Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

tae
Tokrat imam jaz to čast začeti poročilo tega teka, čeprav sem računal, da bo tema že odprta. V Kropi sem bil prvič in moram priznati, da sem si vseeno predstavljal malo večji kraj. Takoj na začetku sem spoznal Tomaža Zupančiča, organizatorja omenjenega teka in prav tako forumaša. Kar pa se tiče drugih rdečih pik, smo bili tu prisotni: Raziskovalec, Maj (menda novinec), Zajc, Tekačica (Fotr nam je pokazal kdo se skriva za tem imenom), DuleKTKV, ki je mimogrede moj bivši sosed, poznava se pa že zelo dolgo, vendar do danes nisem vedel, da se pod tem imenom skriva on, in Lila (upam, da sem si prav zapomnil tvoj nik, javi se in me popravi). Aja pa še Tuareg-a moram omeniti (se še spomnite ekstremnega tekača po puščavi, tu smo ga lahko videli brez turbana na glavi in prekritega obraza). Med gledalci pa je bil naš Fotr (ne pravi, ampak forumovski). Otroci so tekli neko kratko progo, mladinci en krog okoli Krope (3600 metrov), člani in veterani pa daljšo različico s tremi krogi (10800 metrov). Prva polovica proge je potekala navzdol, druga pa navzgor, teklo se je po asfaltni cesti in živem soncu. Meni osebno je bilo absolutno preveč vroče. Iz psihološkega vidika meni osebno ne paše teči več krogov po isti poti. Problem je namreč, ko že prideš na cilj in je še enkrat ali še 2x toliko pred tabo. V planu sem imel pred začetkom teka, da bi vse tri kroge tekel z enakomernim tempom 15 minut na krog, kar bi zneslo 45 minut. Vendar sem se tako, kot že velikokrat do sedaj prehitro zagnal, saj sem prvi krog tekel okoli 13 minut, drugi že 16 in tretji celo 18, se pravi vsak krog počasneje. Na koncu 49 minut in nekaj drobiža. Tako, da z rezultatom nisem preveč zadovoljen, saj bi bilo to na km cca 4 min. in pol. Kateri sem bil na koncu absolutno ne vem, v svoji kategoriji (ki je bila mimogrede najštevilčnejša) pa sem bil 10. Od forumašev me je Zajc prehitel (matr, je hitr k zajc). Vsi udeleženci teka smo dobili majčke in medalje, eni srečneži še izžrebane praktične nagrade, najboljši pa pokale. Tekaški forum je osvojil 3 pokale, če sem prav preštel. ČESTITKE !!! To je bilo moje poročilo.
Uporabniški avatar
 tekačica
No da še jaz malo napišem.
Meni je bila pa drugače proga kar všeč.... samo tudi mene je malo sonce zdelalo na drugi polovici, tako da sem nakoncu z zadnjimi močmi prišla skozi cilj :roll:. Čas (18:26) bi bil lahko boljši za kakšno minutko... ga bom probala drugo leto popravit :wink:
Ja forumovcev je bilo pa kar precej... čeprav sem od njih poznala samo forta pa tomaža.... ok samo včeraj sem mogla družbo delat mojim dvema... sta zdržala celo do podelitve brez prevelikih naporov :wink:

tae napisal/-a: Iz psihološkega vidika meni osebno ne paše teči več krogov po isti poti.

Vidiš tukej mamo pa prednost tisti, ki treniramo v krogih :D. Poizkusi enkrat preteči 21 km v 400 ali 800 m krogih, boš videl kako je šele to dobro... no ja jaz sem tega že navajena.
Uporabniški avatar
 Fotr
Nesreča je vedno utrujena. Zato, ker nikoli ne počiva. Ker tekači tako radi tečemo, da mnogokrat zanemarimo počitek in med treningi ne počivamo, potem neizogibno sledi, da se srečamo z nesrečo. Najhujša nesreča za tekača je, da ne sme teči, da mora počivati.
:)
To se je tudi meni zgodilo, namreč, da nisem mogel teči na teku po ulicah Krope, čeprav sem imel na umu, da bom tekel. Zadnjič sem lazil po bližnjih hribih, pa sem pri spustu premalo bremzal, tako, da so stegenske mišice, meča, bicepsi, kolena, meniskusa in ostali narti, kite prsti in ožilje začeli protest. Da se ne bi srečal z nesrečo, sem si zadal počitek. In zato sem bil na teku v Kropi samo gledalec in navijač.
:(
Ko sem prispel v Kropo, sem najprej srečal Tuarega, s katerim sva se pozdravila po špansko in na hitro obdelala glavne dogodke. Potem sem bil zelo vesel srečanja po dolgem času s tmp-jo in dpop-om, ki sta bila uradna fotografa. Nazadnje se nas je nabralo toliko forumcev, da bi zagotovo kakšnega spustil, če bi hotel vse našteti. Glavni je bil seveda Tomaž Zupančič, organizator, voditelj, traser, napovedovalec, skratka spiritus agens teka po ulicah Krope.
:evil:
Zaradi vročine in kar precej dolgega vzpona je bila sicer prijetna proga na ta julijski dan kar težavna. Mogoče bi bila dovolj dva kroga, vsaj glede na datum in vroči julij. Ampak to je samo pripomba mimogrede. Nekaj časa mi je bilo hudo žal, da ne morem teči, a ko sem gledal tretji krog, sem bil kar kontent, da se nisem prijavil na tek. Z udi, ki se na vse pretege upirajo teku, bi tekel tako, da bi organizatorju podaljšal tekmo za kakšne pol ure. Pa tudi sanirati se je treba.
:(
Nekaj časa sem navijal ob progi, potem na cilju, ves čas sem se srečeval z znanci, ko je bilo teka konec, pa je tudi meni postalo vroče, oglašal se je želodec in sem pohitel na nedeljsko kosilo, goveja juha, tenstan krompir, zelena solata in piščančja bedra. Indijanci so vedno govorili, da lastnosti živali, katere meso pojedo, preidejo na človeka. Zato sem se najedel piščančjih beder, da bodo pomagale pri regeneraciji mojih stegenskih mišic.
:evil:
To je bilo poročilo netekača, gledalca in navijača. Tudi meni se je zdel tek prijeten, kar se mi zdi vedno, če ga samo gledam. Organizacija je tudi klapala, kar je normalno, saj jo je imel v rokah član TF. Hvala vsem tekačicam in tekačem za dobro družbo in prijetno nedeljsko dopoldne.
:D Se vidimo na naslednjem teku. Samo še ne vem ali kot gledalec ali kot tekač. Kakorkoli, samo da se vidimo! :D
 tae
[/quote]Vidiš tukej mamo pa prednost tisti, ki treniramo v krogih :D. Poizkusi enkrat preteči 21 km v 400 ali 800 m krogih, boš videl kako je šele to dobro... no ja jaz sem tega že navajena.[/quote]

Sto ljudi, sto čudi. Jaz na štadionu občasno treniram le intervale (no, ubistvu sem jih šele sedaj začel) drugače mi je pa trening na štadionu ful dolgočasen. 21 km na štadionu ni variante, ker bi se 100x zmotil v krogih. Edina varianta bi bila, da bi imel zraven sotekača in sogovornika.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No pa še z moje strani nekaj besed o samem teku.Na žalost se mi je pokvaril računalnik točno na petek prejšni teden tako da sem bil odrezan od internetnega sveta :lol: :wink: .Sedaj tole pišem od drugod ampak bo že.
Zelo sem vesel da je bilo večini tekačev kar se tiče samega teka všeč.No ja razen vremena :oops: 8) kateri je bil pa zelo vroč!Ampak so saj bile okrepčevalnice ob progi.Čeprav jih nismo planirali na taki progi.Glede na to pa da je posijalo tako sonce pa se je odločitev potem pokazala kot dobra.
Rezultati bodo obelodanjeni na spletni strani našega atletskega kluba v roku dveh dni.Ker ni odvisno vse od mene.
Ja spanca pa je bilo te dni zelo malo izredno malo včeraj samo eno uro in pol.Toliko skrbi da bo vse klapalo sem imel, ampak sem veselih obrazov po končanem teku.Je pa tako da se zmeraj najde kaj za popraviti, kaj boljšega.Za naslednje leto pa vas seveda že sedaj ponovno vabim na 2.Tek po ulicah Krope 2007.Kateri bo zagotovo še boljši in še lepši.
Že sedaj bomo štartali na izboljšanje organizacije samega teka.Bomo poskrbeli za več spodbujanja ob sami progi in vsega kar paše ob sami taki prireditvi kot je bila ta.
Tudi kar se tiče fotografij bodo obelodanjene v fotogaleriji našega kluba v roku enega tedna.Ker je treba fotografije najprej še obdelati in podobno.
Ob tej priliki bi se zahvalil vsem ljudem ki so pomagali na tak ali drugačen način, da je prireditev uspela v takem obsegu.
Torej se vidimo naslednje leto v še večjem številu in še lepši prireditvi kot je bila ta.
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tokrat sva se z Majem odločila, da se ne vračava brez kolajne. :lol:

Tae je napisal natančno in izčrpno poročilo, ki mu skoraj ni kaj dodati.
Nekaj nas je še ostalo na analizi in enotni smo si bili, kako je bil tek zelo dobro organiziran (še posebej čestitke seveda našemu Tomažu). Veseli so bili TF dobitniki pokalov, sam pa sem se poleg medalje (za udeležbo seveda) veselil tudi duhovitega napisa na majčki (mislim, da Preko Krope do Evrope) - kot da bi jih delil SLO Bruselski komisar Potočnik in praktične nagrade (čokolade, energetski napitki). Sam se sicer štejem sicer v kategorijo tekačev, ki je več ali manj zadovoljna če teče po zavarovani progi, dobi vodo in pravočasno rezultate, a tu smo dobili mnogo več od običajnega. Kje ste bili tisti, ki imate radi medalje ? Veselje je bilo poklepetati z znanimi TF-jevci, spoznati nekatere nove in biti del tega dogodka.

Tradicionalni 1. tek po Kropi je zame potekal natanko po pričakovanjih. Zanimivost je ta da se je začela navzdol po senci (a smo ga nažgali je šlo pod 3:30), potem pa seveda navzgor, po soncu navzgor ustrezno počasi, (kolikor mi je dopuščal pulz v tej vročini), tako da mi je povprečje zneslo dobrih 5 min/km. Prvi krog malo hitreje, zadnji malo počasneje. Ja sonce je pa nažigalo kot noro, ob 11:15 je bil štart, poletna vročina je tudi mene precej bolj zdelovala kot mestni klančki. Organizatorjem in tudi domačinom pa zato hvala za vse ribe - pardon za vso vodo in navijanje. Spodbujal nas je tudi forumovski Fotr, nisem pa vedel,da so nas fotografirali tudi znani stari TF člani - sem še mal prefrišen. Brez vode bi bila vsaj zame tokrat res kriza, saj sem je bil potreben za zunanjo in notranjo uporabo.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 10 Jul 2006, 15:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tmp
Nekaj malega SLIK s Teka po Kropi.

LP Tjaša
 tae
tmp - Tjaša, hvala ti za fotke. Vidm, da si nas dobro poslikala. Jaz sem se celo našel na 4ih slikah, kar je prvič v življenju. Se vidi, da sem zdaj tudi sam uradni forumovc, glede na to, da imam ta dres. Prej sem se s težavo sploh našel na kakšni sliki.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
tmp napisal/-a:Nekaj malega SLIK s Teka po Kropi.

LP Tjaša

:clap: :cast:

Hvala, na nekaj "malega" slik sem se kar nekaj velikokrat prepoznal.
Uporabniški avatar
 tekačica
tae napisal/-a: 21 km na štadionu ni variante, ker bi se 100x zmotil v krogih. Edina varianta bi bila, da bi imel zraven sotekača in sogovornika.

Sej tudi jaz ne tečem na stadjonu. Jaz telčem doma v krogih (da jih doma ne skrbi, kaj bo če ne bom mogla več)... pa to počnem od kar tečem :roll:
Tudi šteti se navadiš...
Uporabniški avatar
 zajc
Na teku sem spoznal precej TF-jevcev (beri zgoraj) enostavno zato ker sem prvič oblekel (krstil) dres TF, pa tudi zato, ker je Kropa majhen kraj, kjer si srečal TF-jevca skoraj na vsakem koraku. Še sreča, da nisem koga pohodil :twisted:

Prvi krog. Prva 2 km sta šla zelo hitro (3:15). Za "zajčka" sem si izbral Tae-ja, ki je po klancu DOL mimo mene švignil kot raketa in sem takoj zaostajal za kakšnih 75 metrov. Stisnil sem zobe in mu sledil po klancih GOR. Ker sem mu tako vneto sledil, sploh nisem gledal na uro in sem samo tekel (in divjal).

Drugi krog. Če bi imel čas :twisted:, bi popil vso vodo v ciljni ravnini, ki je bila na mizi. Vendar ni bilo časa, Tae je že divjal po klancu DOL, jaz pa za njim, da mi ne bi preveč ušel. Takrat sem opazil, da mu popuščajo moči in sem ga že v klanec GOR prehitel in sem švignil kot "polž" mimo njega. Če ne bi bilo okrepčevalnice na sredi klancev GOR, bi pomojem "zaribal". Takrat sem se prilepil na tekmovalca v zeleni majci.

Tretji krog. V klanec GOR sem začutil, da sem resnično izčrpan in sem komaj prilezel do cilja. Na srečo so bile med potjo "pumpe". V "silovitem" finišu sem tekmovalca v zeleni majci prehitel za 0,4 sekunde :mrgreen:

Proga. Proga mi je bila všeč. To da je v krogih me ni motilo (čeprav na treninigh nikoli ne tečem v krogih). V prvem krogu sem gledal na levo, v drugem na desno, v zadnjem pa naprej in v tla, tako da so mi hitro minili :) Drugače bi se vleklo. Najbolj psihično me je izčrpal del klanca, kjer smo se sredi klanca spustili in zopet dvignili (pri tovarni). Takrat sem preklel tistega, ki je načrtoval cesto in jo ni speljal naravnost.

Okrepčevalnice. Brez njih bi dobesedno "pocrkali". Mogoče je manjkala še ena tik pred klancem (na 2. km).

Organizacija. Meni osebno se je zdela v redu. Imam predlog, ki pa ga organizator lahko mirno prezre: tek članov bi lahko prestavili za eno uro 11->10 (zaradi letnega časa). Če pa ne bo, bomo pa več spili na okrepčevalnicah :twisted:

Drugo leto se bom tega teka sigurno udeležil.
 maj
Evo, pa še jaz, prvič v Kropi in s poročilom. Mene je Kropa navdušila, pohvala organizatorjem in priporočilo vsem za udeležbo na ponovitvah! Z Raziskovalcem sva prispela med prvimi, pa sva se še malo razgledala po tem lepem kraju. Veliko tradicije je v njem na vsakem koraku, skoraj vsaka hiša ima spominsko tablo itn., pa ni vrag da ne bi tudi ta tek postal tradicionalen. Posebno me je navdihnilo spoznanje, da bom lahko vsakič rekel da sem bil že na prvem teku zraven, kar me (in vse tokratne udeležence seveda) nekako postavlja v vlogo takorekoč spomeničarja, haha. Spoznal sem spet precej starih bajt na TF, kar je vsekakor eden od odličnih razlogov za včlanitev, ker ta osebna srečanja in pogovori šele naredijo pravo vzdušje vsakega teka, ki sem jih v tem letu že kar nekaj nanizal. Med njimi je trasa v Kropi precej posebna, ampak tudi v tem je njen čar! Vsekakor je treba tu znati teči navzdol, pa tudi vzdržati dolgotrajen vzpon in jaz moram oboje še precej natrenirati. V spominu so mi ostali domačini ob poti, ki so prijazno prinašali kozarce z vodo k cesti. Ne vem če so bili v ekipi organizatorjev, meni se je zdelo precej spontano. V tej pasji vročini vsekakor zelo gostoljubno. Ena skupina opazovalcev je stala pred gostilno Pri Jarmu, kar trikrat smo seveda morali mimo, in vsaj tretjič bi najraje zavil na senčni vrt namesto v še en krog. No po teku smo dobili zadoščenje prav tam, ko smo se vsedli v manjši skupini k analizi. Prej smo seveda še veliko ploskali na podelitvi, dva pokala sta se znašla tudi na naši mizi (imam sliko ponosnih lastnikov pa ne vem e-mailov, Lila in Dule javita se mi prosim). Tu se mi prikrade v misel edino malo razočaranje - glede na slogan teka Preko Krope do Evrope sem nekako pričakoval da jih bo morda podelil kar naš EU komisar Potočnik, domačin Krope. Je pa bil opažen na podelitvenem prostoru drugi znameniti domačin dr. Petrač iz NASA, ZDA. Drugih ne bi vedel iz glave. Čao, se vidimo kmalu spet!
Ne čakaj name (maj)
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Tukaj še moje poročilo, zdaj, ko sem se malo ohladil; uha!, res je bilo vroče, ampak, saj je poletje :D
Ker sem prišel v Kropo malo bolj zgodaj, sem jo, za ogrevanje, celo prehodil in pretekel... res čudovit in zanimiv kraj, oz. trg :!:
Proga mi je bila všeč predvsem zato, ker je dokaj razgibana, zanimiva, 3 krogi so bili ravno prav :idea: . Vodne okrepčevalnice, ki so jih organizirali domačini, so prekleto prav prišle - priporočam, da povabite v organizacijski odbor gospo, ki nas je zavzeto polivala z vodo, če si nismo sami postregli :clap: :heart :clap: Drugače pa vse čestitke organizatorjem, nekaj začetniške treme je sicer bilo, toda brez hujših posledic. Sicer sem bil zopet spregledan: tokrat pri delitvi bonov za hrano, pa smo vse ugodno rešili :) (hvala tae)- očitno sem res zelo prosojen, tudi na fotografijah se ne najdem :cry:
Rezultat, 50 min., je v zgornjem delu lestvice, tako da sem kar zadovoljen. S pomočjo taeta sem spoznal nekaj forumovcev(in še neforumovko letnik 76), ker nimam uradnega dresa, se držim bolj ob strani :oops:, se udeležil analize in se močno strinjal z Majem "fascinantno je, koliko in kaj se da povedati o 10 km..."
Za naslednje teke, upam, da bodo postali tradicionalni, bi bila dobrodošla večja udeležba, mislim, da glede reklame lahko računate tudi na nas, forumovce :!:
Za konec pa še to: poleg izredno lepe kolajne za udeležbo, sem dobil svoj 1. pokal v življenju - za 3. mesto v moji kategoriji, ta bo stal večno na častnem mestu na policah mojega spomina in vidnem mestu na policah mojih omar :D.
Uporabniški avatar
 Katrin
Sedaj bom pa še jaz malo pokritizirala, da ne boste vsi samo rožic sadil. 8)

Jaz sem bolj tekač začetnik, tako da mi sicer lahko rečete, naj se brigam zase in še kak tek več obiščem, preden se spravljam pametovat, ampak je vseeno dobro namerna kritika.
Mene sta vročina in hrib v drugem delu kroga čisto sesula, ampak je Kropa en tak lušten kraj, da mi je bilo fajn že zaradi izleta. Pa ljudje so blazno prijazni, tam je bila ena hiša na vogalu, kjer mi je en starejši par čisto prirasel k srcu... mislim, da sem se jima malo smilila... :)
Motilo me je, da ni bilo nič označeno. Jaz sem bila prvič tam, kam lahko parkiram, kje je obljubljena garderoba, grem lahko kam na WC kot človek al moram lulat za smreko, kakšen je program? Jaz imam rada te stvari malo označeno, da mi ni treba za vsako stvar spraševat mimoidoče.
Pohvala za zelenjavno juhico, redko se mi zgodi, da kdo upošteva moje brezmesne želje :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA