Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ziga
Rekordno v vseh pogledih: največ tekačic in tekačev doslej, ženski rekort na vrhu, moški rekord na vrhu... Opaženi trije forumovci... Več boste pa povedali sami udeleženci.
Uporabniški avatar
 daneb
ziga napisal/-a:Rekordno v vseh pogledih: največ tekačic in tekačev doslej, ženski rekort na vrhu, moški rekord na vrhu... Opaženi trije forumovci... Več boste pa povedali sami udeleženci.

Ja res lepo pa še sonce je posijalo ob dosežku rekorda na vrh Grintovca. SUPER :D
 marjan
Odlična tekma v vseh ozirih. Obilo tekmovalcev, super vreme, super navijači. :D

Res bi se rad najprej zahvalil navijačem, na Kokrskem sedlu ste mi dali moči, da sem stisnil še malo. Na vrhu sta me bodrila še žena in sin, tako da ni bilo izgovorov :wink: , da kaj ne morem.

Zadovoljen sem z rezultatom, zadovoljen s taktiko, še rezultat sem občutno popravil. :)

Tekmovalcev forumovcev ali drugih, ki se redkeje oglašajo na forum je bilo cca 15 in vsem iskrene čestitke za odlično borbo. :cast: Smo res že ena mala družina hribogrizcev.

Lep gorskovišinski pozdrav,
Marjan
Uporabniški avatar
 brankos
Ja evo še moj hitr vtis z Grinotvca . Super tekma - proga za izzive, prave temparature za tekmo in proga - tako da ni bilo dilem, da nebi tekma uspela. Organizacija zelo dobra glede na extreme predpostavke.

Še ocena mojega garanja: očitno zadel pravo taktiko, čepav bla zaradi intenzivnega prvega dela (več v teku kot v hribih) mal luknje na poti proti vrhu Grintovca, a vseeno na cilju rezultat nad pričakovanji in znatno izboljšanje OR.

Par fotk za forumovce pa imava s Heidi tudi na zalogi, tako da jih dobite.

Na koncu - se vidmo na vrhu drugo leto, seveda pa še tudi prej ;)
Nazadnje spremenil brankos, dne 31 Jul 2006, 08:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Čestitke vsem TF gamsom. Neverjetni ste! :cast:

Upam, da je bila navijaška 2MUCH skupina na Kokrškem sedlu dovolj glasna, da je vsaj malo pripomogla k vašim odličnim rezultatom. Res ste legende!!!

LP VB

PS: Ampak kako je Wyatt lahkotno poskakoval proti vrhu, to moraš videti, to se ne da opisati!!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Grintovec kot Grintovec :!: Res nas je vsako leto več in ni čudno, da je tako. Tudi tujcev je vsakič več, tako da je druščina res pisana. Letošnji rekord očitno še ni skrajna meja. Zmagovalec je prišel na vrh tako neverjetno lahkotno, da bomo v naslednjih letih gotovo priča še boljšim časom, pa če se nam, navadnim smrtnikom, zdi še tako nemogoče.
Tudi moj najboljši čas bo še počakal, letošnji 2:05:03 je bil namreč slabši od lanskega za dobri 2 minuti. Glede na to, da sem manj treniral kot lani, sem pa vseeno zadovoljen. Da bi samo šli tako naprej :) . Sem imel pa tokrat številčnejšo navijaško podporo, vsem, ki so me (in nas) bodrili se zahvaljujem :cmok:. Tudi planincem, ki so pokazali veliko mero strpnosti in razumevanja, ker so se nam morali umikati, pa so nas kljub temu spodbujali :cast:
Organizatorjem vse čestitke, res so opravili težko delo, kar pa ne pomeni, da se ne da še bolje (nekaj malenkosti, v primerjavi z lanskim letom, bi se dalo pograjati). Kako so se namučili samo tisti, ki so očistili in uredili od plazu uničeno pot :cast1: Očitno pa imajo organizatorji visoke cilje in res jim želim, da bi se jim približali, hkrati pa ne izgubili posluha za "malenkosti", ki dajo prireditvam čar, značaj in privlačnost.
Omeniti moram še vreme, ki nam je šlo tokrat res na roke. Malo manj pa našim spremljevalcem in navijačem :wink: . V gozdu nad štartom je bilo sicer nekoliko soparno, naprej pa je kar šlo. Če bi sijalo sonce, bi na vrh prišli čisto scvrknjeni - vsaj tisti, ki nismo med prvimi :oops: še posebno zdaj, ko je gozd pod melišče čisto posnet. Torej vreme, tudi tebi hvala :D
Drugo leto spet nasvidenje na Grintovcu!
 podviz
Se strinjam z mojimi predhodniki!

Tudi meni je uspelo znatno izboljšati lanski čas verjetno zaradi spleta različnih dejavnikov, RES pa mi je veliko pomagalo navijanje prisotnih, in tu moram izpostaviti familijo 2MUCH, ki so res navdušeno in že iz neverjetne razdalje (ko se mi še sanjalo ni, kdo me tako bodri) vzklikali moje ime, za piko na i pa je malo pod vrhom poskrbela mama mojega kolega Sebata, ki me je z vztrajnim navijanjem pripravila, da sem s sprintom v cilj našel še zase neko zadoščenje, da sem lahko s celotnim dosežkom zadovoljen, pa čeprav sem kar znaten del klanca menil, da sem v krizi, kar se je v drugi polovici tudi kazalo, ko so me v glavnem samo še prehitevali.

Med tekom pa načeloma ne gledam preveč na uro (je niti nimam pri sebi), tako da sem bil res presenečen nad izboljšanjem svojega dosežka.
Uporabniški avatar
 T1
Da je tekma res ekstremna, se je pokazalo danes, ko mi je crknil višinomer na Polar-ju. Zdaj mi ves čas kaže okoli 7000 m, ampak se mi zdi, da tako visoko le nisem bil.

Vse pohvale organizatorjem, z izjemo majice, ki je spet vsa potiskana z imeni sponzorjev.

Proti vrhu so mi začele pohajati moči, vendar sta me Marjan in Simona s spodbujanjem spravila k sebi. Se jima še posebno zahvaljujem, pa tudi vsem ostalim, ki ste me bodrili že na Kokrskem sedlu.

Rezultat sem popravil za slabih 12 minut. Če bi šlo vsako leto tako, bi bilo kar v redu :lol: .

LPT1
Uporabniški avatar
 MARKUŠ
tu pa je nakaj slik s teka na Grintovec:

Jonathan WYATT,5x svetovni prvak,ki pa je tudi na Grintovcu pomedel s konkurenco,za poslastico pa popravil rekord za slabe 3 minute!!!!!!!!!!
Slika

Tu pa so prvi trije moški:
Slika

Ana Pichtrova:
Slika

Evropska prvakinja:
Slika
Prve tri ženske:
Slika

Lep pozdrav
Nazadnje spremenil MARKUŠ, dne 30 Jul 2006, 22:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 vizi
Še o teku na Grintovec v mojih očeh...Lanski tek naj bi bil prvi, pa mi je v zadnjem trenutku (beri: jutru pred tekmo) zmanjkal poguma...o tem sem že nekaj pisal...Leto je šlo naokrog, letos, sem si rekel, ma pa nč ne ustav:) In me res ni, čeprav...o tem malo kasneje :o

Bil sem zgodaj na štartu, tako, za vsak slučaj :) Pa vendar se stvari tako obrnejo, da čas prav beži...in že smo tekli v diru proti tovorni žičnici. Ves čas pred tekmo sem si ponavljal, bodi potrpežljiv, šparaj se...itd. Na tekmi se šele pokaže, kako težko se je tega zares držat. Pa vseeno je kar šlo, srce se je na neki stopnji umirilo, ok, sem si mislim, zdej mam ritem, le tko naprej! Ok, je že šlo, dokler se makadam ni prelevil v strmo stezo. Tam smo prestavili v nižjo prestavo in brez popuščanja v breg :evil: In se je začel...bolečine na desni strani trebuha, poskusil sem popravt s podaljšanim izdihom, in ni šlo najbolje, ko smo se že približeval sedlu, pa se je le uneslo. Na sedlu ni blo ne duha ne sluha več o kšnih težavah...največjo zaslugo pri tem imajo prijatelji, ki so navijal kot na fuzbal tekmi :D (Hočo hvala!) Metri so izginjali pod nogami, cilj pa se je nepreklicno približeval. Kako se je prilegel ravninski, tekaški del nad Cojzovo kočo! Ko bi le trajalo...Ker s plezanjem proti Strehi so se pojavile nove težave, in to kakih 300 višinskih metrov pod vrhom! Kako naj rečem, ja, tank je bil prazen, rdeča lučka je že svetila, pa nisem opazil :) Zmanjkal je energije, tko, kr naenkrat me je odrezal! Ja, vse je enkrat prvič, in ker sem se "pametno" odločil, da ne rabim take ali drugačne hrane na poti, sem plačal z vožnjo na hlape. Zanašal sem se na izotonične napitke na vseh postajah (to sem resnično pogrešal!), tako pa sem večinoma pil le vodo. Napaka! Nč hudga, dobra šola! Zadnji del poti se je seveda zaradi navedenega nekoliko razvlekel :) A čutil sem bližino vrha, ki je klical k sebi, tako poetično:) V cilj sem pritekel, nasmejan, vesel, da sem zmogel to veliko preizkušnjo na svoji poti, jah, dobr je blo treba predihat ta hrib, ni kej :D Mislm, da je to lahko začetek enga lepega prijateljstva!

Čestitke ostalim gamskam in gamsom!

Naslednja postaja: SAM

Lepo se mejte!
Iskrene čestitke vsem nastopajočim!

Bravo Marjan in ostali nastopajoči Forumaši!

Verjamem da ste danes "glavni" - in prav je tako.Tek na Grintovec te za vedno napolni z nepozabnimi občutki.
Žal, mene tokrat ni bilo, tako da se bom moral (do naslednjega leta) zadovoljiti s "starimi spomini".

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
 Leon
Zdravo , tudi sam sem se udeležil teka in sem bil zelo navdušen.
Čeprav nisem lovil rezultata , sem s časom 2:13 zadovoljen , saj je dosežen brez vsakršnega treninga teka v klanec , pridem pa drugo leto popravljat rezultat , ker me je tek navdahnil z obilo pozitivne energije in prijetnim druženjem.

Prosim razložite mi , kaj pomeni kratica na strani organizatorja:

WMRA GRANDN PRIX-vem , da gre za rang teka , pa me zanima , kako bi poimenoval sam rang , evropsko , svetovno prvenstvo , sli kako drugače , glede na to , da je bila nacionalna pripadnost tekačev in tekačic zelo raznolika.

Hvala-Leon
Uporabniški avatar
 brankos
Leon napisal/-a:WMRA GRANDN PRIX-vem , da gre za rang teka , pa me zanima , kako bi poimenoval sam rang , evropsko , svetovno prvenstvo , sli kako drugače , glede na to , da je bila nacionalna pripadnost tekačev in tekačic zelo raznolika.

Hvala-Leon

WMRA - World Mounting Running Association - svtovna zveza za gorske teke, grand prix pa je pokal ki letos obsega 5 tekem, med njimi sta tudi Grintovec in Šmarna gora.

več o WMRA

http://www.wmra.info/
 Leon
Branko , hvala za pojasnilo.

Leon

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA