Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pozdravljeni tekaški prijatelji!

Tokrat mi ni uspelo v celoti: Uspešen sem bil le na K-24 ( 80 km, +/4750 mvr).

Zaradi dežja ki je začel padati v soboto zvečer ter zaradi nekoliko prevelike utrujenosti ki je bila posledica izjemnega tempa ki ga je na celotni progi "forsirala" gorenjaska naveza (Iztok (Boltez), Ivan ( Šavs) in Janez ( Udovič) ter "zajca" Ivan (Drvarič) in Janez (Marn)) - na vseh 12 koroških vrhov smo se povzpeli v 17-tih urah, sem se pred drugim delom načrtovanega maratona (Pohorje) - vdal.

Vseeno, sem več kot zadovoljen z doseženim: uspelo mi je zbrati izjemno skupino tekačev ki je družno,v rekordnem času, opravila s čudovito in zahtevno progo K-24.

Prisrčno upam, da jo bomo v isti sestavi še kdaj pretekli.

Torej, Iztok, Ivana in Janeza - hvala za prelepo sobotnje druženje.

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 svizec
Zvone, Ivan in gorenjci, čestitam za prelep dosežek!
 Jožko
Bravo Fantje, to so tapravi KERLCI. Upam, da se vam res lahko kdaj pridružim in skupaj opravimo z to res lepo in zahtevno preizkušnjo. Mogoče pa tudi na Primorskem dobim ekipo, ki bo vdarila kod Gorenjska.
Pa lep pozdrav vsem skupaj Jožko.
Uporabniški avatar
 zvone
Hvala Robi!

Res smo lahko veseli tako množičnega in rekordno uspešno opravljenega
pohoda K-24. Vsak od nas je veliko prispeval k rekordu: na "ravnem" in nasploh je vlekel predvsem Iztok Boltez , Ivan ( Šavs) in Janez ( Udovič) sta vlekla v klancih navzgor, Ivan (Drvarič) v klancih navzdol, vmes smo pomagala Janez (Marn) in jaz.

Več ali manj je naš tekaški "vlak" tekel izjemno vzklajeno in tekoče.

Vreme je bilo idealno, tako da smo se "naužili" tudi naravnih lepot.

Poglej tudi slike na portalu Kluba trmastih!

Lep pozdrav iz Maribora. Zvone

P.S. Nadaljevanje s Pohorjem pa me še vedno čaka.
Uporabniški avatar
 zvone
Zdravo Jožko!

Hvala za čestitke. Veselilo bi nas če bi se nam pridružili tudi primorski kaveljci in korenine ( ki jih mimogrede ni malo).

Kot vidim, bodo ta poročila dosegla namen, da v prihodnje organiziramo kakšen še bolj množičen pohod K-24 ( mogoče že jeseni ?).

Veseli bomo vaše družbe.

lep pozdrav! Zvone
 Iztok-SAM
Zvonkotu, Ivavu in Janiju se v imenu gorenjske ekipa najlepše zahvaljujem za vodenje po koroških vrhovih, kajti brez poznavanja poti projekt K24 ni izvedljiv. Enotnega mnenja smo bili, da smo bili izjemno homogena in prijetna družba in K24 ali kakšen podoben pohod bomo z veseljem ponovili.
Iztok
Uporabniški avatar
 Dušan
Pozdravljeni!

Se smem še jaz pridružiti slavju ob podvigu!? Iskrene čestitke! Ob vseh naporih, ki ste jih premagali v izjemnem času, občudujem predvsem homogenost ekipe!

Ja, tudi sam bi rad ta K-24 enkrat poskusil! In če mi ne bi uspelo najti "vodnika"?! Je mogoče kje najti podroben opis proge ali celo načrt trase?

Držte se!

Dušan ... Primorc ...
Uporabniški avatar
 Dule
saj vem da ne pašem v to temo med ekstremiste zato samo :clap: :clap:

PS pa sem zvedel za načrt Janeza (Šmarna gora press):wink:
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen Dušan!

Hvala za čestitke. Veseli me da smo pritegnili tudi tebe.

Potrebno je imeti planinsko karto Grintavcev na kateri je tudi Uršja gora kot najbolj vzhodna točka pohoda.

Opis poti - na hitro:

Štrat: Črna na Koroškem- planinski dom pod Peco- Pece- kmetija Kumer- Olšava- kmetija Bukovnik- Koča na Grohatu- Raduha- Koča na Loki- koča na Travniku- Travnik- Komen- Krnes- Smrekovc- koča na Smrekovcu- koča na Slemenu- koča na Uršlji gori- Uršlja gora- koča na Naravskih ledinah- Črna na Koroškem.

Brez vodnika bo prvič teško ( da ne rečem nemogoče).

Sezona se je šele začela in kar nekaj jih bo v času lepih vikendov delalo
k-24.

Najboljše da se pridružite kakšnemu "izkušenemu" vodniku ki je že delal K-24.

Nekaj podatkov je tudi na : http://www.crna.si/klub24/

Pa tudi na Forumu lahko zaslediš kakašnega pohodnika ...

Lep dan še naprej! Zvone

P.S. jeseni bom tudi sam delal k-24 še enkrat - vabljen!
Uporabniški avatar
 Dušan
Najlepša hvala Zvone! Za začetek je tvoja informacija cool! Bom preštudiral! Vem pa, da je na takih poteh psihična priprava tudi odločilna. Vsekakor pa, ko se spet spravite na to pot, povejte pravočasno ... da se priključim! Ne za vpis v seznam "slavnih" ... za svojo dušo bi to rad storil!

LP Dušan
Uporabniški avatar
 zvone
Bravo Dušan!

To so prave besede!

Verjami, da smo tudi mi svi ostali to delali "za dušo in srce" in ne za "slavo".

Kdo ne gre s takšnim namenom na ta pohod - pogori na celi fronti.

Nekateri smo to pot delali že sedmič (7) in upamo da bomo še velikokrat.

Ko bom imel kakšne informacije - sporočim.

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 jan_jan
Zdravo pubeci,
da ne bo pomote, še sem živ. Kako naj sploh začnem?
Doživel sem nekaj tako lepega in prijetnega, da se to ne da opisati z besedami. Spoznati fante, kot so Janez, Ivan, Iztok, Zvone, še en Ivan je res nekaj enkratnega. To so pravi atleti-športniki od glave do pete, ob tem pa povsem preprosti in običajni ljudje. Sprva sem imel pomisleke, da bodo v meni videli zelenca, ki se hoče nekaj dokazovati, vendar sem kmalu doumel, da so me sprejeli kot enakopravnega člana ekipe.
Res je, da sem se trudil po najboljših močeh, moja prednost je bila, da sem dobro poznal pot, ki je orientacijsko zelo težka, še posebej v tako temni noči, kot smo jo imeli mi.
Tempo je bil ubijalski, saj smo na Peci zaostajali eno uro za trojico fantov, ki je prav tako delala K24, že pod Olševo pa smo jih prehiteli. To pove vse. Ko sem prišel domov, me je žena najprej vprašala, kaj so delali z mano? Ja, nič sem rekel, letali smo K24! Ni imela besed in ko je videla, da ne morem jesti niti juhe, ji je bilo vse jasno.
Jasno pa ni tudi meni, od kod se je vzel Janez, ko je po 19. urah po sestopu z Uršlje pritekel mimo mene s takšnim tempom, kot ga imam sam na normalnem treningu! Da pa tem Gorenjcem ni nikoli dovolj, je dokazal še Ivan, ki je prav tako tekel, kot za stavo. Ni mi preostalo drugega, kot da sem tudi sam prestavil v višjo prestavo in družno z njim pretekel še tistih 7km. Nikoli ne bom razumel, kako mi je to uspelo-vendar tekel sem tempo Ivana Šavsa (joj, joj, saj še danes ne verjamem)! 8) Medtem pa sta Iztok z daljincem v roki in Ivan (Snežni tekač) itak že v hotelu Krnes gledala prvi dnevnik na nacionalki. Sam sem bil v cilju ob vremenski napovedi. Kaj naj še rečem?
Bilo mi je v čast in ponos, da sem lahko sodeloval na takem pohodu s temi fanti. Kapo dol, vsaka čast in hvala vsem za lepo doživetje. Upam, da se še kdaj srečamo in izvedemo kakšno ultra zadevo.
Lep pozdrav iz Dravske doline.
jan_jan :D
 janezu
kot je napisal zvone ,tudi trije gorenci čakamo za vpis v K24.z celotno progo smo zmogli v 19,5 ure.brez štajerske naveze tega ne bi uspeli,kajti trasa je orientacijsko izredno zahtevna-sploh ponoči,sicer pa PREKRASNA,vseskozi na višini od 1300-2100 m,nešteto vzponov in spustov,vmes pa gozdne in planinske poti,pa travnate stezice.naklonjeno nam je bilo tudi vreme in nad prekrasnimi razgledi se nimamo kaj pritoževat.še enkrat pohvala in zahvala za orietacijko pomoč in prijetno druženje ŠTAJERSKI NAVEZI-zvone,jan,ivan.pa še IZZIV članom foruma: pivo po izbiri za čas pod 20 ur-velja eno leto.LP JU

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA