- 10 Jul 2006, 08:22
Tokrat imam jaz to čast začeti poročilo tega teka, čeprav sem računal, da bo tema že odprta. V Kropi sem bil prvič in moram priznati, da sem si vseeno predstavljal malo večji kraj. Takoj na začetku sem spoznal Tomaža Zupančiča, organizatorja omenjenega teka in prav tako forumaša. Kar pa se tiče drugih rdečih pik, smo bili tu prisotni: Raziskovalec, Maj (menda novinec), Zajc, Tekačica (Fotr nam je pokazal kdo se skriva za tem imenom), DuleKTKV, ki je mimogrede moj bivši sosed, poznava se pa že zelo dolgo, vendar do danes nisem vedel, da se pod tem imenom skriva on, in Lila (upam, da sem si prav zapomnil tvoj nik, javi se in me popravi). Aja pa še Tuareg-a moram omeniti (se še spomnite ekstremnega tekača po puščavi, tu smo ga lahko videli brez turbana na glavi in prekritega obraza). Med gledalci pa je bil naš Fotr (ne pravi, ampak forumovski). Otroci so tekli neko kratko progo, mladinci en krog okoli Krope (3600 metrov), člani in veterani pa daljšo različico s tremi krogi (10800 metrov). Prva polovica proge je potekala navzdol, druga pa navzgor, teklo se je po asfaltni cesti in živem soncu. Meni osebno je bilo absolutno preveč vroče. Iz psihološkega vidika meni osebno ne paše teči več krogov po isti poti. Problem je namreč, ko že prideš na cilj in je še enkrat ali še 2x toliko pred tabo. V planu sem imel pred začetkom teka, da bi vse tri kroge tekel z enakomernim tempom 15 minut na krog, kar bi zneslo 45 minut. Vendar sem se tako, kot že velikokrat do sedaj prehitro zagnal, saj sem prvi krog tekel okoli 13 minut, drugi že 16 in tretji celo 18, se pravi vsak krog počasneje. Na koncu 49 minut in nekaj drobiža. Tako, da z rezultatom nisem preveč zadovoljen, saj bi bilo to na km cca 4 min. in pol. Kateri sem bil na koncu absolutno ne vem, v svoji kategoriji (ki je bila mimogrede najštevilčnejša) pa sem bil 10. Od forumašev me je Zajc prehitel (matr, je hitr k zajc). Vsi udeleženci teka smo dobili majčke in medalje, eni srečneži še izžrebane praktične nagrade, najboljši pa pokale. Tekaški forum je osvojil 3 pokale, če sem prav preštel. ČESTITKE !!! To je bilo moje poročilo.