Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Dan bi se že težko začel slabše. Usedem se v avto, ves vesel in dobre volje, dodam dobro muziko in se veselo odpeljem novemu gorskemu teku naproti. Vendar pa je vožnja trajala borih pet minut, ko me je hudobni policaj na koncu Celovške prijazno usmeril na desno stran in mi nasmejano pokazal radarsko napravo (ki je resnici na ljubo res pokazala 30 kilometrov preveč). Sledil je ritual s kaznijo, kazenskimi točkami in pa še alkotest (bolano - dejstvo da grem na tekmo mu kot kaže ni zadostovalo), nato pa sem se olajšan za 30 tisočakov in nekoliko skaljenega počutja odpravil proti Škofji Loki, kjer smo se na bencinski črpalki dobili člani Šmarnogorske Naveze. Govorilo se je seveda o tekmi, sestavljale so se taktike in gorskotekaška klima je misli spravila daleč stran od sitne dvojice na koncu Celovške. Nato se odpravimo v Železnike. Tam že vlada prava klima, prijavnice, pogovori s prijatelji, ki jih že tako dolgo nisi videl in ostali gorskotekaški rituali. Res prijetno in nenapeto vzdušje. Policajev ni več. Tekačev je bilo za moje pojme bolj malo, kar se organizacije tiče pa sem brez pripomb.

Štart je bil pričakovan. Lamovec, Kosovelj, Šalamun, Kastelic and co. so se že po prvem kilometru grupirali v skupino, ki je narekovala oster tempo in kmalu izginila izpred oči zasledovalcev. Sam sem tekel v drugi skupinici, ki jo je sestavljala grupa kakih štirih tekačev. Vremenski pogoji za tek so bili tako rekoč idealni, proga zelo prijetna (prvi štirje kilometri do Podlonka povsem tekaški), skratka vse nam je bilo pisano na kožo - vsaj meni. Zadnja zelenica, tam ko prvič zagledaš navijače je bila zame skorajda usodna. Začeli so me stiskati strašni krči v meča in morda 100m pred ciljem, se je bilo potrebno ustaviti na prisilni strečing. V cilj sem prišel v mukah, sicer pa sem v teku zelo užival - čisto nasprotje Grintovca.

Tako lahko podam oceno svojega teka kot pozitivno, oceno celotne organizacije prav tako -->nerazvlečena podelitev, izvrsten ričet, kompot, tisti ki so prispeli še prej pa tudi šmorn.

Spodaj navajam še nekaj rezultatov, ki so mi ostali v glavi:

MOŠKI ABSOLUTNO:

1. Peter Lamovec
2. Mitja Kosovelj
3. Igor Šalamun
4. Peter Kastelic
5. Simon Alič
6. Stanko Janžekovič
7. Marko Šubic
8. Jože Čeh
9. Sebastjan Zarnik
10. Janez Benko
11. Blaž Jelenc
itn...

ŽENSKE ABSOLUTNO

1. Valerija Mrak
2. Simona Žabjek
3. Mihaela Tušar
4. Mateja Šušteršič
5. Edita Gashi
itn...

Tekma je štela za slovenski pokal, hkrati pa je bila tudi izbirna tekma za Svetovno prvenstvo, ki bo v prvi polovici septembra v Turčiji (Bursa). Na svetovno prvenstvo se je uvrstilo prvih šest moških ter prve štiri ženske.

Toliko za enkrat, preostale vtise pa bodo gotovo povzeli ostali forumovci.
Lep pozdrav želim,

Simon
 zupi
...je pa to ena redkih tekem, kjer otroke dajejo na stranski tir. Kljub temu, da v razpisu http://www.atletsko-drustvo-zelezniki.s ... 670581.pdf obljubljajo spominsko praktično darilo za vsakega tekmovalca, jih otroci niso dobili.
Majice so bili deležni samo taki bolj odrasli.
 aleksander
Tudi jaz lahko rečem,da je bila lepa tekma,vse OK edino pridružil bi se mnenju Zupija,da bi tudi otroci lahko dobili tisto majčko,ker jim mnogo več pomeni kot nam odraslim..........in tudi tistih 1500 sit razlike v startnini ne bi bilo težko dodati,da bi bile spominske nagrade tud za podmladek........

Se vidimo drugo leto....... LP Aleksander
Uporabniški avatar
 brankos
Moj vtis o Ratitovcu prvič: prava proga za gorski tek, na kateri doživiš vse - veliko teka, nekaj spusta, vzponi za tek in hojo. Organizacija dobra, škoda, da je bilo dokaj malo udeležbe - al je temu kriv spremenjen termin ali kaj drugega bo verjetno ugotovil organizator.

Povzetek mojega garanja: glede na dejstvo, da je blo za menoj 14 dni morja in proge nisem poznal sem sem se je lotil v tempu za katerega sem predvideval, da bom pravilno razporedeil moči, kar mi je tudi uspelo. Mal pred vrhom je hotel nekaj krč napadat amapk je on prej odnehal kot jest - tako da čist zadovoljen.
Se vidimo drugo leto ;), pa drugo nedeljo spet v Sevški dolini.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA