Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Kljub temu, da sem prejšnji teden tekel maraton v Radencih, sem se odločil za tek v Trzinu. Poznal sem namreč človeka, po katerem je tek dobil ime in se mi zdi, da mu nekako dolgujem udeležbo.
Peter Levec je bil dober dolgoprogaš pri AK Domžale, poleg tega pa tudi zagnan organizator športnih prireditev. Nanj imam odlične spomine. Še najbolj mi je ostalo v spominu leto 1983, ko smo skupaj z Markom Povirkom tekli partizanski marš in zasedli 6. mesto, z zaostankom 7 minut za zmagovalci. Takrat sem pravzaprav začel resneje razmišljati o tem, da lahko dosežem še dobre rezultate. Tudi po zaslugi Petra. Škoda, da je v začetku devetdesetih odstopil. Na življenjski tekmi. Kako netipično za tekača!
No, proga je tekla iz novega blokovskega naselja v Trzinu proti Rašici. Nismo prišli prav do samega vrha Rašice, smo pa štartali z nadmorske višine 300 m in najvišja točka je bila pri 513 metrih. Dolžina proge je bila 10,5 kilometrov. Označena je bila dobro. Pretežno je potekala po gozdu. Na trenutke je bilo treba malo paziti pri spustu, a je šlo. Redarska služba je bila odlična, majčkeno se je zatikalo samo pri razglasitvi rezultatov. A v celoti vzeto - zelo dobro.
Sicer poznam ta okoliš in kar inako se mi je storilo, ko sem se spomnil, kako sem iz Dragomlja pred mnogimi leti velikokrat prišel do začetka Trzina in potem nadaljeval proti vrhu Rašice, nato pa dol v Mengeš in domov. Sedaj sem Mostiščar z Barja, a včasih sem bil doma na domžalskem koncu. Deloma smo danes tekli po isti progi. Kot da bi se vrnil domov.
Uradno sem bil absolutno 5., v svoji kategoriji pa 2. Za absolutnim zmagovalcem sem zaostal približno 5 minut in pol. Počutje odlično, kljub sinočnjemu krokanju. :beer: Nisem vedel, da se da en teden po maratonu in po prekrokani polovici noči iti tako dobro. Izgleda, da se mi začenja poznati minulo delo. K dobri uvrstitvi pa je gotovo nekaj pripomoglo tudi dejstvo, da je v teh dneh veliko tekov in da se je konkurenca razpršila.

Drugo leto spet pridem. Pogrešal pa sem rdeče pike.

Mostiščar
Uporabniški avatar
 brankos
No mostičar, da te potolažim nisi bil sam forumovec na tekmi, samo očitno smo bli bolj civilisti. Mislim, da sva na cilju še udarla eno debato, na žalost pa nisva nisva ugotovila, da je Mare skoraj moj sosed:).
No mene je v Trzin odnesla sila razmer z delčkom lokalpatriotizma. Ker smo meli z gasilčki tekmovanje sem že prehodno prekrižal tek na Grad in računal na Križno a je zadnje dni tudi ta obvisela v luftu. Tako je prišel na vrsto bližnji Trzin, ki nam je dal prijetno tekmo. Teren, ki ga poznam predvsem s kolesa je bil zelo dobro (porabili pol tone apna) označen, redarji ob progi pa zelo marljivi. Sam tek je bil zelo dobro organiziran, čeprav sem bil na začeku kar malo v dvomih kako in kaj bo. A se vse dobro izteklo, tudi rezultatsko. Tako smo Ihani okupirali bližnji Trzin in sneli 3 kolajne, če dodam še 2 fredičini pa smo jih pobasali 5.
 maus
Prvič sm se udeležil teka v Trzinu , organizacija super.Proga kr zahtevna,
ampak sej tako mamo radi :wink:
Kaj pa kaj objava rezultatov in kšna fotka-še pridejo,al ne.

lp

K.
 matej-jethro
hay!ha, izgleda, da je forum napadal odlično maskiran.Totalno neprepoznaven tudi samemu sebi!Tudi sam sem bil med tekom poleg A-normnega dihanja zelo presenečen, kako lepo je bil gozd porisan z apnom.Odlična instalacija si rečem, medtem ko tečem na tretji poziciji :shock: Mnenje se ni spremenilo niti, ko na najvišji točki padem na 4.mesto...po prihodu v gozd pa me zmoti samo ena drobna mala črtica na tleh in ZAIDEM :roll: med vračanjem nazaj, besen kot Sadam Husein, ker mu pač nič ne verjamejo vidim tri silhuete, ki jih je pogoltnil Trzinwood....Fajtam do konca in nacentriram cilj, kar je pomenilo 6.skupno in 4.v kateg. :? Takle mamo si rečem, dve biondi mi dasta redbull.....good karma...pomirjen :wink:
Nataši in Mihatu hvala za obisk in čestitke za dosežke na Brdu.
 Nataša
ja, sem se že ravno naštimala, da s huronskim krikom prestrašim vse na tistem trzinskem trgu in padem z balkona (spajdervumn stajl), ko bi ti prejel VEČ KOT ZASLUŽENO kolajno...eh...pa nimaš kej, kdaj drugič. Včasih te okoliščine pač povozijo. :cry:

pa vseeno čestitke za dober tek.
 matej-jethro
in medtem, ko bi ti bungee brez elastike izvajala bi jest navzočim razložu čigava si :lol: v parih stavkih.Sam tolk, da bi vedl, da je vse andr kontrol, pa nč bit skerd pa to :wink: ona pade, se pobere, prah otrka...kva :?: a še niste vidl spajdervumen, missslm :idea:
kar se pa teka dotika, ne...šele zdej sem se spomnu :idea: jest, k so me za izviđaća izvežbal, k so me tko programiral, da se nkol ne smem zgubit v gmajni al pa...na Kalemegdanu al pa npr. v Tetovu :shock: aj wos lost bat nau ajm fajnd...slaba uteha (pa ne una "southern comfort")! Možno,da se mi je mal jeb...a lohk saj tvojo medaljo pridm pogledat pa mau potežkat??V BEVKE :?: ok, zmenjeno....

se vidmo k se zagledamo :wink:
 Nataša
matej-jethro napisal/-a:a lohk saj tvojo medaljo pridm pogledat pa mau potežkat?

ne!

:lol:

v bevke me pa ne bo, sem mela barja v preteklosti za celo življenje dost :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA