Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 haupi
Evo Helena je odtekla nov evropski rekord :laola Svaka ji čast za tole

Ne smem pa pozabit na naše forumovke: Pia, Vanja, TanjaO - CARICE ste!!! Nobena tekmovalka na svetu nima na tekmovanju sotekmovalke, ki bi jo spodbujale vsakič ko gre mimo... :cast:

Več bojo pa itak same napisale...

Lp
haupi
Uporabniški avatar
 INOT
Ja svetovni rekord je tud bil :!: Na eno uro.
Čestitke tud našim štirim ženskam,ki so včeraj tekle :clap:
Lepo je blo spet videt toliko forumovcev na enem kupu.Pa sploh tekli nismo :lol:
Uporabniški avatar
 5rca
ČESTITKE :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 TANJAO
:lol:
Hojla, evo nas- smo preživele in moram povedati, da je bilo to tud posebno doživetje za vse nas!!!
Helena se nam je res od srca zahvalila ( no mogoče jo je malo skrbelo, da bomo pred koncem u bife zavile!!!).Dale smo vse od sebe na teku in ji dale vedeti, da se na Forumovke lahko zaneseš.Malo smo se uštele v času, ker smo rekle, da bomo tekle približno 5 na km ( tu nekje smo se tudi gibale).Samo malo nam je tempo upadel zadnjih 16 krogov, ko ni blo več helene na tartanu. Bile smo prijetno presenečene, da nam ni bilo duhomorno- drgniti tiste kroge , enega za drugim, k se je vrtele dobra glasba , pa še navijaška sekcija je bila enkratna- Hvala Štajerci!!!.
Z Vanjo sva si poteku dušo z Kozorogom privezali, pa je blo OK. Pia pa je bila vražja šoferka in nas je varno pripeljala domov.Naše čeblanje v avtu je prijetno uspavalo Erota +Tobija.
Malo smo vrgle oči tudi po ta pravih atletih:Maticu ( ma kar radiatorčke), Rovanu... Otteyevi- ej to pa je gazela...
Bilo nam je lepo teči skupaj z legendo...
Tanja O
Uporabniški avatar
 mare
Čestitke vsem. Kakšno težo pa ima kaj tale rekord? Jaz še nisem slišal za to disciplino, vsaj na kakšnih pomebnejših tekmovanjih je ni bilo videti. Je to rekord bolj v stilu tuistih, ki so 24 ur porivali spačka po stadionu (tudi oni so se pošteno preznojili) ali kaj bolj resnega.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
mare napisal/-a:Čestitke vsem. Kakšno težo pa ima kaj tale rekord? Jaz še nisem slišal za to disciplino, vsaj na kakšnih pomebnejših tekmovanjih je ni bilo videti. Je to rekord bolj v stilu tuistih, ki so 24 ur porivali spačka po stadionu (tudi oni so se pošteno preznojili) ali kaj bolj resnega.

Mare, vidim-o, da ne moreš, da ne bi dodal še malo cinizma. Ponavadi mi je ta tvoj stil kar simpatičen. Ampak tokrat mislim, da je res nepotreben. Rekord je rekord in udeležba TF je vredna pohval tudi, če ga ne bi bilo. Tako bi lahko bi ostal kar pri - le prvem stavku, pri čemer se ti pridružujem. Bravo Helena in bravp forumovke.
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, res je bila velika čast sodelovati pri takem dogodku! Že samo videti, kako tekačica takega kova opravi s tako nalogo! Helena je res carica!

In niti slučajno si nisem mislila, da lahko 62,5 krogov po stadionu tako hitro mine! Zahvala gre v prvi meri odlični družbi, vzdušju na stadionu (hvala, forumovci, za spodbujanje! :D ), skoraj ves čas je bila prijetna glasba,... Tam nekje od 16. - 10. kroga pred ciljem se je sicer malo vleklo, potem pa spet gas. Na koncu pa galone vode, cedevite, frutabel,... Pa blagodejni tuš in še bolj blagodejni kozorog in že smo drveli proti domu. Ob 3h pa sem že sladko spala! :oops:

Mare, malo pobrskaj po IAAF-ovih straneh, recimo:
http://www.iaaf.org/statistics/records/index.html
Uporabniški avatar
 ero
hojla in barvo punce! vse ste bile super včeraj. poleg Helence in treh TFjevk še Tatjana in Mateja ter seveda Madžarka, ki je držala tempo prvih 10 km, da je bilo kar hudo.

torej - evropski rekord na 25km je padel, svetovni bi verjetno tudi, če bi bilo kako stopinjo manj vroče. padel je pa svetovni na eno uro. koliko točno je Helena pretekla v eni uri, se ne spomnim iz glave, tako da počakajmo na uradne zapisnike.

rezultati se bodo v kratkem pojavili na straneh Timinga Ljubljana in AZS, poročilo STA pa lahko preberete tu

hvala vsem za lep večer! ja, tudi fotke še pridejo...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kakšna pa je razlika med 25.000 metri in 25 kilometri oz. razdaljami, ki so iste, samo pisane v metrih in km?
Uporabniški avatar
 MihaPR
aha, torej rekord na 25.000 m pomeni rekord na štadionu, rekord na 25 km pa rekord na zunanji progi?
Uporabniški avatar
 milkec
A niste tole malce zakomplicirali?
Dejstvo je, da je Helena Javornik evropska rekorderka na 25km, pa če je to poznana ali nepoznana disciplina! Dejstvo pa je, da je letela kot nora, vsaj zame, za katerega je ta hitrost nepredstavljiva.
Uporabniški avatar
 miro
Bravo ,dekleta!
Škoda , ker sem bil v službi, drugače bi se mogoče celo pripeljal v Maribor spodbujat naša dekleta.
Zaslužile ste nagrado za fair play potezo , vsaj zame.
Upam , da se kmalu vidimo in še kakšno rečemo na to temo!
Lp
miro
 IWca
Bravo bejbe, prva liga ste!!! Hlena :cast1:
Fanje tud, ko ste tak pridno navijali :D
Žal mi je, da nisem bila z vami :(
Uporabniški avatar
 mare
vanja napisal/-a:Ja, res je bila velika čast sodelovati pri takem dogodku! Že samo videti, kako tekačica takega kova opravi s tako nalogo! Helena je res carica!

Mare, malo pobrskaj po IAAF-ovih straneh, recimo:
http://www.iaaf.org/statistics/records/index.html

Sem pobrskal. Hvala. In vidim, da obstajata 2 rekorda: 25.000 metres in 25 kilometres. Ugibam, da je prvi za stadionske teke, drugi pa za cestne? 25.000 metres je očitno res ena eksotična disciplina, pri moških je svetovni rekord še iz leta 1981, celinski rekord pa obstaja le za Evropo in Azijo. Očitno enostavno ni bilo nobenih resnih tekem. (Tudi tale najbrž ni bila, če je bilo treba na pomoč klicati rekreativke.) Kakšna je teža evropskega rekorda, če sploh ne obstaja uradni rezultat kakšnega američana, afričana ali avstralca. Zanimivo pa je, da ne vodijo rekorda na 100 yardov, ki se še vedno večkrat teče.

Helena je sicer res carica (jaz jo zelo cenim), ampak taki rekordi so bedarija, mogoče dobri za nategniti kakšnega sponzorja. Pa brez zamere, važno je , da ste na teku uživali.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA