Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

marjan
Gorenjski pokal se je nadaljeval s tekom na Križno goro, kjer se je nas zbralo kar precej TF, pa še navijače smo imeli (Vlajko, mislim da GTA...).

Tek sam pa precej dolg (14.8 km in +- 356 nadmorske višine), s tem tudi naporen, veliko klanca, veliko ravnine in veliko spusta. Vsak je našel nekaj zase :wink: .

Malo soparno vreme je še oteževalo zadevo, vendar pa se v cilju tako ali tako vse pozabi.

Lep pozdrav,
Marjan
Uporabniški avatar
 skrb
Za mene je bila tale tekma prava muka.
Dopoldne služba, popoldne gorski tek po soparnem vremenu.
Trasa proge je sicer lepa , vendar mi termin ob 17.00 h ne ustreza. Organizacija tekme je bila super.
Hvala forumovcem za vpodbudne besede med tekmo. Motivacija mi je vztrajno padala , dvignila me je vsaka vzpodbuda , ko so tekači švigali mimo mene. Dodal sem plin , srčni utrip pa je takoj zatem poskočil čez 170 in moral sem zavirati.
Tako sem se veselil teka navzdol, pa mi SU ni dovoljeval pospeševati. Verjetno so mi dopoldanski napori preveč dvignili krvni tlak.
Vsa tekma je bila boj s telesnimi napori, klanci, soparo in visoko temperaturo, srčnim utripom, previsokim krvni tlakom in nikakor nisem mogel prehiteti mladenke pred mano .
Se vidimo na naslednji tekmi za Gorenjski pokal v soboto na Mohorju.
Lepo se imejte in ne naprezajte se preveč ! :lol:
Uporabniški avatar
 miro
No se bom pa še jaz oglasil , ker je tako malo komentarjev.
Na tem teku in nasploh na gorenjskem pokalu sem bil prvič- kakšen prebivalec Gorenjske pa sem , ko tako malo tečem po teh krajih?

Tekaška proga izredno lepa , seveda je le za pripravljene tekače , saj je dokaj dolga s kar precej vzpona.
V takem vremenu se mi je zdelo premalo okrepčevalnic , vsaj na asfaltnem delu - vzponu bi bila lahko še kakšna.

Srečal zopet mnogo znanih tekačev in dobrih prijateljev, tako , da je bil lep družabni dan.

Domačini in organizatorji izredno prijazni in gostoljubni, tako ,kot na vseh "manjših" ,tekih.

Še moj tek . tudi jaz sem kar malo pregoreval , saj sem tek vzel kot trening , saj mi v ospredju ni bil rezultat , pač pa bolj družabno srečanje.
Seveda sem v klanec malo bolj garal , v dolino pa sem čoval moj "križ", ki je navajen vsega hudega , pa ga včasih šparam.

Vsa čast Simoni , ki me je prehitela v spustu med koreninami , prav z užitkom je bilo gledati kako se giblje v gozdu ,v spustu - ja prava gorska tekačica.
Bolj malo podebatiral s Forumovci.

Po teku sva z ženo odšla še na sladoled, potem pa domov, sem bil kar utrujen od dopoldanskega "šihta" in od teka.

Hvala še navijačem-GTA na vzponu,delu 2much družine tudi na vzponu , ter navijačem na cilju.

Vsekakor en prijetnejših tekov s prijaznimi domačini in organizatorji.
Mimogrede smo tekli tudi mimo svatov in mladoporočencev pri cerkvi na Crngrobu. Verjetno bo njuna sreča in zveza večna .

Toliko moja malenkost!
Lp
Uporabniški avatar
 svizec
Moj prvi gorski in prvi uradni gorski tek nasploh.

Na štartu se nas je zbralo okrog 90.

O tem, da sem skoraj pustil noge na progi, je odveč govoriti, saj so že marjan, skrb in miro napisali tisto, kar je res - proga je precej dolga in s precej vzpona (moj Polar je nameril +440/-442 metrov višinske razlike).

Je to, kar sem nameril, res, ali pa gre zgolj za nihanje zračnega tlaka med tekmo?

Bilo je soparno, na štartu oblačno, pozneje pa se je pokazalo sonce in to ravno takrat, ko sem grizel najbolj strme dele klanca - ravno tu sem pogrešal eno okrepčevalnico.

Proga je zelo lepa, bila je zelo dobro označena, podlaga razen tistega dela, kjer je nekaj korenin, niti ni tako grozno problematična.

Klanec sem na svoje presenečenje pretekel in čisto malo pod vrhom nekaj malega prehodil. Že pred štartom sem imel težke noge - verjetno zaradi vročine in sopare. Kljub temu in kljub dejstvu, da sem nekaj odsekov prehodil, ker mi je zmanjkovalo moči, sem z doseženim popolnoma zadovoljen, saj lahko brez težav rečem, da je bila to moja najtežja tekma doslej.

Še teku navzdol bi posvetil nekaj besed... gre za mojo šibko točko. Očitno ne znam teči navzdol, saj sem največ časa izgubil prav tu - skoraj vsi, ki so ostali za mano pri vzponu, so me prehiteli na spustu.

Bi mi kdo zaupal v čem je skrivnost teka navzdol? Se mi zdi, da mora biti v gorskem tekaču ščepec adrenalinskega odvisneža ;)

Čisto na koncu bi pa rad pohvalil še testenine, s katerimi so nam postregli - bile so naravnost odlične!

Naslednje leto zagotovo spet pridem.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Kot navijač ekipe TF sem se s kolesom pripeljal v Škofjo Loko ter si ogledal (predvsem navijal zanje) prihod gorskih junakov v cilj. :cast1: Seveda pa tudi precej poklepetal z vsemi ter pojedel testenine, ki so bile sicer namenjene Tonetu - T1 (hvala za bon, Tone). :D :wink:

Vilko, tvoj siloviti prelet cilja me je dobesedno fasciniral. :arrow: To pa je rezultat vloženega truda. Resnično, svaka ti čast. :clap:

Tukaj pa je link do Anžetovih (2MUCH4ME) fotk na vrhu klanca pred Križno goro ter na samem cilju:

http://www.sportosplet.net/galerija/thu ... ?album=709
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Naj še jaz strnem nekaj utrinkov s sobotne prireditve.

Na tekmo sem šel sproščeno brez kakršnihkoli ciljev, vse sem vzel bolj za trening, saj moji kilogrami in gorski tek nekako še ne gredo skupaj! Imel sem samo eno željo, da celotno progo pretečem brez hoje, zato sem začel zelo rezervirano, tudi prve ovinke klanca sem vzel zelo z rezervo, kar se je kasneje pokazalo za dobro odločitev, saj sem na vrh Križne gore pritekel tako svež , da sem se takrat odločil, da začnem dvigati tempo, kajti vedel sem, da hudih klancev ni več, spust in ravnino bom pa že obvladal. Na manjših spustih do Lavtarskega vrha in Planice sem se dodobra spočil, ko pa je prišel prvi daljši spust proti Crngrobu, se je zaradi viška energije v meni začela prebujati "tekmovalna žival" :wink: !
Spust je bil res adrenalinski, pustil sem gravitaciji svojo pot, noge so me kar same nesle in pri cerkvi v Crngrobu sem zaradi hitrosti komaj zvozil zadnji ovinek, malo je manjkalo, da se nisem znašel med svati, ki so se ravno zbirali pred cerkvijo. :oops: . Tudi zadnji ravninski km mi niso povzročali težav, ko sem prečkal ciljno črto, sploh nisem bil preveč utrujen...

Aja, pa pozabil sem povedati: moja prva tekma, na kateri sem prehitel vse sodelujoče ženske, zmagovalko sem "strl" prav v ciljnem šprintu! :wink:

Skratka, lepa tekma, vreme malo preveč soparno, pa nič zato, se je vsaj "špeh" bolj topil :wink:, res je bila kakšna okrepčevalnica premalo, vendar je sam zaradi "družinskega supporta" v najhujši strmini niti nisem pogrešal.

TF družba kot vedno številčna in dobre volje, navijačev kar nekaj, mogoče sem v cilju pogrešal nekaj sadja ali vsaj malo več vode, vendar so odlični makaroni kmalu prekrili to pomankljivost!

LP VB

PS: Vlado, najlepša hvala za objavo slik. Slike niso bogve kako kvalitetne, saj se Anže šele uči fotografskih spretnosti. Upam, da ga ne boste preveč kritizirali!!! :wink:
Uporabniški avatar
 hamlet
Čeprav se javljam malce pozno, še nisem pozabil na ta tek. Prvič v življenju se mi je zgodilo, da so mi odpovedale noge in sem se nekaj km. pred ciljem malce sprehodil. Vmes sem malo opazoval naravo in zbiral zadnje atome moči, da vsaj v cilj pritečem!!!
Uspelo mi je, a se vseeno drugo leto vrnem ker imam s progo še nekaj nerasčiščenih računov.... :evil: [/list][/i]

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA