Še o teku na Grintovec v mojih očeh...Lanski tek naj bi bil prvi, pa mi je v zadnjem trenutku (beri: jutru pred tekmo) zmanjkal poguma...o tem sem že nekaj pisal...Leto je šlo naokrog, letos, sem si rekel, ma pa nč ne ustav:) In me res ni, čeprav...o tem malo kasneje
Bil sem zgodaj na štartu, tako, za vsak slučaj

Pa vendar se stvari tako obrnejo, da čas prav beži...in že smo tekli v diru proti tovorni žičnici. Ves čas pred tekmo sem si ponavljal, bodi potrpežljiv, šparaj se...itd. Na tekmi se šele pokaže, kako težko se je tega zares držat. Pa vseeno je kar šlo, srce se je na neki stopnji umirilo, ok, sem si mislim, zdej mam ritem, le tko naprej! Ok, je že šlo, dokler se makadam ni prelevil v strmo stezo. Tam smo prestavili v nižjo prestavo in brez popuščanja v breg

In se je začel...bolečine na desni strani trebuha, poskusil sem popravt s podaljšanim izdihom, in ni šlo najbolje, ko smo se že približeval sedlu, pa se je le uneslo. Na sedlu ni blo ne duha ne sluha več o kšnih težavah...največjo zaslugo pri tem imajo prijatelji, ki so navijal kot na fuzbal tekmi

(Hočo hvala!) Metri so izginjali pod nogami, cilj pa se je nepreklicno približeval. Kako se je prilegel ravninski, tekaški del nad Cojzovo kočo! Ko bi le trajalo...Ker s plezanjem proti Strehi so se pojavile nove težave, in to kakih 300 višinskih metrov pod vrhom! Kako naj rečem, ja, tank je bil prazen, rdeča lučka je že svetila, pa nisem opazil

Zmanjkal je energije, tko, kr naenkrat me je odrezal! Ja, vse je enkrat prvič, in ker sem se "pametno" odločil, da ne rabim take ali drugačne hrane na poti, sem plačal z vožnjo na hlape. Zanašal sem se na izotonične napitke na vseh postajah (to sem resnično pogrešal!), tako pa sem večinoma pil le vodo. Napaka! Nč hudga, dobra šola! Zadnji del poti se je seveda zaradi navedenega nekoliko razvlekel

A čutil sem bližino vrha, ki je klical k sebi, tako poetično:) V cilj sem pritekel, nasmejan, vesel, da sem zmogel to veliko preizkušnjo na svoji poti, jah, dobr je blo treba predihat ta hrib, ni kej

Mislm, da je to lahko začetek enga lepega prijateljstva!
Čestitke ostalim gamskam in gamsom!
Naslednja postaja: SAM
Lepo se mejte!