Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 raziskovalec
:clap: To je bilo pa hitro.

Sledi poročilo debitanta - greenhorna, gušterja ....

Bolj iskušenim malo v zabavo (?? vsaj upam) , manj izkušenim v spodbudo.
Z majem sva se odločila, da poskusiva duatlon (in vidiva če je za naju to le duvatlon). Pa sva se znašla na Brdu. Prejšni večer mi je osnove razložil MihaPR (sem za vsak slučaj odmontiral rogove z balance), pred štartom pa mi je nekaj stvari prijazno obrazložil še Ero (to, da imoraš imeti najprej cifro spredaj, potem pa zadaj, se res ne bi spomnil do menjave).
Obema :cast:

Toliko o teoriji. V praksi smo najprej spodbujali 10 kilometraše, ko so najhitrejši prišli v cilj smo pa štartali še mi.

Najprej tek na 4 km. sam sem začel lepo previdno na izi. Ta boljši so itak potegnili, kot da bi jih medved preganjal. Dobro smo se ogreli (je bilo res 4 kilometre?), pa smo bili že na - kako se reče temu prostoru, kjer se iz tekača spremeniš v kolesarja - preoblačilnici, transferu, slači/oblači postaji.
:?: :?:

In tu se mi je zataknilo. Odločil sem se, da zamenjam majico, zapletel sem številko ..., dilema piti ali ne piti ... da ne razlagam preveč. MInuto in pol za mano je prišla sem Nta, dve minute za mano maj, potem je Nta odbrzela na kolesu, kakšno minuto za njo pa sem startal še sam. Če nisem bil vsaj tri minute v boxu ...Toliko o teku, ki naj bi bil močnejša disciplina.

Kolo prvi krog previdno (10 km), pa je kar šlo, sem bil presenečen, pulz pa je omogočal, da sem drugega malo pospešil. Vmes sem na asvaltu debitiral iz kolesarske kulinarike (gel bidon in to). Vodo ponujajo tudi na progi, a za takšno avanturo. še zdaleč nisem dovolj spreten. Še pri teku to komaj speljem, ne da bi se ustavil.

NIsem vedel, da gre po makadamu lahko tako hitro :oops:. Pa tele prestave so res super stvar. Lahko vrtiš hitreje z manj moči, ali počasneje z več moči. Malo se igram in uživam. Proti koncu makadama pa je en oster (zame) ovinek, da je bilo treba zavirati, pa tudi noge dati iz pedal. Ta trenutek me prime krč v obe nogi. Kakšnih tristo metrov gre po inerciji kolo naprej, potem pa ugotovim, da ne bo druge, kot da zopet poganjam. Krč je odšel, kot je prišel, obračam raje malo hitreje z manj moči.

Potem drugi transfer. Najprej zgrešim vhod, potem se zopet vrnem v TF tekaško majico (kdo bi gledal sekunde ko gre za rdečo piko) in sem malo hitrejši kot pri prvi menjavi. Zapodim se proti progi, ko mi nadzornik pove, da nimam na sebi številke.
Pa sem se vrnil ponjo na slači postajo (pa je šla zopet minutka rakom žvižgat)
:bum: :rol:

POtem pa pride najbolj zanimivo. Pojav, na katerega me ni nihče opozoril in sem ga krstil za "kavbojski sindrom".
:roll:

Skratka pri prelevitvi iz kolesarja v tekača, noge postanejo nekam čudno zaspano, neprekrvavljene (občutek je tak) in nekam čudno pronirajo po tekaški progi. No kakšen kilometrček, pa je sindrom izvenel. POtem pa tisti občutek, da si na svojem (tek) še svež in odstečem normalno (pretiravati se nisem upal, zaradi prejšnjih krčev).

V cilju pa navijanje eminenc TF, da te Fotr, Vlajko in Ero hkrati spodbujajo pred ciljem se pa res ne godi vsak dan (ja, tudi vsi drugi ste bili enkratni). :TF)
Kmalu za mano je prišel še maj. Glede na to koliko trenira :clap:

Skratka, zadovoljen, drugi del po dolgem času hitrejši od prevega, celo pri teku - za 1 s. Skupno skoraj 10 min boljše od pričakovanj.

Izkušnja - še bo treba trenirat, tek bi še šel, kolo no ja bi bilo lahko bolje, največ rezerve pa je prav gotovo v menjavah. :idea: Morda enkrat na teden izvajati trening transfera kolesar, tekač :wink: :D :D :D :rol:

Prireditelji, vse pohvale, proga je lepa, vreme je bilo idealno, majčka je prave velikosti :wink: Raziskovalec je bil duatlonec in ne le duvatlonec.
Še kdaj poskusim, je čar v temle športu, moram priznat. Poleti bomo še plavali...
:idea: Zaenkrat še ne.
Uporabniški avatar
 ales
Tudi moj prvi duatlon. A če ne bi tolikim razložil da pridem, bi me boleč zob zagotovo raje doma zadržal. Tko pa pred štartom butnem dva Panadola, čez še en gel in smo šli.. Pravzaprav prav veliko nisem čutil, le po izrazu Mihca in njegovem oziranju nazaj in čakanju, se mi je zdelo da se vlečem. Tek sva čisto po njegovi zaslugi končala z zavidljivih 3.40.

Se vsedem na kolo in do prvega klance je kar šlo. Ker me noben ne prehiti, tistih 16 km/h na števcu ignoriram in si mislim, da zagotovo narobe kaže. Na ravnini me z nadzvočno hitrostjo prehiti Matej, se obrača nazaj, ja tudi jaz bi šel rad tko hitr k ti.. Na sedmem se zavem, da druge k nažgat ne bo in potem se Matej vsaj ne oddaljuje. Na koncu prvega me prehiti en vlak s punco na čelu. Saj vem, da v zavetrju ne smem, a se jim vseeno priključim. In je šlo v redu ene dva,tri kilometre, ko je ta zadnji v vlaku tolk zaostal, da k ga tudi jaz prehitim vidim, da so ostali že par sto metrov pred menoj. Ker če voziš za nekom, gledaš res samo v gumo pred seboj in pol metra levo in desno. Na asfaltu pred menjavo še mal spustim, se napijem in kolo tko po občutku zaključim v čist mal pod 40. Škoda k je bilo teka na koncu tko malo, če bi bil vsaj še en kilometer...

A za prvič se res ne smem pritoževat. Na koncu sem bil še v dobri kategoriji, če bi imel še svakovo kolo(sem mu rekel, da grem na duatlon(sem si ga mislil sposodit), on pa reče-fino, kr prijavi naju..).

Golaž na cilju je bil čist spodoben, pivo smo edin pogrešil, a ga je zvezda Lojze zlo hitro dostavil(biser si!). Na podelitvi smo pobrali vsaj četrtino medalj. Knapovo predavanje je bilo pa tudi zanimivo in poučno.

A sprašujete kdaj grem spet na takole prireditev? 15.6.2006 Moosburg, dvojni Iron - v paru s taistim svakom(aja, pa saj to večina tko že veste, tkole se jaz samo motiviram, da se ne bi slučajno premislil..). Najin prvi triatlon.
Uporabniški avatar
 tekačica
Tudi jaz sem se odeležila teka in popravila svoj lanski rezultat za skoraj 10 minut :D , pa poleg tega spoznala še nekaj forumovcev :D ... drugače je bilo pa kar fino, ker ni bilo tako vroče kot lani... samo potem sem mogla takoj po podelitvi domov, ker se je mojemu vozniku modilo gledat formulo :cry:
Uporabniški avatar
 Junc
Da se še jaz malo razpišem. Glede na to, da sem tekel dobro, bo ta post na nižjem nivoju (konstanta pa to :lol: ). No, že lani sem se udeležil tega teka in mi je bil zelo všeč. ker je tako ravno prav udeležencev in tudi organizacija je na nivoju. Letos nam je vreme še bolj šlo na roko, čeprav je blo pa kar malo soprno. Na štartu smo se malo pogovorili z ostalimi udleženci, ogrevanje, slikanje žrebcev (Fotr, vlajko in jaz - Lojze, bi prosil za sliko, ker bo čez čas kar vredna 8) ), ogrevanje in že smo dirjal. Začel sem kar hitro, ampak se mi jzdelo da kar preveč (4 min / km na štartu). Poskušal sem sledit Lojzeta , kar mi je do 3 km kar uspelo, pol je pa kr zginil, jaz pa sam mal težje dihal. Na 7 km sem si pa spustil noge in na cilju PB (9 min bolje kot lani).
Podelitev: pobral smo veliko medalj, skoraj vsi. Golaž je bil super, še repete si dobil, sam letos piva ni bilo, ampak nas je Lojze rešil (hvala :cast: ). Na predavanje pa nisem šel, pa saj lahko tud kaj za naslednjič ostane.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Današnja prireditev na domačem terenu se mi je zdela prav prikupna, resnično. :cast1: Tako tek kot duatlon. Slednji pravzaprav še bolj, pa še prvič sem v živo videl, kako to sploh izgleda. 8)
Nekaj mi pa, vseeno, ni bilo prav nič všeč; :arrow: moj današnji nastop. :shock: :oops: Kljub temu, da sem na cilj prišel "polumrtav", sem dosegel tak čas, kakšnega običajno "pridelam" ob četrtkih, kadar klepetamo celo pot. :roll: Ne vem, morda je kriva Matejeva konstanta, nemara pa kar meddružinski obisk pri sosedu, ki je trajal do enih zjutraj. :) Ob cvičku, of course. :nono: :wink:

PS: Ostali forumci, moji prijatelji, ste bili danes resnično sijajni, saj so vas kar zasuli z medaljami ter pokali. :cast: Tudi Ero in Lojze, ki sta za las ostala brez odličja, kljub odličnem teku, si zaslužita vse pohvale. :clap:

Sebi pa danes podeljujem črno piko. :evil:
Uporabniški avatar
 še1PR
S ČrnoPR sva se oglasili nazaj grede z Jezerskega in ravno za las ujeli podelitev medalj.
Nekateri so se mi žal izmuznili, a nekaj mi jih je uspelo poslikati in si jih lahko ogledate tu.

Bravo vsem udeležencem!

Hja, Raziskovalec, tako kot si obljubil: včeraj še duvatlonec na Goladi, danes že duatlonec na Brdu! :wink: Bravo!!
Uporabniški avatar
 lojzeP
Še eno prijetno druženje je za nami. 8)
Glede na to, da se nisem počutil konkurenčnega na kolesu, sem "le" odtekel znani oval. Z rezultatom še kar zadovoljen, z uvrstitvijo malo manj :cry: ( lani skoraj minuto počasneje pa medalja ... ).
Duatlonci so ga nažigali kot nori - očiten napredek tudi med TF druščino - sploh KR svaka sta pokazala, kam merita na "dablu". Matej je videl, da je prepustil deco v sigurne roke, zato je uspešno trgal svojega Authorja. Tudi ostalim čestitke za uspešen nastop.
Organizacija na visokem nivoju - za kič poskrbimo pa sami - a ne de. :idea:
Uporabniški avatar
 Fotr
Tek okoli Brda je pač kraljevska disciplina, saj se tam odvijajo pomembni treningi in še pomembnejše analize po treningih. :evil: Okoli Brda poteka vsako leto tudi tradicionalen Fotrov tek. :!:
Duatlona se sicer nisem udeležil, če izvzamem navijanje za tekače, ki se spremenijo v kolesarje in zopet v tekače, samo številko morajo obrniti. Sem pa tekel na 10 km okoli Brda. :D
Glede na to, da je bil to medicinski tek, bi človek pričakoval več udeležencev iz zdravstva in tudi sponzorjev, saj ravno medicina propagira zdravo življenje in gibanje in to seveda upravičeno. Sicer se pa nad organizacijo nikakor ni za pritoževati. :D
Čeprav večkrat nastopam na tekmah kot osebek, ki ostalim tekačem preganja strah pred zadnjim mestom, sem tokrat dobil srebrno kolajno, bil sem predzadnji, torej drugi v svoji kategoriji, v kateri sva nastopila dva tekača. :idea: Tudi z rezultatom sem zadovoljen, saj je vsak tek na 10 km, ki traja manj kot eno uro, zame uspešen. :evil:
Sicer brzina ni bila ravno taka, da bi me zaradi teka v krogu centrifugalna sila nesla na zunanji rob, a sem se šele na koncu spomnil, da bi lahko s tekom po notranjem robu prej prišel na cilj. 8)
Ampak ni pomembno, glavno je, da smo tekli, se gibali, da se nas je zbralo lepo število forumcev, da smo potem čvekali, pili, jedli, pobirali kolajne, se smejali in dobro preživeli sobotno dopoldne. :D :D
Uporabniški avatar
 Matej
Moj tretji duatlon na Brdu in vsako leto mi gre bolje. Vsako leto sem tri minute boljši. Če bo šlo tako naprej mi čez 15 let sploh štartati ne bo treba, ampak bom kar naprej dobil medaljo. No, pa saj teh medalj TF druščina itak nabere vsako leto skoraj za vsak vrat po eno. Hecno, edino Ero in Lojze, ki sta res hitro odtekla slavni oval, sta ostala brez. Pa se je Lojze potem vseeno izkazal z nabavo 2 krat 6 in rešil organizatorje, da jim nismo iz rok populili pločevink, ki so jih zasluženo dobili za težaško delo pri organizaciji prireditve.
Tragična osebnost je bil tokrat tudi Vlajko, ki je spregledal par konkurentov, ki so mu tako odnesli planirano medaljo.

Res smo se fajn zabavali in drugo leto verjetno pridemo spet.

P.S: Zahvala velja tudi vsem, ki ste čuvali naše malčke.
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Čestitke tudi z moje strani vsem za dosežene rezultate. Prvič sem si v živo ogledal, kako izgleda duatlon. Precej zanimiva stvar, ampak da moraš pred tekmo trenirati preobuvanje čevljev, to mi pa nekako ni potegnilo (kaj praviš, Miha??? :wink: ).

Matej napisal/-a:...Zahvala velja tudi vsem, ki ste čuvali naše malčke...

Matej, ni problema, še kdaj... So bili prav pridni, pa tudi Anže je užival v igri z njimi!!!

LP VB
Uporabniški avatar
 jpotoc
Kratka reportaža z duatlona na Brdu bo v oddaji ZDAJ! v petek 2. junija ob 17.35 na TV SLO 2. Ogledate si jo pa lahko tudi kasneje na spletni strani http://www.rtvslo.si, (avdio/video na zahtevo; v arhivu športnih oddaj).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA