratislavski maraton meril 43,3 km :!: :?: No, pač še ena "napakica" organizatorjev.

Tako so zgoraj omenjeni maratonci popravili prejšnje rezultate, pa tudi nas so napravili nazaj za Slovence :shock: Mislim, da so od rezultatov za 43,3km odšteli povprečen čas za tistih dodatnih 1,105 km. Rezultati so tule.

In sem seveda še bolj zadovoljna z rezultatom 3:43 :D , ampak ne vem, če lahko to štejem za slavno TF lestvico :?:

Hja, pestri so tile vaški maratoni :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA